Dotaz na BU v Brně

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Dotaz na BU v Brně

Příspěvekod Bohumil » ned 04. úno, 2007 20:45

Chci bych si vybrat nějaké bojové umění, jenže po dlouhém hledání jsem nic nenašel, tak se obracím na Vás. Jde mi hlavně o reálné a účinné techniky, údery a kopy. Jsem z Brna, takže kluby pouze odtud.

Předem bych chtěl vyškrtnout aikido a judo, ke kterým nemám důvěru. Docela se mi líbí Taekwondo, jenže jelikož nosím brýle, tak pochybuji. Co mě dál napadá, je Karate, ale nevyznám se ve stylech. Rád bych spíše japonské/korejské umění, než čínské styly. Poradíte? Dík
Bohumil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Dotaz na BU v Brně

Příspěvekod Godfather » ned 04. úno, 2007 21:35

Koukni po klubech,kdyz se ti libi TKD tak se podivej na jejich trenink popovidej s lidma co tam chodi,i s trenery abys vedel napln treninku,rozhodne se koukni i na karate,byt tebou bych se podival treba i na judo,treba to nebude tak strasne jak si myslis
Godfather
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » ned 04. úno, 2007 21:36

Bohumil píše:Chci bych si vybrat nějaké bojové umění, jenže po dlouhém hledání jsem nic nenašel, tak se obracím na Vás. Jde mi hlavně o reálné a účinné techniky, údery a kopy. Jsem z Brna, takže kluby pouze odtud.

Předem bych chtěl vyškrtnout aikido a judo, ke kterým nemám důvěru. Docela se mi líbí Taekwondo, jenže jelikož nosím brýle, tak pochybuji. Co mě dál napadá, je Karate, ale nevyznám se ve stylech. Rád bych spíše japonské/korejské umění, než čínské styly. Poradíte? Dík

Neznam presne kluby z Brna,takze nic konkretni ho ti neporadim. Vzhledem k tomu ze se chces naucit techniku uderu a kopu,tak bych popremyslel jeste nad MT nebo kickboxem(ja osobne bych dal prednost tomu thajskemu boxu) jinak za karate ti doporucim styl kyokushinkai. Z tvrdsich stylu karate je nejrozsirenejsi alespon tady v evrope. Nejsem si jist jestli je nejaky dobry klub kyokushin zrovna v Brne...zkus se poptat...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Godfather » ned 04. úno, 2007 22:14

Myslim ze v Brne kyokushin je,byl o tom snad clanek v fightersu,
Godfather
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bohumil » ned 04. úno, 2007 22:50

Dival jsem se na ten kyokushin a docela se mi libi, akorat si nejsem jisty, jestli nebudu mit problem s brylemi a udery vedenymi na hlavu.
Bohumil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » ned 04. úno, 2007 23:53

Bohumil píše:Dival jsem se na ten kyokushin a docela se mi libi, akorat si nejsem jisty, jestli nebudu mit problem s brylemi a udery vedenymi na hlavu.

Zrovna v kyokushin je pri zavodech zakazano vest udery na hlavu. Je to z duvodu toho ze se nepouzivaji ochrane pomucky na ruce...na hlavu jsou povolene jen kopy. Krom toho existuje mraky sportovcu co nosi bryle,popripade kontaktni cocky...dnes uz to neni problem. Prilozim ti video at vidis co se smi a nesmi pri zavodech...

http://www.youtube.com/watch?v=raKLEHGsMAs

Je to jen video,tak to neber uplne smerodatne...ja jen pro orientaci...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bohumil » pon 05. úno, 2007 15:49

A jak je to s chvaty v kyokushin pro sebeobranu? Z videi se mi zda, ze je to zase pouze jen o kopani a uderech.
Bohumil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bohumil » pon 05. úno, 2007 18:00

Ted jsem se jeste dival na ninjutsu, resp. bujinkar a docela se mi libi (soude podle videi a kladnych ohlasu na cviceni v Brne). Je tam hodne rychlych technik v kombinaci s udery, ktere jsou snad i pouzitelne. Zrejme se ale nedockam procviceni kopu. Myslite, ze je to BU vhodne pro me?
Bohumil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » pon 05. úno, 2007 20:33

Bohumil píše:A jak je to s chvaty v kyokushin pro sebeobranu? Z videi se mi zda, ze je to zase pouze jen o kopani a uderech.

Nechapu moc pojem chvat na sebeobranu...co si pod tim predstavujes??
Sportovni kyokushin je opravdu jen o kopani a o uderech...kdybys ovsem kyokushin studoval do hloubky tak bys tam chvaty objevil...jsou obsazeny v katach apod. Ovsem o jejich realizaci nekde na ulici pochybuji(NEvylucuji-jen si to nedokazu predstavit)
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bohumil » pon 05. úno, 2007 20:57

Baxxse píše:
Bohumil píše:A jak je to s chvaty v kyokushin pro sebeobranu? Z videi se mi zda, ze je to zase pouze jen o kopani a uderech.

Nechapu moc pojem chvat na sebeobranu...co si pod tim predstavujes??
Sportovni kyokushin je opravdu jen o kopani a o uderech...kdybys ovsem kyokushin studoval do hloubky tak bys tam chvaty objevil...jsou obsazeny v katach apod. Ovsem o jejich realizaci nekde na ulici pochybuji(NEvylucuji-jen si to nedokazu predstavit)

A myslite, ze by se to dalo nejak zkombinovat? Cas mam omezeny, proto bych to videl na jednou tydne kyokushin a bujinkar - je to mozne?
Bohumil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » pon 05. úno, 2007 21:46

Urcite to kombinovat jde...ja sam jsem delal treba kyokushin a BJJ. Trenoval jsem ale casteji jak jednou tydne od kazdeho. Ale zalezi to jen na tobe jak moc budes trenovat. Odrazi se to urcite na tom jak budes dobrej ale jestli nemas velke cile tak by ti mohlo jednou tydne stacit...ale pocitej s tim ze se budes zlepsovat pomalu...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně