cviceni doma

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

cviceni doma

Příspěvekod dadajax » pát 24. lis, 2006 21:10

nazdar vsichni, potrebuju poradit. momentalne necvicim zadne BU, ale rad bych si domu poridil boxovaci pytel. problem je v tom, ze bydlim v panelaku.jak jsem zjistil tak boxovani do pytle neni zrovna nejtizsi, a navic tu ani nemam tolik mista. ale nedavno me napadlo ze takova boxovaci hruska by mohla byt lepsi, jenze neznam nikoho kdo by ji mel. zajima me jestli neni moc hlucna pri boxovani (myslim tim otresy ktere jdou do sten), jelikoz sousedi jsou sami duchodci, nemohl bych to pouzivat. dale me zajima zpusoby zaveseni te hrusky, jestli treba neexistuji nejake "skladaci" konstrukce, ktere by se daly nejak jednoduse slozit aby to nezabiralo tolik mista kdyz se do toho nebusi :)
dadajax
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod vlado » pát 24. lis, 2006 22:30

ahoj.

hruska, ked zacinas s BU sa mi velmi nepozdava. ale radsej robit nieco ako nerobit nic.

na tvojom mieste by som vsak najprv navstivil klub klasickeho boxu.

co sa tyka hrusky a zavasov, tak ich mozes objednat online

napr.
www.ippenshop.cz
http://www.hayashi.cz/

hodne chute do cvicenia. radsej vsak navstiv nejaky klub, tam ti iste poradia.
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TongPa » pát 24. lis, 2006 22:44

Co se týče nácviku úderů, boxovací pytel je přece jen o dost lepší, než nějaká hruška. Protože v panelákovém bytě je málo místa, budeš ho muset sundavat. Při tréninku na pytli mohou vznikat tyto hluky a rázy:
1) Náraz pytle do zdi - tomu se dá zabránit zavěšením na strop ve středu místnosti, nebo hůře na nějakou konstrukci před dveřní otvor.
2) Rázy, neboli otřesy pytle při silných úderech se v paneláku přenášejí velmi dobře a sousedi by tě opravdu rádi neměli. Lze tomu však velmi účinně zabránit tím, že si tak za 50,-Kč koupíš takzvaného pavouka (gumové lanko opletené tkaninou s kovovými háčky na koncích) a několikrát obtočený jej vložíš jako tlumící prvek například mezi očko na stropě a karabinu na konci řetízků pytle.
3) Hluk dopadajících úderů na pytel - tak to jediné prostě odstranit nelze, leda bys ten pytel místo úderů hladil... :D
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » sob 25. lis, 2006 9:16

S tim pytlem to fakt neni dobry nepad...ten se do bytu nehodi. A co se tyka te hrusky ta se zase uplne nehodi pro zacatecnika. Jinak se da zavesit docela pohodlne aniz by prekazela...podivej se na ruzne int. obchody a uvidis co nabizeji...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » sob 25. lis, 2006 9:19

mimojiné hruška dělá taky slušnej kravál.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 25. lis, 2006 16:09

Hruška dělá kravál a pro začátečníka, který neumí údery, je kničemu, to už bych spíš volil punchball. Ale pokud se chceš naučit bouchat, bez pytle nebo kamaráda s lapama to nepůjde.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dadajax » sob 25. lis, 2006 18:15

Diky vsem za odpovedi, vypada to ze se na to vykaslu, v tom byte to asi fakt nema cenu :( to uz radsi koupim ty lapy a presvedcim brachu ze se mnou chce trenovat :lol:
dadajax
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » sob 25. lis, 2006 20:33

dadajax píše:Diky vsem za odpovedi, vypada to ze se na to vykaslu, v tom byte to asi fakt nema cenu :( to uz radsi koupim ty lapy a presvedcim brachu ze se mnou chce trenovat :lol:

Dobra volba...ale zkus i nejaky ten klub alespon parkrat...kdyz se ti to nebude libit tak alespon neco pochytis a to je pro zacatek lepsi...

Hruška dělá kravál a pro začátečníka, který neumí údery, je kničemu, to už bych spíš volil punchball. Ale pokud se chceš naučit bouchat, bez pytle nebo kamaráda s lapama to nepůjde.

Nezda se mi ze by mezi vhodnosti pro zacatecnika byl nejaky rozdil mezi punchballem a hruskou...kazdopadne pokud se chces naucit SPRAVNE bouchat tak to predevsim nepujde bez trenera...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dadajax » sob 25. lis, 2006 22:09

Baxxse: Urcite se nekam zajdu podivat, jeste vubec nevim co bych chtel cvicit, ale jelikoz me ted ceka matura tak bych na to stejne nemel moc casu, zatim si ve volnem case zlepsuju kondicku a proto jsem chtel mit doma i neco na bouchani. Jeste si skusim promyslet to s tema lapama..to by mozna bylo nejlepsi v mem pripade. Samozrejme od toho neocekavam ze se takhle naucim bit nebo branit se...jen chci trosku zlepsit rychlost a taky mit nejaky pohyb :)
dadajax
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » sob 25. lis, 2006 22:19

dadajax píše:Baxxse: Urcite se nekam zajdu podivat, jeste vubec nevim co bych chtel cvicit, ale jelikoz me ted ceka matura tak bych na to stejne nemel moc casu, zatim si ve volnem case zlepsuju kondicku a proto jsem chtel mit doma i neco na bouchani. Jeste si skusim promyslet to s tema lapama..to by mozna bylo nejlepsi v mem pripade. Samozrejme od toho neocekavam ze se takhle naucim bit nebo branit se...jen chci trosku zlepsit rychlost a taky mit nejaky pohyb :)

Lepsi delat neco nez nic...a jestli se jednou rozhodnes neco delat tak tohle je lepsi pruprava nez lezeni u televize. Kondicku si tim urcite zlepsis...Preju ti tedy mnoho zdaru a vytrvalosti v treninku...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 11:03

doufám že si tím svým zlepšováním kondice neosmělíš nějaké blbé návyky, nechci tě od ničeho odrazovat, ale když už chceš do něčeho bouchat tak je vhodné zajít někam či sehnat někoho, kdo tě to naučí jak se bouchat má, na to nepotřebuješ nikam stále chodit...jen abys věděl jak na to a nedělal to blbě :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 11:19

jinak já bych na důchodce zvysoka.... pokuď to nebudeš cvičit večer tak bych se toho nebál, nějaký hluk musí překousnout, když si pouštíš hudbu taky se jich neptáš předpokládám....

Dynamické rázy do konstrukce se dají omezit různými kompenzátory buď se dají koupit či si je vyrobit, pak už to není tak strašné aby to příliš vadilo, také čím větší a težší pytel bude nebude dělat takový kravál a způsobovat rázy do konstrukce. Ale u tohodle bych zas dával bacha jakou máš konstrukci stropu abys ses nedivil :wink:

Boxérská hruška dělá daleko větší bordel, v tom jak naráží o dřevěnou desku...a pro trénovaní úderů a na začátek je nevhodná.

Klasická hruška je zas moc lehká na určité věci dobrá na spustu ne...

Punchball taky skvělá věc ale jako doplněk k ostatnímu....na ten je zas potřeba dost místa...

dále je dobrý i nějaký ten boxérský apd. polštář.... na venkovní stěně by snad tak vadit nemusel, když by se úchyty ke stěně vypodložili pružnou podložkou....nevím my ho máme v tělocvičně na dřevěné stěně tak nevím jaký to může způsbovat hluk,(pytle už mám vyzkoušené) ale k cvičení různých úderů perfekní
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dadajax » ned 26. lis, 2006 13:50

Baxxse píše:Lepsi delat neco nez nic...a jestli se jednou rozhodnes neco delat tak tohle je lepsi pruprava nez lezeni u televize. Kondicku si tim urcite zlepsis...Preju ti tedy mnoho zdaru a vytrvalosti v treninku...

Diky :)

Lada píše:doufám že si tím svým zlepšováním kondice neosmělíš nějaké blbé návyky, nechci tě od ničeho odrazovat, ale když už chceš do něčeho bouchat tak je vhodné zajít někam či sehnat někoho, kdo tě to naučí jak se bouchat má, na to nepotřebuješ nikam stále chodit...jen abys věděl jak na to a nedělal to blbě

Ja jsem nějakou dobu chodil na takove kurzy sebeobrany, no a myslim ze nejake zaklady co se tyce uderu jsem tam pochytil, problem je ze kdyz ted nikam nechodim, tak doma maximalne posiluju, nebo jezdim na rotopedu, proto jsem chtel pridat i neco navic :) Bohuzel cim dal tim vic si uvedomuju ze v tom byte to fakt nepujde :(
dadajax
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » ned 26. lis, 2006 14:26

No, nevím, jestli si chceš jen udržet kondičku nebo prostě cvičit údery, ale kdybys do toho vrazil pár pětek týdně, tak určitě najdeš nějaký fitko, kde mají i něco jako boxing room. Já to tak dělám - ovšem jako doplněk k tréninku.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 14:33

No tak kurzy sebeobrany na naučení správnosti vedení úderů nebudou asi to nejlepší :? nejde jen o údery, ale aby jsi se také pořád kryl i po zasazení úderu atd.., ale kdo ví co to vlastně bylo co jsi dělal....

No já bych to hned nezvarhoval, ono záleží také jak máš velký byt či jestli máš vůbec nějaké místo, mě by se tu momentálně nic nevlezlo za chvíli budu bydlet už sám tak uvažuji že přeměním jeden pokoj na "telocvičnu" každopdně udělat to určitě půjde, ale to záleží také potom na financích moje představy nevychází zrovna levně a nějaké to odhlučnění už není problém vymyslet.........
Každopádně teď mám možnost chodit celkem kdykoli do tělocvičny kde cvičíme tak mi tohle zatím nechybí, ale vzhledem k tomu že času nemám nazbyt tak bych tohle určitě uvítal....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » ned 26. lis, 2006 14:43

dadajax píše:Baxxse: Urcite se nekam zajdu podivat, jeste vubec nevim co bych chtel cvicit, ale jelikoz me ted ceka matura tak bych na to stejne nemel moc casu, zatim si ve volnem case zlepsuju kondicku a proto jsem chtel mit doma i neco na bouchani. Jeste si skusim promyslet to s tema lapama..to by mozna bylo nejlepsi v mem pripade. Samozrejme od toho neocekavam ze se takhle naucim bit nebo branit se...jen chci trosku zlepsit rychlost a taky mit nejaky pohyb :)

Hochu, hochu, trošku přemýšlej než z tebe vypadne další hovadina. Jestli máš před maturou tak se nauč lépe hospodařit s časem . Ve volném čase se vykašli na zlepšování kondičky, protože to stejně určitě děláš blbě, a v tom volném čase choď někam na tréninky (do maturity stačí 1x - 2x týdně na dvě hoďky- myslim že to tvou maturitu neohrozí a aspoň na chvíli vypneš) a místo blbostí s bráchou (kterej se na tebe stejně vykašle) a lapama se věnuj tý kondici o které ti dobrej trenér řekne spoustu věcí a poradí jak ji opravdu zlepšit. Hodně úspěchů. Čůz La-jia
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 16:03

když už se to tu nakouslo, tak maturita je taková fraška a rozhodně se jí nemusíš bát
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » ned 26. lis, 2006 16:07

Kdyz to tak vemes tak muzes rict ze je fraska vsechno...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dadajax » ned 26. lis, 2006 16:49

La-jia píše:

Hochu, hochu, trošku přemýšlej než z tebe vypadne další hovadina. Jestli máš před maturou tak se nauč lépe hospodařit s časem . Ve volném čase se vykašli na zlepšování kondičky, protože to stejně určitě děláš blbě, a v tom volném čase choď někam na tréninky (do maturity stačí 1x - 2x týdně na dvě hoďky- myslim že to tvou maturitu neohrozí a aspoň na chvíli vypneš) a místo blbostí s bráchou (kterej se na tebe stejně vykašle) a lapama se věnuj tý kondici o které ti dobrej trenér řekne spoustu věcí a poradí jak ji opravdu zlepšit. Hodně úspěchů. Čůz La-jia

Jo, mas pravdu, urcite by to slo nejak casove zvladnout, jenze ja jeste ani vubec nevim jake BU bych chtel delat(nechtel bych nekde dojizdet, musim vybirat jen to co je nekde blizko bydliste,takze moc siroky vyber nemam :) ), nejlepe bude kdyz se zajdu sam podivat do nejakeho klubu, jak tam probiha trenink...potom bude rozhodovani snazsi.

Lada píše:když už se to tu nakouslo, tak maturita je taková fraška a rozhodně se jí nemusíš bát

urcite se ji nemusi bat clovek, ktery se behem studia prubezne uci, coz neni muj pripad :) ale coz, nejak se to zvladne
dadajax
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » ned 26. lis, 2006 17:39

a co třeba makiwara nezabere tolik místa je to jen deska přišroubovaná ke zdi hm
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně