Hark píše:Podle clanku (viz link) nezalezi na 'talentu' ale na venovanem usili,
a trva priblizne deset let, nez muze clovek dosahnout mistrovstvi v nejakem libovolnem oboru.
http://science.slashdot.org/science/06/ ... 2240.shtml
Tolik k 'rychle a ucinne sebeobrane za par tydnu - levne!'.
[Uvedomuju si ze micham sebeobranu s mistrovstvim.]
Rainbird píše:výsledek jednoduché úvahy nemusí být vždycky nezpochybnitelný
Takže dřina je VZDY na prvním místě. Protože Člověk s geniálním šachovým mozkem, který 50let 12hodin denně 365 dní v roce sedí na prdeli a čumí na bednu, nikdy Kasparov nebude.
Celkem sranda, ne? Mao?
Hark píše:Podle clanku (viz link) nezalezi na 'talentu' ale na venovanem usili, a trva priblizne deset let, nez muze clovek dosahnout mistrovstvi v nejakem libovolnem oboru.
http://science.slashdot.org/science/06/ ... 2240.shtml
Tolik k 'rychle a ucinne sebeobrane za par tydnu - levne!'.
[Uvedomuju si ze micham sebeobranu s mistrovstvim.]
severin píše:Jednou ke mě přišel člověk,kterého už několikrát přepadli.Takový sušinka,že i kdyby cvičil 10let karate,tak tu nakládačku pravděpodobně dostane znova.
Velmi rychle jsem na něm poznal,že je tak vystrašenej,že v krizové situaci reaguje,jak zvíře zahnané do kouta a v panické hrůze je schopen až velmi brutální akce.Jeho počínání ve mě vyvolalo mírné pobavení do chvíle než jsem si představil,že bych ho měl učit techniky s nožem.
Viděl jsem v něm časovanou bombu a jsem celkem rád,že už se neukázal.
vlado píše:Vnitřní faktory - Biogenetický základ:
a) dědičné – genotyp - soubor dědičných dispozic: 50% matky a 50% otce.
b) vrozené – co nás ovlivnilo během našeho nitroděložního života
Vnější faktory - Prostředí
fenotyp - konkrétní realizace genotypu v určitém prostředí (příroda, civilizace, sociokulturní prostředí)
Můj názor co se týče BU:
- nutné průměrné rozumové schopnosti (genotyp zhrnuje asi 70-75% a variace vlivů prostředí tvoří 25-30%)
- fyzické předpoklady (genotyp 50 %, vliv prostředí 50%)
Závěr: nutná správná metodika tréningu a následně makat, drilovat, přemýšlet a diskutovat. Není žadná rychlá cesta, jen někomu to jde o něco líp, je však otázné jestli má výdrž a správnou motivaci.
vlado (vmaa)
majkx píše:Talenti vs dříči, no já se na to dívám tak, že nejdůležitější je srdce a úsilí-vůle, na tom podle mě záleží nejvíc aspoň ve vztahu k BU. Ten co vyvine větší úsilí a dá do cvičení víc srdce se podle mě dostane mnohem dál, než ten talentovaný, který do cvičení nedá tolik srdce a úsilí, ale techniky chápe rychleji.
4 Makoto a Severin, taky s Váma souhlasím, instruktor by měl být morálně zodpovědný za to co, koho a jak vyučuje!!
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků