filisss píše:nevim me se kickbox jako takovy nelibi a co wing chun ? co si o tom myslis ? to je spis na obranu rukama ne ?
filisss píše:diky za odpoved a myslis si ze kdyz me naky nacek napadne ze se stim da obranit ? dival sem se na nekolik videii zda se mi ze jo jaky je tvuj nazor
filisss píše:diky za odpoved a myslis si ze kdyz me naky nacek napadne ze se stim da obranit ? dival sem se na nekolik videii zda se mi ze jo jaky je tvuj nazor
filisss píše:no u nas ve městě je jen kick box,box,valetudo,kung fu,aikido,taekwondo,wing chun,karate,judo....ale ja si chci vybrat jen 1 z aikido,wing chun a taekwondo..i kdyz vim te pro real boj by byl treba box lepsi nez tyto , tak presto na box nepudu....me zajima co je z techto nejlepsi a jaky je vas nazor co si mam vybrat
migli píše:hm, nekdo ti tu poradi, ty tam pujdes, zjistis, ze to neni ono....
Vyprdni se na dotazy typu "co mam delat, ach co mam jen delat?", a BEZ NECO CVICIT. Je jedno co. Bez se podivat na trenink jednoho oddilu, pak na druheho ... vyber si podle toho, co tobe nejlip sedi. Zapomen pritom na akcni filmy, na to, jak tim budes machrovat pred kamaradama, jenom proste vnimej atmosferu treninku, jak se ti tam libilo a co je nejblizsi tvym potrebam a uvidis sam.
I kdybys zustal rok dva u neceho, co potom opustis, je to lepsi nez se ty dva roky rozmyslet, kam vlastne chodit.
kozak píše:K tomu aikido v praxi.To co tu píšete je napůl nesmysl.Je jasný,že čistý aikido v praxi neuděláš,když nejsi jako Seagal nebo Ósense.Ó-sensei říkal,že aikido v praxi tvoří 99% atemi.A já to mam v praxi vyzkoušený stačí dát někomu úder,nebo loket zahodit ho a dokopat,nebo znehybnit.Do praxe je dobrý ikkyo,irimi-nage,kotegaeshi,kaiten,kokjú a techniky který tě tam samy vzniknout.Já cvičim 4 roky a dá se to použít dobře i pro pouliční rvačky.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků