Já ti neberu, že není vhodný, ale ty jsi to podal tak jako že vyřeší vše a to kdykoli a kdekoli což je prostě blbost. nneí dobré se spoléhat na žádnou zbraň, obraný prostředek....to je jen pomocný nástroj, určitě je epřák dobrý, ale jen když se ho někdo naučí a bude vědět používat a měl by se dovést nějakým způsobem bránit i bez něj, když ho u sebeb mít nebude, přijde o něj, na útočníka nebude fungovat. On pepřák rozhodně není spasitelný.....
Jsem zastáncem použití veškerých dostupných zbraní v sebeobraně a uřičemu ten pepřák nevymlouvám je to jeden z těch lepších a vhodnějších obraných prostředků, ale spoléhat se jen na něj není dobré, zvláště když tu projevil zájem o to umět se bránit beze zbraní atp.
ad. hůmanost: zastává názor že útočník musí nést veškeré důsledky svého konání a když na to opět dojde nebudu řešit jestli tomu šmejdovi náhodou neskřivým vlásek budu se bránit za pomocí čehokoli a tak razantně jak bude třeba.
Rozhodně nejsem zblblej z žádných fimů, tě se musím jen smát, tam jsou totiž takový blbosti až to bolí......a ohledně zranitelnosti si také nedělám iluze a proto se hodlám bránit jakoli nejen sebe ale i své blízké atd. Samo v rámci rozumu, snažím se tomu vyhýbat aby k těmto situacím nedocházelo, ale hold nekdy zbytí není. Nejlepší je vzít nohy na ramena když je tam možnost.
Zákony si číst nemusím, KO a NO mám už dost prostudovanou a tenký led to rozhodně není, to jen různá tupá individua ze státní správy si vysvětlují zákony po svém a chudáček je většinou ten útočník který vlastně ani nikdy nikomu nechtěl ublížit i když má trestní rejstík jak telefoní seznam..(to už jsem zažil i na vlastní kůži)..No ale snad už se blýská na lepší časy, dle rozsudků nejvyššího soudu a soudů vyší instance. Každopádně je lepší když tě dva vedou než čtyři nesou.....
Zachování se při napadení vyším počtem agresorů, to je věc sama o sobe a nikdo není schopen říci jak by se zachoval a hlavně tam hraje roli tolik aspektů, že je zbytečné to tu řešit to musí každývyhodnotit sám, ale rozhodně nalítnout mezi pár chlápků co budou dejme tomu kopat do někoho nazemi s pepřákem, notabene když jediného co by ten člověk uměl je vystříknout tím sprejem je dobrý pokus o sebevraždu!
nadšenec nenadšenec, záleží jak to každý vnímá chci se umět bránit nebo ne? to je na každém jak se rozhodne, je fakt že spousta lidí má růžové bríle a ani netuší co se na ulici děje a může stát. Když bude mít ten pohled reálný tak pak už bude mít třeba nějakou motivaci a pokuď si najde to co mu vyhovuje a je schopen to v případě nutnosti použít tak proč ne. Každopádně když se něco naučí co může využít a naučí se to dělat podvědomě bez toho to ani jinak nejde tak má rozhodně větší šanci v případě nouze! než tenkdo si řekne proč bychs e něco učil vždyť mám pepřák.......
Ale máš pravdu v tom že je potřeba si dát tu otázku je na to člověk připraven? no ona je jednoduchá odpověď podle mě a to že není, na to se totiž nemá připravit nikdy....je tolik možností a situací a scénážů a faktorů atd... že není možno se na ně připravit, ale je možnost dobrým tréninkem si zvýšit výrazně šance se ubránit! V kámci tréninku se třeba i naučíš vnímat to co semůže stát jinak, naučíš se jinak chovat vyhýbat se střetům, lépe reagovat, improvizovat atd...to už je různé co si člověk odnese, ale spoléhat se jen na jakoukoli zbraň je podle mě hloupost, také tím člověk může získat falešný pocit bezpečí atd...
To že bude někdo hned zmrzačený jen proto že se hodlal bránit "rukama nohama" a né pepřákem je dost zcestné

, samozdřejmě může se stál ale to se může stát i když bude mít ten pepřák, může se to stát kdykoli a nemusí pomoci nic. Nevím proč by se člověk co sebude bránit pomocí toho co se naučil v nějakém BU/BS mel hned skončit v ortézách, možnost tu je, i třeba může umřít,a le to se může stát i když se bude bránit pouze pomocí pepřáku či jiné zbraně......Když má člověk štěstí tak se třeba nestřetne na ulici nikdy, ale štěstí je pomíjivé proto je třeba se nepoléhat jen na něj. No podle toho co jsi napsal já už si ty střety vybral na nějakej ten život dopředu, takže by se mi to nemohlo stát nikdy znova či mým blýzkým a kamarádům, tak to žel nefunguje.
BU/BS od toho je tam ten název "bojovat" že se to dá použít k boji, nejen na relax, fyzičku, radost atp. Taky se budu pakovat, spoléhat se pouze na jakoukoli zbraň, obraný prostředek je nesmysl. A říkat že se v sebeobraně nedá využít nic s BU/BS je nesmysl.