jak vybrat boxovaci pytel ? jakou vahu.. pls poradte

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

jak vybrat boxovaci pytel ? jakou vahu.. pls poradte

Příspěvekod animmina » sob 21. říj, 2006 22:20

cau lidi..poradte pls jakej vybrat pytel na box.. techniku na zakladni boxovani bych mel zvladnout.. delal sem 5 let karate a pak 3 roky teakwondo..tedka chodim spis do posilky a to clovek ztraci rychlost..vybusnost..a proto bych si chtel koupit pytel..na kterym bych moch trenovat..nechci na zadnou soutez, jen chci bejt schopnej v nouzi umet zautocit..zvazuju jaky vahy...nechci si koupit pytel kerej vodleti dys do nej dam ranu..ale taky nechci zadnej beton..jakej pytel bysme mi doporucili ? diky moc.. premejslel sem vo 100x40 cm 40 kg..ale neni to moc tvrdy ? nebo to casem vomlatim ? a zvyknu si ?

PS:nejsem zadnej anorektik 180 cm, 80kg..
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » sob 21. říj, 2006 23:29

No, z vlastni zkusenosti - 180 cm pytel. Vsechno ostatni ti bude litat kamsi. A protoze ti pytel nikdo drzet nejspis nebude, musi to drzet jeho vlastni vaha. A nezapomenout na: bandaze, pytlovky, a nekoho, kdo ti nazorne vysvetli, jak do pytle busit, aby to k necemu bylo :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod animmina » ned 22. říj, 2006 9:24

dik moc za rady... pytlovky kupuju rovnou s pytlem..ale 180cm pytel se mi zda moc...ja nechci kopat..ten co chci koupit je radi do naky heavy kategorie tak sem myslel ze bude stacit... vazne je tech 180 cm pro box nutnost ? ;-) to snad tak litat nebude dys to ma 100cm 40kg ne ? http://www.budopro.cz/pg-detail/det-134-boxovaci-pytel-40-100/ chtel sem se vejit s pytlem do 2000..(platim se svyho) baj a dik za rady[/code]
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » ned 22. říj, 2006 10:00

No, přestav si, že místo toho pytle je chlap :wink:
Tam, kam chodím já, visí ze stropu něco jako 180/?? a stejně se houpe - a to jsem nula, která neumí dát pořádnou ránu a cvičím si tam jen nějaké hodně neumělé údery z karate. Bez rukavic :oops:
Taky bych potřeboval pár tipů, jak do toho bouchat, ale holt jsem tam sám...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 22. říj, 2006 10:34

taky by to chtělo popřemýšlet na co se pak ten pytel dá.....ono né všude mysleli stvaři na to že se na stropě bude pověšených dalších X kilo navíc a někdy to tam přišpendlit (dle toho z čeho je) je zážitek....
A starý baráky se stavěli ze všeho co bylo poruce a ještě se nerozkradlo, takže dobrou statikou zrovna neoplývají....

tak bych byl s těžšími pytli obezřetnější...

Já si myslím že i na tom lehčím a menším se to dá, takových máme více a celkem to jde je fakt že za větší bych se určitě nezlobil, ale bude až časem hold penízek je málo a potřebných věcí spousta.....

No jak psal ukropčany, ten pohyb pytle mě někdy se*e ale někdy zas vyhovuje....no a když je nás v tělocvičně více tak mi někdo pytel chytí tak není problém.....
Občas šoupnu dva pytle ty jsou od sebe tak cca2m, proti sobě tak si stoupnu mezi ně a začnu na jednom ten se rozhoupe mezitím hned na druhý a pak se už jen točit údery, kopy, kolena, lokty a vychytávat aby tě žádnej pytel nesundal a tys odrážel a dával údery a hlavně se byl schopen tefit a efektivně zasáhnoutatd...celkem sranda :D
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod animmina » ned 22. říj, 2006 10:45

no s nosnosti neni problem.. budu ho mit povesenej na retezech na hrazde..;-)
a ta hrazda je prave tak ve 170-180 cm..;-)
proto mit 180cm pytek neni nej :-D chci to hlavne na vytrval. box a vymlatit se..naky mega bomby budu davat jen vobcas..takze dys se rozhoupe ne nak extremne tak to neva.. ale prece jen pytle 50 kg a vic stoji taky 3000 a vic.. :-P takze asi si budu muset koupit tendle 40 kg..holt bude litat..;-) mozna bych za nej moch dat naky provazy kery privazu ke stojanum hrazdy..;-) jesi to nekdo chape..jako ze nebude litat tolik dozadu..ale bude pruznej..
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » ned 22. říj, 2006 10:54

2graver no on se houpat bude každej, ale záleží jak moc....

To jak do toho bouchat, je nejlepší si nechat ukázat a aby tě to někdo naučil.....ono to není jen to jak situovat úder a jak ho vést, ale na pohybu celého těla...
Eventuelně nějakou knížku kde to bude pěkně popsáno a vyobrazeno či video a zkusit to podle toho jen aby ses to nenaučil blbě a také na sebe nevidíš a nevíš co děláš za chyby tak aby sis nevypěstoval špatné návyky....
pokuď nemáš možnost aby ti to někdo ukázal a naučil, co si udělat vílet do nějakého klubu?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod animmina » ned 22. říj, 2006 11:01

Lada píše:2graver no on se houpat bude každej, ale záleží jak moc....

To jak do toho bouchat, je nejlepší si nechat ukázat a aby tě to někdo naučil.....ono to není jen to jak situovat úder a jak ho vést, ale na pohybu celého těla...
Eventuelně nějakou knížku kde to bude pěkně popsáno a vyobrazeno či video a zkusit to podle toho jen aby ses to nenaučil blbě a také na sebe nevidíš a nevíš co děláš za chyby tak aby sis nevypěstoval špatné návyky....
pokuď nemáš možnost aby ti to někdo ukázal a naučil, co si udělat vílet do nějakého klubu?

kupuju si ho pze nemam moc cas na takovy vylety do klubu..a vo techniku bych se moc nebal..mam vokolo sebe par zrcadel kde se uvidim..a delal sem karate i taekwondo..takze technika mi mysim zustala..a stejne si potahnu naky ebooky a zkouknu naky videa..;-)
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bjohny » ned 22. říj, 2006 16:28

i to se da.....ja to tak taky delam a jsem spokojen.... ikdyz mam dohodnutej jeden klub od pristiho leta...jenze ten je 108km od mich dveri takze tam urcite nebudu kazdej trenink...no aspon mi po case nekdo oprvy chyby...teda mne na ne alespon upozorni :D
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TRiTON » ned 22. říj, 2006 19:38

animmina píše:
Lada píše:2graver no on se houpat bude každej, ale záleží jak moc....

kupuju si ho pze nemam moc cas na takovy vylety do klubu..a vo techniku bych se moc nebal..mam vokolo sebe par zrcadel kde se uvidim..a delal sem karate i taekwondo..takze technika mi mysim zustala..a stejne si potahnu naky ebooky a zkouknu naky videa..;-)

Ahoj.
Z mé vlastní zkušenosti.Nech si poradit "jak do pytle mlátit" od nějakýho boxera,kterej ti bude ze začátku opravovat chyby.Protože jestli jsi na pytli dříve netrénoval,tak si myslím,že jako karatista/taekwondysta se chybám nevyvaruješ.
Sám mám doma pytel 120/xx ,a docela mi vyhovuje.
TRiTON
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně