Domaci trenink

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Domaci trenink

Příspěvekod wolverine » ned 14. kvě, 2006 18:46

Mohli by jste mi poradit jak co nejlip cvicit doma?
Nebo nejaky odkazy...
Dik
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Domaci trenink

Příspěvekod Hark » ned 14. kvě, 2006 20:01

wolverine píše:Mohli by jste mi poradit jak co nejlip cvicit doma?
Nebo nejaky odkazy...
Dik

Zeptej se svého učitele, každé BU má trochu jiný samostatný trénink a klade důraz na jiné věci.

Jediné na čem se asi shodnou všichni, je stát co nejdýl v mabu :)
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 14. kvě, 2006 20:29

Co cvičíš za BU nebo BS? Doma se trénuje to samé co na společném tréninku většinou s vynecháním sparingu(není vohodná oběť k dispozici, členové rodiny většinou stávkují). Můžeš se soustředit na procvičování konkrétní techniky, postoje, kombinace technik atd. Dále se můžeš věnovat protahování, posilování a aerobnímu tréninku. Možností je mnoho.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 14. kvě, 2006 21:25

V podstate to, co napsal RBR. Pokud pracujes na fyzicce, muzes lip pracovat i na treninku a snaz absorbujes techniky. Taky muzes doma do neceho mlatit (ne do domaciho mazlicka nebo souseda). Strecink by mel byt samozrejmosti. No a treba neni od veci i nad technikami aspon premyslet
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adho » pon 15. kvě, 2006 13:07

presne :)
Najlepsie je robit doma kondicku (pokial sa nerobi na treningu) a studovat :)
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 15. kvě, 2006 14:45

Doma můžeš cvičit cokoliv!!! Hlavně rychlost, ohebnost a sílu. Čím více budeš denně doma cvičit, tím více si budeš uvědomovat svoje nedostatky a chyby, které můžeš následně s pomocí DOBRÉHO UČITELE odstranit.

Cvič kdykoliv a kdekoliv, jak ti jen situace umožní - z každodenní činnosti si udělej cvičení BU!!! Jde to!!! Ti, co Ti radí, že bez učitele to nejde a že si máš doma jen opakovat, co znáš, se Ti snaží vnutit SVŮJ SYSTÉM!!! Zkus být KREATIVNÍ a SVOBODNÝ v mysli!!!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 16. kvě, 2006 7:43

To je nápad. Buď kreativní a svobodný. Za pár let pak můžeš přijít se svým systémem. Třeba Kotelna-do nebo Hotel-chuan, to tady ještě chybí.

Víš Sennine pouliční rváči s BU začínají málokdy. Máš sice pravdu v tom, že cvičit se má kdykoli ale. Normální člověk se BU sám nenaučí. Nenormální taky ne. Znám pár dobrých praktikantů BU, kteří cvičí sami. Mají však za sebou několikaleté intenzivní cvičení pod vedením a i přesto, že mají pár let školy, své učitele občas navštěvují a učí se od nich dál.

Navíc mi z Tvých příspěvků přijde, že trpíš intenzivním strachem o sebe. Já ne a proto cvičím jinak. Více klidu do života Ti přeje
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 16. kvě, 2006 7:43

To je nápad. Buď kreativní a svobodný. Za pár let pak můžeš přijít se svým systémem. Třeba Kotelna-do nebo Hotel-chuan, to tady ještě chybí.

Víš Sennine pouliční rváči s BU začínají málokdy. Máš sice pravdu v tom, že cvičit se má kdykoli ale. Normální člověk se BU sám nenaučí. Nenormální taky ne. Znám pár dobrých praktikantů BU, kteří cvičí sami. Mají však za sebou několikaleté intenzivní cvičení pod vedením a i přesto, že mají pár let školy, své učitele občas navštěvují a učí se od nich dál.

Navíc mi z Tvých příspěvků přijde, že trpíš intenzivním strachem o sebe. Já ne a proto cvičím jinak. Více klidu do života Ti přeje
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wolverine » úte 16. kvě, 2006 19:38

A jak cvicit takovou rychlost a co nejefektivneji cvicit fyzicku?
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » úte 16. kvě, 2006 22:02

fakt píše:To je nápad. Buď kreativní a svobodný. Za pár let pak můžeš přijít se svým systémem. Třeba Kotelna-do nebo Hotel-chuan, to tady ještě chybí.

Fakt

Prosím, přečti si ještě jednou, nebo dvakrát nebo i vícekrát (pokud to bude potřeba) můj příspěvek... Pak nemůžeš napsat takouvou hloupost, co jsi napsal!!!

Nic z toho, jak jsi reagoval, jsem nenapsal...Myslím, že u Tebe převládají nějaké emoční nálady... Nevím jaké...

Jo, a klid v životě mám a fakt netrpím žádným strachem! Pokud jsi vzdělaný v oboru psychiatrie nebo psychologie, tak Tvůj názor na mě je mylný!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BENNY » úte 16. kvě, 2006 22:59

wolverine píše:A jak cvicit takovou rychlost a co nejefektivneji cvicit fyzicku?

RYCHLOST - tenisák, stínovej box, hruška, pytel
KONDIČKA - běh, plavání, švihadlo, kolo, box (na pytel, nebo lapy - třeba minuta box, 30s pauza) ...
BENNY
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » stř 17. kvě, 2006 7:28

Sennin píše:
fakt píše:To je nápad. Buď kreativní a svobodný. Za pár let pak můžeš přijít se svým systémem. Třeba Kotelna-do nebo Hotel-chuan, to tady ještě chybí.

Fakt

Prosím, přečti si ještě jednou, nebo dvakrát nebo i vícekrát (pokud to bude potřeba) můj příspěvek... Pak nemůžeš napsat takouvou hloupost, co jsi napsal!!!

Nic z toho, jak jsi reagoval, jsem nenapsal...Myslím, že u Tebe převládají nějaké emoční nálady... Nevím jaké...

Jo, a klid v životě mám a fakt netrpím žádným strachem! Pokud jsi vzdělaný v oboru psychiatrie nebo psychologie, tak Tvůj názor na mě je mylný!

Nemám problém se soustředěním. Stačí mi číst jednou.
Teď je jasné, že netrpíš žádným strachem.
Něco k mé osobě: nejsem vzdělaný v oboru p-atrie a p-ologie
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod m-pet » stř 17. kvě, 2006 8:20

Při cvičení doma se zaměřuji více na fyzičku, hodně aerobních aktivit, nejvíce běhám dva až třikrát v týdnu, k tomu dvakrát týdně posiluji kruhový trénink. A pokud mám chuť cvičit doma přímo BU, většina stylů má formy, které lze procvičovat, nebo základní techniku na jejímž vybrušování k dokonalosti lze pracovat celý život. Bydlet v domku, pověsil bych si pytel a boxoval. Abych nezapoměl, téměř každý den se protahuji, nejprve nohy, překážkový sed, provaz a rozštěp, pak ruce a ramena a nakonec Rišikéšskou sestavu cviků z jogy ( trvá asi 30 min. ). Trenink ve škole dva až třikrát v týdnu.
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Fukki » stř 17. kvě, 2006 11:04

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:18, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Domaci trenink

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 14:37

wolverine píše:Mohli by jste mi poradit jak co nejlip cvicit doma?
Nebo nejaky odkazy...
Dik

Já cvičím to samé co na tréninku, sice mi musí stačit brácha na cviky ve dvojici ale úplně to stačí. Skus to taky :wink: .
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Kwai_Cheng » stř 17. kvě, 2006 20:34

Domaci trenink? Megablbost.
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wolverine » pát 19. kvě, 2006 20:07

Diky za rady(posledni zpravu ignoruju)
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

answ

Příspěvekod Kwai_Cheng » sob 20. kvě, 2006 8:31

Upresnim: Domaci trenink fyzicky?-proc ne.
Domaci trenink BU? Megablbost.
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » sob 20. kvě, 2006 9:19

Kwai... proc?

Kdyz jsem se venoval Jujutsu, cvicil jsem si techniky stinove a proste mi to rozhodne nco dalo. Kdyz karateka cvici Kata doma, denodenne, taky poznas rozdil meni nim a tim, co si je zacvici dvakrat na treninku. Cviceni doma povazuji za podstatnou cast... cekat, ze se me bude kapo pri cviceni pakrat tydne hodinu a pul - to je megablbost. A megablbec, kdo si to mysli.

Cviceni doma zdar.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

to Gino

Příspěvekod Kwai_Cheng » sob 20. kvě, 2006 9:29

Gino napsal:Kwai... proc?

Kdyz jsem se venoval Jujutsu, cvicil jsem si techniky stinove a proste mi to rozhodne nco dalo. Kdyz karateka cvici Kata doma, denodenne, taky poznas rozdil meni nim a tim, co si je zacvici dvakrat na treninku. Cviceni doma povazuji za podstatnou cast... cekat, ze se me bude kapo pri cviceni pakrat tydne hodinu a pul - to je megablbost. A megablbec, kdo si to mysli.

Cviceni doma zdar.

Kdo si zacvici dvakrat na treninku je megablbec, Gino. Muj ucitel mi jednou rekl: Kdyz vynechas 1 den, ztratis 3 dny. Kdyz vynechas 3 dny, muzes zacit od zacatku.
Dost lidi postrada vhodne podminky ke cviceni doma:
1)prostor
2)psychika
- to znaci, ze nejefektivnejsi metoda treninku je nekolik hodin denne v telocvicne, dojo apod. s ostatnimi studenty pod dohledem ucitele.
Taky sem cvicil doma...MegaGino
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně