Molkov píše:Mik
Ahoj,
nelituj, litovat uz je pozdeKazdopadne byla k videni spousta veci, ktery se takhle pohromade a v tak dlouhym programu asi v CR vidi velmi zridka (snad jeste zarijova Vlasim?). Zvlast jsem ocenil vystoupeni Pavla Hlavone a Davida Pirochty z Brna, ktery dokazou predvest i bojovej rozmer Chen taiji. Osvezujici byly i vystupy ne-taiji skol (hungga, wingchun). Nejdelsi vystoupeni mela skola Qin Ming Tanga, zahajili program velkolepym nastupem se lvim tancem, taiji prokladali shaolinem, coz bylo fajn, ale jejich sanda me teda hluboce zklamalo, takovej prumernej kickbox. Jinak musim uznat, ze Qin Fei je vazne pekelnik
![]()
Bohuzel dlouhy taiji sestavy (bez ohledu na skolu) trochu umorovali obecenstvo vcetne me, takze jak cas bezel, pozornost se vytracelaZaznamenal jsem jeste peknou bagua zhang sestavu ve dvou, vyborny kopi z kudlanky a divacky atraktivni cviceni (asi bagua?) s vejirem. Jako dobrej napad mi prisly "zivy obrazy" (ukazovaly skoly R. Kolare a I. Rzounka), kde vic zaku skoly cvicilo najednou ruzny veci (sestava, aplikace, zakladni dovednosti aj.), takze se vlastne predvedl takovej trenink v kostce.
Po tom, co skoncili ukazky cviceni, byli vsichni dost vycerpany, takze dalsi program se tak nejak rozpadl. Mozna by se priste mely ukazky zkratit nebo jinak zhustit (soubezne vic ukazek), aby zbyla sila na nejaky promitani, diskuzi nebo tak.
Jo a skoda, ze neprisla Zora!
Pejsano píše:Rad bych vas pozadal,jestli nekdo nevi, jak se jmenuje styl ktery temer pred koncem
predvedl nejaky clovek.Predpokladam ze slo o Taiji - velice vybusna a kratka sestava
s udery.
Pejsano píše:Rad bych vas pozadal,jestli nekdo nevi, jak se jmenuje styl ktery temer pred koncem
predvedl nejaky clovek.Predpokladam ze slo o Taiji - velice vybusna a kratka sestava
s udery.
Molkov píše:Mik
Ahoj,
nelituj, litovat uz je pozdeKazdopadne byla k videni spousta veci, ktery se takhle pohromade a v tak dlouhym programu asi v CR vidi velmi zridka (snad jeste zarijova Vlasim?). Zvlast jsem ocenil vystoupeni Pavla Hlavone a Davida Pirochty z Brna, ktery dokazou predvest i bojovej rozmer Chen taiji. Osvezujici byly i vystupy ne-taiji skol (hungga, wingchun). Nejdelsi vystoupeni mela skola Qin Ming Tanga, zahajili program velkolepym nastupem se lvim tancem, taiji prokladali shaolinem, coz bylo fajn, ale jejich sanda me teda hluboce zklamalo, takovej prumernej kickbox. Jinak musim uznat, ze Qin Fei je vazne pekelnik
![]()
Bohuzel dlouhy taiji sestavy (bez ohledu na skolu) trochu umorovali obecenstvo vcetne me, takze jak cas bezel, pozornost se vytracelaZaznamenal jsem jeste peknou bagua zhang sestavu ve dvou, vyborny kopi z kudlanky a divacky atraktivni cviceni (asi bagua?) s vejirem. Jako dobrej napad mi prisly "zivy obrazy" (ukazovaly skoly R. Kolare a I. Rzounka), kde vic zaku skoly cvicilo najednou ruzny veci (sestava, aplikace, zakladni dovednosti aj.), takze se vlastne predvedl takovej trenink v kostce.
Po tom, co skoncili ukazky cviceni, byli vsichni dost vycerpany, takze dalsi program se tak nejak rozpadl. Mozna by se priste mely ukazky zkratit nebo jinak zhustit (soubezne vic ukazek), aby zbyla sila na nejaky promitani, diskuzi nebo tak.
Jo a skoda, ze neprisla Zora!
nganasan píše:Čau!
Baguazhang ve dvou (byl jsem jeden z těch dvou) byla jen část sestavvy wudang baguazhang (právě z důvodu zbytečného natahování jsme měli všechny sestavy vyjma vějíře zkrácené). Bagua jsme začali cvičit před dvěma lety, takže jsme pořád začátečníci. Kdybys viděl cvičit naší učitelku!!
Vějíř je taiji, ale jsou v něm prvky jak z bagua, tak ze Shaolinu. Je to poměrně nová sestava, ale všem se líbí. Přeci jen jak tam práskáme těma vějířema a ta muzika k tomu...))
nganasan píše: Jinak mi naše učitelka říkala, že koncem léta hodlá dělat nějakou předváděčku, kde by i sama vystupovala. Tak sleduj stránky www.baguazhang.cz a ono se to tam včas objeví (podrobnosti o tom vystoupení).
Dong_wu píše:Pejsano píše:Rad bych vas pozadal,jestli nekdo nevi, jak se jmenuje styl ktery temer pred koncem
s udery.
To jsem byl asi ja![]()
Slo o XingYi
taiji prokladali shaolinem, coz bylo fajn, ale jejich sanda me teda hluboce zklamalo, takovej prumernej kickbox. Jinak musim uznat, ze Qin Fei je vazne pekelnik
souhlasim. sanda z wushucentra byla hodne bidna.
xiexie píše:Co se SANDA týče, tak bych ráda dodala, že vystoupení bylo omezeno časem a kvůli možným zraněním zjednoduššeno (jak již někdo podotkl, vystoupení školy mistra Qin Ming Tanga bylo nejdelší a tak byla Sanda představena jen jako další aktivita školy ). Také jste si jistě všimli, že jsme neměli žádné chrániče. Chtěla bych vás vidět jak tam padáte na dřevěnou podlahu. Nešlo přeci o to, aby se někdo zranil, ale aby se představily jednotlivé disciplíny, což se podle mne stalo. Pokud někdo čekal přímý souboj, tak tohle asi nebyla ta pravá příležitost.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků