Aký tréning by ste uprednostnili?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Aký tréning by ste uprednostnili?

Příspěvekod Traft » stř 14. čer, 2006 15:14

Mate radsej trening, pri ktorom od zaciatku do konca musi fungovat disciplina, vkuse sa hybete, nemate cas si oddychnut, proste makacka :twisted: ...
Alebo by ste uprednostnili trening, pri ktorom si mozte so svojimi kolegami aj pokecat, povedat si nejaky vtip :) a popritom cvicit v priatelskej atmosfere, kazdy si moze cvicit podla seba kolko chce ako sa dohodne so svojim sparring partnerom...
Samozrejme ze pri tej prvej moznosti by z vas bol asi lepsi bojovnik, ale zaujima ma co uprednostni bezny clovek, taka statistika... :)
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » stř 14. čer, 2006 15:45

Prvni styl. Jednoznacne.
Druhej je k nicemu, nevede ani k bojove zrucnosti, ani ke znalostem.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 14. čer, 2006 17:01

Přijde na to. První je méně příjemný, ale rychleji vede k cíli. Druhý naopak. Takže čemu dáváš přednost: někam se dostat nebo relaxovat.
Jako obvykle - něco mezi, i když pro mě spíš ta disciplína. Pokecat si pak chodím do hospody - tam zase nedělám karate :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod morTaro » stř 14. čer, 2006 17:59

Já si na trénink rozhodně nechodim pokecat. To můžu jít někam do hospody. Neřikám že by se na tréninku nemohl říct nějaký vtip pokud na to má člověk dost dechu ale rozhodně by to nemělo narušit program tréninku a jeho náročnost.
Taková kamarádštější atmosféra podle mne není na tréninku na škodu, spíš naopak, pomáhá to např. nováčkům, kteří se pak méně bojí aby se neztrapnily, kdyžzkouší nové věci (techniky a pod.). Ale jak už sem řekl nesmí to narušit tréninku a to čeho se při něm snažíme dosáhnout.
morTaro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod yuanfen » čtv 15. čer, 2006 6:15

keď som ja chodievala na tréningy, tak sme cvičili. učiteľ zvykol dať aj pauzy- na napitie sa, ale s jednej minúty sa stalo obvykle niekoľko a ľudia začali kecať. má to aj výhodu spriatelíte sa (hlavne nováčikovia sa oťukajú) a je tam lepšia atmosféra, taká rodinná. Vytvorí sa akési puto, spolupatričnosť, dobre sa tam človek cíti. Mne po čase začali vadiť tieto prestávky, lebo som zvykla stuhnút a už sa mi necvičilo tak v pohode. Určite dám prednosť poriadnemu tréningu než len státiu a kecaniu, veď si platím za cvičenie. no, nie? Všetko z mierou, zlatá stredná cesta, vyhnutie sa extrému či už jednému alebo druhému.:wink:
yuanfen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Traft » čtv 15. čer, 2006 13:08

Podla mna su dva tipy ludi a to ti, ktorym nejde velmi o kondicku ale chcu sa ucit techniky a nejaka buzeracia od trenera k neustalemu behaniu a robeniu klikov ich obtazuje a po nejakom case nakoniec koncia...
a potom su tu ti ktori sa chcu na treningu totalne znicit a je im jedno co budu robit, hlavne ze sa hybu - takyto cvicenci su najlepsi, ale je ich bohuzial o dost menej. A potom, ked ako trener chcete vyhoviet jednym, tak to vadi tym druhym a opacne...
Asi najlepsia je nejaka stredna cesta. Ako by ste to riesili keby ste robili trenera alebo ked by ste zastupovali svojho trenera? Alebo ako je to u vas?
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ly » čtv 15. čer, 2006 15:34

Ja som skor za moznost b. Urcite nemam zapotreby drill pod nejakym manikom posadnutym disciplinou. Ved cvici sa predovsetkym pre radost. :roll:
To ale neznamena, ze si chodim na trening pokecat. :wink: Kedze trening mame len raz do tyzdna a zvysok je na individualnej praxi, snazim sa v tom case vytazit co najviac. A ostatni su na tom podobne. Ale napriek tomu tam vladne velmi volna a priatelska atmosfera. Pauzy su skor take nevyslovene, kazdy ako potrebuje. A aj v nich sa debatuje predovsetkym o cviceni.

Teda aby som to zhrnula-najradsej mam treningy, na ktorych sa totalne znicim v priatelskej atmosfere.:D

ly
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 15. čer, 2006 15:52

Mno ja osobne moc pro friendly projev nejsem. Nerikam v komunikaci mezi lidma...

ale pokud jde o nacvicovani bojovych technik...

Jako priklad uvedu Box.... vsichni se maj "radi", nikdo vas zbytecne za nic nejebe, ale kdyz se trenuje, tak se trenuje... zadny vtipky, leharo, otukavacka... kdepak, pekne dostanes pres pusu a snaz se, aby to bylo priste lepsi - to mi vyhovuje.

Takove to cvicenicko, smatlanicko, kecanicko, relax... jen se malinko utahat... hlavne byt ok a cvicit pro radost... toho jsem si uzival dost let... a neco mi to jiste dalo. Ale kdyz to srovnam potom s jednim rokem tvrdeho cviceni, tak dochazim k nazoru, ze se to srovnat neda.

Ale pak jsou tu ti, kteri cvici bojove umeni pro radost z pohybu atp. no a u tech je to prirozene jine.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » pát 16. čer, 2006 6:23

Samozrejme, ze ked sa cvici, tak sa cvici naplno, inak to stoji za.... Ked chcem mat len radost z pohybu, idem si zatancovat. :wink: Skor som mala na mysli atmosferu, danu predovsetkym osobnostou ucitela. Ak je to magor, ktory si odvodzuje svoju dolezitost z toho, ze ludia na treningu boja co i len ceknut, alebo si nebodaj odbehnut na zachod...tak to velmi pre mna nie je.

Co sa tyka tej druhej otazky Traft, pokial ti pomoze moj nazor, urob to podla toho aky trening preferujes ty a co pokladas za dolezite. Samozrejme s ohladom na fyzicke moznosti ziakov. :twisted:
Ti co budu chciet naozaj cvicit zostanu...a ti ostatni nech hladaju nieco podla ich chuti.
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TierraZ » pát 16. čer, 2006 14:03

JA chodím cvičit sama a som za možnost A. Netvrdím že nepozdravit na začátku a nedar pár slov typu jak to dneska jde a tak, ale pokecat rozhodne až když skončím v baru u drinku nebo v hospodě :wink:
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekara » pát 16. čer, 2006 21:30

Podle mne ten druhý způsob vůbec nepatří do BU. Přátelská atmosféra může být i při velmi tvrdém a disciplovaně vedeném tréninku. Přátelská atmosféra automaticky neznamená říkat si při tréninku vtípky a prokecávat půl tréninku, ale podle některých reací vidím, že pro někoho je mezi tím rovnítko.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mandrake » pát 16. čer, 2006 21:42

No jám mám radši taky treningy, kde se většinou jenom cvičí ale zas to neberu smrtelně vážně, dělám to pro radost, ne z nutnosti. Jedině před závodama se netrénuje ale hraje se "vybiša" (fotbálek, rugby, na třetího, kolotoč, čínské maso apod.).
mandrake
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » pát 16. čer, 2006 22:19

tekara píše:Podle mne ten druhý způsob vůbec nepatří do BU. Přátelská atmosféra může být i při velmi tvrdém a disciplovaně vedeném tréninku. Přátelská atmosféra automaticky neznamená říkat si při tréninku vtípky a prokecávat půl tréninku, ale podle některých reací vidím, že pro někoho je mezi tím rovnítko.

Pod to se rad podepisu.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » sob 17. čer, 2006 2:09

tekara píše:Podle mne ten druhý způsob vůbec nepatří do BU. Přátelská atmosféra může být i při velmi tvrdém a disciplovaně vedeném tréninku. Přátelská atmosféra automaticky neznamená říkat si při tréninku vtípky a prokecávat půl tréninku, ale podle některých reací vidím, že pro někoho je mezi tím rovnítko.

Ehm, predpokladam, ze narazas na mna. :twisted:

Ospravedlnujem sa milym diskuterom, ale najprv som nepochopila na co sa Traft vlastne pyta. Ked pocujem slovo disciplina, robia sa mi pred ocami take cervene 'mzitky'. :twisted: Pokial je otazka postavena ako: Preferujete makacku alebo kecacku (ci ako to ukropcany nazval drbdzucu :lol: ), tak jasne, ze makacku.

Trenujem s mojim ucitelom kazdy (alebo skoro kazdy) den a s mojim grand-ucitelom mame raz do tyzdna 4-hodinovy trening. Oboch pokladam za velmi dobrych kung fu majstrov-a cuduj sa svete, atmosfera je volna a sem tam aj padne nejaky vtipek. :wink: Neznamena to automaticky, ze cvicenie nie je tvrde a ze sa tam necvici, ale vykecava (a ti co boli na seminari s Mirom, ktory je mojim ucitelom, to mozu potvrdit). A stojim si za tym, ze buzeracie a "kvazidisciplina" nemusia byt sucastou BU. Mna nemusi do cvicenia nikto hnat, sama som motivovana ist za svojim cielom. Detto ocakavam od ostatnych 8)
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ly » sob 17. čer, 2006 7:13

Otazka specialne pre tekaru:
Kefalín, čo si predstavujetě pod takým pojmom "disciplína" ? :lol:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » sob 17. čer, 2006 12:43

IMHO to tady trochu souvisí s tématem "rovnováha" :)

Jedna věc je makat, druhá věc je nedělat z toho "armádní výcvik". Pro mně je těžko představitelný, že bychom hráli místo cvičení fočus, ale stejně tak nepotřebuju za každou otázkou zařvat "hai sensei" ;)

Mám jednu otázku za sebe:

Co učitel? Jakej je pro Vás lepší... takovej, kterej Vám nic neodpustí, nebo takovej, kterej umí mhouřit oka :).

Mám na mysli dva způsoby.

Takovej milej "děláš to dobře, moc pěkně, ale TOHLE, TO A TO bys měl změnit" anebo "hm, nic moc, moc Ti to nejde, takhle toho moc nedokážeš?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » sob 17. čer, 2006 13:05

hele my na treninku hrajem basket a po každym povelu řveme osu. takže to asi i jde skloubit.
Naposledy upravil Low dne sob 17. čer, 2006 15:58, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 17. čer, 2006 13:11

Low píše:hele mi na treninku hrajem basket a po každym povelu řveme osu. takže to asi i jde skloubit.

Neřekl jsem, že to nejde skloubit, řekl jsem, že je to pro mně těžko představitelný, ale to nevadí... Píšu za sebe a myslím tím: "u nás to neděláme."

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 17. čer, 2006 13:39

Patriku...

z tebou uvedenych slovnich prikladu bych rekl, ze jednicka je spravnejsi (podle meho). Dvojka te spis, jak to rict... odstreli?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » sob 17. čer, 2006 15:36

Jednoznacne prva moznost. Hlavne zaciatocnikom by sa pri druhej moznosti pravdepodobne podlomilo sebavedomie a prestali by cvicit. Ten cvicenec aj tak aj sam vie napr. pri sparringu ze mu to nejde a nepotrebuje ked ho trener este dorazi slovami ze jeho technika je o nicom...
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně