DrGlock píše:Copánek vzadu je jedna z nejzajímavějších věcí v bojových uměních. Já tomu teda moc nerozumím, jen sem o tom něco četl. Mělo by to fungovat tak, že dlouhé vlasy spletené dohromady ovlivňují tvoji vnitřní energii, která díky tomu přechází z temene hlavy mezi lopatky, a to způsobí její jiné a rychlejší kolování v tvém těle. Díky tomu je tvé tělo odolnější, víc toho ustojíš, tvé kosti jsou míň zranitelné, zranění s rychleji hojí, atp. Nosili ho všichni staří mistři i jejich žáci. Někde byly kvůli tomu copánky dokonce zakázány, protože běžní vojáci proti takovým lidem neměli moc šanci, a lidé je všelijak schovávali do účesu, pod klobouky, za límec oblečení, atp. Někteří bojovníci to brali jako něco nepřirozeného a byli striktně proti. Třeba ©aolinští mniši kvůli tomu chodí dohola a každému svou holou hlavu ukazují, aby bylo vidět, že se spoléhají jen na své dovednosti. Kvůli tomu taky dělají ty meditace v zimě ve sněhu, rozbíjí si cihly o hlavu, ohýbají krkem kopí, atd. aby ukázali, že jsou stejně dobří a odolní i bez copánků.
majkx píše:To já viděl film a tam jedný holce trčely copánky z kalhotek, ale dodnes nevím co to znamenalo, tak kdyby ste to někdo věděl![]()
![]()
![]()
.
ukropcany píše:majkx píše:To já viděl film a tam jedný holce trčely copánky z kalhotek, ale dodnes nevím co to znamenalo, tak kdyby ste to někdo věděl![]()
![]()
![]()
.
DrGlock píše:Koukněte třeba na zápas Royce Gracie VS Kimo Leopoldo z UFC3. Kimo měl copánek a měl fakt navrch, dával Royceovi co proto a bylo jasný, že to vyhraje. Ale Royce mu ho utrhnul, Kimo pak byl evidentně slabší a Royce s přehledem vyhrál. Když to funguje i v ultimátech, tak na tom fakt asi něco bude. Kdo ještě copánek nemáte, nechte si ho narůst, pocítíte rozdíl. A jestli tomu nevěříte, nechte si ho narůst, a přitom přestaňte na pár měsíců cvičit a uvidíte, že se zlepšíte i bez tréninku.
DrGlock píše:Copánek vzadu je jedna z nejzajímavějších věcí v bojových uměních. Já tomu teda moc nerozumím, jen sem o tom něco četl. Mělo by to fungovat tak, že dlouhé vlasy spletené dohromady ovlivňují tvoji vnitřní energii, která díky tomu přechází z temene hlavy mezi lopatky, a to způsobí její jiné a rychlejší kolování v tvém těle. Díky tomu je tvé tělo odolnější, víc toho ustojíš, tvé kosti jsou míň zranitelné, zranění s rychleji hojí, atp. Nosili ho všichni staří mistři i jejich žáci. Někde byly kvůli tomu copánky dokonce zakázány, protože běžní vojáci proti takovým lidem neměli moc šanci, a lidé je všelijak schovávali do účesu, pod klobouky, za límec oblečení, atp. Někteří bojovníci to brali jako něco nepřirozeného a byli striktně proti.
DrGlock píše:Třeba ©aolinští mniši kvůli tomu chodí dohola a každému svou holou hlavu ukazují, aby bylo vidět, že se spoléhají jen na své dovednosti.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků