BU v Brně

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

BU v Brně

Příspěvekod Tomkins » sob 09. zář, 2006 10:19

Tady ve fóru jsem se dočetl, že v Brně je vice jak 25 klubů a spolků bojových umění, ale já vím jenom o několika. Za dva týdny nastupuju do prváku na V©, a chtěl bych začít něco trénovat, ale jsem úplnej začátečník, a tak bych chtěl nejdřív zjistit, co všechno se v Brně vyučuje, z čeho si můžu vybrat.

Pokud máte nějaký kontakty, rady nebo tipy, tak pište. Dík
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » sob 09. zář, 2006 11:17

NO takhle pokuď nastupuješ na V© tak je pro tebe nejjednoduší dělat něco přes škou je toho celkem dosti z čeho si můžeš vybrat....a jelikož jsi začátečník tak nebudeš rozmlsanej :D na tu či onu úroveň a specifikaci

Hlavně to máš zadarmo! já chodím na VUT a tam je z těch základních celkem výběr něco jsem už zkoušel, ale nevyhovovali mi termíny většinou večer a já dojíždím každý den(no ehm každý samo do školy nechodím)

Pro tebe nejednodušší cesta :wink: pokuď budeš na kolejích čí tam bydlíš tak pro tebe není problém hodinas a můžeš si toho vzít více.....mi měli v prváku tělák povinný (jak debilci na základce :roll: ) takže jis stejně něco musel vybrat a tohle je možnost se něco i naučit když budeš chtít....zápočet tedy dostaneš i když se na to pak vysereš jako polovina tam kam jsem chodil :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » sob 09. zář, 2006 11:19

a hlavně jestli chceš poradit tak bys měl napsat o co máš zájem? BU je široký pojem a hodně se rúzní :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » sob 09. zář, 2006 11:48

No jak říkám, jsem naprostej laik. Je pravda, že bojový umění je strašně širokej pojem... Měl bych zájem o něco, co by obsahovalo údery i kopy, boj aby se odehrával nejen ve stoje, ale i na zemi. Ani nevím proč, ale nepřitahuje mě judo, aikido a taekwondo. Je mi 19, mám 190cm, vážím 80 kilo...

Budu studovat na Masárně, a tam, co jsem teda viděl, nějak bojovým uměním nefanďěj :( Navíc jsou u nich takový poznámky pod čarou, že je to cvičení i pro muže (všimněte si toho písmena i; že se jedná o vysoce aerobní cvičení - jako bych snad chtěl zhubnout nebo co, a podobně...)

Teda, po pravdě se mi hodně líbí capueira a freestyle karate, jen mě štve, že jelikož je to zaměřený hodně na okrasu, nezbývá moc času na boj.

Kdysi mi někdo řekl, že neexistuje dobrý bojový umění, jen dobrej učitel, takže nakonec obejdu pár škol, a obhlídnu to, jen nevím, kde začít.

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod JAQ » sob 09. zář, 2006 14:05

2Tomkins: Zdravicko. Minuly rok jsem resil neco podobneho (nastup na MU - telocvik - poprve zkusit BU). Na doporuceni nekoho odsud (dalo by se to najit nekde ve foru venovanem vyuce BU na skolach) jsem zkusil karate. Pokud nic nezmenili tak by to mel vyucovat pan Ales Roth, ktery na me pusobil jako odbornik. Krome toho ma nekde v Brne svou skolu, takze se da, v pripade, ze by te to chytlo, pokracovat dal.
BTW: kdes cetl ty veci ohledne aerobni zateze a vhodnosti I pro muze? Ted jsem se dival na tu nabidku predmetu a nic takoveho tam nevidim...
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tomkins » sob 09. zář, 2006 14:47

For JAQ:
Dík za radu, nebylo by to špatný, trénovat BU jako předmět ve škole, jen nevím, jestli je karate to, co bych chtěl dělat... No, ještě uvidíme :)

Jo, a tady je to o tý vhodnosti pro muže a aerobiku (teď jsem si všiml, že se vyučuje i aerobic kick box - o tom jsem v životě neslyšel...)

http://is.muni.cz/predmety/predmet.pl?i ... 4&jazyk=cs
http://is.muni.cz/predmety/predmet.pl?i ... 3&jazyk=cs

Ještě jsem přemýšlel o Ju Jitsu (nebo Jiu Jitsu? Někde psali, že jsou to dvě rozdílný umění, a neměly by se zaměňovat, tak jsem z toho docela zmatenej...), nebo o nějakým full kontaktu, MMA atd...

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod JAQ » sob 09. zář, 2006 15:31

Aha, fakt ze jo... ja jsem se dival na ty popisky jenom na strankach FSPS:-) Sebeobranu mam zapsanou na tenhle semestr, takze jestli to vyjde tak se tam mozna i potkame:-)
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tomkins » sob 09. zář, 2006 15:42

Sebeobranu nebo karate? Víš, zajímalo by mě, jestli ta sebeobrana je nějakej směs různejch stylů, nebo co se tam prostě učí.

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Tomkins » sob 09. zář, 2006 18:00

Tak už jsem si udělal takovej menší seznam bojových stylů, který mě zaujaly:

Full kontakt
Všechno, co probíhá taky na zemi. Takže ne box, kick box, nebo thajský box, ale všechno ostatní. Boxování je sice fajn, ale chtěl bych se naučit i boji na zemi.

Sambo
Jen nevím, jestli se v Brně vůbec někde vyučuje :(

Musado
Taky asi v Brně neexistuje :(

Ju jitsu, (freestyle) karate, Kung fu
Tyhle BU v Brně sice jsou (teda asi až na to freestyle karate, ale schválně jsem je zařadil až na konec, protože bych dal přednost předcházejícím uměním)

Kdyby někdo znal nějaký klub, ve kterém se vyučuje jeden z výše zmíněných stylů, byl bych mu zavázán.

(Mimochodem, můžete mi vysvětlit rozdíl mezi karate a ju jitsu? Vím že je to asi stupidní otázka, ale já jsem vážně začátečník)

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fung » sob 09. zář, 2006 20:00

Fung
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tomkins » sob 09. zář, 2006 21:13

For Fung: Super, kdes to vyhrabal?

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » ned 10. zář, 2006 3:09

Tomkins píše:Tak už jsem si udělal takovej menší seznam bojových stylů, který mě zaujaly:

Full kontakt
Všechno, co probíhá taky na zemi. Takže ne box, kick box, nebo thajský box, ale všechno ostatní. Boxování je sice fajn, ale chtěl bych se naučit i boji na zemi.

Sambo
Jen nevím, jestli se v Brně vůbec někde vyučuje :(

Musado
Taky asi v Brně neexistuje :(

Ju jitsu, (freestyle) karate, Kung fu
Tyhle BU v Brně sice jsou (teda asi až na to freestyle karate, ale schválně jsem je zařadil až na konec, protože bych dal přednost předcházejícím uměním)

Kdyby někdo znal nějaký klub, ve kterém se vyučuje jeden z výše zmíněných stylů, byl bych mu zavázán.

(Mimochodem, můžete mi vysvětlit rozdíl mezi karate a ju jitsu? Vím že je to asi stupidní otázka, ale já jsem vážně začátečník)

Sorry trochu si pleteš pojmy: full contact není bojový styl, nýbrž pravidla pro soutěže, kdy je dovolen plný kontakt, kungfu taky není bojový styl alébrž způsob cvičení jakéhokoliv stylu. karate a jiu jitsu, no já si myslím, že v asijských bojových stylech je v podstatě všechno stejné, takže rozdíly pouze formální...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 10. zář, 2006 8:06

Takže...v Brně je velmi dobrý klub Thaiboxu:

http://www.muaythaibrno.cz/

Sambo asi ne,někde tady na BU.cz se poflakuje odkaz na Českou federaci Sambo,kde jsou kluby.....

Jinak je tam velmi dobrá škola sebeobrany a boje nožem

http://www.gunting.cz/clifoth/

Na i-netu je stránek spousta,stačí použít prohlížeč. :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 10. zář, 2006 8:11

a v Brně ještě jedno Muay Thai + MMA http://www.jetsaamgym.com/
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fung » ned 10. zář, 2006 8:37

Tomkins píše:For Fung: Super, kdes to vyhrabal?

Vyhrabal jsem to z vlastních zkušeností. Systema se v ČR učí skoro 8 let. Stejně tak tu byl už několikrát Sergei Borschev (jeden z hlavních instruktorů moskevské školy Systemy Mikhaila Ryabka) na semináři (naposledy před necelým měsícem) a spousta dalších zahraničních instruktorů (američani, švýcaři, estonci, rakušáci, poláci ...). Probíhají tréninky 3x týdně, soukromé hodiny, semináře ...
Fung
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tomkins » ned 10. zář, 2006 11:50

To Fung: Tak to já se někdy zajdu mrknout :wink:

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 21. říj, 2006 14:16

Zajdi se mrknout na tréninky Jiu Jitsu a Čínského Boxu do Areny Brno. http://www.arenakickboxbrno.cz/jitsu.html

Myslím že tam najdeš přesně to co hledáš. Cvičí se hlavně Čínskej Box, tedy fullkontaktní boj v postoji s hodama, ale i boj na zemi ve stylu ultimátů.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » sob 21. říj, 2006 15:49

Díkes, příští tejden zajdu na čumendu.
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adho » sob 21. říj, 2006 19:01

Tomkins píše:

Patrik McCarthy raz spominal srandovnú prihodu, ktora mala pointu: ..JuJutcu je v podstate karate, len sa nerobia kata a Karate je v podstate JuJutcu, len sa nerobia aplikácie :))) haha
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Tomkins » sob 21. říj, 2006 23:46

Počkat, jen nechápu, jestli se skupina se začátečníkama bude taky někdy přesouvat do nový tělocvičny. Koukal jsem na fotky z tý starý, a nedá se to srovnat.
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně