uprava:podle toho co vim a co sem tu cetl,sparringem se neda dost dobre pripravit na ulici takze si nedelam blahy nadeje ale myslim ze je to rozhodne lepsi nez nedelat nic

Emanuele píše:Muzete mi nekdo poradit prosim,snazim se delat sparring v posledni dobe skoro trikrat za tyden,ne nejaky prehnany doby,kolem 15 -20 minut alep orad se mi zda ze neni dost realistickej aby me ukazal neco na ulici .Aji protoze moje sarring partneri sou porad ty sami,sou to 3 lidi porad dokola a nikdo jinej,uz vim jak se chovaji ,znam jejich utoky a aji to v cem sou slaby .Taky de o to ze jejic utoky sou promysleny a nejsou to takovy ty chaoticky utoky jaky vidim na ulici ci tak proto so rikam ,ma cenu po tolika letech delat sparring porad s tema samima lidma ?Co byste mi poradili ?Diky moc...
uprava:podle toho co vim a co sem tu cetl,sparringem se neda dost dobre pripravit na ulici takze si nedelam blahy nadeje ale myslim ze je to rozhodne lepsi nez nedelat nic
4ema - píšeš sem tak, ako keby si najbližších 10000 km okolo seba nikoho nemal... nehovor mi, že nemáš v okolí nejaké kluby BS, kde by si sa mohol trošku otĺcť... P.S. 15 - 20 min. je málo...
Glocku--modelovky su taka ista pomocka ako ten sparing..o nic lepsia
Pokial si posrany pri sparingu tak zabudni,ze modelovky to poresia za teba na ulici treba aj jedno aj druhe..ale pokial chyba experience z ulice,tak je to ako ked sa ucite dopravne predpisy a mate to nadupane,ale nikdy ste nejazdili na aute...a ulica je aj tak jeden velky hnoj..pomaly zacinam byt na vsetko co ma nieco spolocne s nazvom streetfight alergicky P.S. sudy a advokati su velmi draha vec a zapis v registry trestov tiez v biznise na doveryhodnosti neprida:wink:
Myslím, že je lepšie ísť pár minút naplno, odchych a zase naplno ako chvíľu naplno a potom dlho mátoha... radšej urobiť menej kombinácií, ale každú poriadne... so športom to nič nemá... telo holt nevie ísť stále naplno, potrebuje oddych a potom keď naberie sily, tak zase frčí... najlepší fighteri na svete vedia ísť naplno tiež len pár minút a potom musia pauzovať... holt nie sme srnky
CHceš se uMét bránít na ulici??? tak se tam začni rvát a časem se to naučíš.. Doporučuji: vyhlédi si nějakou diskotéku kde tě nikdo nezná ( nejlépe cigánskou ) a můžeš začít... Ano ono se to lehce říká, ale po prvních 5 bitkách se do toho vžiješ a budeš se těšit na každý víkend, protože víš že bude sranda a plno krve
Emanuele píše:Tj mozna ten problem proc se mi nas sparring nelibi,diky moc ...protoze mi treba 1/2 casu toho sparringu chodime kolem sebe a studujeme se a taky hlavne kdyz se jeden druhyho uderi do hlavy tak stop...je to s jednoho duvodu co sme vymysleli s klukama . z vlastni zkusenosti vim,ze sparring s mlacenim hlava nehlava je divnej a nic se na nem nenaucis,mozna casem, ale co treba s ulice vim ze vetsinou kdyz se ti podari se k nemu dostat a a dat mu fakt jednu tecku ,ne nejakou dotykacku ale fakt ze se ti podari tak se but schouli a spadne na zem nebo se otoci ci vyvrati oci a pak uz mas cas tam dalsi prispet,tj ale jen MUJ nazor .Proste nas sparring vipada tak ze proste zacneme a chodime a studujeme se ,a proste az vidim prilezitost ci nejakou vhodnout situaci tak do neho du na plno ale pokud se jednomu s nas dvou podari jednou ci dvakrat zasahnout do hlavy tak stop,oddalime se a jede to nanovo...
Emanuele píše:CHceš se uMét bránít na ulici??? tak se tam začni rvát a časem se to naučíš.. Doporučuji: vyhlédi si nějakou diskotéku kde tě nikdo nezná ( nejlépe cigánskou ) a můžeš začít... Ano ono se to lehce říká, ale po prvních 5 bitkách se do toho vžiješ a budeš se těšit na každý víkend, protože víš že bude sranda a plno krve
Dokud te nekdo nepodrezene sranda ale nevim mno ,myslim ze je to trosku nebezpecny v dnesni dobe to totiz uz neni jen o rukach ale o obuskach,slzacich a taky na tebe nekdo vytahne takovej ten zeleznej argument co strili dalsi zelezny argumenty a myslim ze jsi dohral,v tomhle pripade dobojoval...
ale jako napad to neni zly...
No něco jsem tu přečetl, ale ani ne vše ... pardón. Prvně sparing je tréninkový zápas. Takže už je celkem jedno při jakém spoortu (box, kick, thai), samozřejmě tě to na ulici hodně připraví, ale nikdy ne úplně. Přesto mi to přijde sprostý dělat sparing pro přípravu boje na ulici! Či podobně. Nikdy se nechci prát a rád se z toho vykecám, případně vyhádám! Když už to jinak nejde myslím, že jsem boxem připraven ránu dát, ale především dostat. Znám lidi, kteří po úderu do ramene propadnou bolesti Jestli jsem to však pochopil dobře tak ty děláš sparing tak trochu bezhlavě, bez stylu bez trenéra a to jak píšeš dřív nebo později ztratí smysl. Naučíš se rány asi přijímat, ale technika rozdávání nebude nejideálnější. Jak říkám, nečetl jsem tu vše, pardón, ale mám pocit, že by ses klidně mohl vyřádit v nějakým klubu pod kvalitním vedením
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků