KDO MI PORADI ??

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

KDO MI PORADI ??

Příspěvekod filisss » pát 02. bře, 2007 15:22

Zdar all , mam 15 roku kdyz sem mel 6 tak sem chodil chvili do juda a pak jsem skoncil ted hraju fotbal ale uvazoval jsem o nejakem BU...na sebeobranu...rozmyslel jsem mezi Taekwondem , Aikidem a Wing Chun..... kick box nebo neco jineho nechci...jaky je vas nazor co je lepsi ? za kadzy nazor predem dekuju :roll: :)
filisss
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » pát 02. bře, 2007 15:40

Proc ne kickbox? Ted jsem si ho pribral k Wing Tsunu a muzu si to jen pochvalovat.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod filisss » pát 02. bře, 2007 17:36

nevim me se kickbox jako takovy nelibi a co wing chun ? co si o tom myslis ? to je spis na obranu rukama ne ?
filisss
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod irzounek » sob 03. bře, 2007 10:52

filisss píše:nevim me se kickbox jako takovy nelibi a co wing chun ? co si o tom myslis ? to je spis na obranu rukama ne ?

Cest "filisss" !!!
on je to celkem dost rozsireny omyl, pusteny do sveta ruznymi nedouky a nekompetentnimi "takyinstruktory"... Wing Chun, cinsky Wing Chun je komplexni bojove umeni - udery, kopy, paky, zapasnicke techniky, zbrane... Trenink je zamereny na vybusnost, silu, cit pro situaci, distanc, nacasovani, atd - no proste tak jako u ostatnich BU. Jen bych ho nedoporucil pokud si chces pozdeji pomerovat sily ve sportovnich zapasech - to chce totiz pomerne specificky zamereny trenink, na ktery vetsinou uz proste neni cas :-) (nasi kluci to resi tak, ze cvici od 6ti rano -ve skole u J.Novaka sifu, jeste nez jdou do prace, ale jestli to tak skousne kazdy :-) )...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod filisss » sob 03. bře, 2007 12:29

diky za odpoved a myslis si ze kdyz me naky nacek napadne ze se stim da obranit ? dival sem se na nekolik videii zda se mi ze jo jaky je tvuj nazor
filisss
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod irzounek » sob 03. bře, 2007 12:50

filisss píše:diky za odpoved a myslis si ze kdyz me naky nacek napadne ze se stim da obranit ? dival sem se na nekolik videii zda se mi ze jo jaky je tvuj nazor

Zdar,
to uz zalezi hlavne na Tobe, jak budes trenovat :wink: .
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » sob 03. bře, 2007 13:43

filisss píše:diky za odpoved a myslis si ze kdyz me naky nacek napadne ze se stim da obranit ? dival sem se na nekolik videii zda se mi ze jo jaky je tvuj nazor

je to jen na člověku a na tom jak zareaguješ, nemusíš chodit na nic a můžeš ho složit a můžeš chodit 10 let na cokoliv a psychicky se zhroutíš, ale jinak když budeš dost trénovat nic tim nezkazíš a jednou tě tělo příjemně překvapí tim, že něco uděláš podvědomě, což je myslim ideální stav, že v hlavě je klid a tělo samo provádí techniky aniž bys nad nima přemejšlel
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dragonetty » sob 03. bře, 2007 22:37

Doporucuju kombinaci Muay thai a jiu jitsu nebo vale tudo ...

osvedceno v praxi a navic josu to komplexni sporty zahrnujici techniku i drilly
dragonetty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod filisss » sob 03. bře, 2007 22:59

no u nas ve městě je jen kick box,box,valetudo,kung fu,aikido,taekwondo,wing chun,karate,judo....ale ja si chci vybrat jen 1 z aikido,wing chun a taekwondo..i kdyz vim te pro real boj by byl treba box lepsi nez tyto , tak presto na box nepudu....me zajima co je z techto nejlepsi a jaky je vas nazor co si mam vybrat
filisss
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod dragonetty » ned 04. bře, 2007 11:24

Ja bych volil Vale tudo .....

Jestli budes trenovat 2x - 3x tydne , myslim si ze klidne do toho jeste muzes delat jeden styl :)
dragonetty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » ned 04. bře, 2007 13:59

hm, nekdo ti tu poradi, ty tam pujdes, zjistis, ze to neni ono....

Vyprdni se na dotazy typu "co mam delat, ach co mam jen delat?", a BEZ NECO CVICIT. Je jedno co. Bez se podivat na trenink jednoho oddilu, pak na druheho ... vyber si podle toho, co tobe nejlip sedi. Zapomen pritom na akcni filmy, na to, jak tim budes machrovat pred kamaradama, jenom proste vnimej atmosferu treninku, jak se ti tam libilo a co je nejblizsi tvym potrebam a uvidis sam.

I kdybys zustal rok dva u neceho, co potom opustis, je to lepsi nez se ty dva roky rozmyslet, kam vlastne chodit.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 04. bře, 2007 15:54

filisss píše:no u nas ve městě je jen kick box,box,valetudo,kung fu,aikido,taekwondo,wing chun,karate,judo....ale ja si chci vybrat jen 1 z aikido,wing chun a taekwondo..i kdyz vim te pro real boj by byl treba box lepsi nez tyto , tak presto na box nepudu....me zajima co je z techto nejlepsi a jaky je vas nazor co si mam vybrat

A jaky Wing Chun, je spousta skol a vetvi WCH/T. Aikido jsem nedelal, tak nevim, ale ze spousty reakci lidi sem pisicich, jsem nabyl dojmu, ze s realnou sebeobranou nema moc spolecneho, ale jak rikam necvicil jsem , s zadnym aikidistou ani nesparoval, tak nemohu soudit.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Godfather » ned 04. bře, 2007 17:44

migli píše:hm, nekdo ti tu poradi, ty tam pujdes, zjistis, ze to neni ono....

Vyprdni se na dotazy typu "co mam delat, ach co mam jen delat?", a BEZ NECO CVICIT. Je jedno co. Bez se podivat na trenink jednoho oddilu, pak na druheho ... vyber si podle toho, co tobe nejlip sedi. Zapomen pritom na akcni filmy, na to, jak tim budes machrovat pred kamaradama, jenom proste vnimej atmosferu treninku, jak se ti tam libilo a co je nejblizsi tvym potrebam a uvidis sam.

I kdybys zustal rok dva u neceho, co potom opustis, je to lepsi nez se ty dva roky rozmyslet, kam vlastne chodit.

Stoprocentne s tebou souhlasim,opravdu bez neco cvicit,uvidis co se v tom klubu cvici za techniky,atmosferu apod.,ani tolik nezalezi na klubu jako spis na mistrovi.A jak rikal migli,ikdyby si chodil treba jen rok tak ziskas njake skusenosti a pohyb.Kdyby si presel na jiny styl BU tak se urcite ten rok,co si chodil cvicit,rozhodne neztrati
Godfather
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kozak » úte 17. dub, 2007 16:22

K tomu aikido v praxi.To co tu píšete je napůl nesmysl.Je jasný,že čistý aikido v praxi neuděláš,když nejsi jako Seagal nebo Ósense.Ó-sensei říkal,že aikido v praxi tvoří 99% atemi.A já to mam v praxi vyzkoušený stačí dát někomu úder,nebo loket zahodit ho a dokopat,nebo znehybnit.Do praxe je dobrý ikkyo,irimi-nage,kotegaeshi,kaiten,kokjú a techniky který tě tam samy vzniknout.Já cvičim 4 roky a dá se to použít dobře i pro pouliční rvačky.
kozak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Kubo » pon 23. dub, 2007 21:02

nazdar...prosim vas potreboval by som poradit ohladom Krav Maga...totiz neviem kde je na Slovensku nejake centrum vyucby tejto taktickej obrany...dik
Kubo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wordsworth » ned 03. čer, 2007 20:38

Zkus na youtube najít reality based self-defense.Zjisti co je to grapling.A Valetudo je fajn.Když se ti nepodaří technika v postoji tak skončíš na zemi.A to není prdel.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » pon 04. čer, 2007 9:46

kozak píše:K tomu aikido v praxi.To co tu píšete je napůl nesmysl.Je jasný,že čistý aikido v praxi neuděláš,když nejsi jako Seagal nebo Ósense.Ó-sensei říkal,že aikido v praxi tvoří 99% atemi.A já to mam v praxi vyzkoušený stačí dát někomu úder,nebo loket zahodit ho a dokopat,nebo znehybnit.Do praxe je dobrý ikkyo,irimi-nage,kotegaeshi,kaiten,kokjú a techniky který tě tam samy vzniknout.Já cvičim 4 roky a dá se to použít dobře i pro pouliční rvačky.

jo tvoří ,ale otázka je jestli to atemi umíš dát nestačí o něm jen vědět ,ale musíš ho mít i natrénováno.Je na nic vědět ,že můžeš dát v určité pozici úder a když už ho dáš tak si zlomíš ruku.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně