Jaké bojové umění zvolit?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Jaké bojové umění zvolit?

Příspěvekod kovosrot1 » stř 01. lis, 2006 12:59

Ahoj všem.Jaký je Váš názor? Mám dost dlouho zkušenosti s karate a přemýšlím, že toto ještě obohatím. Karate je moc fajn, ale chybí mi tam něco pro boj zblízka. Poslední dobou o tomto hodně přemýšlím a marně se snažím namyslet nějaké účinné komplexní bojové umění ve kterém by byl boj na dlouhou vzdálenost i zblízka něco jako sebeobrana, byl by zde aspekt i tradiční a zdravotní a hlavně by bylo použitelné maximálně v praxi. Napadla mě ke karate přidat ju jitsu, ale nerad "sedím zadkem na víc židlích....nerad dělám všechno a nic". Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.Všechny zdravím a díky všem za rady. L
kovosrot1
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Ady » stř 01. lis, 2006 14:52

Ja si myslim ze dobra kombinacia je karate a judo
Ady
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » stř 01. lis, 2006 14:54

Ja myslim, ze vsechno, co pozadujes, muzes v karate najit. Pokud se ti zda, ze ti tam neco chybi, doporucil bych spis zmenit skolu karate, nez hledat nejake doplnkove bojove umeni.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 01. lis, 2006 15:23

madmax píše:Ja myslim, ze vsechno, co pozadujes, muzes v karate najit. Pokud se ti zda, ze ti tam neco chybi, doporucil bych spis zmenit skolu karate, nez hledat nejake doplnkove bojove umeni.

Sam karate delam ale urcite neobsahujou vsechny mozny kombinace boje...v boji na zemi tiurcite nijak nepomuzou... 8)
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jaké bojové umění zvolit?

Příspěvekod DrGlock » stř 01. lis, 2006 15:28

kovosrot1 píše:Ahoj všem.Jaký je Váš názor? Mám dost dlouho zkušenosti s karate a přemýšlím, že toto ještě obohatím. Karate je moc fajn, ale chybí mi tam něco pro boj zblízka. Poslední dobou o tomto hodně přemýšlím a marně se snažím namyslet nějaké účinné komplexní bojové umění ve kterém by byl boj na dlouhou vzdálenost i zblízka něco jako sebeobrana, byl by zde aspekt i tradiční a zdravotní a hlavně by bylo použitelné maximálně v praxi. Napadla mě ke karate přidat ju jitsu, ale nerad "sedím zadkem na víc židlích....nerad dělám všechno a nic". Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.Všechny zdravím a díky všem za rady. L

Bohužel, v bojových uměních se "tradiční a zdravotní" a "maximálně použitelné v praxi" vylučuje. Zdravotní není nic kontaktního a bez kontaktu se sebeobraně nenaučíš. Tradiční máš Karate a k tomu začni s něčím použitelným v sebeobraně, třeba s Krav Magou nebo nějaký jiným combat systémem.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 01. lis, 2006 15:34

"Karate je moc fajn, ale chybí mi tam něco pro boj zblízka"
©marjá, co to děláš za karate a kde?

"Tradiční máš Karate a k tomu začni s něčím použitelným v sebeobraně"
Tak se mi to líbí - žádné zbytečné falešné představy :D :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 01. lis, 2006 15:42

kovosrot1 píše:Ahoj všem.Jaký je Váš názor? Mám dost dlouho zkušenosti s karate a přemýšlím, že toto ještě obohatím. Karate je moc fajn, ale chybí mi tam něco pro boj zblízka. Poslední dobou o tomto hodně přemýšlím a marně se snažím namyslet nějaké účinné komplexní bojové umění ve kterém by byl boj na dlouhou vzdálenost i zblízka něco jako sebeobrana, byl by zde aspekt i tradiční a zdravotní a hlavně by bylo použitelné maximálně v praxi. Napadla mě ke karate přidat ju jitsu, ale nerad "sedím zadkem na víc židlích....nerad dělám všechno a nic". Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.Všechny zdravím a díky všem za rady. L

Co zkusit nejakej klub,kterej je zamerenej na ultimaty,streetfight nebo nejaky komplexni druh souboje. Tam te urcite budou trenovat v obojim...
Jinak jestli si to uz v karate nekam dotahl tak mi prijde skoda toho nechavat a nebo presedlavat jinam. Jestli ti vyhovuje samo o sobe a nemas s tim zadnej jinej problem,tak u nej vytrvej a jen prihod jiny umeni...doporucuji grappling,brazilsky jiu-jitsu... 8) 8)
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 01. lis, 2006 16:20

Baxxse píše:Co zkusit nejakej klub,kterej je zamerenej na ultimaty,streetfight nebo nejaky komplexni druh souboje. Tam te urcite budou trenovat v obojim...

No pravdou je že kluci z ultimátů jsou renomovaní odborníci na "tradiční a zdravotní aspekt" :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » stř 01. lis, 2006 16:22

Největší zdravotní aspekt nastane když se ubráníš :lol:
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod rizek » stř 01. lis, 2006 16:41

Jestli mas 2 metry a dost mohutnou postavu, tak se na blizko nemusis nic ucit :D , ja -172/74kg obcas sparuju s kamosem kterej ma 195/110 kg a dopadne to vetsinou tak, ze me proste zahodi, at delam co delam :D.
Ted vazne, taktez se priklanim k valetudu nebo nejakymu podobnymu freestylu, domnivam se, ze tam se nejlip naucis prechazet z faze boje v postoji pres drzeni az na konecnou zem.
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Baxxse » stř 01. lis, 2006 18:44

Toman píše:
Baxxse píše:Co zkusit nejakej klub,kterej je zamerenej na ultimaty,streetfight nebo nejaky komplexni druh souboje. Tam te urcite budou trenovat v obojim...

No pravdou je že kluci z ultimátů jsou renomovaní odborníci na "tradiční a zdravotní aspekt" :lol:

No to asi nebudou ja to spis myslel na tu komplexni sebeobranu...i kdyz clovek nikdy nevi... :roll: :roll:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » stř 01. lis, 2006 18:56

Zdravotni aspekt ruznych ultimat je neodiskutovatelny, na rozdil od karate se tam naucis aspon dobre padat a protahnes si zada :D .
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Fukki » stř 01. lis, 2006 21:45

kovosrot1 píše:... Uvažoval jsem kung fu, ale při mých rozměrech skoro 2metrů a dost mohutné postavě by to pro mě asi nebylo to pravé ořechové.

Nevidím v tom vůbec problém. Dále dle Tvých požadavků - překvapí Tě ta všestrannost. Ale klasicky záleží na škole/učiteli/Tobě. Pokud jsi dělal Karate, měl bys mít dobrý předpoklad cvičit například Hungga. Mluvím s vlastní zkušenosti. Jen můj názor. Přeji hodně úspěchů, zdar ;)
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 02. lis, 2006 12:47

rizek píše:Jestli mas 2 metry a dost mohutnou postavu, tak se na blizko nemusis nic ucit :D , ja -172/74kg obcas sparuju s kamosem kterej ma 195/110 kg a dopadne to vetsinou tak, ze me proste zahodi, at delam co delam :D.
Ted vazne, taktez se priklanim k valetudu nebo nejakymu podobnymu freestylu, domnivam se, ze tam se nejlip naucis prechazet z faze boje v postoji pres drzeni az na konecnou zem.

no, valetudo by som do freestylu netahal. :wink:
Nie su freestylisti nahodou ti "baletaci" co "taneckuju" na hudbu ala Volak?
Tam by som moc kontaktneho boja nehladal..... :D
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » čtv 02. lis, 2006 13:04

raduz: no takhle podany to fakt vypada blbe :oops:, mel sem na mysli volny styly ve smyslu MMA, ja se v ty terminologii zase tak neorientuju :D .
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » čtv 02. lis, 2006 14:45

no souhlasím s názorem ,že s tvojí postavou se nemusíš bát boje na zemi a že někoho sestřelíš dřív než vůbec na tu zem dojde.Jinak jsem viděl brasilské jitsu a je to paráda judo je taky super ,ale dneska je spíš víc orientováno na závody než na boj ,ale stačilo by taky.Nebo napiš do vyhledávače sanda a mrkni na to,ale to nevím jestli se u nás cvičí.čus
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 02. lis, 2006 16:02

kik píše:no souhlasím s názorem ,že s tvojí postavou se nemusíš bát boje na zemi a že někoho sestřelíš dřív než vůbec na tu zem dojde.Jinak jsem viděl brasilské jitsu a je to paráda judo je taky super ,ale dneska je spíš víc orientováno na závody než na boj ,ale stačilo by taky.Nebo napiš do vyhledávače sanda a mrkni na to,ale to nevím jestli se u nás cvičí.čus

Sanda (Čínský box) se cvičí třeba v Brně - http://www.arenakickboxbrno.cz/jitsu.html
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kovosrot1 » čtv 02. lis, 2006 16:59

NO uvažoval jsem taky buď o hungga nebo brazilskem ju - jitsu. Hungga mě moc tahne, není to jen bojové umění, je to krásný životní styl....zdraví, kultura, filozofie. Jen by mě zajímalo, jestli se dá použít v reálném boji stejně jako třeba kyokushin karate. Taky nutno řict, že mám 194cm a 110kg,sice minimum v tuku, ale i tak to moc na nějaká salta v kungfu nevidím :D . Co se týká čínského boxu v brně (taky jsem z brna)....necviči tam ta "nagelovaná holčička" z velkého bratra, údajný několikanásobný mistr světa?Tak takto bych OPRAVDU nechtěl dopadnout :roll: . Ostatní to prosím neberte osobně.zdar všichni
kovosrot1
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » čtv 02. lis, 2006 17:33

kovosrot1 píše:NO uvažoval jsem taky buď o hungga nebo brazilskem ju - jitsu. Hungga mě moc tahne, není to jen bojové umění, je to krásný životní styl....zdraví, kultura, filozofie. Jen by mě zajímalo, jestli se dá použít v reálném boji stejně jako třeba kyokushin karate. Taky nutno řict, že mám 194cm a 110kg,sice minimum v tuku, ale i tak to moc na nějaká salta v kungfu nevidím :D . Co se týká čínského boxu v brně (taky jsem z brna)....necviči tam ta "nagelovaná holčička" z velkého bratra, údajný několikanásobný mistr světa?Tak takto bych OPRAVDU nechtěl dopadnout :roll: . Ostatní to prosím neberte osobně.zdar všichni

Hungga se samozrejme v realnem boji pouzit da - stejne jako tai ji a jina cinska bojova umeni. Musis jen najit dobrou skolu, ve ktere se o boji nebude jen mluvit, ale bude se i cvicit.
Opravte me, jestli se mylim, ale domnivam se, ze v hungga zadna salta nejsou.
Ta nagelovana holcicka byl myslim mistr Evropy (pokud mas nejake blizsi informace, tak me to moc zajima) a rozhodne bych si netroufnul hodnotit jeho schopnosti jen podle toho jak vypada....
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 02. lis, 2006 17:56

rizek píše:raduz: no takhle podany to fakt vypada blbe :oops:, mel sem na mysli volny styly ve smyslu MMA, ja se v ty terminologii zase tak neorientuju :D .

FYI: freefight
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně