Cvicite podle videi?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Cvicite podle videi?

Příspěvekod Rychi » pon 27. bře, 2006 20:19

Jen tak z prdele me napadla jedna vec. Zajimalo by me, jestli jste nekdy cvicili nejake techniky, at uz treba bloky, paky, udery a kopy podle jakehokoliv jineho BU nez cvicite a to z videa na pc nebo neceho podobneho, co nevidite na zivo - bez trenera a jestli se vam to podarilo uplatnit na ulici?
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 27. bře, 2006 20:28

neco se da z videi okoukat. ale nic naucit
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 27. bře, 2006 20:29

No jasně ze srandy jsem se učil z Tekkena :P Ale to byl jen tak a a ulici sem to rad¶i nepoužíval :lol:
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 27. bře, 2006 20:38

Videa mi docela pomahaji. Na ulici se neperu, ale na zavodech mi to pomaha. Je ale dobre pristupovat k vyukovkam kriticky a nenechat se opit rohlikem. Ale to je asi kazdemu jasne.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » pon 27. bře, 2006 21:46

ucim se litani z Tygra a draka. uz mi to skoro jde :D
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 27. bře, 2006 21:50

naina: ono zalezi co cvicis.. treba to zceho cerpam ja proste bud jasne funguje nebo ne..a to co mam na videich je kolikrat jen jinou formou podany to co se ucim na treninku nebo spousta dalsich moznosti, jak se trenuje jinde atd.. napriklad takovy vyukovky aikida ti tezko neco daj..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Cvicite podle videi?

Příspěvekod fakt » úte 28. bře, 2006 7:45

Rychi píše:Jen tak z prdele me napadla jedna vec. Zajimalo by me, jestli jste nekdy cvicili nejake techniky, at uz treba bloky, paky, udery a kopy podle jakehokoliv jineho BU nez cvicite a to z videa na pc nebo neceho podobneho, co nevidite na zivo - bez trenera a jestli se vam to podarilo uplatnit na ulici?

Ve škole, do které jsem chodil se nespárovalo. Instruktor nás učil pouze zdravotní kung-fu. Hodně sestav a vystupování na veřejnosti. Sparring a použití tedy čerpám z videa jeho učitele.
Co se týče ulice. Mám to docela rád a když se do toho nepřimotá zbraň, tak je to dobrá zkušenost. Důležité je odejít se všemy zuby :lol: , vše ostatní sroste.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Cvicite podle videi?

Příspěvekod Hark » úte 28. bře, 2006 9:57

Rychi píše:Jen tak z prdele me napadla jedna vec. Zajimalo by me, jestli jste nekdy cvicili nejake techniky, at uz treba bloky, paky, udery a kopy podle jakehokoliv jineho BU nez cvicite a to z videa na pc nebo neceho podobneho, co nevidite na zivo - bez trenera a jestli se vam to podarilo uplatnit na ulici?

Covece prvni reakce byla ze by mne to v zivote nenapadlo. Ale kdyz tak uvazuju, tak jo.

Soucasti nasich treninku je i "volny boj" - jeden clovek "utoci" cimkoli, co ho napadne, druhy clovek se snazi pouzit ciste techniky naseho stylu, aby utok eliminoval, pripadne presel do uspesneho protiutoku.

Zkousel jsem spoustu veci, ktere jsem videl na videich ze zapasu (ruzne podmety, drzeni, povaly) a nektere techniky z Choi Lee Fat, boxu, sermu.

Samozrejme, ze *opravdovou* a *spravne provedenou* techniku z videa neokoukam, ale dost se tim rozsiruji obzory toho, co je mozne a co muze na mne nekdo chtit zkouset.

Hodne studentu WCH prekvapily treba utoky/priblizeni z BJJ, nasledovane povalem na zem. SiFu to ale neprekvapilo a vzdycky mel moji hlavu zpracovanou driv :-)
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 28. bře, 2006 10:30

ukropcany píše:čo sa nám osvedčilo, bolo natočiť seba a to si pustiť... človek totiž vie ako to má vyzerať, ale nevidí sa... zrkadlo spraví len niečo... zrazu človek zistí, ako je na tom zle... a hneď získava novú motiváciu...

Ovsem, nechat natocit sam sebe je bezvadna vec :-) Jeden znamy ale to cviceni vzdal pote, co se videl na videu :-) Ale souhlas, je to velmi poucne.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 28. bře, 2006 10:49

Je pravda ze od nuly zacinat podle videa by nemuselo byt to nejlespi. Ale ted jsem si vzpomnel, ze na seminarich si skoro vsichni nataci to co ucitel ukazuje aby to nezapomneli. Takze to asi pouziva hodne lidi. No a kdyz si jeste sezenes vyukovku toho co cvicis tak je to podobne s tim ze si po ten clovek poradne pripravi a bere tu vyuku vic systematicky.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rychi » úte 28. bře, 2006 13:09

Me se hodne libi videa systemy, krav maga atd, pac ty techniky jsou docela patrny a pokud mate ukeho, tak myslim, ze se urcite da neco realneho pochytit.
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » úte 28. bře, 2006 13:11

Techniky ani tak ne, ale kata - když jsem potřeboval něco zkusit doma a nebylo mi to úplně jasné.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 28. bře, 2006 15:01

graver píše:Techniky ani tak ne, ale kata - když jsem potřeboval něco zkusit doma a nebylo mi to úplně jasné.

Já bych to viděl právě naopak. Protože techniku můžeš vyzkoušet jestli funguje nebo ne. Popřípadě si ji upravit aby ti fungovala (a o to jde :D )
Ale kata se musí cvičit naprosto přesně. Takže k tomu abych věděl jak jdou pohyby za sebou tak jo, ale jinak asi potřebuješ u kata dohled
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 29. bře, 2006 2:41

Člověk který má perfektní základy kungfu(a tímto zná dobře dopředu všechny tehniky, kterí na dotyčné kazetě jsou) se může naučit třeba novou sestavu z kazety, proč ne. Začátečník nemůže, protože chybí zpětná vazba učitele. Pak dochází k tomu, že si dotyčný myslí, jak to cvičí správně a přesně, akorát že si to myslí jenom od sám,ostatním je to k smíchu (páč se nevidí, o pochopení ani nemluvě). Výsledek "maďarské" kungfu Mr.Hladíka dalších..
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 29. bře, 2006 5:40

Na úvodní otázku:
Ne!

a potom ještě... pls nedublujte témata, je to škoda
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=791

Mno a Pavelovi

pavela píše:(...) Začátečník nemůže, protože chybí zpětná vazba učitele. Pak dochází k tomu, že si dotyčný myslí, jak to cvičí správně a přesně, akorát že si to myslí jenom od sám,ostatním je to k smíchu (páč se nevidí, o pochopení ani nemluvě). Výsledek "maďarské" kungfu Mr.Hladíka dalších..

Jo a proč by to mělo být jinak u japonských BU?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod uniq » stř 29. bře, 2006 6:13

pavela píše:Člověk který má perfektní základy kungfu(a tímto zná dobře dopředu všechny tehniky, kterí na dotyčné kazetě jsou) se může naučit třeba novou sestavu z kazety, proč ne. Začátečník nemůže, protože chybí zpětná vazba učitele. Pak dochází k tomu, že si dotyčný myslí, jak to cvičí správně a přesně, akorát že si to myslí jenom od sám,ostatním je to k smíchu (páč se nevidí, o pochopení ani nemluvě). Výsledek "maďarské" kungfu Mr.Hladíka dalších..

100% suhlas!
uniq
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » stř 29. bře, 2006 7:32

patrik píše:Na úvodní otázku:
Ne!

a potom ještě... pls nedublujte témata, je to škoda
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=791

Mno a Pavelovi

pavela píše:(...) Začátečník nemůže, protože chybí zpětná vazba učitele. Pak dochází k tomu, že si dotyčný myslí, jak to cvičí správně a přesně, akorát že si to myslí jenom od sám,ostatním je to k smíchu (páč se nevidí, o pochopení ani nemluvě). Výsledek "maďarské" kungfu Mr.Hladíka dalších..

Jo a proč by to mělo být jinak u japonských BU?

Patrik
Určitě nemělo :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně