Zvyseni hmotnosti

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Zvyseni hmotnosti

Příspěvekod Gino » čtv 03. srp, 2006 23:04

Zdravim...

Ac se rika, ze na hmotnosti nezalezi, vsichni vime, ze nejakou roli v zapase, pripadne boji, precijen hraje. Jak moc velkou, nebo nevelkou, bych nerad resil, ale...

Vzhledem k tomu, ze sam nejsem nijak mohutny typ. Pri svych 200cm mam kolem 80kg, tak by me zajimaly vase rady jak co nejlepe a nejrychleji nabrat dejme tomu 10kg, at je to nejaka zdrava cifra :))

Samozrejme znam variantu: tvrdy (narocny) trenink a spousta dobre a chutne stravy :)) Znate nekdo jinou? Nebo, mate primo nejake priklady i teto mnou uvede varianty?

Podelte se :))
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » pát 04. srp, 2006 9:52

Ehm, no, niekde som citala, ze niektori cinski farmari kastruju kohutov, aby rychlejsie priberali. Ale to si asi nechcel pocut. :twisted:

Ak naozaj "zeries" a nepriberas, skus zajst za endokrinologom, moze to svedcit o zvysenej cinnosti stitnej zlazy...Ale aj nemusi, prosto si mozno len stastlivec s dobrym metabolizmom. ;-)
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pát 04. srp, 2006 11:00

ukropcany píše:Mám síce presne opačný životný problém, ale čo tak vo svojom okolí sledujem, tak základ je obmedziť aeróbne aktivity a žrať, žrať, žrať... čo som aj kde kade čítal, tak tak ako je chudnutie otázkou stravy, tak aj priberanie... vždy to ale stroskotáva na tom, že to žranie ide strašne do peňazí...

to je sice dobrý ale timhle způsobem se přibere akorát tuk - a 10kg tuku to už znát bude :)

já tohle řešil a řešim taky

hlavní je prostě jíst
a chodit do posilovny - protože jinak nevim jak přibrat něco jinýho než špek.
aerobní trénink omezit.. no ne úplně ale aspoň zezačátku jo

já jsem za čtyři měsíce přibral asi 8-9kg a kdybych trénoval fakt kvalitně mohlo by to bejt určitě víc. zezačátku to totiž jde lehkce.

jíst hodně je těžký, nebo než si na to člověk aspoň zvykne - vyřešil jsem to tim že sem si koupil gainery ( nic jinýho než sacharidy) - což je vlastně jídlo v prášku. ono je jedna věc sníst 100g pytlík rejže a nebo vypít dva půllitry vody s práškem - navíc se to započítá do pitnýho režimu :)

takže sem se snažil jíst trošku víc + tohle a chodil do posilovny kde to zezačátku roste prostě rychle a občas zašel na trénink a myslim že z větší části jsou to svaly co sem nabral .
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod loser » pát 04. srp, 2006 12:16

Zdarec,
ak chces pribrat svalovu hmotu, tak jednoznacne posilovna a to: 2x do tyzdna (max cas treningu 60 minut) a hlavne vela spat, odpocivat a jest (nemusia to byt kvanta jedla - ale hlavne pravidelne kazde 2-3 hodiny nieco zjest - ak to nestihas v praci tak su dobre gainery (ako uz niekto spominal) co len vypijes a makas dalej
A hlavne sa v posilovni vykasli na pristroje a cviky ktore zatazuju len malu izolovanu skupinu svalov. Treba cvicit cviky z cinkami a to hlavne tazke drepy, mrtve tahy, tlaky na lavicke (rovnej , sikmej v stoji nad hlavu) + pritahy cinky v predklone (na chrbtove svaly) a zhyby na hrazde atd.
vela stastia v posilovni :)
tibor
loser
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » ned 06. srp, 2006 11:47

ukropcany - jojo, bohuzel to leze dost do penez... a to je dneska pomerne bolestna vec. Aerobni trenink, nevim jestli si ho mohu dovolit omezit, pokud chci trenovat a neceho dosahnout... vis jak to myslim.

Low - ja jsem si dal ted predsevzeti, ze bych rad behem nasledujicich 10ti mesicu pribral tak 10kg. Zda se mi to jako realna zalezitost. Gainer uz mam take, zatim jsem ale po dvou tydnech na vaze nezpozoroval nic navic :)) Tak snad se to rozjede...

Jen nevim, zda je lepsi Gainer napoj, nebo ciste proteinovy napoj.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 06. srp, 2006 23:01

a kolik toho jis? ono jde proste o to abys do sebe nacpal vic jidla nez doted, gainer je dost schudna moznost.ale nejen on. dej si dva tri denne k tomu treba jedno mliko obcas snes nejakej tvaroh nebo tak neco.

hele ono se to sice zda jako blbost si to pocitat ale skus si nekdy jen orientacne spocitat aspon ty sacharidy - na naprosty vetsine vyrobku to je napsany - 2g bilkovin na kilo denne o tom si mozna slysel no a k 5g sacharidu denne na kilo.ono sice mozna pribyde i nejakej tuk ale jeslti si doted jako kostitras tak to nevadi, obzvlast kdyz si obcas zatrenujes a neco vypotis.

rozhodne sacharidovej gainer, aspon nez si ustalis na tom zvetsenym prijmu jidla - tje pro zacatek dulezitejsi.

pak je 10kg za deset mesicu skoro jeste podsazenejch - kdyz si navic do tyhle doby takhle necvicil, ue zacatku to totiz jde kazdymu rychle.

po dvou tydnech se nedivim ale uvidis ze az to snis neco na ty vaze pribyde. me vystaci 4 kg na mesic. ono na jednu stranu je to drahy - kdyby do sebe cpal treba rejzi testoviny nebo vlocky ktery v sobe maj to samy tak to vyjde levnejc ale kdo to ma porad jist ze :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 07. srp, 2006 13:05

Ahoj, je tu jeste jeden docela dost duležitý faktor který se těžko ovlivňuje a to je DOSTATEK SPÁNKU.Jestli spíš jen 6 hodin denně tak budeš přibírat velmi těžko ať do sebe nacpeš gaimerů kolik budeš chtít...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 08. srp, 2006 0:32

ukropcany - tak vsechnoje brany obecne. i tech 2g bilovin je dost nadsazeny mnozstvi. kadzopadne nic nezkazi. stejne jako ty sacharidy. jinak 5g sach na kilo je poradna denni porce jidla..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně