Botky do robotky

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Botky do robotky

Příspěvekod khooca » ned 25. úno, 2007 18:41

Ahoj všem,

v nejbližší době si chci pořídit nové botky na cvičení. A protože nemám přebytečné penízky na experimentování a navíc zde podobné, podle mě důležité téma chybí, chtěl bych jej trochu rozebrat a poradit co koupit.
Moje hlavní požadavky:
- hrubé a hlavně měkké podrážky (aby co nejméně klouzaly)
- vzhledem k tomu, že budou hodně namáhané a navíc mi šmatlaj nohy :) , potřebuju nějaké zpevněné
- moc nemusim značky jako nike, adidas a podobně. Pokud by ale byly výrazně lepší, asi bych je bral.

S jakými značkami či konkrétními typy máte dobré a naopak špatné zkušenosti?
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Botky do robotky

Příspěvekod villa15 » ned 25. úno, 2007 18:59

khooca píše:Ahoj všem,

v nejbližší době si chci pořídit nové botky na cvičení. A protože nemám přebytečné penízky na experimentování a navíc zde podobné, podle mě důležité téma chybí, chtěl bych jej trochu rozebrat a poradit co koupit.
Moje hlavní požadavky:
- vzhledem k tomu, že budou hodně namáhané a navíc mi šmatlaj nohy :) , potřebuju nějaké zpevněné
- moc nemusim značky jako nike, adidas a podobně. Pokud by ale byly výrazně lepší, asi bych je bral.

no jo ale ty si neřekl k jaké aktivitě!Ale z tvého podpisu lze soudit že se jedná o Kung-fu?
villa15
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Botky do robotky

Příspěvekod khooca » ned 25. úno, 2007 19:21

villa15 píše:
khooca píše:Ahoj všem,

Moje hlavní požadavky:

no jo ale ty si neřekl k jaké aktivitě!Ale z tvého podpisu lze soudit že se jedná o Kung-fu?

Pravda, na to jsem pozapomněl :)
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » ned 25. úno, 2007 21:09

..kup si zapasnicke topanky napr. od fy Adidas.. su gut jak na tatami,tak do telocvicne... sam ich pouzivam :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nomercy » ned 25. úno, 2007 21:22

co máš proti nike a adidas? tyhle firmy delají prvotřídní sportovní obuv!!!! skus určitě adidas, ty se zabívají botamy pro bojová umění a sporty.
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » ned 25. úno, 2007 21:37

neco uz se resilo tady
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. úno, 2007 22:39

No já bych doporučil nejaké boty primárně určený na skateboarding. protože jsou vyvýjený na extremní zatížení při dopadech z výšky na asfalt.Nesmí klouzat a zaroven musí být noha zpevnená ,ale i citlivá.Nejnovejší modely jsou sice dražší ,ale starší modely se dají koupit levneji. Existujou typy ke kotníku tak i co kryjou kotník. Navíc na skejtu je neco jako šmirgl a ty triky fungujou zpusobem ,že noha jako by se o ten šmirgl zachytila tak i ten matros musí neco vydržet. A když se v nich neskejtuje tak vydržej sakra dlouho
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 26. úno, 2007 7:57

jeikob píše:No já bych doporučil nejaké boty primárně určený na skateboarding. protože jsou vyvýjený na extremní zatížení při dopadech z výšky na asfalt.Nesmí klouzat a zaroven musí být noha zpevnená ,ale i citlivá.Nejnovejší modely jsou sice dražší ,ale starší modely se dají koupit levneji. Existujou typy ke kotníku tak i co kryjou kotník. Navíc na skejtu je neco jako šmirgl a ty triky fungujou zpusobem ,že noha jako by se o ten šmirgl zachytila tak i ten matros musí neco vydržet. A když se v nich neskejtuje tak vydržej sakra dlouho

No já jsem dřív jezdíval a poměrně dlouho a vím, že: a, boty jsou drahé jako prase; b, nikdy mi žádné nevydržely, ani na normální nošení. Od jisté doby jsem se na ně vykašlal, protože poměr cena/výkon se kvapem blíží k nule :(
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 8:07

Co jsem viděl, nemalá část lidí trénujících BS používá při tréninku sportovní obuv pro vnitřní použití, tedy takzvané sálovky. Jelikož byly vyvinuty i pro takové aktivity, jako je například sálová kopaná, drží nohu pevně a i na hladkém povrchu nekloužou. Výhodou je i to, že pořizovací cena může být podle mého odhadu tak na úrovni 1/3 ceny originální zápasnické obuvi.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 26. úno, 2007 8:42

ukropcany píše:Ja používam celokoženné tenisky do haly, stáli niečo vyše litra a mám ich už 1 1/2 roka a síce sú vyčaptané, ale stále držia (to som v nich ešte aj behal). Bežné tenisky som roztrhal za 3 mesiace, hlavne prednú nohu z toho neustáleho našlapovania...

A které konkrétně?
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nomercy » pon 26. úno, 2007 17:34

skatový boty je to nejhorší co může být. absolutně nic nevydrží at máš jakýkoliv a po dlouhém chození v nich bolí hnáty.kup si nejaký sálovky. v marketu seženeš levný a nebo pak dražší v nějakym e-shopu od nike atd. není ale nad kvalitní boty od bike na běhaní. s tím se chodí a trénuje absolutně nejlépe.
Smrt je jistá, život Ne!
nomercy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod damien » sob 10. bře, 2007 20:07

budte radi, ze jste radi, ja mam totiz vyrustky na patach a kazde boty znicim za 2 mesice... a to nemluvim o tom, ze me tlaci. :evil:
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na bojová umění a sporty obecně