madmax píše:Ja myslim, ze vsechno, co pozadujes, muzes v karate najit. Pokud se ti zda, ze ti tam neco chybi, doporucil bych spis zmenit skolu karate, nez hledat nejake doplnkove bojove umeni.
kovosrot1 píše:Ahoj všem.Jaký je Váš názor? Mám dost dlouho zkušenosti s karate a přemýšlím, že toto ještě obohatím. Karate je moc fajn, ale chybí mi tam něco pro boj zblízka. Poslední dobou o tomto hodně přemýšlím a marně se snažím namyslet nějaké účinné komplexní bojové umění ve kterém by byl boj na dlouhou vzdálenost i zblízka něco jako sebeobrana, byl by zde aspekt i tradiční a zdravotní a hlavně by bylo použitelné maximálně v praxi. Napadla mě ke karate přidat ju jitsu, ale nerad "sedím zadkem na víc židlích....nerad dělám všechno a nic". Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.Všechny zdravím a díky všem za rady. L
kovosrot1 píše:Ahoj všem.Jaký je Váš názor? Mám dost dlouho zkušenosti s karate a přemýšlím, že toto ještě obohatím. Karate je moc fajn, ale chybí mi tam něco pro boj zblízka. Poslední dobou o tomto hodně přemýšlím a marně se snažím namyslet nějaké účinné komplexní bojové umění ve kterém by byl boj na dlouhou vzdálenost i zblízka něco jako sebeobrana, byl by zde aspekt i tradiční a zdravotní a hlavně by bylo použitelné maximálně v praxi. Napadla mě ke karate přidat ju jitsu, ale nerad "sedím zadkem na víc židlích....nerad dělám všechno a nic". Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.Všechny zdravím a díky všem za rady. L
Baxxse píše:Co zkusit nejakej klub,kterej je zamerenej na ultimaty,streetfight nebo nejaky komplexni druh souboje. Tam te urcite budou trenovat v obojim...
Toman píše:Baxxse píše:Co zkusit nejakej klub,kterej je zamerenej na ultimaty,streetfight nebo nejaky komplexni druh souboje. Tam te urcite budou trenovat v obojim...
No pravdou je že kluci z ultimátů jsou renomovaní odborníci na "tradiční a zdravotní aspekt"
kovosrot1 píše:... Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.
rizek píše:Jestli mas 2 metry a dost mohutnou postavu, tak se na blizko nemusis nic ucit, ja -172/74kg obcas sparuju s kamosem kterej ma 195/110 kg a dopadne to vetsinou tak, ze me proste zahodi, at delam co delam
.
Ted vazne, taktez se priklanim k valetudu nebo nejakymu podobnymu freestylu, domnivam se, ze tam se nejlip naucis prechazet z faze boje v postoji pres drzeni az na konecnou zem.
kik píše:no souhlasím s názorem ,že s tvojí postavou se nemusíš bát boje na zemi a že někoho sestřelíš dřív než vůbec na tu zem dojde.Jinak jsem viděl brasilské jitsu a je to paráda judo je taky super ,ale dneska je spíš víc orientováno na závody než na boj ,ale stačilo by taky.Nebo napiš do vyhledávače sanda a mrkni na to,ale to nevím jestli se u nás cvičí.čus
kovosrot1 píše:NO uvažoval jsem taky buď o hungga nebo brazilskem ju - jitsu. Hungga mě moc tahne, není to jen bojové umění, je to krásný životní styl....zdraví, kultura, filozofie. Jen by mě zajímalo, jestli se dá použít v reálném boji stejně jako třeba kyokushin karate. Taky nutno řict, že mám 194cm a 110kg,sice minimum v tuku, ale i tak to moc na nějaká salta v kungfu nevidím. Co se týká čínského boxu v brně (taky jsem z brna)....necviči tam ta "nagelovaná holčička" z velkého bratra, údajný několikanásobný mistr světa?Tak takto bych OPRAVDU nechtěl dopadnout
. Ostatní to prosím neberte osobně.zdar všichni
rizek píše:raduz: no takhle podany to fakt vypada blbe, mel sem na mysli volny styly ve smyslu MMA, ja se v ty terminologii zase tak neorientuju
.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků