JRup píše:Rád bych diskutoval na téma procvičování základních dovedností. Jsou ve vaší škole vůbec procvičovány? Co se procvičuje, jak velká část tréninku je dovednostem věnována a vůbec názory a diskuze na tuto mnohdy opomíjenou část cesty BU. Mnohdy se začíná rovnou nácvikem sestav nebo boucháním, což myslím není optimální.
JRup píše:Rád bych diskutoval na téma procvičování základních dovedností. Jsou ve vaší škole vůbec procvičovány? Co se procvičuje, jak velká část tréninku je dovednostem věnována a vůbec názory a diskuze na tuto mnohdy opomíjenou část cesty BU. Mnohdy se začíná rovnou nácvikem sestav nebo boucháním, což myslím není optimální.
DrGlock píše:Třeba u nás cvičíme jen základní dovednosti a techniky. Všechno ostatní je jen složité, hůře použitelné a pro sebeobranu zbytečné. Ale ber to z pohledu že cvičíme kvůli sebeobraně, né kvůli stylu.
DrGlock píše:JRup píše:Rád bych diskutoval na téma procvičování základních dovedností. Jsou ve vaší škole vůbec procvičovány? Co se procvičuje, jak velká část tréninku je dovednostem věnována a vůbec názory a diskuze na tuto mnohdy opomíjenou část cesty BU. Mnohdy se začíná rovnou nácvikem sestav nebo boucháním, což myslím není optimální.
Třeba u nás cvičíme jen základní dovednosti a techniky. Všechno ostatní je jen složité, hůře použitelné a pro sebeobranu zbytečné. Ale ber to z pohledu že cvičíme kvůli sebeobraně, né kvůli stylu.
ukropcany píše:Je tréningom základov taký tréning, kde búcham 1 1/2 hodiny dokolečka dokola 8 úderov?
Hyperboreus píše:ukropcany píše:Je tréningom základov taký tréning, kde búcham 1 1/2 hodiny dokolečka dokola 8 úderov?
![]()
Já bych to jako trénink základních dovedností bral.
Zdar Ukropcany
NIK píše:Hyperboreus píše:ukropcany píše:Je tréningom základov taký tréning, kde búcham 1 1/2 hodiny dokolečka dokola 8 úderov?
![]()
Zdar Ukropcany
On to ale nerozepsal..to může být 8 úderů půl hodiny do pytlů,8 úderů půl hodiny stínování,8 úderů půl hodiny se sparingpartnerem..
No a to už nejsou jen základní dovednosti..
To už je skoro všechno![]()
![]()
![]()
Hyperboreus píše:NIK píše:Hyperboreus píše:ukropcany píše:Je tréningom základov taký tréning, kde búcham 1 1/2 hodiny dokolečka dokola 8 úderov?
![]()
Zdar Ukropcany
On to ale nerozepsal..to může být 8 úderů půl hodiny do pytlů,8 úderů půl hodiny stínování,8 úderů půl hodiny se sparingpartnerem..
No a to už nejsou jen základní dovednosti..
To už je skoro všechno![]()
![]()
![]()
Nejlepší by bylo si s Ukropcanym zasparovat,abys věděl,jak to má zmáknuté.
Hyperboreus píše:2 hodiny denně cvičení se sekerou,pak uskakování před padajícíma stromama,
zdvihání těžkých beden,závěrem běh po poli...základní dovednosti jak vyšité.![]()
![]()
Jinak si myslím,že Ukropčany nebude "zlá mlátička"ale "dobrá mlátička".
ukropcany píše:4NIK -Kto bonzoval?
Tých 8 úderov je samozrejme vo všetkých možných konšteláciách... bola to skôr rečnícka otázka, pretože pre mňa je základ to, aby som ten tréning vôbec dokázal celý naplno odmakať... keď človeku (nehovorím že mne![]()
![]()
) začnú padať v polke 1. kola ruky, tak o nejakom tréningu vlastne nemôže byť reč, že...
Takže ako základ vidím aspoň aký-taký beh a nejakú fyzickú zdatnosť, technika mi príde podstatná až na 2. mieste... okrem toho si myslím, že tréning základov človek dokáže robiť poriadne až vtedy, až pokročí do štádia, kedy začne s niekým niečo búchať a vtedy už (konečne) chápe, čo si má pri tréningu základov ozaj strážíť... darmo človek niekomu hovorí "rob toto a toto", kým nedostane poriadne po hube, tak to síce bude nejako napodobňovať, ale nemôže to ešte poriadne chápať....
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků