Zavody v Ji/u jitsu ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Zavody v Ji/u jitsu ?

Příspěvekod player » ned 05. lis, 2006 20:06

Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevite o nejakem klubu ci primo organizaci, ktera by poradala zapasy v ji/u jitsu, jak pro dospele, tak i pro juniory, rekneme 10 let.
Mozna je nazev ji/u jitsu zavadejici, zkratka nejaka soutez bez uderu a bez kopu, jen paky, skrceni apod.
Predem dik za info.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 20:12

no asi te nejak nechapu, to mi prijde jako judo. Ale napriklad Tiger team porada tu a tam zavody v grapplingu.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 05. lis, 2006 22:22

Sinister : Judo ne, to ma mraky omezeni, pro juniory obzvlast.
Grappling muze byt jedna z moznosti, nemas prosim nakej kontakt?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

http://www.ju-jitsu.cz/index.php

Příspěvekod tetsuo » ned 05. lis, 2006 22:39

player: Hola ! Mrkni sem .. http://www.ju-jitsu.cz/index.php Zrovna vcera poradali zavody kterejch jsem se mimochodem zucastnil , jeste si lizu rany .... :wink: Jo a vcera tam rikali, ze zacnou delat zavody i v grapplingu. Mimochodem ty zavody jsou OPEN, takze kdokoli z vas muze prijit a po zaplaceni cca150 Kc si muze zabojovat ...
tetsuo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: http://www.ju-jitsu.cz/index.php

Příspěvekod yosei » pon 06. lis, 2006 1:06

tetsuo píše:player: Hola ! Mrkni sem .. http://www.ju-jitsu.cz/index.php Zrovna vcera poradali zavody kterejch jsem se mimochodem zucastnil , jeste si lizu rany .... :wink: Jo a vcera tam rikali, ze zacnou delat zavody i v grapplingu. Mimochodem ty zavody jsou OPEN, takze kdokoli z vas muze prijit a po zaplaceni cca150 Kc si muze zabojovat ...
koukal sem na stranky a vypada to zajimave, mozna bych se nekdy priste i zucastnil. jak casto se to kona? to tam byli lidi jenom co delaj jj nebo i jine styly? kolik ti je a jak moc si dostal na drzku? co delas za styl?
yosei
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tetsuo » pon 06. lis, 2006 8:36

yosei : No dalsi je naplanovanej tusim na prosinec.. Ja delam Ju-Jitsu, ale minule se zucastnili treba typci z Pentagymu (valetudo). Je celkem asi jedno co delas za styl, ale na zavodech musis jet podle pravidel Fighting Ju-Jitsu. Co se tyce tvrdosti samotnyho zapasu - Na oblicej by se meli jet "kontrolovany udery".. No ja jsem si odvezl peknyho moncla od jednoho "kontrolovanyho" haku a modry ucho kdyz jsem dostal mawasi trochu vejs nez sem cekal :twisted: No ale rezat naplno by se taky nemelo, ono stema 1cm tlustejma chranicema by to bylo maso..
tetsuo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

yosei : No dalsi je naplanovanej tusim na prosinec.. Ja delam Ju-Jitsu, ale minule se zucastnili treba typci z Pentagymu (valetudo). Je celkem asi jedno co delas za styl, ale na zavodech musis jet podle pravidel Fighting Ju-Jitsu. Co se tyce tvrdosti samotnyho zapasu - Na oblicej by se meli jet "kontrolovany udery".. No ja jsem si odvezl peknyho moncla od jednoho "kontrolovanyho" haku a modry ucho kdyz jsem dostal mawasi trochu vejs nez sem cekal :twisted: No ale rezat naplno by se taky nemelo, ono stema 1cm tlustejma chranicema by to bylo maso..
tetsuo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

tetsuo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: http://www.ju-jitsu.cz/index.php

Příspěvekod player » pon 06. lis, 2006 13:48

tetsuo píše:player: Hola ! Mrkni sem .. http://www.ju-jitsu.cz/index.php Zrovna vcera poradali zavody kterejch jsem se mimochodem zucastnil , jeste si lizu rany .... :wink: Jo a vcera tam rikali, ze zacnou delat zavody i v grapplingu. Mimochodem ty zavody jsou OPEN, takze kdokoli z vas muze prijit a po zaplaceni cca150 Kc si muze zabojovat ...

Jeeee, to je teda pech.Tak snad priste.Akorat me zarazila tahle poznamecka:
"Podmínky: platný průkaz Ju-Jitsu ČSFJJ" :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 06. lis, 2006 14:00

ajajaj.... 8O

"b) Jakmile dojde ke kontaktu mezi závodníky (držením soupeře/kumi-kata), začíná "Část 2". Pouze v Part 1 jsou povoleny údery , zásahy , kopy a držení (od jednoho či obou závodníků). Po začátku "Části 2" již není povoleno užívat údery a kopy rukama nebo nohama."

Rozumim li tomu spravne je to tak, ze kdyz chytnu soupere, byt jen jednou rukou, napr. za rukav, tak on mi nesmi jiz dat uder?
Tak tyhle zavody sem uz absolvoval a mel sem s tim velky problem, tusim ze 2 trestne body :?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tetsuo » pon 06. lis, 2006 16:10

player : Co se tyce toho prukazu tak ten ja treba taky nevlastnim.. Drzitele meli zlevneny startovny asi o 50 Kc. A ohledne toho prechodu ze stoje na zem tak myslim ze drzeni jednou rukou se jeste nepocita za fazi dve, kdyz te protivnik drzi dvouma tak to uz jo. Podrobnosti ale budou lip znat rozhodci ...
tetsuo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » pon 06. lis, 2006 16:30

ukropcany : bych chtel videt tebe strejdo, jak bys ukociroval instinkty:)

Problem je, ze bud clovek premejslim ve "svem" a counteru ze sve starny se proste nevyhne, nebo premysli pravidlama a pak neni schopnej dat ani poradnej uder ci kop, protoze premysli dopredu v uvahach typu "abych ho nahodou neuderil kdyz me zrovna chytne"....Je to podle me spatny, ja bych zakazal udery a kopy az kdyz jsou souperi na zemi.

Na tech zavodech co se byl to bylo oduvodneno tim, ze pry "aby meli sanci i judisti" :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 06. lis, 2006 16:49

player píše:Je to podle me spatny, ja bych zakazal udery a kopy az kdyz jsou souperi na zemi.

Přesně...velký problém je že si každý dělá pravidla jaká chce a pak to podle toho na závodech vypadá. To co povídáš ty jsou v podstatě pravidla amatérského shooto, která spolu s pravidly pro BJJ a submission wrestling (no-gi)jsou pro mne nejpřijatelnější a hlavně jsou obecně "známá".
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 06. lis, 2006 16:53

Sinister píše:no asi te nejak nechapu, to mi prijde jako judo. Ale napriklad Tiger team porada tu a tam zavody v grapplingu.

No teď asi před měsícem byl jeden Open. Taky jsme se zúčastnili :lol:

PS: Hummer gym taky pořádá grapplingový turnaje. Poláci maj BJJ ligu jinak v zahraničí jsou toho mraky ale to asi nejni to co by playera zajimalo
Naposledy upravil Toman dne pon 06. lis, 2006 17:06, celkově upraveno 1
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » pon 06. lis, 2006 17:01

Tomanovi skromnost nedovolí napsat že ten open vyhrál tuším +91kg
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » pon 06. lis, 2006 17:08

:oops: :lol: jelikož Fernando nepokračoval ...
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pon 06. lis, 2006 17:18

4Toman:Prosimte uz davno sem se te chtel zeptatpodle tooho co vim,tak v Penta gymu se cvici vale tudo a Bjj,ale slysel sem i o thajskyx boxerech s penta gymu,jak to teda je ?Diky
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAAR » pon 06. lis, 2006 17:24

:lol: V K-1 taky kolikrát někdo vyhrál protože soupeř v turnaji nepokračoval :)
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » pon 06. lis, 2006 17:38

No nejlépe tě můžu odkázat na stránky www.pentagym.net (sekce vzkazy). No pokud si slyšel o thajských boxerech tak to si slyšel správně řada kluků jsou skutečně původem thai boxeři. Ale že by tam byli stálé tréninky MT tak o tom nevím (spíše v rámci stand up vale tudo).
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pon 06. lis, 2006 17:41

4Toman:diky vase stranky uz sem cetl mockrat a preju vam moc uspechu ve sportovni draze...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně