World Taiji Day

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

World Taiji Day

Příspěvekod bojovaumeni.cz » úte 25. dub, 2006 17:15

Oslava Svetoveho dne taiji

(viz http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... =0&thold=0)

je prvni z akci, kterou medialne zastituje nas server. chceme se zeptat, co od teto akce ocekavate, kdo vsechno z nasich ctenaru tam pujdete a - po skonceni akce - jak se vam to libilo!
redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kjang » pát 28. dub, 2006 18:18

Ktery den a zhruba kdy budou vystupovat skoly I.Rzounka a P.Macka ?
Bude i nejaka ukazka praktickeho pouziti, obrana proti konkretnim utokum atd.?
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pát 28. dub, 2006 18:25

budeme mit malou ukazku v sobotu (program je ostatne jen v sobotu), zacina to v 15:00, nevim kdy na nas prijde rada. ukazeme jen neco malo - kousek sestavy, sparringovou sestavu, kousek dlouhe tyce a sparringovku s dlouhou tyci. pokud Te vice zajima LGHK a jeho prakticke pouziti v boji, muzeme pak pokecat po skonceni predvadecek az vypukne "volna zabava" a dalsi doprovodny program, jinak stav se kdykoliv u nas ve skole, tam toho muzeme probrat vice - preci jen to je World taiji day, tak jsme nechteli delat nejaky streetfightingovy program
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » pát 28. dub, 2006 18:55

Pro PM
Diky, ctu ze je to 29 az 30.4. tak jsem si myslel, ze je program na 2 dny.
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » pát 28. dub, 2006 21:13

Jen tak pro vsechny - napadlo mne ,protoze je tu na netu dost lidi ,ktere bych rad poznal i osobne , co takhle nejake male oznaceni s nickem?Az vypukne volna zabava :lol: ,at vime s kym mame tu cest.....a kdyz uz je BU.cz ten marginalni panter ,ci co :lol:

PM - ty nemusis :wink: :lol: :lol:

Jinak ,tesim se a jsem zvedav ,jestli se to letos vyrovna lonskemu Pisku ,ktery byl super.....na coz asi melo vliv i prostredi....tak uvidime ,treba Praha dokaze vyuzit svoje prednosti.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mik » stř 03. kvě, 2006 11:28

Zdravím všechny, chci se zeptat kdo byl na zmiňované akci. Jak se vám to líbilo a co se vám tam líbilo nejvíc.
Bohužel sem tam nebyl, tak by mě zajímalo, jestli toho mám litovat.
Mik
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Molkov » stř 03. kvě, 2006 12:16

Mik

Ahoj,
nelituj, litovat uz je pozde :wink: Kazdopadne byla k videni spousta veci, ktery se takhle pohromade a v tak dlouhym programu asi v CR vidi velmi zridka (snad jeste zarijova Vlasim?). Zvlast jsem ocenil vystoupeni Pavla Hlavone a Davida Pirochty z Brna, ktery dokazou predvest i bojovej rozmer Chen taiji. Osvezujici byly i vystupy ne-taiji skol (hungga, wingchun). Nejdelsi vystoupeni mela skola Qin Ming Tanga, zahajili program velkolepym nastupem se lvim tancem, taiji prokladali shaolinem, coz bylo fajn, ale jejich sanda me teda hluboce zklamalo, takovej prumernej kickbox. Jinak musim uznat, ze Qin Fei je vazne pekelnik :D

Bohuzel dlouhy taiji sestavy (bez ohledu na skolu) trochu umorovali obecenstvo vcetne me, takze jak cas bezel, pozornost se vytracela :? Zaznamenal jsem jeste peknou bagua zhang sestavu ve dvou, vyborny kopi z kudlanky a divacky atraktivni cviceni (asi bagua?) s vejirem. Jako dobrej napad mi prisly "zivy obrazy" (ukazovaly skoly R. Kolare a I. Rzounka), kde vic zaku skoly cvicilo najednou ruzny veci (sestava, aplikace, zakladni dovednosti aj.), takze se vlastne predvedl takovej trenink v kostce.

Po tom, co skoncili ukazky cviceni, byli vsichni dost vycerpany, takze dalsi program se tak nejak rozpadl. Mozna by se priste mely ukazky zkratit nebo jinak zhustit (soubezne vic ukazek), aby zbyla sila na nejaky promitani, diskuzi nebo tak.

Jo a skoda, ze neprisla Zora! :wink:
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » stř 03. kvě, 2006 12:51

Nebyly by z toho ňáký videíčka? Prej tam předváděli taiji sestavu Dělová pěst a taky to moc nepřipomínalo zdravotní thajčy Zorky Jandový :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » stř 03. kvě, 2006 12:54

Molkov píše:Mik

Ahoj,
nelituj, litovat uz je pozde :wink: Kazdopadne byla k videni spousta veci, ktery se takhle pohromade a v tak dlouhym programu asi v CR vidi velmi zridka (snad jeste zarijova Vlasim?). Zvlast jsem ocenil vystoupeni Pavla Hlavone a Davida Pirochty z Brna, ktery dokazou predvest i bojovej rozmer Chen taiji. Osvezujici byly i vystupy ne-taiji skol (hungga, wingchun). Nejdelsi vystoupeni mela skola Qin Ming Tanga, zahajili program velkolepym nastupem se lvim tancem, taiji prokladali shaolinem, coz bylo fajn, ale jejich sanda me teda hluboce zklamalo, takovej prumernej kickbox. Jinak musim uznat, ze Qin Fei je vazne pekelnik :D

Bohuzel dlouhy taiji sestavy (bez ohledu na skolu) trochu umorovali obecenstvo vcetne me, takze jak cas bezel, pozornost se vytracela :? Zaznamenal jsem jeste peknou bagua zhang sestavu ve dvou, vyborny kopi z kudlanky a divacky atraktivni cviceni (asi bagua?) s vejirem. Jako dobrej napad mi prisly "zivy obrazy" (ukazovaly skoly R. Kolare a I. Rzounka), kde vic zaku skoly cvicilo najednou ruzny veci (sestava, aplikace, zakladni dovednosti aj.), takze se vlastne predvedl takovej trenink v kostce.

Po tom, co skoncili ukazky cviceni, byli vsichni dost vycerpany, takze dalsi program se tak nejak rozpadl. Mozna by se priste mely ukazky zkratit nebo jinak zhustit (soubezne vic ukazek), aby zbyla sila na nejaky promitani, diskuzi nebo tak.

souhlasim. sanda z wushucentra byla hodne bidna.
Divat se na taichi sestavy dlouhou dobu je strasne uspavajici.
Vejire byly krasny.

Zamysleni pro budoucnost: trochu me zklamalo, ze akce byla v podstate zamerena na lidi, kteri uz o tachi neco vedi. Jak jsem tak sledoval divaky, tak vetsinou to byli lide ze zucastnenych skol + pribuzni + par lidi od dalsich bojovych umeni.
Skoda, ze nebyla trochu vic urcena pro lidi, kteri o tachi nikdy neslyseli.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pejsano » stř 03. kvě, 2006 13:19

Ano bylo to super,moc se mi tam libilo a priste urcite prijedu znova.
Velice rad jsem osobne poprve videl p. Huska,Macka,Kolare,Dusicku a dalsi.
A co se mi libilo nejvice?
Prijemne pratelske prostredi a uvodni rec pana Kolare.
Dale take proslov a taiji p. Huska.
Z ukazek:
- sparringova sestava (Lam Ga Hung Kyun)
- San-da (Mezinárodní wushu centrum mistra Qin Mingtanga)
- aplikace Chen taiji (Česká asociace Chen styl Taijiquan Brno)
- sestava s kratkou tyci (Mai Gei Wong Wing Chun)

Rad bych vas pozadal,jestli nekdo nevi, jak se jmenuje styl ktery temer pred koncem
predvedl nejaky clovek.Predpokladam ze slo o Taiji - velice vybusna a kratka sestava
s udery.

Zaverem bych rad dodal,ze bylo moc prijemne se divat na ladne pohyby taiji a nezalezelo na
skole ci organizaci.
Trosicku jsem jim zavidel :wink:
Pejsano
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » stř 03. kvě, 2006 13:32

Pejsano píše:Rad bych vas pozadal,jestli nekdo nevi, jak se jmenuje styl ktery temer pred koncem
predvedl nejaky clovek.Predpokladam ze slo o Taiji - velice vybusna a kratka sestava
s udery.

To jsem byl asi ja :oops:
Slo o XingYi
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Molkov » stř 03. kvě, 2006 13:37

Pejsano píše:Rad bych vas pozadal,jestli nekdo nevi, jak se jmenuje styl ktery temer pred koncem
s udery.

Nemas nahodou na mysli zaka Du Fukuna? Jestli ano, tak slo o xingyi quan.

Jinak akce byla podle me urcena siroky verejnosti, zalezelo na skole, jestli svoje vystoupeni nejak uvede, okomentuje atd. Problem je, ze i kdyz je skola R. Kolare na pomery jinejch skol ohromna, tak se prece jenom nedostavalo prostoru jak na predvadejici (zvlast ty, co ukazovali zbranovy sestavy), tak na divaky.

Delovou pest tam, co si pamatuju, cvicili Qin Ming Tangovo zaci, bohuzel to ve me nezanechalo velkej dojem, protoze jsem jednou videl cvicit tuhle sestavu samotnyho Qina a to byl zazitek z uplne jinyho levelu... :P
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Molkov » stř 03. kvě, 2006 13:38

Dong wu

:D Jo, sorry, predbehls me, z prvni ruky je to lepsi
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nganasan » stř 03. kvě, 2006 15:55

Molkov píše:Mik

Ahoj,

Čau!
Baguazhang ve dvou (byl jsem jeden z těch dvou) byla jen část sestavvy wudang baguazhang (právě z důvodu zbytečného natahování jsme měli všechny sestavy vyjma vějíře zkrácené). Bagua jsme začali cvičit před dvěma lety, takže jsme pořád začátečníci. Kdybys viděl cvičit naší učitelku!!
Vějíř je taiji, ale jsou v něm prvky jak z bagua, tak ze Shaolinu. Je to poměrně nová sestava, ale všem se líbí. Přeci jen jak tam práskáme těma vějířema a ta muzika k tomu...))
nganasan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Molkov » stř 03. kvě, 2006 16:10

nganasan píše:Čau!
Baguazhang ve dvou (byl jsem jeden z těch dvou) byla jen část sestavvy wudang baguazhang (právě z důvodu zbytečného natahování jsme měli všechny sestavy vyjma vějíře zkrácené). Bagua jsme začali cvičit před dvěma lety, takže jsme pořád začátečníci. Kdybys viděl cvičit naší učitelku!!
Vějíř je taiji, ale jsou v něm prvky jak z bagua, tak ze Shaolinu. Je to poměrně nová sestava, ale všem se líbí. Přeci jen jak tam práskáme těma vějířema a ta muzika k tomu...))

Ahoj :)
moc se mi ta sestava ve dvou libila. A co se tyce Zhai Jun, vzdycky se tesim, ze ji taky konecne jednou uvidim cvicit, moc by me to zajimalo! Na World Taiji Day se mi zatim podaril aspon dilci uspech, a to sice, ze sem ji zahlid mezi obecenstvem (teda pokud mi ukazali tu spravnou :D )

Jo jo, vejire se libi, zvlast slecny zustavaji v obdivnym uzasu :wink: Je to efektni na pohled i na poslech, sice malinko spartakiadni (snad to nezni urazlive :oops: ), ale zabavny.
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nganasan » stř 03. kvě, 2006 16:44

Jasně , že to je spartakiáda! :P Ale pro tyhle exhibiční účely je to jak dělaný. Jinak v Číně je to dost populární. Vloni jsme tam byli a taiji s vějířem se tam cvičí v každém parku (zvláště po ránu).
Jinak mi naše učitelka říkala, že koncem léta hodlá dělat nějakou předváděčku, kde by i sama vystupovala. Tak sleduj stránky www.baguazhang.cz a ono se to tam včas objeví (podrobnosti o tom vystoupení).
nganasan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Molkov » stř 03. kvě, 2006 16:46

nganasan píše: Jinak mi naše učitelka říkala, že koncem léta hodlá dělat nějakou předváděčku, kde by i sama vystupovala. Tak sleduj stránky www.baguazhang.cz a ono se to tam včas objeví (podrobnosti o tom vystoupení).

Neuveritelny, parada! Diky :D
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pejsano » stř 03. kvě, 2006 21:11

Dong_wu píše:
s udery.

To jsem byl asi ja :oops:
Slo o XingYi

Uz jsem o XingYi slysel a ted se mi to potvrdilo na vlastni oci.
Fakt parada! :wink:
Pejsano
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiexie » stř 03. kvě, 2006 21:35

Nejdříve bych chtěla všem poděkovat za úžasnou atmosféru na World Taiji Day. Všechny školy a jejich členové předvedli nejlepší ze sama sebe. Nebo se alespoň snažili :wink:

Sulthan+Molkov
taiji prokladali shaolinem, coz bylo fajn, ale jejich sanda me teda hluboce zklamalo, takovej prumernej kickbox. Jinak musim uznat, ze Qin Fei je vazne pekelnik

souhlasim. sanda z wushucentra byla hodne bidna.

Co se SANDA týče, tak bych ráda dodala, že vystoupení bylo omezeno časem a kvůli možným zraněním zjednoduššeno (jak již někdo podotkl, vystoupení školy mistra Qin Ming Tanga bylo nejdelší a tak byla Sanda představena jen jako další aktivita školy ). Také jste si jistě všimli, že jsme neměli žádné chrániče. Chtěla bych vás vidět jak tam padáte na dřevěnou podlahu :twisted: . Nešlo přeci o to, aby se někdo zranil, ale aby se představily jednotlivé disciplíny, což se podle mne stalo. Pokud někdo čekal přímý souboj, tak tohle asi nebyla ta pravá příležitost.

Ještě jednou dík všem za skvělý den :D :wink:
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Molkov » stř 03. kvě, 2006 22:14

xiexie píše:Co se SANDA týče, tak bych ráda dodala, že vystoupení bylo omezeno časem a kvůli možným zraněním zjednoduššeno (jak již někdo podotkl, vystoupení školy mistra Qin Ming Tanga bylo nejdelší a tak byla Sanda představena jen jako další aktivita školy ). Také jste si jistě všimli, že jsme neměli žádné chrániče. Chtěla bych vás vidět jak tam padáte na dřevěnou podlahu :twisted: . Nešlo přeci o to, aby se někdo zranil, ale aby se představily jednotlivé disciplíny, což se podle mne stalo. Pokud někdo čekal přímý souboj, tak tohle asi nebyla ta pravá příležitost.

Mozna me spatne chapes, nezazlivam ty ukazce sanda, ze byla malo brutalni, ale nelibilo se mi, ze nebylo poznat, cim se zak skoly wushu lisi od spatnyho kickboxera... Sanda je v zasade jenom soubor pravidel - asi sem cekal, ze pokud sanda predvadi zaci wushucentra, treba bude poznat, ze cvicej to gf, ze jo... Strhy nebo porazy stacilo naznacit... :P (Koneckoncu, Pavel Hlavon s Davidem Pirochtou se tam celkem obetave hazeli na zem :wink:, stejne tak zaci sifu Rzounka). Ale uznavam, ja sem tvrdost podlahy na vlastni zada nezkusil, tak treba priste...
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně