Kung Fu Shoes

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Kung Fu Shoes

Příspěvekod Sanchez » úte 19. pro, 2006 20:12

Ahoj, hledám nízké, ultra lehké boty s rovnou a slabou podrážkou. Nezáleží na materiálu, ale byla by dobrá nějaká tkanina kvůli citlivosti a gumová podrážka kvůli ohebnosti (když pokrčíte prsty, tak aby jste vytvořili mírný důlek na podrážce). Boty musí být ohybatelné v kotníku tak, jak je to jen možné s bosou nohou.
Obrázek
Našel jsem tyto botky, určeny pro bojové sporty, proto bych se rád zeptal, zda se podobné boty nevyzouvají při extrémně prudkých pohybech. Neměly by, když jsou určeny pro kung-fu, že ano? Zdají se mi totiž jako bačkory (žádné tkaničky), takové na způsob že švihnu nohou a bota je o pár metrů dál :). A ještě jeden dotaz. Je možné tyto boty používat ke cvičení na tvrdším povrchu (asfalt, beton), za předpokladu, že si do nich koupím nějaké dobré sportovní vložky? Prý jsou u některých takovýchto bot vložky "vestavěné", tudíž by je nešlo vyměnit, ale nevím zda konkrétně u těchhle, nemáte je někdo doma? :)
Ještě bych měl doplnit, že v nich nechci provádět žádné BU, ale svým způsobem se jejich použití vyrovná kung-fu. Jde mi o funkci rychlých pohybů nohou a zběsilého skákání :)
Sanchez
diskutér - nováček
diskutér - nováček

.

Příspěvekod luen » úte 19. pro, 2006 20:43

Nekupuj ... na cviceni absolutne nevhodne ... ta guma v bote nohu neudrzi ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 19. pro, 2006 20:46

Ty fakt vypadaj jako papuče 8O :)

Co klasický tenisky od vietnamců za 100Kč?
Obrázek
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanchez » úte 19. pro, 2006 21:03

ad Vietnamský tenisky. Bojim se že jsou neforemný a neohebný v kotníku, koukni na tu mohutnou podrážku a patu. Nosil jsem je jako malej, tak už si je nepamatuju, ale musejí bejt docela těžký....
Sanchez
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 19. pro, 2006 21:06

vyse uveden gungfu boty rozhodne nedoporucuji, nejlepsi je sportovni obuv na salove sporty (ne ovsem basket botky), s tenkou podrazkou, co nejjednodussi. jinak nejlepsi zkusenost mam s tradicnimi jihocinskymi botkami, ktere tady ovsem nesezenes -vypadaji takhle

Obrázek

maji zpevnenou patu a spicku, sedi kde maji sedet, jsou volne kde maji byt volne, podrazka je z pneumatiky, mam je uz nekolik let a slouzi, stale slouzi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lycanius » úte 19. pro, 2006 21:15

Moc zdrawim:)

Slušný botky mužeš sehnat v zde: www.ipponshop.cz

Chtel sem prawe rict o tech co ukazal pm.S tema by se asik opravdu cvicilo nejlip.

Hodně zdaru při vyběru:)
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 19. pro, 2006 21:16

Sanchez píše:ad Vietnamský tenisky. Bojim se že jsou neforemný a neohebný v kotníku, koukni na tu mohutnou podrážku a patu. Nosil jsem je jako malej, tak už si je nepamatuju, ale musejí bejt docela těžký....

Tyhle nízký ti kotník nijak nezpevňují. Jsou hodně foremný, je to jen hadra s kusem gumy jako podrážka. A ta podrážka je velmi tenká, jen pár milimetrů, a měkká, když stoupneš na kámen, tak to dobře poznáš. Lehký jsou hodně. Skoč někam na tržnici a vyzkoušej si je :idea:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 19. pro, 2006 21:21

Jinak tyhle jsou taky dobrý, v těch cvičím normálně:
Obrázek
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanchez » úte 19. pro, 2006 23:42

pm & Lycanius: Ty vysoký boty rozhodně ne. Zkusím to ještě trochu rozebrat. Potřebuju docílit mj. pozice, kdy je noha křížená se stojnou uhnutá tak, že je chodilo rovnoběžné se zemí. Jednodušše řečeno, stav kdy se koukáš, jestli si nenašlápl h*vno :D. Když si to zkusíš na boso a budeš se snažit vytlačit špičku nahoru, uděláš tam i nějakej ten úhel. A tuhle pozici chci udělat i s botou. Pokud bych to tedy měl úplně zjednodušit, tak potřebuju "placaté chodilo". Boty, které simulují dvě placky na nohou a které perfektně drží :D.

DrGlock: Asi vyzkoušim ty vietnamský, sice prý vydrží málo, ale vzhledem k ceně se dají kupovat i hromadně. Ty poslední botky co jsi ukázal jsou už moc "složitý". Zbytečně tvarovaný, takový trochu běžecký, tenhle typ bot jsem používal a musel jsem si odříznout špičku paty, abych mohl lépe ohýbat kotník. Jenže. Pokud máš takhle modifikovaný boty volný, tak se ti vyzouvaj. Jakmile je utáhneš fest, tak seděj dobře, ale nemáš rovnou podrážku, máš tam takovej ten charakteristickej oblouk, kdy jde špička mírně nahoru. To je způsobeno tím, že tkaničkama přitáhneš (nadzvedneš) přední část boty. A to je to co já nechci. Potřebuju podrážku naprosto plochou, ale ne vysokou a tuhou. Proto se mi ty "gungfu boty" zdály jako nejlepší. Ale pokud je guma neudrží na noze, tak to nepřipadá v úvahu...
Sanchez
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » stř 20. pro, 2006 5:53

tech vetnamek je celkem dost drudů některé chvíli vydrží něktré vůbec a ten pruh rozdohne neni cela podražka ta moc široká není.....nikdy jsem nechápal jak někteří známé to mohli nosit normálně povenku dyť to je jak kdyby člověk chodil bosej :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » stř 20. pro, 2006 7:48

ty co jsou prvni na obrazku NEBRAT!!!!
Mel sem a rozpadli se hned.... Podrazka odesla jako prvni.
Je to bullshit
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ting » stř 20. pro, 2006 8:10

Ahoj potřebuju poradit s vhodným výběrem:
Sháním vhodné slipy! Potřebuju aby i při prudkých pohybech mého "nářadí" drželi na svém místě (a těch pohybů je opravdu mnoho hlavně v letních měsících kdy chodí něžné pohlaví více odhalené ) :oops: Zkoušel jsem jedny jihočínský ale ty byly moc malý, oni holt hoší na východě mají jiný přednosti... :lol: A taky se mi ty jihočínský pořád zasekávali do pr*ele a to je to co při cvičení nejvíc nesnáším, když je z ty pr*ele musím furt vyndávat!
A poslední kritérium je aby když si je sundam zhruba na úroveň kolen, aby vytvořily charakteristycký oblouk, ve kterém je vidět jestli jsem se nepřítele jenom leknul a nebo leknu a pos*al se z něj zároveň!

Díky za tipy

Ting :D
Tak řiď ať jedeš lip. Myslel sem řiď jako řiď a ne řiď jako řiť!
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » stř 20. pro, 2006 9:25

DrGlock píše:Ty fakt vypadaj jako papuče 8O :)

Obrázek

Dříve jsem je používal. Při venkovním použití vydrží přibližně měsíc. Z tohoto důvodu se cena 100 Kč smazává a neforemnost boty omezuje její přilnavost k noze. Nohu zkrátka při silových a rychlostních pohybech neudrží. Podíval bych se na nějaké sálovky a doporučuji značkové. Je opravdu rozdíl mezi Hi-Tecem a Pumou. Jinak ty první u nás používali tajčisti, ale co začali pořádně cvičit (zvláště rozcvičky) tak je zahodili a investovali do něčeho méně ezoterického.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 20. pro, 2006 9:34

Ting píše:Ahoj potřebuju poradit s vhodným výběrem:
Sháním vhodné slipy! Potřebuju aby i při prudkých pohybech mého "nářadí" drželi na svém místě (a těch pohybů je opravdu mnoho hlavně v letních měsících kdy chodí něžné pohlaví více odhalené ) :oops: Zkoušel jsem jedny jihočínský ale ty byly moc malý, oni holt hoší na východě mají jiný přednosti... :lol: A taky se mi ty jihočínský pořád zasekávali do pr*ele a to je to co při cvičení nejvíc nesnáším, když je z ty pr*ele musím furt vyndávat!
A poslední kritérium je aby když si je sundam zhruba na úroveň kolen, aby vytvořily charakteristycký oblouk, ve kterém je vidět jestli jsem se nepřítele jenom leknul a nebo leknu a pos*al se z něj zároveň!

Díky za tipy

Doporučuji značkové prádlo s příměsí elastanu. Ohledně zasekávání do p....e nekupuj prádlo se středovým švem. Ohledně velikosti opravdu nekupuj slípky od větví. Orientuj se spíše na africké a arabské značky. Dobrý prádlo dělá třeba Al-Kakajda. A poslední kritérium přehodnoť. To že se nemáš chlubit cizým peřím asi víš. Tak proč se chlubit vlastním.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 20. pro, 2006 10:05

Díky za tipy

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 20. pro, 2006 10:47

Ting:

Já používám grapplingový šortky. Jsou dvouvrstvý a držej nářadí skutečně tam kde má být a pohromadě. Nejsou levný ale hodně vydržej. V hayashi je maj ale jsou pěkně přepálený. Já je mám z Brazilie za 33 USD. K těmto účelům jsou asi nejlepší.

Obrázek

Tyhle se ti do řiti opravdu nezaříznou :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » stř 20. pro, 2006 11:32

fakt píše:

Díky za tipy

Doporučuji značkové prádlo s příměsí elastanu. Ohledně zasekávání do p....e nekupuj prádlo se středovým švem. Ohledně velikosti opravdu nekupuj slípky od větví. Orientuj se spíše na africké a arabské značky. Dobrý prádlo dělá třeba Al-Kakajda. A poslední kritérium přehodnoť. To že se nemáš chlubit cizým peřím asi víš. Tak proč se chlubit vlastním.

Al-kakajda nosis ty dys to po ranu nestihnes na zachod, tak nas prosim neobtezuj svymy problemy s hygienou.Díky :wink: Add.chlubení: když se mám čím pochlubit rád to udělám, dělá mi totiž desně dobře když mi lidi závidí. A je mi líto lidí kteří se nechlubí, protože z toho vyplívá, že nemají čím a z toho vyplívá, že jim není co záviděz a z toho vyplívá, že se mají hůř než a já si životní úroveň snižovat nechci!

Ting :wink:
Tak řiď ať jedeš lip. Myslel sem řiď jako řiď a ne řiď jako řiť!
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » stř 20. pro, 2006 13:59

Ting píše:
fakt píše:

Díky za tipy

Al-kakajda nosis ty dys to po ranu nestihnes na zachod, tak nas prosim neobtezuj svymy problemy s hygienou.Díky :wink: Add.chlubení: když se mám čím pochlubit rád to udělám, dělá mi totiž desně dobře když mi lidi závidí. A je mi líto lidí kteří se nechlubí, protože z toho vyplívá, že nemají čím a z toho vyplívá, že jim není co záviděz a z toho vyplívá, že se mají hůř než a já si životní úroveň snižovat nechci!

Ting :wink:

Možná si znovu přečti můj příspěvek. Je psán ještě jednodušeji než Tvé motto. :wink:
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 20. pro, 2006 14:22

Obrázek
Jsem zastáncem bederní roušky, nezařezává se do zadku, je příjemná na kůži, poměrně vzdušná, sedí takovým způsobem že z ní nelze dostat vlka a hlavně dobře to vypadá :wink: V létě je super a myslím že by se uchytila v jakýmkoli tradičním BU z tropických krajin, filipíny, muaythai... :D

Snachez: a k BOTKÁM abych nezapoměl skus kouknout semka http://www.bartsport.cz/neoprenove-boticky/
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 20. pro, 2006 15:07

fakt píše:
DrGlock píše:Ty fakt vypadaj jako papuče 8O :)

Obrázek

Dříve jsem je používal. Při venkovním použití vydrží přibližně měsíc. Z tohoto důvodu se cena 100 Kč smazává a neforemnost boty omezuje její přilnavost k noze. Nohu zkrátka při silových a rychlostních pohybech neudrží. Podíval bych se na nějaké sálovky a doporučuji značkové. Je opravdu rozdíl mezi Hi-Tecem a Pumou. Jinak ty první u nás používali tajčisti, ale co začali pořádně cvičit (zvláště rozcvičky) tak je zahodili a investovali do něčeho méně ezoterického.

Když si koupíš originální značky Converse, tak ty vydrží mnohem déle. To jsou ty co lidi nosí venku. Dokonce se tyhle tenisky vyrábí i v kožené verzi :)

Ty neoprénový botičky vypadaj dobře :idea:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně