Renji píše:Chtěl bych se zdejších odborníků zeptat - Jaké bojové umění s mečem by jste doporučili, jako nejuniversálnější?
Renji píše:Zajímala by mě i použitelnost tzn. kdž oponent udělá krok jinak než máš nadrilováno, aby se sytem nezhroutil.
Picard píše: (a nebude to nejaka kravovina, co si nejaky magor vycucal z prstu)
Renji píše:patrik píše:A ty už máš nadrilováno?
Patrik
ee, ale prave nechci chytat zbytecnosti
Renji píše:Picard píše: (a nebude to nejaka kravovina, co si nejaky magor vycucal z prstu)
To myslis tak mockrat zminovany Nin Tsun Do? Ja nevim, krome toho ze Polak je "osobnost" mi to pripada..nevim, mozna i zajimavy.. stydim se za toale zkousel to nekdo cvicit?
Picard píše:Renji píše:Picard píše: (a nebude to nejaka kravovina, co si nejaky magor vycucal z prstu)
To myslis tak mockrat zminovany Nin Tsun Do? Ja nevim, krome toho ze Polak je "osobnost" mi to pripada..nevim, mozna i zajimavy.. stydim se za toale zkousel to nekdo cvicit?
Ja bych radsi nejmenoval, ono jich je celkem vic![]()
Co se tyce boje s mecem bych urcite dal prednost nejakemu tradicnimu (osvedcenemu a vyskousenemu) systemu. Pripadny moderni vynalezce s mecem nikdy nebojoval, tak tezko muze vymyslet neco rozumnyho (napr. p. Polak muhehe, pust si to video se sestavou s mecem, je fakt vesely, potvrzuje co jsem napsal).
Renji píše:no, docela by mě zajimalo iaido, ale nikde jsem nenasel nejaky prirucky, jen neco na youtube a v Brne zadna zminka. Tak jak se k tomu dostat?
Renji píše:no, docela by mě zajimalo iaido, ale nikde jsem nenasel nejaky prirucky, jen neco na youtube a v Brne zadna zminka. Tak jak se k tomu dostat?
Frank píše:Mohl by si mi napsat prosím ty ostatní blbosti jen by mé to zajímalo abych jenom věděl co nikdy nemám cvičit
pavela píše:Mě se hodně líbí čínská wudangská škola meče, spojuje ideálně měkkost a tvrdost, rychlost a povolnost, přesně podle zásad Yin Yang.
jak se to vezme, ony totiž čínské školy šermu ve stylu zároveň procvičujou i další záležitosti, teda abych to vyjádřil správně,šermířský styl obsahuje i spousty dalších technik, které se provádějí tělem, nejen mečem. Takže odpověď, dá ale zároveň to obsahuje i techniky "holých rukou" Nevím, jestli se Japonský šerm soustřeďuje jenom na meč, nebo obsahuje taky porazy, přehozy, páky, údery atd...???patrik píše:pavela píše:Mě se hodně líbí čínská wudangská škola meče, spojuje ideálně měkkost a tvrdost, rychlost a povolnost, přesně podle zásad Yin Yang.
A dá se čínský BU s mečem cvičit samotný, i.e. jen šerm...
Patrik
pavela píše:jak se to vezme, ony totiž čínské školy šermu ve stylu zároveň procvičujou i další záležitosti, teda abych to vyjádřil správně,šermířský styl obsahuje i spousty dalších technik, které se provádějí tělem, nejen mečem. Takže odpověď, dá ale zároveň to obsahuje i techniky "holých rukou" Nevím, jestli se Japonský šerm soustřeďuje jenom na meč, nebo obsahuje taky porazy, přehozy, páky, údery atd...???
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků