Prodejna BU v Brně + Karate děti

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Prodejna BU v Brně + Karate děti

Příspěvekod Ji31 » ned 09. dub, 2006 16:40

Mám dva dotazy a tak to shrnu do jednoho:

1.) Nevíte někdo o nějaké Budo prodejně v Brně? Dřív tady byly aspoň tři a teď nevím ani o jiné. Chci si koupit gi a radši bych si ho vyzkoušel osobně.

2.) Mám 2,5 letou dceru a chtěl bych se zeptat, jakej věk mi dopuručujete pro začátek s Karate? Nevíte někdo o nějakém klubu v Brně, kde berou i malý špunty třeba od 3 let? Na judo berou třeba od 3 a na TK-D od 4 let.

Prosím odpovězte mi na otázku kdy si myslíte, že je vhodné začít i když nejste z Brna.

Díky
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Prodejna BU v Brně + Karate děti

Příspěvekod Rychi » ned 09. dub, 2006 17:33

Ji31 píše:Mám dva dotazy a tak to shrnu do jednoho:

1.) Nevíte někdo o nějaké Budo prodejně v Brně? Dřív tady byly aspoň tři a teď nevím ani o jiné. Chci si koupit gi a radši bych si ho vyzkoušel osobně.

2.) Mám 2,5 letou dceru a chtěl bych se zeptat, jakej věk mi dopuručujete pro začátek s Karate? Nevíte někdo o nějakém klubu v Brně, kde berou i malý špunty třeba od 3 let? Na judo berou třeba od 3 a na TK-D od 4 let.

Prosím odpovězte mi na otázku kdy si myslíte, že je vhodné začít i když nejste z Brna.

Díky

Jedna je myslim na Pekarske. Jinak rekl bych, ze ve 3 letech je jeste brzo na BU.
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ji31 » ned 09. dub, 2006 17:38

Rychi píše:Jedna je myslim na Pekarske. Jinak rekl bych, ze ve 3 letech je jeste brzo na BU.

Děkuji za obchod. A od kolika si myslíš, že je to vhodné? Nemyslím hned aby se mlátili, ale třeba by byla fajn nějaká přípravka, kde by je k tomu aspoň nějak vedli, ale hlavně aby se to dítě nějak hejbalo...

Ale nějaká gymnastika... :roll:
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » ned 09. dub, 2006 17:40

1. V Brně třeba www.hayashi.cz, ale myslím, že není problém použít internetový shop (Kaze...).
2. Věk: nevím, jak to funguje jinde, ale náš oddíl donedávna bral od 6ti let, pak to trenéři zvýšili až na 8-10, protože to z hlediska psychické i fyzické připravenosti nešlo. Ze začátku je dobrá nějaká obecná fyzická průprava, může to být klidně i jiný sport.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ji31 » ned 09. dub, 2006 17:56

graver píše:1. V Brně třeba www.hayashi.cz, ale myslím, že není problém použít internetový shop (Kaze...).
2. Věk: nevím, jak to funguje jinde, ale náš oddíl donedávna bral od 6ti let, pak to trenéři zvýšili až na 8-10, protože to z hlediska psychické i fyzické připravenosti nešlo. Ze začátku je dobrá nějaká obecná fyzická průprava, může to být klidně i jiný sport.

Ad 1:
JJ, díky, už jsem si to našel.
Ad2:
Co se týče jinýho sportu, asi to tak dopadne, já jenom jestli něco není..fyzická připravenost - myslel jsem vyloženě přípravku v pravém slova smyslu, takže ani ne tak BU, jako spíš organizované "hopsání" (promiňte mi ten vyraz, nic lepšího mě nenapdalo), alespoň částečně mířené směrem třeba ke Karate.
Takové malé děcko když bude chodit třeba 3 roky do gymnastiky, atk si tam najde kamarády, bude na něco zvyklé a třeba nebude vůbec chtít přecházet jinam..
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lycanius » ned 09. dub, 2006 18:29

Omlouvám se že do toho vstupuju ale podle mě není vhodné dávat tak malé dítě na BU:1.dítě ve 2,5 letech teprve objevuje svět 2.ze zdravotního hlediska je to nebezpečné v tom že se dítěti vlastně tvoří kostra a klouby a kdyby se nedejbože něco stalo tak budou kosti praskat jak párátka.......
Já myslím že by jsi ještě měl počkat.
Jsou i jiné způsoby jak s dítětem cvičit a tenhle teď není moc rozumný...
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ji31 » ned 09. dub, 2006 18:37

Lycanius píše:
Omlouvám se že do toho vstupuju ale podle mě není vhodné dávat tak malé dítě na BU:1.dítě ve 2,5 letech teprve objevuje svět 2.ze zdravotního hlediska je to nebezpečné v tom že se dítěti vlastně tvoří kostra a klouby a kdyby se nedejbože něco stalo tak budou kosti praskat jak párátka.......
Já myslím že by jsi ještě měl počkat.
Jsou i jiné způsoby jak s dítětem cvičit a tenhle teď není moc rozumný...

Za každý názor jsem rád, nemusíš se omlouvat.

Proto jsem psal něco jako "přípravka" - kde se dělá to samé, co třeba v gymnastice atd. pro stejně staré děti..
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod adho » ned 09. dub, 2006 19:05

ci robia deti gymnastiku, futbal, alebo karate - tak je to uuuplne jedno. Aj dieta sa sice moze naucit techniku, kata - ale v prudkom raste (okolo 10 - 15teho roku) sa mu tak, zmeni stavba tela a s tym suvisiaca koordinacia, ze musi tak-ci tak zacinat odznova. A to ho od boj.umeni skor odradi..

Idealne je zacinat, ked ma 14-15. Ale az neskor zacne chapat principy, takze neni problem ked sa zacne neskor. Dalsi problem je s posilovanim, do 15steho roku treba posilovat iba so svojou vahou - ziadne cinky, ani expandre a pod. inak sa poškodia klby.

Pre takto male deti je idealny tanec. Ziskaju zmysel pre rytmus, nacasovanie, flexibilitu a "silu".
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » ned 09. dub, 2006 21:52

nedávno sme z kamarádem s tréniku rozebírali podbnou věc ohledně jeho 5 letýho kluka..
Kdybych chtěl dát dítě na BU tak bych vybral spíš zápas nebo judo než např karate nebo box... Prostě děti se perou a ne boxujou(teda aspoň většinou) a např. zápas mi přijde ideání. Je to super pro koordinaci těla, super na fyzičku, super na flexibilitu a hodně tím zesílí.

Ale já osobně bych určitě volil atletiku.. Ať se naučí běhat skákat to je naprosto přirozený a naučí se pořádně hejbat. A až bude mít trochu rozum tak si vybere sama:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

tanec

Příspěvekod Anor » ned 18. čer, 2006 18:35

Souhlasila bych s tím tancem. Mě rodiče dali na balet-asi bych ti nedoporučovala volit neco tak drastickeho, ale vsude mozne najdes ruzne lekce hopsani a behani a vubec kde se decka vyblbnou... Myslim, ze tanec je do začátku nejlepší... Kdo to delal tu gymnastiku ci co-Bruce Lee?
Anor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

tanec

Příspěvekod Anor » ned 18. čer, 2006 18:35

Souhlasila bych s tím tancem. Mě rodiče dali na balet-asi bych ti nedoporučovala volit neco tak drastickeho, ale vsude mozne najdes ruzne lekce hopsani a behani a vubec kde se decka vyblbnou... Myslim, ze tanec je do začátku nejlepší... Kdo to delal tu gymnastiku ci co-Bruce Lee?
Anor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Malekyth » pon 19. čer, 2006 16:56

Tady je adresa na další obchod, který má prodejnu i v Brně. www.teamx.cz
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: tanec

Příspěvekod inal » čtv 22. čer, 2006 12:09

Anor píše:Souhlasila bych s tím tancem. Mě rodiče dali na balet-asi bych ti nedoporučovala volit neco tak drastickeho, ale vsude mozne najdes ruzne lekce hopsani a behani a vubec kde se decka vyblbnou... Myslim, ze tanec je do začátku nejlepší... Kdo to delal tu gymnastiku ci co-Bruce Lee?

Ja mam opacnou zkusenost (asi hodne zalezi na uciteli). Svoji dcerku jsem dal v jejich 3,5 letech do pripravky na balet, ucitelka byla rozumna a deti to bavilo a bylo to spojene i s ruznymi hrami. Naucila se discipline, koordinaci pohybu, smyslu pro rytmus a pod.. Dneska v podstate muze zacit s temer jakymkoliv druhem sportu.
inal
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Alesh » úte 04. črc, 2006 17:20

Ji31 píše:Ale nějaká gymnastika... :roll:

Ahoj vsichni - mozna je to uz trochu off ale neda mi to nereagovat...

Mam sedmileteho syna, ktery uz dva roky chodi na gymnastiku a jsem presvedceny, ze je to jako pripravka pro BU abs.idealni vec!!! Dite se tam nauci delat kotouly stojky, padat, skakat - proste pracovat s telem a nebat se napr. spadnout (ale hlavne zvednout se a jit do toho znovu 8) ). Ted uz je ve veku,kdy bych ho dal (nejradeji) na judo - pripada mi to logicke pokracovani do doby, nez bude mit (trosicku vic) zpevnenou kostru a bude moct pokracovat (nejlepe aikidem, ale to uz bude ve veku, kdy si to rozcisne sam).
PROSIM Vas, pokud by jste mel nekdo tip na klub BU (asi opravdu nejlepe JUDO), ktery se venuje tak malym detem v Brne, tak bych byl opravdu vdecny...

DIKY MOC PREDEM!!!
Alesh
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na bojová umění a sporty obecně