Jake bojove umeni/sport

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Jake bojove umeni/sport

Příspěvekod Radekkokk » čtv 20. dub, 2006 17:46

Predem bych chtel podekovat Makotovi a severinovi za jejich prispevky do topicu, jenz jsem zalozil o Ju-jitsu.

Dale bych se rad omluvil, ze zakladam topic na tema, ktere tu jiz patrne mnohokrat probehlo. :D

Ale k veci. Rad bych presedlal na nejake jine bojove umeni, nez jsem dosud delal-venoval jsem se aikidu, ktere me bavilo, avsak chybel mi sparing a udery,popripade kopy.
Rad bych se zacal venovat necemu, co obsahuje jak udery,popripade i kopy, popripade i ruzne paky apod. Zaroven bych chtel neco, kde se sparuje, poprpide se poradaji nejake souteze-nejde mi ani tak o to,abych se stal mistrem sveta,ale spise o motivaci, o vyzkuseni technik na nejakem souperi,apod.
nejprve jsem si myslel, ze jsem nasel odpovidajici bojove umeni(Ju-jitsu),ale zjistil jsem(diky vyse zminovanym kolegum diskuterum a diky internetu :) ),ze u tohoto bojoveho umeni je hodne kladen duraz na boj na zemi, ktery by mi ani tolik nevadil, pokud by nebyl zastoupen v takove mire.

Predem dekuji za vsechny informac,rady,zkusenosti apod.
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » čtv 20. dub, 2006 17:49

Radekkokk: predne ale neni jujutsu, jako jujutsu... takze precijen, nech si poradit od koho chces, ale dej taky na vlastno dojem a zajdi se podivat do ruznych skol.

Ja vim, ze timto sem ti nic noveho nerekl, ale povazuji to za pomerne podstatnou informaci :)) Vesmes v kazdem klubu jujutsu najdes minimalne trochu odlisne cviceni. I v ramci jedne organizace.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » čtv 20. dub, 2006 19:46

Gino píše:Radekkokk: predne ale neni jujutsu, jako jujutsu... takze precijen, nech si poradit od koho chces, ale dej taky na vlastno dojem a zajdi se podivat do ruznych skol.

Ja vim, ze timto sem ti nic noveho nerekl, ale povazuji to za pomerne podstatnou informaci :)) Vesmes v kazdem klubu jujutsu najdes minimalne trochu odlisne cviceni. I v ramci jedne organizace.

No,asi budu muset... :)
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Jake bojove umeni/sport

Příspěvekod nihara » pát 21. dub, 2006 3:29

Radekkokk píše:Rad bych se zacal venovat necemu, co obsahuje jak udery,popripade i kopy, popripade i ruzne paky apod. Zaroven bych chtel neco, kde se sparuje, poprpide se poradaji nejake souteze-nejde mi ani tak o to,abych se stal mistrem sveta,ale spise o motivaci, o vyzkuseni technik na nejakem souperi,apod.

KYOKUSHIN KARATE .... jo to je přesně to co hledáš!

Údery, kopy, páky, sparing, kumite, vyzkoušíš si všechno 100 000x 8)
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Jake bojove umeni/sport

Příspěvekod severin » pát 21. dub, 2006 9:33

Radekkokk píše:Ale k veci. Rad bych presedlal na nejake jine bojove umeni, nez jsem dosud delal-venoval jsem se aikidu, ktere me bavilo, avsak chybel mi sparing a udery,popripade kopy.
Rad bych se zacal venovat necemu, co obsahuje jak udery,popripade i kopy, popripade i ruzne paky apod. Zaroven bych chtel neco, kde se sparuje, poprpide se poradaji nejake souteze-nejde mi ani tak o to,abych se stal mistrem sveta,ale spise o motivaci, o vyzkuseni technik na nejakem souperi,apod.

nejprve jsem si myslel, ze jsem nasel odpovidajici bojove umeni(Ju-jitsu),ale zjistil jsem(diky vyse zminovanym kolegum diskuterum a diky internetu :) ),ze u tohoto bojoveho umeni je hodne kladen duraz na boj na zemi, ktery by mi ani tolik nevadil, pokud by nebyl zastoupen v takove mire.

Karate,kungfu,vale tudo,musado/kickbox,alkampf jitsu,taekwondo a mnoho dalších.Ve všech se soutěží,obsahují kopy a udery,popřípadě páky :-).

Boj na zemi se sice vyučuje v JJ,ale není to priorita /kromě brazilského JJ/
To jsi pochopil špatně.Každý způsob boje at už na zemi nebo ve stoje má svůj podíl na programu,který si hlavní trénér/sensei utvoří,aby se studenti koplexně vyvíjeli.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně