Prosim o radu, nazory, zkusenosti

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Prosim o radu, nazory, zkusenosti

Příspěvekod Torpedou » pon 14. kvě, 2007 16:24

Zdravim!

Je mi 20 let, mam 180 cm a 63 kg. Chtel bych se zacit zabyvat vyvojem tela, protoze jsem se spis snazil o tu dusi :) Rad bych zacal cvicit nejake bojove umeni, ale nemam vubec zadne zkusenosti ani prilis velky trenink (na zakladni skole jsem hral 5 let basketbal). Momentalne jsem zacal posilovat, snazim se mit plnohodnotnou stravu, abych nabral nejaka kila (jsem pomerne hubeny) a od zari bych chtel zacit nekam chodit?
Muzete mi poradit, co by mohlo byt pro cloveka s moji postavou a mymi (ne)zkusenostmi?
Pri vyberu BU by u me hraje moznost ubranit se na ulici plus samozrejme kondice.

Dekuji
Torpedou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TF » pon 14. kvě, 2007 16:39

rozhodně bych ti doporučil thai-box byl sem na tom podobně když sem začínal měl sem 187 cm a 69 kilo ted sem vysoký stejně ale mám 80 kg ve svalech (doufám) :lol: jinak u tohodle sportu se ty techniky naučís poměrně ,,snadno´´ a pak už je budeš jen zdokonalova a co se týče toho se u bránit třeba na ulici tak není o čem mluvit :wink:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Nevhodna otazka ....

Příspěvekod lukaskon » pon 14. kvě, 2007 18:25

To si nepolozil dobre. Kazdy ti doporuci to svoje ... ja tedy box a pokud mozno na treninku u me :-) Ale nej bude kdyz si poradne rozmyslis co chces a pripadne zajdes na par treninku a zjistis partu a kvalitu trenera. Dobre sis vybral bojovy sport, ale druh uz je na tobe na uvazeni vhodnosti a predevsim parte a trenerovi!
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 14. kvě, 2007 21:16

Nenapsal jsi odkud pocházíš, resp. kde bydlíš - asi by bylo nejlepší zkusit hledat klub či školu v blízkém okolí, přijít se podívat na cvičení.
Jinak všichni tady ti budou radit to SVOJE - to je jasný. Ale nenechej se tím zmást, zejména různými reklamními žvásty - Jen to naše je nejlepší atd. Neexistuje nejlepší bojové umění - je to vždy na bojovníkovi...
Jo a na ulici se na bojové umění nehraje - tam se vybav nožem, teleskopem nebo bouchačkou a hlavně rychlejma nohama (kvůli útěku).
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Prosim o radu, nazory, zkusenosti

Příspěvekod TongPa » úte 15. kvě, 2007 8:04

Torpedou píše:Zdravim!

Je mi 20 let, mam 180 cm a 63 kg. Chtel bych se zacit zabyvat vyvojem tela, protoze jsem se spis snazil o tu dusi :) Rad bych zacal cvicit nejake bojove umeni, ale nemam vubec zadne zkusenosti ani prilis velky trenink (na zakladni skole jsem hral 5 let basketbal). Momentalne jsem zacal posilovat, snazim se mit plnohodnotnou stravu, abych nabral nejaka kila (jsem pomerne hubeny) a od zari bych chtel zacit nekam chodit?
Muzete mi poradit, co by mohlo byt pro cloveka s moji postavou a mymi (ne)zkusenostmi?
Pri vyberu BU by u me hraje moznost ubranit se na ulici plus samozrejme kondice.

Dekuji

Pro naučení se sebeobrany na ulici by bylo nejlepší chodit do nějakého klubu, který se zaměřuje na praktickou sebeobranu. Ale těch je v ČR žalostně málo, takže dostupnější variantou je zkusit některý z bojových sportů, tedy box, kickbox či thaibox. Co se týče kondice, tak u výše uvedených BS se na fyzičku klade opravdu velký důraz, takže pokud u toho vydržíš, tak ve formě určitě budeš. Vzhledem k tomu, že seš hubenej šlachoun, tak by ti tyhle úderové styly měly vyhovovat víc, než nějaké "zápasnické", kde dominují spíše podsadití silově vybavení jedinci... :)

PS: Proč chceš začít až v září? Jestli to je kvůli tomu, že chceš zatím trochu zesílit, tak se na to vykašli a začni někam chodit hned, do formy tě dostane právě ten trénink, navíc solidní trenér ti ohledně posilování určitě dobře poradí, co a jak cvičit.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Torpedou » úte 15. kvě, 2007 11:37

Je vyýborný jak to tady funguje :)
Děkuju za postřehy.

Abych doplnil ta fakta. Nejde mi jen o "boj na ulici", potřebuju se "vyblbnout", ale zároveň chci aby to mělo nějakou formu, pokud možno i trochu estetiky. Asi třičtvrtě roku jsem chodil na tai či, což bylo fajn, ale málo akční (nebo jak to posat).

Pocházím z jižních čech, ale od září chci začít, protože ještě nevím, kde se usadím (škola a tak). Připadá v úvahu nejspíš Tábor nebo Plzeň.

Ještě se chci zepta, jestli byste mi někdo neporadil nějký dechový cvičení (tak na půl hoďky denně).
Pokud byste mi sem někdo hodil odkazy, kde najdu základní informace, které by mi pomohli při výběru, bylo bych vám vděčný.
Torpedou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Snooorri » úte 15. kvě, 2007 15:36

No, z netu se dechovy cviceniuci spatne nejdulezitejsi je mistr.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Torpedou » stř 16. kvě, 2007 17:31

Omlovám se, napsal jsem to nesrozumitelně.
Myslel jsem odkazy na BU, abych si mohl neco o tom precist, popř. ňáký videjko...
Torpedou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod JiKiu » pát 18. kvě, 2007 6:53

...........
JiKiu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Val » pát 18. kvě, 2007 8:44

BTW u koho jsi cvicil taiji ?
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Kyu666 » pon 06. srp, 2007 13:44

Torpedou píše:
Nejde mi jen o "boj na ulici. Pokud byste mi sem někdo hodil odkazy, kde najdu základní informace, které by mi pomohli při výběru, bylo bych vám vděčný.

http://www.bujinkan.cz/bcd/index.php skvělá škola, mimo ninjutsu se zde vyučují i jiné školy. Ale asi je opravdu nejlepší, přečíst si vše, co zde bylo napsáno, kouknout na všechny odkazy a připomínky, zhodnotit je a rozhodnout se podle sebe. :wink:
Kyu666
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wordsworth » úte 07. srp, 2007 7:20

Záleží,proč chceš cvičit.Jestli chceš jít spíš tradiční směrem(karate,aikido..),nebo se chceš vyřádit(box,grapling),nebo sebeobrana(Krav Maga,Reality Based Self Defence) A neboj se,časem určitě přibereš.A až se něco naučíš,určitě objížděj semináře.Dá ti to hodně
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » stř 08. srp, 2007 13:17

No jako ja jsem se před prázdninama taky rozhodoval a byl jsem přesvědčen o tom že budu chodit na Muay Thai ale v blízkosti žádny nebyl tak jsem našel školu Kick Boxu už jsem tam chtel jít kdyz vtom me kamos dotahnul na Wing Chun Kung-Fu a jsem s tím velice spokojen tak pokud bych mohl mluvit jenom za sebe tak ti poradím ať jdeš buď na: Thai Box, Kick Box, Box a nebo na Wing Chun (a mužu říct že ve Wing Chunu se taky vřádíš :) )
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Zpět na bojová umění a sporty obecně