madmax píše:trochu me mrzi, ze tahleta capoira se predstavuje jako bojove umeni. Vzdycky je to bud tanec nebo bojove umeni, ale tezko oboje najednou. Zvlast, kdyz tam porad opakuji, ze smyslem neni nekoho zranit![]()
Tihle lide ziji ve fantasii.
Alespon ten thaiboxer to trosku zachranil.
xavier píše:Jj, Adam je dobrej - ten zije v realite
Ja capoeiru nikdy nedelal, ale podle toho, co jsem videl, tak se mi ani nechce verit, ze to ma s bojem neco spolecnyho... jsou nekde nejaky fakt dobry videa capoeiry pro boj?
Rainbird píše:Zdar,
Reportáž vysílaná o víkendu na CT24 (xxxTaiJi, "non-smoking" Capoeira, Thai box)... odkaz na video je v textu..
http://www.ct24.cz/porady/fokus/index_view.php?id=207756
ukropcany píše:4luen - kľudne klikni vo WMP ďalej na asi 2/3, ten stream sa Ti posunie... Pengsavang je dobrý... treba skuskúť.
ukropcany píše:Však je to taký zlatý český tajči deduško
ukropcany píše:Však je to taký zlatý český tajči deduško
Asanoth píše:ja myslim, ze capoeira hezky vypada, kdo ji umi, muze fakt machrit na dusevne mene zdatne jedince, ale prece jen myslim, ze jako sebeobrana je to docela nepouzitelny....
Asanoth píše:krome toho, kdyz nahodou nekoho capoeirista trefi, pak asi upadne, a je na zemi, coz ma blby, neb jejich stabilita se mi zda taky ponekud nulova:)... jako myslim stabilita, kdyz uz se trefej, coz se jim asi nestava moc casto:)
Asanoth píše:brazilsky otroci to asi nemeli lehky, kdyz uz si jako obranu vymysleli neco takovyho;)
DMC píše:Uz jsem to tu psal mockrat: Na capoeiru jako boj ci sebeobranu neexistuje TRH. Nema ji kdo cvicit, a v televizi by se na ni nikdo nedival.
Drtiva vetsina lidi okolo capoeiry chce hlavne skakat a kopat do vzduchu.
Kdyz date 100 lidem na vyber, jestli chteji pul hodiny kopat do pytle, nebo radsi trenovat salto vzad, 95 si jich vybere to druhe.
Tech par, ktere zajima bojove vyuziti, pak vetsinou v dobre vire cvici picoviny.
Kopy jsou v 'sebeobrannem' pouziti capoeiry pomerne nevyznamnou technikou.
Ad "figuru jako Brazilci" - zase jeden, co zamenuje medii vytvorenou show za skutecnost.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků