Strecink: jak se dostat zpet do formy ? ;-)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Strecink: jak se dostat zpet do formy ? ;-)

Příspěvekod animmina » ned 20. kvě, 2007 9:04

ahoj.. pred 5 leti sem delal taekwon do..pak sem mel mensi pauzu..Nedavno jsem si koupil pytel ze zacnu aspon minimalne zase trenovat.. Jenze jsem byl docela zklamany jak jsem zkraceny..mam problemy obloukovym kopem (takovej ten ze strany) vykopnout do urovne hlavy..

Rad bych se dostal zpet do formy.. Je to mozne nejakym strecinkem.. Nejlepe tak do 10 minut kdybych ho praktikoval kazdy den vecer.. ?
Neudelam rozstep ani provaz.. a v tom si myslim je ten problem proc proste nevykopnu tak vysoko..Take bych rad posilil svaly zadku :oops: protoze nohu ani vodorovne neudrim dyl jak 5 vterin.. znate nejake cviky na posileni tehle partie ?

Diky moc za rady..
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BENNY » ned 20. kvě, 2007 14:41

Čau, zkus si vzpomenout, jaký strečink jste dělali na taekwondo a tím bych začal. Pak by ses mohl poohlédnout po internetu určitě toho najdeš hodně. Myslím, že i tady se strečink nejednou probíral. Jinak bych si o cvicích, které se rozhodneš praktikovat snažil co nejvíce dozvědět, případně se někoho zeptat na jejich správné provedení abys neměl později zdrav. problémy.
BENNY
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Trevize » ned 20. kvě, 2007 14:43

Co třeba Suzukiho strečink?

http://aiki.euweb.cz/?type=article&id=7
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BENNY » ned 20. kvě, 2007 15:02

Suzukiho strečink jsem zkoušel a myslím, že je to dobrý systém. Důležité je provádět cviky v určitém pořadí (viz obrázky), žádný nevynechat a správné provedení cviku. Když jsem to poprvé zkoušel, tak mě bolely záda od nesprávného provádění cviků, pak jsem se poradil a problémy se vytratily. Pokud budeš cvičit správně, tak jsem si jistý, že se výsledky brzy dostaví.
BENNY
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod animmina » ned 20. kvě, 2007 15:35

dik za rady...;-)

skusim suzukyho...dycky vecer nez se pudu mejt..budu ho delat mesic..tak snad to nekam povede..
jinak hledal sem na foru a nasel sem zminky vo dynamickym treninku tak skoumam co presne to je..

a este jak presne mam poznat tu hranici kdy slacha taha a kdy boli.. ? ja se protahuju dokud se to da vydrzet..nevim jesi to jen taha nebo i boli.. :-D

a poradite mi naky ty cviky na prdel ? ;-) abych dokazal udrzet tu nohu trochu vejs nez u pasu.. ? :-D
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Slammer » ned 20. kvě, 2007 15:44

Perfektni vec tohle forum :) ... zrovna tohle me zajimalo tak me potesilo ze uz to tu vidim :) Diky moc :wink:
Slammer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BENNY » ned 20. kvě, 2007 18:25

animmina píše:a poradite mi naky ty cviky na prdel ? ;-) abych dokazal udrzet tu nohu trochu vejs nez u pasu.. ? :-D

My to dělámé na tréninku tak, že se zapřeš rukama o bradla(nebo zeď) a zvedneš nohu (jako bys kopal - yop chagi v taekwondu, nebo side kick v kickboxu) partner ti tu nohu zvedne, pak se domluvíte a on ji pustí, ty ji musíš držet co nejvýše (aby co nejmín spadla) - pak postupně zvyšujete výšku v jaké ti drží nohu, nebo ti partner na tu nohu tlačí rukama směrem dolů a ty se snažíš tlačit nohu nahoru. Ještě jedna možnost... zapři se o zeď zvedni tu noho co to jde a kmitej s ní.
BENNY
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod animmina » ned 20. kvě, 2007 19:54

dik...vyzkousim.. :-)
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » ned 20. kvě, 2007 23:20

Pokud nejsi zazracny clovek nepocitej s tim, ze ti nejake lazo plazo protahovani par minut pred spanim zabezpeci do budoucna super ohebnost.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod animmina » pon 21. kvě, 2007 6:41

lazo plazo.. ? ku*evsky to tahalo..a trvalo to 25 minut..netusim jak je to mozny..a nechci super ohebnost..jen bych rad zvetsil rozsah kycli..
animmina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod CiD » pon 21. kvě, 2007 8:56

ak chces zlepsit silu noh, skus tie kopy co poznas robit co najpomalsie, posilujes prave tie svaly, ktore treba pri tom ktorom kope a zaroven je to dobre na rovnovahu :wink:

:arrow: btw.: mam jedno video kde su ukazane metody rozvoja technik noh prave v TKD, ak ma niekto zaujem, nech posle SZ
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pon 21. kvě, 2007 11:34

animmina píše:lazo plazo.. ? ku*evsky to tahalo..a trvalo to 25 minut..netusim jak je to mozny..a nechci super ohebnost..jen bych rad zvetsil rozsah kycli..

Kazdy sme individualita, takze to muze byt u kazdeho trosku jine, ale ja zpocatku strecingoval i 2h v kuse.
25minut je dle me zkusenosti dobre akorat tak jako pripadna prevence proti zraneni pred treninkem, mali byt ale strecing efektivni a ne jen pro udrzeni stavu, coz neni tvuj pripad hadam, musi byt ponekud dukladnejsi, tedy delsi.
Taky bacha na uprednostnovani nejakych partii, moc se to nevyplaci.Ja zpocatku protahoval spis jen podkoleni slachy, takze provaz ok, ale zapomnel sem jaksi taksi na kycle, takze pak sem musel horko tezko dohanet zas rozstep, cimz sem na oplatku zanedbal provaz a razem je z toho zacarovany kruh:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 21. kvě, 2007 11:51

Naprostý souhlas s playerem. Já mám strečink jako samostatnou tréninkovou jednotku (kyčle, kolena, kotník a pak trup, ramena, předloktí). A zabírá to hodně času.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trevize » pon 21. kvě, 2007 21:32

Mně Suzukiho strečink zabírá cca 45 minut... Dělám ho už víc jak měsíc každý den a je to na mě už pomalu znát :D
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » úte 22. kvě, 2007 6:39

Suzukiho strečink je dobrý pro celkové protažení, ale pro dosažení perfektní pružnosti specifických partií je pro nedostatečný. Každý si musí určit.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 22. kvě, 2007 7:20

Toman píše:Suzukiho strečink je dobrý pro celkové protažení, ale pro dosažení perfektní pružnosti specifických partií je pro nedostatečný. Každý si musí určit.

Presne tak ..., ale tim spis bych ho doporucil pro zacatecniky a novacky. Tedy nemusi to byt hned Suzukiho system, ale treba neco podobneho. Spousty BU/BS (jako treba gymnastika) ma sve vlastni metody a nejsou vubec k zahozeni :wink: :D
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně