Příprava na trénink BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příprava na trénink BU

Příspěvekod eXciteen » ned 10. pro, 2006 20:03

Zdravim,
je mi 16 mam necelych 190cm a 63kg (takze sem hubenej a malo svalu).
Po příštích prázdninách bych chtěl začít chodit do školy Tradičního karate, než se tak stane tak bych se chtěl nějak připravit, hlavně přibrat přes zimu aspon 10 kilo a nějaký svaly. Ale kromě váhy bych chtěl ještě nějak připravovat, trénovat ohebnost, hbytost, rychlost, reflexy atd... Doma mám jen 2 jednoručky s maximální hmotností 12kg každá, ale spíš bych chtěl cvičit vahou vlastního těla, doma mám malinkou tělocvičnu s žebřinama a nějakýma tyčema.
Poradíte mi nějaký cviky které se mi budou v budoucím tréningu karate hodit?? Bydlím na vesnici takže mám možnost chodit běhat apod... Díky moc
eXciteen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jjosef » úte 12. pro, 2006 15:03

Doporucil bych nejakou posilku.Jinak doma hlavne shyby,kliky na jedny ruce, sklapovacky, drepy, drepy s výskokem...atd.
Jinak jsou na netu fora, ktera se posilovanim zabývají, treba ronnie, biomag...atd.Hlavne musis hodne zrat, kvalitni bilkoviny, sacharidy.Neméne důlezitý je dostatek kvalitního spánku.
jjosef
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Baxxse » úte 12. pro, 2006 15:35

ohebnost, hbytost, rychlost, reflexy

Tyhle veci te nauci az zacnes trenovat...nemyslim si ze byses na zacatek treninku mel nejak pripravovat. Ta vaha je docela nizka ale to taky souvisi s tvym vekem. Kazdopadne zvisit se da cvicenim a spravnym stravovanim. Chtelo by to ovsem alespon nejaky dohled abyses nezmrzacil jeste do tech prazdnin...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod eXciteen » úte 12. pro, 2006 16:20

jjosef píše:Doporucil bych nejakou posilku.Jinak doma hlavne shyby,kliky na jedny ruce, sklapovacky, drepy, drepy s výskokem...atd.
Jinak jsou na netu fora, ktera se posilovanim zabývají, treba ronnie, biomag...atd.Hlavne musis hodne zrat, kvalitni bilkoviny, sacharidy.Neméne důlezitý je dostatek kvalitního spánku.

Jo posilování začínám ale doma jednodušší cviky, na stravě pracuju... :)

Baxxse píše:
ohebnost, hbytost, rychlost, reflexy

Tyhle veci te nauci az zacnes trenovat...nemyslim si ze byses na zacatek treninku mel nejak pripravovat. Ta vaha je docela nizka ale to taky souvisi s tvym vekem. Kazdopadne zvisit se da cvicenim a spravnym stravovanim. Chtelo by to ovsem alespon nejaky dohled abyses nezmrzacil jeste do tech prazdnin...

To vim, ale spíš mi šlo o to že sem celkem dost vysoký tak mi šlo o nějaký cviky třeba abych si pořádně protáhl nohy, třeba rozštěp neudělám, v zádech se taky moc neprotnu.. Abych tam nepřišel uplně ztuhlý :) Nějaké chviky pro aerobik nebo gymnastiku třeba?? 8O
eXciteen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » úte 12. pro, 2006 16:38

No vim o cem mluvis...jsem taky pomerne vysoky. Ale pochop ze kdyz ti tady poradim nejaky cvik a ty ho pak budes procvicovat spatne,tak je to prinejmensim k nicemu,at uz jde o posilovani nebo streching...proto bych navrhoval pockat az na to odborne vedeni. Jinak rozstep taky neudelam a zatim mi to vubec nevadilo a fakt je ten ze ani neznam moc lidi at uz cvici jakkoliv dlouho kteri ho udelaji....
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ruffus » úte 12. pro, 2006 17:03

hlavně přibrat přes zimu aspon 10 kilo a nějaký svaly

cez zimu nenaberes 10 kilov kvalitnej svalovej hmoty ani keby si denne zozral 5 kilo hovadzieho masa. ver mi mam s tym skusenosti :?
ruffus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tekara » úte 12. pro, 2006 17:07

Jestli se chces protahovat, tak si z netu stáhni např. Suzukiho strečink a nic ti v tom už nebrání. Hlavně protahuj až po zahřátí svalů a každý cvik s delší výdrží, ale ne na hranici bolesti. Jestli chceš dělat karate, tak bych začal posilování skutečně pouze s vlastní vahou.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 12. pro, 2006 17:15

ruffus píše:hlavně přibrat přes zimu aspon 10 kilo a nějaký svaly

cez zimu nenaberes 10 kilov kvalitnej svalovej hmoty ani keby si denne zozral 5 kilo hovadzieho masa. ver mi mam s tym skusenosti :?

To neni pravda...je mu sestnact! Za rok muze pribrat klidne 15 az 20 kilo...ver mi mam s tim zkusenosti!
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 12. pro, 2006 18:55

Baxxse píše:

To neni pravda...je mu sestnact! Za rok muze pribrat klidne 15 az 20 kilo...ver mi mam s tim zkusenosti!

Hlavně záleží od toho či onoho konkrétního jedince, jeho metabolizmu....stravy, tréninku, ev. doplňků , další aktivitě...

takhle to paušalizovat je blbina :wink: znám ty co tohle zvádnou či zvládly bez problému a znám ty co tohle nikdy nezvládnou díky svému metabolizmu.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 12. pro, 2006 21:15

to je pravda...proto jsem napsal ze muze :wink:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod eXciteen » úte 12. pro, 2006 22:38

Lada píše:
Baxxse píše:

Hlavně záleží od toho či onoho konkrétního jedince, jeho metabolizmu....stravy, tréninku, ev. doplňků , další aktivitě...

takhle to paušalizovat je blbina :wink: znám ty co tohle zvádnou či zvládly bez problému a znám ty co tohle nikdy nezvládnou díky svému metabolizmu.

Nejde mi ani o aktivní svaly jako spíš trochu zpevnit tělo hmotou, nemám moc vypracovaný hrudník, tak proto tu váhu.

Jinak díval sem se po tom Suzukiho strečinku a našel sem buď jenom obrázky cviků nebo jenom popis cviků, nikde aby to bylo dohromady, nějaký link nevíte?? :wink:
eXciteen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jjosef » stř 13. pro, 2006 8:51

Nejde mi ani o aktivní svaly jako spíš trochu zpevnit tělo hmotou, nemám moc vypracovaný hrudník, tak proto tu váhu.

Tak zrovna o aktivní svaly by ti melo jít predne.Nejaka hmota, ktera bude jen zavazi na tvym tele je ti v karate naprd.
http://aiki.euweb.cz/strecink.htm tady je ten strecing, postupuj po tech polohach a v kazde zkus nejakou dobu vydrzet.
jjosef
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Baxxse » stř 13. pro, 2006 13:42

jjosef píše:Nejde mi ani o aktivní svaly jako spíš trochu zpevnit tělo hmotou, nemám moc vypracovaný hrudník, tak proto tu váhu.

Tak zrovna o aktivní svaly by ti melo jít predne.Nejaka hmota, ktera bude jen zavazi na tvym tele je ti v karate naprd.
http://aiki.euweb.cz/strecink.htm tady je ten strecing, postupuj po tech polohach a v kazde zkus nejakou dobu vydrzet.

slovni spojeni aktivni sval slysim prvne...vy mate nejake neaktivni? Ja zatim ne,i kdyz jsem slysel ze to se starim prichazi,ale to mam na mysli konkretni...muze mi to nikdo vysvetlit??
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod eXciteen » stř 13. pro, 2006 15:42

Baxxse píše:
jjosef píše:Nejde mi ani o aktivní svaly jako spíš trochu zpevnit tělo hmotou, nemám moc vypracovaný hrudník, tak proto tu váhu.

slovni spojeni aktivni sval slysim prvne...vy mate nejake neaktivni? Ja zatim ne,i kdyz jsem slysel ze to se starim prichazi,ale to mam na mysli konkretni...muze mi to nikdo vysvetlit??

Sem to myslel jako hmotu na tělo, maso nevim ja kto nazvat, chtěl sem rozlišit sval od hmoty na tělě :D
eXciteen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod eXciteen » stř 13. pro, 2006 15:45

Tyto obrázky sem našel taky na jinem WEBu, ale na některých obrázcích nedje poznat co dělá, jinak jak je tam napsané že mám dodržet pořadí to ej zleva dopravo po řádcích odshora?? :D
eXciteen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » stř 13. pro, 2006 15:54

nevim jakou jinou hmotou nez svalem chces zpevnit telo...maso je sval...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod eXciteen » stř 13. pro, 2006 20:02

Baxxse píše:nevim jakou jinou hmotou nez svalem chces zpevnit telo...maso je sval...

Dobře přemluvils mna ale to je už OT :twisted:
eXciteen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jjosef » čtv 14. pro, 2006 9:55

Jo, porad jee to sval schopny kontrakce.Jenze je rozdil mezi svalem kulturisty, siloveho trojbojare a cloveka z bu.Je jina vytrvalost, dynamiky, pomer cervenych a bilych vlaken...........atd.
jjosef
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » čtv 14. pro, 2006 11:01

eXciteen píše:
Baxxse píše:nevim jakou jinou hmotou nez svalem chces zpevnit telo...maso je sval...

Dobře přemluvils mna ale to je už OT :twisted:

Obrázek
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » čtv 14. pro, 2006 12:56

jjosef píše:Jo, porad jee to sval schopny kontrakce.Jenze je rozdil mezi svalem kulturisty, siloveho trojbojare a cloveka z bu.Je jina vytrvalost, dynamiky, pomer cervenych a bilych vlaken...........atd.

To me zajima...muzes to rozvest? Hlavne ty pomery...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně