BU profil diskutujících

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

BU profil diskutujících

Příspěvekod TongPa » stř 06. pro, 2006 15:56

Nazdar kolegové diskutéři! :wink:

Nejsem na tomto fóru dlouho, ale když vidím tu různorodost názorů v některých tématech, tak by mě docela zajímaly zkušenosti dotyčných jedinců s BU... Můžete tedy napsat, pokud to není tajné, jaké BU a jak dlouho jste dělali, děláte a jaké by jste případně ještě dělat chtěli? :)
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 06. pro, 2006 16:17

Začnu sám za sebe:

Víc jak 8 let Judo, k tomu doplňkově Jiu - Jitsu, 2 roky Karate, přes 2 roky Muay Thai, nyní cca 10 let MMA, poslední dobou spíš s takovou "udržovací" intenzitou. V rámci rozšíření obzorů jsem ještě krátce trénoval, nebo navštívil alespoň semináře i jiných BU, jako například Aikido, Box, Kobudo, Wing Chun, Musado... Co by mě ještě zajímalo je ruská Systěma. Pokud to vyjde, pokusím se v budoucnu dostat na nějaký seminář...

PS: Přečtené knížky a shlédnuté filmy o BU za praxi nepovažuju, sosuke... :twisted: :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 06. pro, 2006 16:18

jsem zvedavej kdo se ti prizna...vim ze uz se na tuhle otazku tady par lidi zeptalo,ale odpovedi na to nebyly...kazdy si hold strezi to svoje tajemstvi...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 06. pro, 2006 16:32

Baxxse píše:jsem zvedavej kdo se ti prizna...vim ze uz se na tuhle otazku tady par lidi zeptalo,ale odpovedi na to nebyly...kazdy si hold strezi to svoje tajemstvi...

Chápu, že většina lidí na tomto fóru chce zůstat anonymní (stejně jako já). Ale pokud neuvedou své jméno, názvy oddílů či klubů a místo, tak v té anonymitě přece zůstanou... :roll:
Druhou věcí je, zda budou dostatečně charakterní na to, aby to napsali pravdivě... :?
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 06. pro, 2006 16:46

TongPa píše:
Baxxse píše:jsem zvedavej kdo se ti prizna...vim ze uz se na tuhle otazku tady par lidi zeptalo,ale odpovedi na to nebyly...kazdy si hold strezi to svoje tajemstvi...

Chápu, že většina lidí na tomto fóru chce zůstat anonymní (stejně jako já). Ale pokud neuvedou své jméno, názvy oddílů či klubů a místo, tak v té anonymitě přece zůstanou... :roll:
Druhou věcí je, zda budou dostatečně charakterní na to, aby to napsali pravdivě... :?

zustanou mozna v anonymite personalni,ale uz ne v dovednostni...a toho se mozna nekteri boji. Jen tak uvazuju...treba se setkas se zajmem a za dva dny uz se to tu bude hemzit prispevky o tom co, kdo, kdy, kde a s kym... :lol: :lol:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » stř 06. pro, 2006 17:06

TongPa píše:Začnu sám za sebe:

Víc jak 8 let Judo, k tomu doplňkově Jiu - Jitsu, 2 roky Karate, přes 2 roky Muay Thai, nyní cca 10 let MMA, poslední dobou spíš s takovou "udržovací" intenzitou. V rámci rozšíření obzorů jsem ještě krátce trénoval, nebo navštívil alespoň semináře i jiných BU, jako například Aikido, Box, Kobudo, Wing Chun, Musado... Co by mě ještě zajímalo je ruská Systěma. Pokud to vyjde, pokusím se v budoucnu dostat na nějaký seminář...

PS: Přečtené knížky a shlédnuté filmy o BU za praxi nepovažuju, sosuke... :twisted: :wink:

Ako maly chlapec velmi nepravidelne nejaky cas karate(sam neviem kolko,dost som vynechaval)
3 roky aikido :oops: 2 mesiace ju-jitsu,teraz 1 alebo 2 mesiace klasicky box(neviem presne,som si to nestopol :(
A bol som na 1 treningu wing tsun :D ,ale leung tinga som tam nevidel :?
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » stř 06. pro, 2006 17:51

taky se pridam, vezmu to postupne vekove od zacatku :D : ve 12 letech karate shotokan-2 mesice, v 15 na gymplu opet 2 mesice shotokan, 3 treninky aikido, 2x sem zasel na kungfu, nakonec taekwondo WTF v rozmezi 15-19 let, byl sem u jeho zacatku u nas, pak dlouho nic, nekdy 24-26 let vzdycky tak pres zimu karate shotokan, nejak 29-30 let jka shotokan-karate pro zivot-to zn. celkem pekny koktejl nejruznejsich technik a zabavny treningy, nicmene letos na jare sem zacal chodit i na kickbox a ted na podzim sem se preorientoval na mix fight- ve stylu mma, vyhovuje mi to, nejvic se tam vyblbnu. Kickbox mam jako doplnek, kdyz je cas a chut. Hodlam taky navstivit par lekci klasickeho boxu, mam celkem blby ruce, leta taekwonda a nasledne posilky me poznamenaly, nohy snad ujdou. Bylo mi pomerne nedavno 31 let, tak a ted vite vsechno :D
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Naked_Snake » stř 06. pro, 2006 19:40

Okolo 3 let MU SA DO, půl roku kickbox a čekám na KRAV MAGA nebo KAPAP.
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » stř 06. pro, 2006 20:00

Když začnu úplně od začátku,tak už mě jako úplně malýho špunta učili moji dva dědové - jeden britské defendu (pouze hand to hand combat,podřezávání strážných mě z jistých důvodů jako špunta neučil,to až dýl :lol: :lol: ) a druhý jiujitsu ala Matras.
Karate přišlo ve 12, v 16 nebo o rok dřív taekw. ITF,v 18 první nebo druhý pouliční střet,který jsem málem nepřežil :!: Následovalo silné přehodnocení toho co cvičím a jak to cvičím a následovaly asi dva roky boxu,další střety (nikdy jsem je nevyvolal já :!: ),s překvapením zjištění,že fungovalo to co mě učil děda-defendu 8O plus box.
Potom jsem trénoval opět JJ s jakýmsi pouličním kickboxem (fakt masakr :evil: )Začal jsem dělat vyhazovače a přišlo další zjištění-jsem příliš brutální :oops: ,což nesvědčí jménu podniku kde dělám,takže asi tři roky aikida,které jsem si zvesela upravil k obrazu svému :lol:
Následovalo asi dvouleté laškování s WT (byla mezitím pauza kdy ryze ze zvědavosti Bujinkan a příležitostně Musado MCS) kam jsem chodil jen proto,abych zjistil,kdy už se začnu učit konečně něco použitelného na ulici,když to má takovou reklamu :lol: :lol: :lol: .
V posledních letech (je mi 30) už trénuju jen s odborníky na boj. sporty a boj systémy (streetfighting) - tzn. izr. KM,celé ty roky box/kickbox souběžně s tím co jsem psal výše a příležitostně FMA (serrada escrima,arnis,kali) jako doplněk.
Do toho desítky seminářů,rvaček,vyhozených ochlastů,sparringů,zranění apod. chuťovek.Takže zhruba 18 let tréninku boje,z toho asi tak posledních 10 pro reálné konflikty a praktickou sebeobranu.V poslední době návrat na scénu resp. ke dveřím :lol:

Pro TongPa - rád bych se ještě trochu víc věnoval FMA a víc se soustředil na Vale Tudo,ovšem nemám bohužel tolik času :cry:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 06. pro, 2006 20:17

TongPa píše:Začnu sám za sebe:

Zdar,já jsem měl podobný osud co se týče BU a BS jako ty :) :)
V 10 letech jsem začal s ragby,vydrželo mi to do 15i/výborné na fyzičku/
15-19 koketování s karate,19-21 trénink BS na vojně, pak tvrdý trénink kombinované sebeobrany v rámci zaměstnání/cca do 30/,dalších pár let lenošení,posledních 5 let různé věci využitelné a použitelné v praxi.13 let praxe v rámci mého zaměstnání,kdy potyčky a rvačky byly na denním pořádku... :) :) teď pouze udržovačka,aby člověk neshnil :roll: :) je mi 37.... :)a na stará kolena se mi zalíbil historický šerm...doufám že si při něm nepolámu kosti...
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 22:31

16-20 Jiujitsu
20-21 laskovani s Karate (prevazne kumite)
21-33 tedy vlastne az dosud Aikido
obcas nejaky ten seminar neceho jineho
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Angus » čtv 07. pro, 2006 7:02

Tohle téma zde již někde je, bylo zbytečné zakládat nový thread. Nemíním se opakovat.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 07. pro, 2006 10:14

už to tu někde je,tak jen ve zkratce....karate(Shotokan),rukopašnyj boj,SCARS,italská škola šermu + desítky seminářů(kudličky,boj beze zbraně),cvičení s lidma od fochu....+ praxe v rámci zaměstnání(ale většinou jsem teda konflikty vyřešil slovně,fyzicky to až tak často nebylo).....cca 16 let cvičení.Poslední dobou už jen šerm a to hodně s rozumem,sužují mne zdravotní problémy. :evil: :? :(
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

c.v. :)

Příspěvekod Hark » čtv 07. pro, 2006 16:22

10 let historický šerm, italská škola (z toho nepřetržitě posledních pět let, předtím to bylo přerušované)

0,5 roku WT

7 let ELYWCIMAA / Wing Chun (z toho 4 roky různé pooperační stavy/nohy/abych mohl cvičit líp)
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 07. pro, 2006 20:15

Jenom náhodou jsem se mrknul sem, a Defendu hehehehhe, to je docela sranda, my dva, pomalu největší oponenti a taková legrace, mě taky první učil můj děda, takto bývalý speciál, který měl dvě školy, 1. anglické commandos 2. Matras,!!! :lol: :lol: :lol: To jsem nečekal, náhodička. PS: považuju za zbytečný tady vypočítávat kde jsem se co učil, stejně na to není nikdo zvědavej :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 07. pro, 2006 20:19

Tak já bych zvědavej byl :!: :!:

Ale teď mě napadla jiná naprosto úděsná myšlenka :

PROBOHA PAVELO NEJSME NÁHODOU PŘÍBUZNÍ :?: :?: :lol: :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 07. pro, 2006 20:33

Nekecej,to by byla prdel, ale to asi spíš ne,(já už téměř žádný příbuzný v ČR nemam, děda umřel před 4 lety) spíš bych řekl, že naši dědové možná dělali po válce u stejnejch složek :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 07. pro, 2006 23:02

me uci po nocich duch Bruce Leeho 8)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 07. pro, 2006 23:16

mno tak ja delam skoro 6 let historicky serm - nemecka skola (Ttalhoffer), asi pul roku koketuju se sportovnim sermem (savle), kdyz jsem byl jeste na stredni tak jsem posledni 2 roky delal reckorimsky zapas (hlavne volny styl) no a ted jsem zacal chodit na wing tsun u nas v Lit. (tam chodim 3 mesice) - ted mi bude 22
nejvic teda lituju ze je u nas tak malej vyber funkcnich bu - mame aikido,capueru,karate...ted jsem teda objevil wing tsun, ale tam je zas malo treninku :?
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 07. pro, 2006 23:24

me uci po nocich duch Bruce Leeho

Já po nocích spím :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně