tamesiwari

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

tamesiwari

Příspěvekod CiD » čtv 05. říj, 2006 12:49

rad by som vedel vas nazor na tamesiwari(prerazacie techniky), ci ste to skusali a ak ano tak co ste prerazali
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod CiD » čtv 05. říj, 2006 13:34

to ukropcany: ten najvacsi 8) :!:
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekara » pát 06. říj, 2006 15:12

Když jsme byli mladí a blbí, tak jsme zkoušeli kde co. Hlavně dřevěné fošny a cihly. Hlavně v mírném alkoholovém opojení. Teď, co jsme už "starší a moudřejší" víme, že zlomit ruku si můžeme i jinak :lol:
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » pát 06. říj, 2006 15:50

jo jo machrovina to je drřina :D
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod morTaro » sob 07. říj, 2006 12:13

to ukropcany : Ten stavební materiál byl pravděpodobně YTONG. To je na přerážení asi nejčastěji používanej materiál. Vypadá trochu jak beton takže je to dost efektní ale jinak je strašně křehkej. Stačí menší rána a už praská. Takže zas taková machrovina to neni.
morTaro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » sob 07. říj, 2006 20:35

Jo jo..zpomínám si že jsem jednou do Ytongu jen tak zkusmo kopnul, nic jsem od toho nečekal, a on lupnul ve dví...na druhou stranu když jsem ho zkoušel rozbít rukou tak mi to nešlo...ale je fakt že ja to nikdy netrenoval, bylo to venku v zimě asi tak na nule a měl jsem po tom pocit že mi upadne ruka, třeba bych měl dneska větší úspěch..jdu najít v okolí nějakou stavbu :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 20:41

já mám raději přirážení než přerážení :D
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » ned 08. říj, 2006 10:50

To CiD:

My máme Tameši-vari, jako sportovní disciplínu a taky jako zkouškovou disciplínu. Od určitého technického stupně na zkouškách přerážíš i desku. Ta má rozměry 30x30 cm a tloušťku podle tvýho pohlaví a věku. Do 15-ti let je to tuším 1,5cm, do 18 let 2,5cm a nad 18 let 3 cm. Holky mají to samé, jen vždy o 0,5cm užší desky.

Disciplína Tameši-vari, má prověřit odolnost úderových ploch a tvrdost a rychlost tvojí techniky. Ale tneměl bys to dělat bez přípravy (ne, že by to nešlo). Lidi tady psali o machrování v alkoholovém opojení...pak jejich zranění chápu. Příprava totiž spočívá v postuném zatěžování ploch, kterými chceš přerážet. My třeba začínáme na ZTV Mae-geri, pak Tetsui, Pak Kekomi, Teď v prosinci, když mě sensei pustí na zkoušky budu přerážet ©uto-uči. Takže se začíná tim, že začneš kopat do lapy, abys dostal techniku do fyzicky existující věci, protože Kihon sám o sobě ti dá jenom část techniky. Po dvou třech trénincích přejdeš na medicimbál (Jasný, že ti ho musí někdo držet), teď si dáš třeba pět, šest, deset tréninků...podle toho jak máš chuť a čas a podle toho jakej máš pocit. Když už do toho medicimbálu dáváš prdy, že se otřásá Dojo, přejdi dál. Výborná je třeba gymnastická koza. A opět drill. Pak jseš připravenej jít přerážet desku. Můžeš i přeskočit celý tohle martyrium a zkusit to rovnou. Neni to nic těžkýho. Já jsem teď na posledním MČR přerážel Uširo ura mawashi geri na volně drženou desku za roh a pak Joko tobi geri přes pět lidí a nepřipravoval jsem se tak, jak jsem psal výš. Jenom jsem trénoval ten první kop do vzduchu a na gumový desky. Ale pata je velká a hrozí menší zranění, než když chceš přerážet Seiken-em. Tam bych doporučil nejdřív tak půl roku klikovat na kloubech, aby se ti šlachy šouply vedle kloubů a pak utužovat postupně...

Zdar Tyrman
!!Fuck Ego!!
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod CiD » ned 08. říj, 2006 12:22

to tyrman: ja som uz prerazal, bolo to 7 skridiel, tenshom. V momente ako som udrel sa nieco vo mne zmenilo(stratili sa iste pochybnosti), bola to vyzva, dovtedy som nic neprerazal
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Tyrman » ned 08. říj, 2006 21:09

Cože jsi to přerážel?
!!Fuck Ego!!
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cibetka-vita » pon 09. říj, 2006 7:28

střešní tašky česky
cibetka-vita
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Tyrman » pon 09. říj, 2006 11:13

Přerážet střešní tašky je jenodušší, než přerážet dřevený desky. Musí teda být rovný....a bez výčnělků. Jsou totiž mnohem křehčí.
!!Fuck Ego!!
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lada » pon 09. říj, 2006 11:33

ona také není střešní taška jako taška, v tom je celkem velký rozdíl :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » pon 09. říj, 2006 14:15

Neříkej...čekal jsem, že zase někdo rejpne. Ok. Tak pro CiDa, Láďa má pravdu. On to dobře ví...
!!Fuck Ego!!
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod CiD » pon 09. říj, 2006 15:33

jj aj ja viem, ze nieje skridla ako skridla, ale tie co sme mali my boli z tych tuhsich :)
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » pon 09. říj, 2006 16:28

Sranda muší bejt,hříchy z mládí :D
http://dangun.taekwondo.cz/Informace-o- ... tografie-6

Přerážet dřevo a ještě když vám ho někdo drží ve vzduchu je fakt nevyspitatelný.Nakonec někde už tady řešili jednoho wingchun mistra co si naběhnul.Bobrovky a itongy jsou nejefektnější.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně