Emanuele píše:Lidi potreboval bych nekoho kdo je na tom technicky dobre s behem aby mi poradil!!
Uz chodim aspon rok pravidelne behat,s prehledem ubehnu 12-15 Km za nakych 60 minut,nebezim nejak rychle,vychutnavam si to ,dokonce dle rady jednoho byvaliho bezce sem si koupil kvalitni boty na beh a uz nebeham po betonu jako drive ale po mekcim povrchu jako trava atd

.Ted ale mam par nedostatku v technicke strance behu!Mohl by mi nekdo udelat par zasadnich bodu spravneho behu,diky!
Mozna uz se to tady nekde probiralo tak stacil by odkaz,ja to hledal a nic

Ahoj, beham uz par let vcelku pravidelne a posledne jsem si zkusil pulmaraton za 1:46, takze snad mohu s necim poradit
Padl tu sajt behej.com. Doporucuji
Pokud to s vyuzitim behu pri treninku BU myslis malicko vazne, doporucuji koupit sporttester (Osvedcila se mi znacka Polar). Nejde tu ani tak o to mit nejdrazsi model, ale aby mel sledovani tepove frekvence a ja osobne jsem rad, ze muj typ ma i sledovani spotreby energie a podil tuku na spotrebovane energie. Muzes si pak vysledky uploadovat na jejich sajt a tam ti ukazuje vysledky a zlepseni. Cena se pohybuje kolem 3.000 vyse. Pokud bude vice zajem na toto tema, muzu se rozepsat
Dulezite je nesledovat rychlost ani vzdalenost, ale aby jsi behal v optimalni tepove frekvenci. To me osobne ze zacatku delalo dost problem, proto jsem to ze zacatku casto prepalil a na konci padal na drzku. Ted beham trikrat tydne 10 km za cca 53 minut v tepove frekvenci prumerne 150 tepu/minutu. Zlepsil se mi boj na zemi i ve stoje. Kondicka se zlepsila a to se hodne odrazilo na treninku. Mas-li vice dotazu (jak behat, jake boty, atd), jsem k dispozici