Poradíte mi pls?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Poradíte mi pls?

Příspěvekod Jelen » ned 04. čer, 2006 18:07

Nazdar
Je mi 17 a chci začít s nějakým BU... Co by tak bylo nejlepší?(v okolí někde mezi Opavou a Ostravou) V Ostravě u školy se často potulují cikáni a večer je to tam dost nebezpečné takže bych se chtěl umět ubránit, a taky mám dost času(za 2 roky končím takže ybch zkusil něco jiného v okolí výšky). Uvažoval jsem o tomhle -> http://www.kaigensin.cz/ Co vy na to? Díky za rady.
Jelen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

RADA

Příspěvekod Patayon » ned 04. čer, 2006 18:39

Vzhledem k tomu , že se chceš umět bránit (realita boje), spíše než v tvém příspěvku uvedené aikido bych ti doporučil jako praktickou sebeobranu následující :
OSTRAVA
-------------
THAI BOX :
www.hamrgym.com
www.como-gym3.com

THAI - KICK BOX :
www.abuostrava.cz

JU JUTSU / GOSHINDO :
www.jujitsu-ostrava.info
www.profic.info/jujitsu

WING CHUN :
www.wingchunmorava.com

KARATE KYOKUSHIN :
www.kyokushin.euweb.cz

Dále v Ostravě najdeš i kluby Taekwondo, jiné styly Karate , styly Kung - Fu . Jen to chce trochu trpělivosti na internetu a určitě najdeš další kluby.
Patayon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stengan » ned 04. čer, 2006 18:42

Jelene,pokud myslíš aikido tak to na ulici moc neviužiješ pro obranu. To je spíš na fyzičku a tělesnou pohyblivost.Já osobně cvičím aikido 11let a na ulici ho oravdu moc neviužiju spíš se zkus zaměřit na box nebo thai-box tem se ti bude daleko líp začínat cvičit a jsi schopnej se v krátké době lecos pro obranu naučit.
Aikido pokud opravdu nezvládáš je to stejný jako judo především ublížíš sám sobě a případnému protivníkovi dost ulehčíš práci.
Osobně na ulici preferuji box nebo určité prvky z thai-boxu.
Stengan :twisted:
Kdo jinému jánu kopá příjde si na docela slušný peníze.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Baxxse » ned 04. čer, 2006 20:40

Urcite souhlasim se stenganem,ze pro sebeopranu se hodi jina bojove umení nez je aikido...ja osobne bych uprednostnil nejaky plnokontaktni bu...doporucuji tohle http://kyokushin.euweb.cz/
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » ned 04. čer, 2006 21:26

Nazdar. V 1991 jsem zacinal v Opave s Taekwondem :-) Muzu doporucit... treninky jsou myslim v telocvicne Mendelova gymnazia. Odkaz najdes na www.taekwondo.cz v sekci databaze skol.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jelen » pon 05. čer, 2006 9:02

Asi zkusím to JU-JUTSU nebo Taekwondo... nevím co z toho. Se ještě rozhodnu a začnu v sprnu nebo září... díky všem za rady :wink:
Jelen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » pon 05. čer, 2006 9:23

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 12:00, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » pon 05. čer, 2006 10:41

Čus Marvine,tak pokud jsem tam napsal 6 tak to patřilo k trénování boxu s fotříkem jínak pokud se tíče mého tvrzení že ti můžu dát ochutnat-vyzkoušet MÉ aikido tak to je fakt ale s aikidem to dnes už má málo co společního protoje to MÉ aikido spíš MÉ pojednání o aikidu.Stengan
P.S asi bych jínak neznal vailoše kdybych to cvičil jen šest let :twisted:
Kdo jinému jánu kopá příjde si na docela slušný peníze.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » pon 05. čer, 2006 11:34

Zkus box. U nás je déle než karate a judo. Navíc zde nenajdeš trenéra, kterému by to nefungovalo v praxi.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod homer91 » pon 05. čer, 2006 12:39

Jelen píše:Asi zkusím to JU-JUTSU nebo Taekwondo... nevím co z toho. Se ještě rozhodnu a začnu v sprnu nebo září... díky všem za rady :wink:

Taekwondo je supr volba,muzu doporucit pouziva se zde sebeobrana i realnej boj,ruce i nohy sou zde vyborne vyuzite
homer91
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » pon 05. čer, 2006 13:13

homer91 píše:
Jelen píše:Asi zkusím to JU-JUTSU nebo Taekwondo... nevím co z toho. Se ještě rozhodnu a začnu v sprnu nebo září... díky všem za rady :wink:

Taekwondo je supr volba,muzu doporucit pouziva se zde sebeobrana i realnej boj,ruce i nohy sou zde vyborne vyuzite

Neposlal bys mi prosím nějaké video, ve kterém je taekwondo použité pro reálnou sebeobranu? Moc mi to zajímá.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » úte 06. čer, 2006 16:42

homer91 píše:

V Taekwondu reálný boj? Viděl jsi někdy někoho při boji na ulici skákat jako kamzíka? Já teda ne. 8)
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Malekyth » úte 06. čer, 2006 17:06

For JELEN - co dudeš cvičit je jenom na tobě. V BU a BS existuje hodně stylů. Necvič něco protože někdo říká, že je to super, nebo nejlepší. Zvolený styl boje tě musí bavit jinak to nemá cenu! Jsou tu i omezení týkající se tvé tělesné stavby.Projdi si školy BU a BS a vyber si sám to co se ti líbí a vyhovuje tvým potřebám. Podle toho cos napsal se chceš naučit bránit proti napadení na ulici a asi rychle. Podívej se po nějakých plnokontaktních sportech nebo combat systemech ( Thai Box, Kick box, Musado atd.) Ju-Jutsu jsem dělal a moc bych ho nedoporučoval. V tělocvičně vypadá pěkně, ale na ulici bych ho radši nepoužil. Taekwondo taky nic moc. Skáčeš furt jak kamzík. (Tímto se omlouvám všem, kterých jsem se tímto výrokem dotknul!! Vyjadřuji pouze svůj osobní názor. :) ) Momentálně přes rok cvičít Muai Thai (Thai Box). V pouličním boji docela učinná záležitost. Používáš pěsti, lokty, kolena a holeně. Ze začátku to docela bolí, ale po čese to stojí za to. Rozhodnutí je, ale jen na tobě. Vybírej s rozvahou.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod homer91 » úte 06. čer, 2006 17:15

V Taekwondu reálný boj? Viděl jsi někdy někoho při boji na ulici skákat jako kamzíka? Já teda ne. 8)[/quote]
Opet nekdo,kdo soudi dle sportovniho zapasu,TKD se sklada ze sebeobrany,rizeneho zapasu,sestav a sebeobrany,este ktomu je TKD WTF fullcontact takze se naucis lepe reagovat apod.jo a videl sem uzit TKD v praxi,a reknu ti ze to bolelo ale ne TKDistu
homer91
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » úte 06. čer, 2006 20:19

Tady to nezalezi na TKD samotnem jako spis na tom pod kym ho trenujes...jestli te trener vede spis k tomu se umet ubranit tak je TKD urcite dobry prostredek nedostat na ulici po drzce. Pokud ale cvicis sportovni TKD tak opravdu jen skaces jak kamzik.Pokud ja vim tak se v nem smi utocit jen nohama a to na ulici moc realny neni.... 8)
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » čtv 08. čer, 2006 7:23

V Opave jsme kdysi (nevim, jak je to tam ted) hodne cvicili sebeobranu.

[quote="Malekyth"]
Začal jsme trénovat Ju-Jutsu. Na tréninku to vypadalo krásně. Vydržel jsem 1 měsíc. Bylo málo "akční". Pak jsem začal dětat Muai Thai.
[\quote]

[quote="Malekyth"]
Ju-Jutsu jsem dělal a moc bych ho nedoporučoval. V tělocvičně vypadá pěkně, ale na ulici bych ho radši nepoužil.
[\quote]

Myslim si, ze tyhle 2 prispevky opravdu o necem vypovidaji. No je prece jasne, ze kdyz delas JJ 1 mesic, tak to nepouzijes. Nikde nevidim, ze bys Taekwondo cvicil, takze i kdyz je to skakani jako kamzik tvuj nazor, pochybuji, ze tve "znalosti" ohledne BU jsou fundovane. Ja jsem treba nikdy nevidel video s (opravdu) realnym bojem MT. Ze JJ nebylo moc akcni? A co jsi cekal? Ze se obliknete do vojenskeho, do rukou vemete zbrane a budete behat po lese? Chlape, delas BU nebo ti jde jen o dobrodruzstvi?
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 08. čer, 2006 16:50

xavier píše:V Opave jsme kdysi (nevim, jak je to tam ted) hodne cvicili sebeobranu.

Malekyth píše:Začal jsme trénovat Ju-Jutsu. Na tréninku to vypadalo krásně. Vydržel jsem 1 měsíc. Bylo málo "akční". Pak jsem začal dětat Muai Thai.
[\quote]

Malekyth píše:Ju-Jutsu jsem dělal a moc bych ho nedoporučoval. V tělocvičně vypadá pěkně, ale na ulici bych ho radši nepoužil.
[\quote]

Myslim si, ze tyhle 2 prispevky opravdu o necem vypovidaji. No je prece jasne, ze kdyz delas JJ 1 mesic, tak to nepouzijes. Nikde nevidim, ze bys Taekwondo cvicil, takze i kdyz je to skakani jako kamzik tvuj nazor, pochybuji, ze tve "znalosti" ohledne BU jsou fundovane. Ja jsem treba nikdy nevidel video s (opravdu) realnym bojem MT. Ze JJ nebylo moc akcni? A co jsi cekal? Ze se obliknete do vojenskeho, do rukou vemete zbrane a budete behat po lese? Chlape, delas BU nebo ti jde jen o dobrodruzstvi?

Pod pojmem akční jsem myslel prováděné techniky a ne běhání po lese. Na tréninku se učila obrana proti modelovým situacím a to ti na ulici moc nepomůže. Odnesl jsem si i něco pozitivního na vyprošťovací techniky v JJ nedám dodnes dopustit!
S TKD máš pravdu nikdy jsem ho necvičil. Když jsem se rozhodoval co budu dělat dál byl jsem se podívat na TKD a MT (na trénink ne video). A opravdu mi to připadlo jako skákání kamzíka. Měl jsem odsoudit konkrétní školu a ne TKD jako celek. Za o se omlouvám.

Video s MT jsou většinou zápasy v ringu. Z vlastní zkušenosti se boje na ulici odehrávají ve stoje za pomoci pěstí, loktů a kopů i koleny. Tohle všechno se v MT naučíš dost dobře. Záleží ovšem na konkrétní škole a učiteli.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Malekyth » čtv 08. čer, 2006 17:11

For homer91

TKD jsem porovnával s MT. Na základě návštěvy jedné školy TKD (rozhodoval jsem se mezi MT a TKD). Jsou to rozdílná BU a u mě vyhrálo MT. Hlavně pro to, že se jedná o plný fulcontact ( lokty, kolena, boj v klinči atd.)

Tys možná viděl TKD použít, ale já MT v sebeobraně použil! Dovedeš si představit překvapení útočníka když zjistil, že umím používat lokty a kolena daleko líp než on. Jednalo se "jenom" o místního rváče. ®ádné Bu nedělal, ale pořád se někde rval a šlo mu to velice dobře.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Zpět na bojová umění a sporty obecně