Copánek vzadu na hlavě!!!

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Copánek vzadu na hlavě!!!

Příspěvekod nomercy » sob 27. led, 2007 19:27

čau prosím vás nevíte někdo jestli má nějakou tradici či význam atd. copánek vzadu na hlavě? Mají ho hodně bojovníci v Muay Thai a má ho i náš českej fighter Hakim. Je to pitomost ale zajímá mě to.díky
Tady je foto:
http://www.hakim.cz/foto/promo2/promo2_10.jpg
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » sob 27. led, 2007 22:40

Copánek vzadu je jedna z nejzajímavějších věcí v bojových uměních. Já tomu teda moc nerozumím, jen sem o tom něco četl. Mělo by to fungovat tak, že dlouhé vlasy spletené dohromady ovlivňují tvoji vnitřní energii, která díky tomu přechází z temene hlavy mezi lopatky, a to způsobí její jiné a rychlejší kolování v tvém těle. Díky tomu je tvé tělo odolnější, víc toho ustojíš, tvé kosti jsou míň zranitelné, zranění s rychleji hojí, atp. Nosili ho všichni staří mistři i jejich žáci. Někde byly kvůli tomu copánky dokonce zakázány, protože běžní vojáci proti takovým lidem neměli moc šanci, a lidé je všelijak schovávali do účesu, pod klobouky, za límec oblečení, atp. Někteří bojovníci to brali jako něco nepřirozeného a byli striktně proti. Třeba ©aolinští mniši kvůli tomu chodí dohola a každému svou holou hlavu ukazují, aby bylo vidět, že se spoléhají jen na své dovednosti. Kvůli tomu taky dělají ty meditace v zimě ve sněhu, rozbíjí si cihly o hlavu, ohýbají krkem kopí, atd. aby ukázali, že jsou stejně dobří a odolní i bez copánků.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » sob 27. led, 2007 23:01

jeeeeej DrGlock konecne si ma potesil a nieco mudre napisal...vidim ze predsa len to s tebou nebude az take stratene...:0) nic v zlom...heh
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod madmax » sob 27. led, 2007 23:12

Copanek byl tradicni u japonskych karatistu. Samurajove, kteri prisli o cest, pachali harakiri. Naproti tomu chudaci nesmeli nosit zbran, takze si pestovali copanek, aby se s nim v pripade nutnosti mohli uskrtit.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » sob 27. led, 2007 23:36

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:00, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 28. led, 2007 1:08

DrGlock píše:Copánek vzadu je jedna z nejzajímavějších věcí v bojových uměních. Já tomu teda moc nerozumím, jen sem o tom něco četl. Mělo by to fungovat tak, že dlouhé vlasy spletené dohromady ovlivňují tvoji vnitřní energii, která díky tomu přechází z temene hlavy mezi lopatky, a to způsobí její jiné a rychlejší kolování v tvém těle. Díky tomu je tvé tělo odolnější, víc toho ustojíš, tvé kosti jsou míň zranitelné, zranění s rychleji hojí, atp. Nosili ho všichni staří mistři i jejich žáci. Někde byly kvůli tomu copánky dokonce zakázány, protože běžní vojáci proti takovým lidem neměli moc šanci, a lidé je všelijak schovávali do účesu, pod klobouky, za límec oblečení, atp. Někteří bojovníci to brali jako něco nepřirozeného a byli striktně proti. Třeba ©aolinští mniši kvůli tomu chodí dohola a každému svou holou hlavu ukazují, aby bylo vidět, že se spoléhají jen na své dovednosti. Kvůli tomu taky dělají ty meditace v zimě ve sněhu, rozbíjí si cihly o hlavu, ohýbají krkem kopí, atd. aby ukázali, že jsou stejně dobří a odolní i bez copánků.

NE!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » ned 28. led, 2007 1:34

To já viděl film a tam jedný holce trčely copánky z kalhotek, ale dodnes nevím co to znamenalo, tak kdyby ste to někdo věděl :lol: :lol: :lol: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » ned 28. led, 2007 8:03

majkx píše:To já viděl film a tam jedný holce trčely copánky z kalhotek, ale dodnes nevím co to znamenalo, tak kdyby ste to někdo věděl :lol: :lol: :lol: :wink: .

8O :D No ja vím, že třeba Petr Janda z Olympiku ho měl, ale pak si ho ustřihl. Takže asi fakt nebude k ničemu.

Hrome, teď mě napadá, že Zorka žádný nemá :idea:
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » ned 28. led, 2007 9:08

Koukněte třeba na zápas Royce Gracie VS Kimo Leopoldo z UFC3. Kimo měl copánek a měl fakt navrch, dával Royceovi co proto a bylo jasný, že to vyhraje. Ale Royce mu ho utrhnul, Kimo pak byl evidentně slabší a Royce s přehledem vyhrál. Když to funguje i v ultimátech, tak na tom fakt asi něco bude. Kdo ještě copánek nemáte, nechte si ho narůst, pocítíte rozdíl. A jestli tomu nevěříte, nechte si ho narůst, a přitom přestaňte na pár měsíců cvičit a uvidíte, že se zlepšíte i bez tréninku.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 28. led, 2007 10:54

Včera sem viděl ve 12 úkolech pro Asterixe úkol "Dům kde se zatmívá rozum" ale díky asi 20 posledním tématům si připadám jak ve "Fórum kde se zatmívá rozum"
Nebudu číst něco z čeho mě bolí hlava, já to dělat nemusím hahahaaaaa já ani knížky nečtu a nechci se ani o nich bavit, knihy mají autora a knížky o BU většinou až na hodně vyjímečné výjímky píše nějakej idiot a rozšiřuje svoje blafy, brrr.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » ned 28. led, 2007 11:04

ukropcany píše:
majkx píše:To já viděl film a tam jedný holce trčely copánky z kalhotek, ale dodnes nevím co to znamenalo, tak kdyby ste to někdo věděl :lol: :lol: :lol: :wink: .
Obrázek

Vono to má asi nějakej vliv na to kde ho upleteš. :lol: :lol: :lol:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 28. led, 2007 11:24

DrGlock píše:Koukněte třeba na zápas Royce Gracie VS Kimo Leopoldo z UFC3. Kimo měl copánek a měl fakt navrch, dával Royceovi co proto a bylo jasný, že to vyhraje. Ale Royce mu ho utrhnul, Kimo pak byl evidentně slabší a Royce s přehledem vyhrál. Když to funguje i v ultimátech, tak na tom fakt asi něco bude. Kdo ještě copánek nemáte, nechte si ho narůst, pocítíte rozdíl. A jestli tomu nevěříte, nechte si ho narůst, a přitom přestaňte na pár měsíců cvičit a uvidíte, že se zlepšíte i bez tréninku.

Jeste to zachran a rekni, ze si delas srandu :!: :!: :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 28. led, 2007 11:27

Sakra,DrGlocku,nepřihlásil se sem někdo pod tvým nickem?Tohle mi k tobě nějak nesedí 8O :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 28. led, 2007 11:37

DrGlock má zdřejmě nějakou vtipnou náladu :lol:
pár lidí co to má znám, ale oni se o BU/BS nezajímají ale stejně bych si měl dávat pozor :oops: :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JAQ » ned 28. led, 2007 11:40

No tak tam neni smajlik, ani poznamka, z ktere by slo jednoznacne vycist, ze je to ironie... :roll:
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod nomercy » ned 28. led, 2007 12:17

Jo DrGlock má pravdu. Něco podobnýho jsem našel. je to dost z historie ale jestli je to pravda? To těžko. Spíš stará báje...
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xavier » ned 28. led, 2007 12:32

DrGlock píše:Copánek vzadu je jedna z nejzajímavějších věcí v bojových uměních. Já tomu teda moc nerozumím, jen sem o tom něco četl. Mělo by to fungovat tak, že dlouhé vlasy spletené dohromady ovlivňují tvoji vnitřní energii, která díky tomu přechází z temene hlavy mezi lopatky, a to způsobí její jiné a rychlejší kolování v tvém těle. Díky tomu je tvé tělo odolnější, víc toho ustojíš, tvé kosti jsou míň zranitelné, zranění s rychleji hojí, atp. Nosili ho všichni staří mistři i jejich žáci. Někde byly kvůli tomu copánky dokonce zakázány, protože běžní vojáci proti takovým lidem neměli moc šanci, a lidé je všelijak schovávali do účesu, pod klobouky, za límec oblečení, atp. Někteří bojovníci to brali jako něco nepřirozeného a byli striktně proti.

Ještě bych dodal, že když vane vítr, tak podle kývání copánku lze zjistit, jestli má dotyčný kung-fu nebo ne. Taky staří mistři jej používali místo plácačky na mouchy.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » ned 28. led, 2007 12:40

kdo viděl film Kouzelný cop, nemusí se ptát, k čemu ten COP, ne copánek je :twisted: :lol:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 28. led, 2007 12:58

cro-cop ;)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sukuba » ned 28. led, 2007 14:19

DrGlock píše:Třeba ©aolinští mniši kvůli tomu chodí dohola a každému svou holou hlavu ukazují, aby bylo vidět, že se spoléhají jen na své dovednosti.

To je od DrGlocka trošku svérázný názor. ©aolini jsou buddhističtí mniši. A každý buddhistický mnich si před vstupem do řádu oholí hlavu. Čínský, japonský, thajský, tibetský ...... Holení hlavy je jedním z poznávacích znaků buddhistického mnicha/mnišky. Rozhodně to není záležitost opozice vůči "copatým".
Na druhou stranu jsem o vedení energie copem už také něco zaslechl.
Sukuba
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně