znicene klby

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

znicene klby

Příspěvekod Dugi » stř 27. zář, 2006 13:54

Momentalne mam problem s bedrovym klbom, pri mavasi mi preskakuje a potom to zacne boliet.
Mam pocit, ze mam znicenu chrupavku. Uz som to skusal liecit, ale zatial bez dlhodobeho efektu.
Podla vsetkeho pomoze asi len operacia, ale chcel som sa opytat ci s tym niekto nema skusenosti + ake pripravky by mohli pomoct.
diky
Dugi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 27. zář, 2006 14:02

Určitě běž nejdřík k ortopedovi,ať se Ti na to mrkne....nezahrávej si.Já sám jsem musel hodně ubrat,mám psoriatickou artritidu(lupenka,co se mi dala do kloubů),žere mi to chrupavky,každej den to bolí jako prase.....a cvičení nemůžu dávat,co bych chtěl.Bohužel,není na to léku......nebo,nikdo mi zatím nedokáže pomoci.Nedokážeš si představit,co to je.......tak se neleč sám,ale nech si pomoct od mastičkářů(čti felčarů)......aby se Ti to nevymstilo. :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dugi » stř 27. zář, 2006 14:03

U ortopeda som bol a idem zase, ale asi mu trochu poradim, lebo on nevedel zatial, ze co to je.
Ja nemozem jedine kopat mavasi a podobne kopy, ale to ma dost stve.
Dugi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » stř 27. zář, 2006 14:11

Jendis píše:mám psoriatickou artritidu(lupenka,co se mi dala do kloubů),žere mi to chrupavky

Ty vo*e to zní příšerně.Co je příčinou a existuje prevence? Nerad by se dočkal chronických problémů s klouby to je nej svinstvo co může bejt ze sportovního hlediska. Mě stačily traumatický problémy.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 27. zář, 2006 14:18

Příčinou je psoriása...lupenka.....bývá dědičná....nebo se prostě objeví....nejsem felčar,nevím.Mám ji odmalička a před pár lety se mi dala do kloubů.....nejdříve jen na ruce,teď už levá noha,ruka a palec pravé ruky....deformuje to klouby,neovládáš je....nic moc.Musel jsem úplně přestat cvičit cokoliv úpolového(stačí mírnej tlak a člověk by se potento),údery a kopy můžu tak nějak s rozmyslem(jasně,že ne postiženou oblastí).....prostě musím hodně s rozmyslem.Výhodou třeba při karate bylo,že jsem vždy věděl,že kop provádím dobře,nebo špatně.....nebolely mne klouby jen v případě,že ten kop byl technicky správně....:wink:
Při šermu mi to až tak nevadí....až na to,že po zátěži se někdy proklínám,páč když se ty klouby namůžou,je to fakt zážitek.... :evil:
Ale....nechce se mi nedělat nic,brečet doma můžu vždycky,takže cvičím s rozmyslem a "alespoň nějak".Pár lidí mi už řeklo,že když necvičím naplno,ať radši necvičím vůbec......mno....já cvičím naplno....jak nejvíce jsem schopen.....takže....asi tak.S kloubama si,dámy a pánové,nezahrávejte.....cokoliv nefunguje,okamžitě léčete!!!! :idea:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dugi » stř 27. zář, 2006 14:23

Nie vsetko ide vyliecit, mne ta chrupavka uz asi nedorastie, takze mozem cakat na umely klb. :(
Som z toho nestastny.
Dugi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod manikin » stř 27. zář, 2006 15:31

4Jendis...doporučuji lázně...pomáhají, opravdu

4Dugi...sice ti to nepomuze, ale myslim, ze k problemu s kloubama spejeme vsichni :cry:
me rekli, ze bych mela prestat delat jakekoliv narazove sporty, tedy cokoliv kde jsou narazy na klouby + nemam nosit cokoliv tezkeho (cimz vyloucili i posilovnu), prestat se protahovat...jo a mam zustat stihla

takze...mam 2krat tydne trenink, chodim na brusle, do posilovny, beham, jezdim na kole....a tak :wink:
sport je pro me zkratka droga a dokud chodim...no tak mi v nem asi nikdo nezabrani
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 27. zář, 2006 15:53

Dugi: něco podobnýho se mi sem tam stane stane od tý doby kdy mi ten kloub jakoby vyskočil, dřív to přeskakovalo prostě furt. Nejspíš je to jen uvolněný vazivo či měká chrupavka, to rentgen misim ani nepozná. Já to víceméně odstranil tímhle způsobem, zaujmeš polohu jako je na obrázku
Obrázek
A bez kmitání v ní nehnutě držíš 2 minuty na každou nohu každý den, hodně to posílí vazivo v té zprávné oblasti. Výsledky přídou brzo, po pár dnech ucítíš jak tříslo sílí. Dobrý cvik i pro nácvik těchto kopů, dá to do nich dobrej balanc a tak ho tam můžeš pořádně narvat :wink:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 27. zář, 2006 16:45

manikin píše:4Jendis...doporučuji lázně...pomáhají, opravdu

byl jsem...několikrát....v Lipové v Jeseníkách...pomohlo na chvilku.Zkusil jsem i Podhájskou na Slovensku,tam mi bylo moc dobře....to ale abych se tam odstěhoval.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » stř 27. zář, 2006 16:57

:cry:
hmm...tak to nedokazu posoudit...
nosim drivi do lesa, ze? :) jsem jen teoretik

tak drzim palce, at se to nezhorsuje
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 27. zář, 2006 17:02

manikin píše:nosim drivi do lesa, ze? :)

Tak trošku.....peru se s tím,jak se dá,poměrně dlouhou dobu.

manikin píše:tak drzim palce, at se to nezhorsuje

Děkuju..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 27. zář, 2006 17:33

2 bugi
na problémy s klouby platí pokud jde o fyzické poškození a ne chronickou nemoc jedno pravidlo, posiluj svaly okolo a když to budeš dělat pečlivě a do konce života tak ani nepoznáš že je něco špatně.
Mam natržený (docela pěkně:) kolenní vaz, způsobovalo mi to nestabiltu kolene v jednom směru a bylo co každý 3tí měsíc venku (vyhozene), nedalo se nic dělat, jakmile sem se dostal jen trochu do formy lup a zase 14 dní až měsíc v orteze.Už Xtý rok :wink: Teď už posledníh par let každý den svaly v oblasti kolen posiluji, dřepy , kolo, legpress, nejlepší je plavání, způsob který radil Harumoto není taky nic jiného než posilování svalstva v okolí beder.A s koleny dělám věci (teď se omlouvám že to zní chlubně) po kterých by je netrénovaný člověk nechal ležet a odešel bez nich.
Ale musíš přesně vědět co ti je, nechat si poradit správné cviky a nesmíš nikdy přestat a ani jeden den vynechat jinak se rozsypeš, chce to hodně vůle, ale fungovat pak mužeš jako kdybys byl uplně fit...já bych ti doporučil teď na začátek tak 14dní každý den plavání tak sem začal já tim nic nezkazíš...good Luck
Jinak ještě mě napadlo zkus se objednat na magnetickou rezonanci, ta narozdíl od rengenu zachytí i měkké tkáně jako vazy a chrupavky, ale je to dost vytížený stroj a bohužel ortopedi co s nimi mam zkušenosti pokud k nim příjdeš do ordinace po svých tě ppovažují za zdravého člověka, zkus ortopedovi vykládat něco o aktivním životním stylu :roll:
Jinak jestli ti je pod 18 tak se pravděpodobně také nemáš moc čeho bát.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ladislav20 » stř 27. zář, 2006 18:13

Ja mam dost problem s kolenem objevilo se mi tam asi tak na 1 cm takovejch divnejch krvavejch zilek zadnou bolest necitim ani pri zatezi jen my krupe v koleni coz je docela neprijemny nema s tim nekdo zkusenosti
Ladislav20
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dugi » čtv 28. zář, 2006 20:49

OK, takze bol som u lekara a povedal, ze na kosti v tom mieste nemam nejako upnute svaly, ci take nieco- proste nic vazne, ale ze ak mi to vadi(kedze chcem kopat tak mi to vadi), tak mozem ist na operaciu. Skusim ten cvik s tou nohou- istu dobu som to skusal, ale nepravidelne.
O tyzden mam k nemu ist ak budem chciet ist na operaciu, kde by mi to napravili.

Edit: plavanie- no stihal by som chodit tak 2-3 krat do tyzdna, kazdy den nemozem... A staci, co ja viem plavat prsia ? :DD
Dugi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » čtv 28. zář, 2006 20:57

Zásadně plavat jenom prsa, ostatní styly jako kraul nebo motýlek zdaleka nemají takový rehabilitační účinek :wink: opravdu
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dugi » čtv 28. zář, 2006 20:59

Ok, ine ani poriadne neviem. Len prave pri prsiach mi preskakuje ten klb na nohe...
Dugi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod manikin » pát 29. zář, 2006 8:26

ohledne prsou bych si dovolila nesouhlasit...
ty na klouby nejsou dobre...klouby se dostavaji do rotace...
ortoped mi rekl, ze mam plavat kraul (jenze to bych ho musela umet :D )...
nicmene nejen plavani, ale i jakekoliv cviceni ve vode je dobra rehabilitace...voda dela odpor, tlumi narazy, uvolnuje...vrele doporucuji
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hark » pát 29. zář, 2006 8:36

Dugi píše:OK, takze bol som u lekara a povedal, ze na kosti v tom mieste nemam nejako upnute svaly, ci take nieco- proste nic vazne, ale ze ak mi to vadi(kedze chcem kopat tak mi to vadi), tak mozem ist na operaciu. Skusim ten cvik s tou nohou- istu dobu som to skusal, ale nepravidelne.
O tyzden mam k nemu ist ak budem chciet ist na operaciu, kde by mi to napravili.

Edit: plavanie- no stihal by som chodit tak 2-3 krat do tyzdna, kazdy den nemozem... A staci, co ja viem plavat prsia ? :DD

Operacim, pokud nejsou vylozene nutne, se vyhni. Zkus nejdriv ruzne pracovat s vytvarenim svaloveho balu. Polovina lidi z rehabilitace Ti rekne, ze je lepsi do zdraveho tela vubec nevrtat a jit na problem pres komplexni cviceni. Zbytek Ti rekne pravy opak nebo to co chces slyset :)

Jenom varuju, ze neexistuje "rychle" reseni. Prebudovani svalove hmoty trva minimalne rok . A mel bys to delat pod dohledem! To same plati pro to plavani - jestli je v tom bazene plavcik, nebo nekdo, kdo umi spravnou techniku plavani, popros ho o pomoc, o kontrolu - naucis se spoustu veci!

Prsa jsou fajn styl, ale jestli do toho chces prastit a plavat kazdy den, (nebo cvicit kazdy den ty nohy), tak se nevahej pod dohledem naucit i ostatni styly, ktere zatizi telo zase jinym zpusobem.

Plavani samo o sobe je bezva cviceni. Kdyz ho delas spravne, tak zatezuje telo rovnomerne - to je k nezaplaceni. Vyhnes se tak svalovym imbalancim.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 29. zář, 2006 9:42

manikin píše:ohledne prsou bych si dovolila nesouhlasit...
ty na klouby nejsou dobre...klouby se dostavaji do rotace...

Právě proto je to ideální , kraulem neposílíš koleno proti nestabilitě ve směru dostrany například...ale záleží na druhu zranění zranění...doporučuji zabírat tak aby kyčel nepřeskakovala :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dugi » pát 29. zář, 2006 16:03

Ked mi preskakuje pri prsiach tak co mam robit? :((
Budem rad ak napisete vsetky mozne cviky pre tu partiu svalu co je medzi zadkom a stehnom :D
Dugi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na bojová umění a sporty obecně