Co je lepší na sebeobranu???

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Co je lepší na sebeobranu???

Příspěvekod nomercy » sob 27. led, 2007 11:14

Co by se hodilo víc na sebeobranu? Myslím tím jestli by se víc k ubránění své osoby hodilo aikido nebo judo.díky
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

??????

Příspěvekod nickname » sob 27. led, 2007 11:29

Chlapče, stačilo by aby jsi si prošel již existující fóra, a neotvíral zbytečně další a další.
Jinak si tady asi moc nevybereš, názory jsou různé, ale já osobně jsem pro judo - s aiki nemám zkušenost, ale některým lidem dost věřím.
Navíc, samotné J ti taky moc nepomůže, přidej raději ještě např. box, TB,MT
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

??????

Příspěvekod nickname » sob 27. led, 2007 11:30

sorry, 2x
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod La-jia » sob 27. led, 2007 16:36

Předpokládám, že když si z Lužný tak chceš cvičit v Rakovníku? Je to tak?
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nomercy » sob 27. led, 2007 16:54

Jo je to tak. Já tebe znám,byl jsem se u tebe podívat s Milanem Kučerou na treninku San da. Už je to pěkně dlouho...
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod La-jia » sob 27. led, 2007 17:09

Jo jo vzpomínám, no krajanům se sluší odpovědět. Na sebeobranu je určitě (podle mého názoru) lepší judo. Dyť se můžeš jí podívat na jejich trénink A máš judo i aikido v jedný tělocvičně. Jenomže v Rakovníku ti asi na sebeobranu z tohodle nebude nic. Ale nechci bejt zaujatej, znám dobře oba trenéry. Takže koukej a přemejšlej. :idea:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nomercy » sob 27. led, 2007 18:00

hmm.taky se mi víc líbí judo.byl jsem se tam podívat no. Co ti trenéři? myslíš že tady v Rako by se v tom dalo někam dostat? a co ty tvý treninky? Chtěl jsem tak chodit ale přišlo mi to fest vostrý. byl jsem jen na boxu a to bylo mlácení do pytle to víš. U tebe to bylo celkem maso a asi bych nemel odvahu se do toho pustit.nebo to není ze začatku tak vostrý?
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod La-jia » sob 27. led, 2007 18:04

Jééé, děkuji za reklamu, to si snad ani nezasloužim. Ale vono každej sebeobranej střet na ulici je vostrej a už knám chodí i děvče, takže je to jen na tobě.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nomercy » sob 27. led, 2007 18:31

nemas icq že by jsme se dohodli?
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod La-jia » sob 27. led, 2007 20:16

jo mám číslo je: 315-667-082
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

aikido nebo judo?

Příspěvekod icehand » pon 29. led, 2007 11:58

Kup si pepřák, ten je pro sebeobranu nejlepší.Málo kdo si tady uvědumuje fakt, že tak aby byl schopen využít v praxi to co mu relativně jde na tréninku, bude muset hoooodně dlouho a intenzivně studovat.Je-li tvým jediným cílem umět se bránit, neztrácej čas tréninkem a kup si pepřák.
icehand
diskutér - nováček
diskutér - nováček

aikido nebo judo?

Příspěvekod icehand » pon 29. led, 2007 11:58

Kup si pepřák, ten je pro sebeobranu nejlepší.Málo kdo si tady uvědumuje fakt, že tak aby byl schopen využít v praxi to co mu relativně jde na tréninku, bude muset hoooodně dlouho a intenzivně studovat.Je-li tvým jediným cílem umět se bránit, neztrácej čas tréninkem a kup si pepřák.
icehand
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » pon 29. led, 2007 14:50

fakt rada nad zlato :roll: napadlo tě že né vždy ho třeba stihne použí, nebude ta možnost, nebude mít u sebe, přijde o něj? a co pak? základem je umět se bránit tím co máš vždy poruce tedy ruce a nohy.
Nestrácet čas tréninkem :roll:

já myslím že je tady dost lidí co si uvědomují co jde a nejde použít v praxi a jak trénovat :wink: a to hodně dlouho a intenzivně je taky dost zavádějící, někdo může trénovat roky a na ulici mu to třeba stejně k ničemu nebude.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod icehand » úte 30. led, 2007 8:45

Láďo, ne vždy taky může být útok veden beze zbraně, ne vždy ho bude provádět pouze jedna osoba.....Jestli tady jde opravdu pouze o obranu, trvám na pepřáku, který je podle mě nejhumálnější a zpravidla i velmi efektivní prostředek k odvrácení útoku.Umožní ti zachovat se i v extrémních situcích tak, jak by se asi málo kdo zachoval (napadení třetí osoby větším počtem agresorů a pod.).Zdá se mi, že je spousta z vás doslova zblblá z akčních filmů.Lidské tělo je velmi zranitelné a je třeba ho chránit tak aby pokud možno nedošlo k újmě na zdraví kteréhokoliv z aktérů nějakého střetu ale zároveň byl útok efektivně odvrácen.Proto nepíšu: "kup si brokovnici".Přečti si zákon o zbraních a střelivu,kde je vysvětlen pojem nutná obrana,krajní nouze.To je pohyb na velmi tenkém ledě.Pepřák,pepřák,pepřák....K udržení kondice ať chodí třeba na balet.Znám tyhle nadšence, co po pár letech tréninku odpadnou.Možná by měl taky ten člověk vědět, že na tréninku dostane přez držku třeba 2x týdně, zatímco na ulici se střetne 1x za život.Je na to připraven?Je připraven, že díky poctivému tréninku bude časem chodit s každým 2.kloubem v ortéze?Opakuji, pepřák na obranu.Bojové umění na posílení duševního a fyzického zdraví, případně pro radost.
icehand
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod icehand » úte 30. led, 2007 9:07

Ještě jedna věc Láďo, myslíš, že člověk kterej se ptá: "Co by se hodilo víc na sebeobranu? Myslím tím jestli by se víc k ubránění své osoby hodilo aikido nebo judo?"si uvědomuje co jde a nejde použít v praxi a jak trénovat?Já myslí ne!
icehand
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 30. led, 2007 10:16

Já ti neberu, že není vhodný, ale ty jsi to podal tak jako že vyřeší vše a to kdykoli a kdekoli což je prostě blbost. nneí dobré se spoléhat na žádnou zbraň, obraný prostředek....to je jen pomocný nástroj, určitě je epřák dobrý, ale jen když se ho někdo naučí a bude vědět používat a měl by se dovést nějakým způsobem bránit i bez něj, když ho u sebeb mít nebude, přijde o něj, na útočníka nebude fungovat. On pepřák rozhodně není spasitelný.....

Jsem zastáncem použití veškerých dostupných zbraní v sebeobraně a uřičemu ten pepřák nevymlouvám je to jeden z těch lepších a vhodnějších obraných prostředků, ale spoléhat se jen na něj není dobré, zvláště když tu projevil zájem o to umět se bránit beze zbraní atp.

ad. hůmanost: zastává názor že útočník musí nést veškeré důsledky svého konání a když na to opět dojde nebudu řešit jestli tomu šmejdovi náhodou neskřivým vlásek budu se bránit za pomocí čehokoli a tak razantně jak bude třeba.
Rozhodně nejsem zblblej z žádných fimů, tě se musím jen smát, tam jsou totiž takový blbosti až to bolí......a ohledně zranitelnosti si také nedělám iluze a proto se hodlám bránit jakoli nejen sebe ale i své blízké atd. Samo v rámci rozumu, snažím se tomu vyhýbat aby k těmto situacím nedocházelo, ale hold nekdy zbytí není. Nejlepší je vzít nohy na ramena když je tam možnost.

Zákony si číst nemusím, KO a NO mám už dost prostudovanou a tenký led to rozhodně není, to jen různá tupá individua ze státní správy si vysvětlují zákony po svém a chudáček je většinou ten útočník který vlastně ani nikdy nikomu nechtěl ublížit i když má trestní rejstík jak telefoní seznam..(to už jsem zažil i na vlastní kůži)..No ale snad už se blýská na lepší časy, dle rozsudků nejvyššího soudu a soudů vyší instance. Každopádně je lepší když tě dva vedou než čtyři nesou.....

Zachování se při napadení vyším počtem agresorů, to je věc sama o sobe a nikdo není schopen říci jak by se zachoval a hlavně tam hraje roli tolik aspektů, že je zbytečné to tu řešit to musí každývyhodnotit sám, ale rozhodně nalítnout mezi pár chlápků co budou dejme tomu kopat do někoho nazemi s pepřákem, notabene když jediného co by ten člověk uměl je vystříknout tím sprejem je dobrý pokus o sebevraždu!

nadšenec nenadšenec, záleží jak to každý vnímá chci se umět bránit nebo ne? to je na každém jak se rozhodne, je fakt že spousta lidí má růžové bríle a ani netuší co se na ulici děje a může stát. Když bude mít ten pohled reálný tak pak už bude mít třeba nějakou motivaci a pokuď si najde to co mu vyhovuje a je schopen to v případě nutnosti použít tak proč ne. Každopádně když se něco naučí co může využít a naučí se to dělat podvědomě bez toho to ani jinak nejde tak má rozhodně větší šanci v případě nouze! než tenkdo si řekne proč bychs e něco učil vždyť mám pepřák.......
Ale máš pravdu v tom že je potřeba si dát tu otázku je na to člověk připraven? no ona je jednoduchá odpověď podle mě a to že není, na to se totiž nemá připravit nikdy....je tolik možností a situací a scénážů a faktorů atd... že není možno se na ně připravit, ale je možnost dobrým tréninkem si zvýšit výrazně šance se ubránit! V kámci tréninku se třeba i naučíš vnímat to co semůže stát jinak, naučíš se jinak chovat vyhýbat se střetům, lépe reagovat, improvizovat atd...to už je různé co si člověk odnese, ale spoléhat se jen na jakoukoli zbraň je podle mě hloupost, také tím člověk může získat falešný pocit bezpečí atd...

To že bude někdo hned zmrzačený jen proto že se hodlal bránit "rukama nohama" a né pepřákem je dost zcestné :? , samozdřejmě může se stál ale to se může stát i když bude mít ten pepřák, může se to stát kdykoli a nemusí pomoci nic. Nevím proč by se člověk co sebude bránit pomocí toho co se naučil v nějakém BU/BS mel hned skončit v ortézách, možnost tu je, i třeba může umřít,a le to se může stát i když se bude bránit pouze pomocí pepřáku či jiné zbraně......Když má člověk štěstí tak se třeba nestřetne na ulici nikdy, ale štěstí je pomíjivé proto je třeba se nepoléhat jen na něj. No podle toho co jsi napsal já už si ty střety vybral na nějakej ten život dopředu, takže by se mi to nemohlo stát nikdy znova či mým blýzkým a kamarádům, tak to žel nefunguje.

BU/BS od toho je tam ten název "bojovat" že se to dá použít k boji, nejen na relax, fyzičku, radost atp. Taky se budu pakovat, spoléhat se pouze na jakoukoli zbraň, obraný prostředek je nesmysl. A říkat že se v sebeobraně nedá využít nic s BU/BS je nesmysl.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 30. led, 2007 10:38

icehand píše:Ještě jedna věc Láďo, myslíš, že člověk kterej se ptá: "Co by se hodilo víc na sebeobranu? Myslím tím jestli by se víc k ubránění své osoby hodilo aikido nebo judo?"si uvědomuje co jde a nejde použít v praxi a jak trénovat?Já myslí ne!

No tak vzhledem k tomu že se ptá tak v tom jasno nemá a kdyby to věděl tak se tu přece ptát nebude. Ale důležité je že se o to zajímá! a pokuď bude i nadále tak se dobere k tomu co mu může pomoci a co ne, co se mu bude hodit a co ne. Klidně může začít prošmejděním různých foŕ článků, projitím několika klubů různých BU, BS. Pokuď k tomu bude přistupovat s reálným nadhledem. Já také na začátku netušil co a jak ale teď už ano a tehdy nebyla ani možnost získat informace jak teď. Naštěstí jsem narazil na ty co zkušensoti získali nejen učením, ale i na ulici.
Pokuď bude chtít dobere se k podobnému jak já a jiní...nikdo učený z nebe nespadl a nékaždému také vyhovuje to co jinému...

Ale radit někomu že se má vyprdnout na jakékoli učení, že to stejně není k sebeobraně a boji :? a radši si jít koupit pepřák že ten je k sebeobraně :roll:

btw: když na tom teď uvažuji tak já kdysi vlastně zažil to, že jsem nic neuměl a spoléhal na podobný obraný prostředek, (no tehdy jsem o tom tak moc neuvažoval a věděl prdlajs) a jak jsem dopad :? no moc dobře ne jo kéž bych tehdy uměl to co dnes.....znám a vím o dost lidech co jim třeba ten pepřák pomohl, ale i o těch kterým ne! byť ho měli.

ať tu nejsem furt OT :oops: tak každopádně to Judo ale to je jen takový základ, chce se to přidat i jiné.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » úte 30. led, 2007 10:59

icehand píše:Láďo, ne vždy taky může být útok veden beze zbraně, ne vždy ho bude provádět pouze jedna osoba.....Jestli tady jde opravdu pouze o obranu, trvám na pepřáku, který je podle mě nejhumálnější a zpravidla i velmi efektivní prostředek k odvrácení útoku.Umožní ti zachovat se i v extrémních situcích tak, jak by se asi málo kdo zachoval (napadení třetí osoby větším počtem agresorů a pod.).Zdá se mi, že je spousta z vás doslova zblblá z akčních filmů.Lidské tělo je velmi zranitelné a je třeba ho chránit tak aby pokud možno nedošlo k újmě na zdraví kteréhokoliv z aktérů nějakého střetu ale zároveň byl útok efektivně odvrácen.Proto nepíšu: "kup si brokovnici".Přečti si zákon o zbraních a střelivu,kde je vysvětlen pojem nutná obrana,krajní nouze.To je pohyb na velmi tenkém ledě.Pepřák,pepřák,pepřák....K udržení kondice ať chodí třeba na balet.Znám tyhle nadšence, co po pár letech tréninku odpadnou.Možná by měl taky ten člověk vědět, že na tréninku dostane přez držku třeba 2x týdně, zatímco na ulici se střetne 1x za život.Je na to připraven?Je připraven, že díky poctivému tréninku bude časem chodit s každým 2.kloubem v ortéze?Opakuji, pepřák na obranu.Bojové umění na posílení duševního a fyzického zdraví, případně pro radost.

Uz sa to tu raz rozoberalo,vraj nie na kazdeho sprej staci.
Uz nas raz davno jeden skin sa hadal s nejakym chalanom.Ten chlapec mohol odist,ale on vytiahol sprej a nastriekal skinovi do oci.Skin ho dobehol,zbil a isiel prec,ziadne "au au moje oci pomoc"Niektorí proste vydrzia viac.
Ked uz,nech si kupi sprej,nestoji to az tak vela a nech ide robit nejake BS.Da sa to sklbit.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod icehand » úte 30. led, 2007 11:10

Jo, jasně!Já vám rozumim.Taky jsem jako malej měl "pepřák", kterej prodávali na Matějské pouti ve stánku společně s nějakejma militáriema atd.Ten sprej stál za h.......a v takovim případě je to jen způsob jak agresora ještě víc nasr.....
icehand
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 30. led, 2007 11:28

on ale i dobrý sprej nemusí vždy zabrat!, třeba né hned a útočník je schopen ještě jistou dobu útočit a to že zrovna nevidí nemusí být takový problém když k němu teřeba přiskočí a začne obránce mydlit hlava nehlava, povalí na zem ....Tohle jsem probíral s jedním borcem co se mu to stalo a to použil né pouťový sprejík ale pepřák s 10%OC tedy max. možnou koncentrací....faktem je že se útočník po cca 2min skácel ale 2min je kua doba. Jinej zas musel střílet bo pepřák na útočníka zrovna moc nezabral atd... tohle se stát prostě může, stejně jako to že nebude možnost ho použít, útočník mu tu ruku odvrátí, obránce bude sám zasažen když zafouká či v interiéru atd...jako nic ani pepřák člověka "nespasí" a nedá se jako na žádnou zbraň ani na pepřák plně spoléhat.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně