Stagnace sparringu

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Stagnace sparringu

Příspěvekod Emanuele » stř 23. kvě, 2007 20:49

Muzete mi nekdo poradit prosim,snazim se delat sparring v posledni dobe skoro trikrat za tyden,ne nejaky prehnany doby,kolem 15 -20 minut alep orad se mi zda ze neni dost realistickej aby me ukazal neco na ulici .Aji protoze moje sarring partneri sou porad ty sami,sou to 3 lidi porad dokola a nikdo jinej,uz vim jak se chovaji ,znam jejich utoky a aji to v cem sou slaby .Taky de o to ze jejic utoky sou promysleny a nejsou to takovy ty chaoticky utoky jaky vidim na ulici ci tak proto so rikam ,ma cenu po tolika letech delat sparring porad s tema samima lidma ?Co byste mi poradili ?Diky moc...

uprava:podle toho co vim a co sem tu cetl,sparringem se neda dost dobre pripravit na ulici takze si nedelam blahy nadeje ale myslim ze je to rozhodne lepsi nez nedelat nic :wink:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. kvě, 2007 21:18

jednoznacne cross-training, cili x kamosu co delaj x ruznych systemu (stand-up/grappling, kopaci/bouchaci... ) - po jiste dobe (kdyz mas zaklady vice nez v pazi) se v treninku b.u. rozhodne vyplati "promiskuita".

mimo to, tzv. "sparringu" je prece opet x podob.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Stagnace sparringu

Příspěvekod DrGlock » čtv 24. kvě, 2007 12:28

Emanuele píše:Muzete mi nekdo poradit prosim,snazim se delat sparring v posledni dobe skoro trikrat za tyden,ne nejaky prehnany doby,kolem 15 -20 minut alep orad se mi zda ze neni dost realistickej aby me ukazal neco na ulici .Aji protoze moje sarring partneri sou porad ty sami,sou to 3 lidi porad dokola a nikdo jinej,uz vim jak se chovaji ,znam jejich utoky a aji to v cem sou slaby .Taky de o to ze jejic utoky sou promysleny a nejsou to takovy ty chaoticky utoky jaky vidim na ulici ci tak proto so rikam ,ma cenu po tolika letech delat sparring porad s tema samima lidma ?Co byste mi poradili ?Diky moc...

uprava:podle toho co vim a co sem tu cetl,sparringem se neda dost dobre pripravit na ulici takze si nedelam blahy nadeje ale myslim ze je to rozhodne lepsi nez nedelat nic :wink:

Sparring je jenom sport a zábava a to, jak dobrej seš ve sparringu, nevypovídá nic o tom, jak se dokážeš bránit na ulici. Sparring ti dá samozřejmě hodně, ale je to jen souboj a pokud to chceš brát jako přípravu na ulici, musíte dělat modelovky/scénáře. Prostě si musíte rozdělit role na útočníka (útočníky) a obránce. A minimálně útočník by si měl vzít alespoň helmu s mříží a nějakou vestu, ať si do něj můžeš trošku reálně bouchnout.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 24. kvě, 2007 13:29

Glocku--modelovky su taka ista pomocka ako ten sparing..o nic lepsia :wink:
Pokial si posrany pri sparingu tak zabudni,ze modelovky to poresia za teba na ulici :wink: treba aj jedno aj druhe..ale pokial chyba experience z ulice,tak je to ako ked sa ucite dopravne predpisy a mate to nadupane,ale nikdy ste nejazdili na aute...a ulica je aj tak jeden velky hnoj..pomaly zacinam byt na vsetko co ma nieco spolocne s nazvom streetfight alergicky :evil: P.S. sudy a advokati su velmi draha vec a zapis v registry trestov tiez v biznise na doveryhodnosti neprida:wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 24. kvě, 2007 13:36

:lol: :lol:
Naposledy upravil diablik dne ned 11. lis, 2007 2:37, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 15:52

Ukropcany:

4ema - píšeš sem tak, ako keby si najbližších 10000 km okolo seba nikoho nemal... nehovor mi, že nemáš v okolí nejaké kluby BS, kde by si sa mohol trošku otĺcť... P.S. 15 - 20 min. je málo...

Mno mas pravdu,o tomhle reseni uz dlouho premyslim,vice mene uz sem to parkrat delal s klukama s boxu a jen tak off topic s klukama s aikida :roll:
s tema boxerama me stvalo jen to ze sem nesmel pouziovat nohy protoze by to nebylo fer ,jako ja vim reknete co je to fer ale jakej trenink to je kdyz tomu boxerovy budu sazet jeden lowkick za druhym a on si ani neskrtl,mno jeste to budu muset nejak vypilovat protoze ty boxeri byli taky nauceni bojovat jen proti boxerum a nejak to taky nebylo ono.Jinak je mi docela trapny jim do ciziho klubu vk terym sem nikdy nebyl a zeptat se mistra o sparring ...

Jinak ty rikas ze 15-20 min je malo ale my vetsinou sparring delame na konci treninku a reknu ti ze po 20 minutach uz se mi tak mota palice,mam tezky ruce a sotva se hybu ze toho mam vic nez dost :? Jinak dik za radu...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 24. kvě, 2007 16:50

Nechci říct nějakou blbost.ale sparring mi přijde dobrej hlavně že človek piluje reakce ,tedy umět,uhnout,vykrýt,udeřit . A co zkusit nějaký obměny. když jsem cvičil kdysi karate tak jsme z kamošem cvičili třeba jeden jen uhýbal druhý utočil.nebo jeden stál u zdi nemohl ustupovat.či vyborná věc na postřeh.udelat si papíru trubku tyč a jeden z ní utočí a tak podobně
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 17:34

Mno neni to kolovej sparring,vice mene jezdime do unavy,az jeden uz neni schopnej drzet ruce tak chvili pausa.Neni to nejlepsi system ale vzhledem k tomu ze nedelam box,ci kick box ani zadnej sport ale delam sparring vylozene pro reflexi tak je to ok podle me ...co si myslis ty?
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 17:41

Glocku--modelovky su taka ista pomocka ako ten sparing..o nic lepsia
Pokial si posrany pri sparingu tak zabudni,ze modelovky to poresia za teba na ulici treba aj jedno aj druhe..ale pokial chyba experience z ulice,tak je to ako ked sa ucite dopravne predpisy a mate to nadupane,ale nikdy ste nejazdili na aute...a ulica je aj tak jeden velky hnoj..pomaly zacinam byt na vsetko co ma nieco spolocne s nazvom streetfight alergicky P.S. sudy a advokati su velmi draha vec a zapis v registry trestov tiez v biznise na doveryhodnosti neprida:wink:

Vubec mi tohle nerikej,predminulou sobotu se mi v face to face stalo ze kluk me rozbil zrcatko od auta a pak me jeste nadaval do curaku,ja sem trosku lapl nerva a on vystrcil ten jeho ksicht a rekl mi dotkni se me a zazaluju te,moji kamosi te znaj ...na to sem nemel slova tak sem to nechal byt!
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 17:48

Myslím, že je lepšie ísť pár minút naplno, odchych a zase naplno ako chvíľu naplno a potom dlho mátoha... radšej urobiť menej kombinácií, ale každú poriadne... so športom to nič nemá... telo holt nevie ísť stále naplno, potrebuje oddych a potom keď naberie sily, tak zase frčí... najlepší fighteri na svete vedia ísť naplno tiež len pár minút a potom musia pauzovať... holt nie sme srnky

Tj mozna ten problem proc se mi nas sparring nelibi,diky moc ...protoze mi treba 1/2 casu toho sparringu chodime kolem sebe a studujeme se a taky hlavne kdyz se jeden druhyho uderi do hlavy tak stop...je to s jednoho duvodu co sme vymysleli s klukama . z vlastni zkusenosti vim,ze sparring s mlacenim hlava nehlava je divnej a nic se na nem nenaucis,mozna casem, ale co treba s ulice vim ze vetsinou kdyz se ti podari se k nemu dostat a a dat mu fakt jednu tecku ,ne nejakou dotykacku ale fakt ze se ti podari tak se but schouli a spadne na zem nebo se otoci ci vyvrati oci a pak uz mas cas tam dalsi prispet,tj ale jen MUJ nazor .Proste nas sparring vipada tak ze proste zacneme a chodime a studujeme se ,a proste az vidim prilezitost ci nejakou vhodnout situaci tak do neho du na plno ale pokud se jednomu s nas dvou podari jednou ci dvakrat zasahnout do hlavy tak stop,oddalime se a jede to nanovo...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

:D:D:D

Příspěvekod Ragnarok » čtv 24. kvě, 2007 18:01

CHceš se uMét bránít na ulici??? tak se tam začni rvát a časem se to naučíš.. Doporučuji: vyhlédi si nějakou diskotéku kde tě nikdo nezná ( nejlépe cigánskou ) a můžeš začít... Ano ono se to lehce říká, ale po prvních 5 bitkách se do toho vžiješ a budeš se těšit na každý víkend, protože víš že bude sranda a plno krve 8)
Ragnarok
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 18:06

CHceš se uMét bránít na ulici??? tak se tam začni rvát a časem se to naučíš.. Doporučuji: vyhlédi si nějakou diskotéku kde tě nikdo nezná ( nejlépe cigánskou ) a můžeš začít... Ano ono se to lehce říká, ale po prvních 5 bitkách se do toho vžiješ a budeš se těšit na každý víkend, protože víš že bude sranda a plno krve

Dokud te nekdo nepodreze :wink: ne sranda ale nevim mno ,myslim ze je to trosku nebezpecny v dnesni dobe to totiz uz neni jen o rukach ale o obuskach,slzacich a taky na tebe nekdo vytahne takovej ten zeleznej argument co strili dalsi zelezny argumenty a myslim ze jsi dohral,v tomhle pripade dobojoval... :? ale jako napad to neni zly...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 24. kvě, 2007 20:12

Emanuele píše:Tj mozna ten problem proc se mi nas sparring nelibi,diky moc ...protoze mi treba 1/2 casu toho sparringu chodime kolem sebe a studujeme se a taky hlavne kdyz se jeden druhyho uderi do hlavy tak stop...je to s jednoho duvodu co sme vymysleli s klukama . z vlastni zkusenosti vim,ze sparring s mlacenim hlava nehlava je divnej a nic se na nem nenaucis,mozna casem, ale co treba s ulice vim ze vetsinou kdyz se ti podari se k nemu dostat a a dat mu fakt jednu tecku ,ne nejakou dotykacku ale fakt ze se ti podari tak se but schouli a spadne na zem nebo se otoci ci vyvrati oci a pak uz mas cas tam dalsi prispet,tj ale jen MUJ nazor .Proste nas sparring vipada tak ze proste zacneme a chodime a studujeme se ,a proste az vidim prilezitost ci nejakou vhodnout situaci tak do neho du na plno ale pokud se jednomu s nas dvou podari jednou ci dvakrat zasahnout do hlavy tak stop,oddalime se a jede to nanovo...

Ten váš "chodící" taktickej sparring s frekvencí 1 úder za 2 minuty bych fakt chtěl vidět... :lol: Hele - není to až tak dávno, co jsem řešil podobný problém. X let jsem se snažil cvičit něco jako MMA se zaměřením na praktickou sebeobranu. V té naší (v posledních letech) malé skupince už jsme se také měli přečtený, navíc já byl tak nějak nejlepší, tudíž jsem je při sparringu vždy s přehledem zbušil, takže oni se sice učili a zlepšovali, ale já solidně zahníval. Proto jsem začal hledat, kde bych si mohl zaspárovat s více lidma lepšíma než já, abych se zase dostal do formy a něco se přiučil. Jelikož jediný kickbox klub v místě mého bydliště, který jsem původně znal, si hrál na líheň budoucích šampiónů a já se jim tam "nehodil", už jsem si prostě domlouval to, že si občas zajedu 50 km daleko zaspárovat do klubu, kde s tím nemají problém. Ale nakonec se objevil další klub v blízkosti a já mám dosud vystaráno. Takže hledej! Klubů, kteřé se zabývají praktickou sebeobranou a mají i kvalitní sparringy v ČR moc nenajdeš, rovněž tak "ultimátníky". Praktičtější bude se porozhlédnout po nějakém box, kickbox, Muay Thai či případně Wing Chun klubu. Jestli chceš kvalitní sparring, na ty ostatní se vy***. Píšeš, že by tě štvalo, že u boxerů nemůžeš používat nohy... No a co? Lepší než nic. V kick nebo MT klubech se taky někdy z různých důvodů spáruje jenom rukama, ty jsou totiž základ! A to jak jsi sázel boxerovi jeden lowkick za druhým a on se na nic nezmohl... To dělal box teprve tejden nebo co? Nebo to zastavování po každé ráně do hlavy... Proč jako? Myslíš, že každá rána do hlavy soupeře rozhodí tak, že už nemusíš pokračovat? Podle toho co píšeš, to vaše BU / BS (co vlastně děláš?) vypadá na těžkej amatérizmus... Takže až ten klub najdeš, možná by neškodilo si nejprve zaplatit pár lekcí, aby ses něco naučil, než si rovnou s těma dosavadníma "sparringovýma" zkušenostma nechat dát v ringu přes držku od nějakýho monstra jako je ukropcany... :twisted:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Sparing

Příspěvekod lukaskon » čtv 24. kvě, 2007 21:07

No něco jsem tu přečetl, ale ani ne vše ... pardón. Prvně sparing je tréninkový zápas. Takže už je celkem jedno při jakém spoortu (box, kick, thai), samozřejmě tě to na ulici hodně připraví, ale nikdy ne úplně. Přesto mi to přijde sprostý dělat sparing pro přípravu boje na ulici! Či podobně. Nikdy se nechci prát a rád se z toho vykecám, případně vyhádám! Když už to jinak nejde myslím, že jsem boxem připraven ránu dát, ale především dostat. Znám lidi, kteří po úderu do ramene propadnou bolesti :-) Jestli jsem to však pochopil dobře tak ty děláš sparing tak trochu bezhlavě, bez stylu bez trenéra a to jak píšeš dřív nebo později ztratí smysl. Naučíš se rány asi přijímat, ale technika rozdávání nebude nejideálnější. Jak říkám, nečetl jsem tu vše, pardón, ale mám pocit, že by ses klidně mohl vyřádit v nějakým klubu pod kvalitním vedením.
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. kvě, 2007 21:10

Emanuele píše:
CHceš se uMét bránít na ulici??? tak se tam začni rvát a časem se to naučíš.. Doporučuji: vyhlédi si nějakou diskotéku kde tě nikdo nezná ( nejlépe cigánskou ) a můžeš začít... Ano ono se to lehce říká, ale po prvních 5 bitkách se do toho vžiješ a budeš se těšit na každý víkend, protože víš že bude sranda a plno krve

Dokud te nekdo nepodreze :wink: ne sranda ale nevim mno ,myslim ze je to trosku nebezpecny v dnesni dobe to totiz uz neni jen o rukach ale o obuskach,slzacich a taky na tebe nekdo vytahne takovej ten zeleznej argument co strili dalsi zelezny argumenty a myslim ze jsi dohral,v tomhle pripade dobojoval... :? ale jako napad to neni zly...

Neni to jen nebezpecne ... je to ve vsech ohledech pitomost :!: Jsou plne hrbitovy lidi, kteri si sli cokoli zkouset na ostro ... jen uz nikdy nikomu nereknou, ze to byla zasadni chyba. Na ulici se musis pripravit (mimochodem jako na vsechno). Ve vztahu ke sparingu a model. situaci plati to, co napsal Diablik!

Jinak jestli se nejakej boxer potentoval z lowkicku (ktere delas tak jak si je delal na navsteve u nas), tak jen predstiral, ze je boxer :D
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 21:45

Jj asi mate pravdu mno :? co nadelam ,uz sem si na kluky zvykl a prubeh treninku atd mi vyhovuje takze...neni co resit ale jinak diky moc za nejaky rady,skusim se poohlidnout po nejakych klubech kde bych si mohl vyzkouset to co rikate,co me napada tak je taky nejaky kyokushin karate blizko a tak tak to skusim :wink: :) diky moc vsem ...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » čtv 24. kvě, 2007 21:50

No něco jsem tu přečetl, ale ani ne vše ... pardón. Prvně sparing je tréninkový zápas. Takže už je celkem jedno při jakém spoortu (box, kick, thai), samozřejmě tě to na ulici hodně připraví, ale nikdy ne úplně. Přesto mi to přijde sprostý dělat sparing pro přípravu boje na ulici! Či podobně. Nikdy se nechci prát a rád se z toho vykecám, případně vyhádám! Když už to jinak nejde myslím, že jsem boxem připraven ránu dát, ale především dostat. Znám lidi, kteří po úderu do ramene propadnou bolesti Jestli jsem to však pochopil dobře tak ty děláš sparing tak trochu bezhlavě, bez stylu bez trenéra a to jak píšeš dřív nebo později ztratí smysl. Naučíš se rány asi přijímat, ale technika rozdávání nebude nejideálnější. Jak říkám, nečetl jsem tu vše, pardón, ale mám pocit, že by ses klidně mohl vyřádit v nějakým klubu pod kvalitním vedením

mno my prave delame to co my tady kluci vycetli,snazime se proste najit vhodnou prilezitost a pak jit tvrde ale neni to takovej ten bezhlavej sparring kterej je asi nejlepsi na tu pripravu,proste snazime se do toho ty techniky zapojit uz od zacatku ale ono to asi orpavdu neni idealni vzhledem k tomu ze po jedne ci dvou ranach se dycky odalime a deme zunova na to,budu o tom premyslet:)
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wordsworth » pát 08. čer, 2007 12:52

Já bych se učila techniky a ty pak zkoušela při modelových situacích.Měla jsem tu čest pár konfliktů na ulici řešit.Sparing je úplně o něčem jiném.Oťukáváš soupeře,provádíš techniky a víš že nepřijde s nějakou špinavostí.Ulice?Nevíš jestli je útočník ozbrojený,útok byl mnohem prudší,třeba má někde kámoše atd.Tudíž víc adrenalinu a zvládnout ho může být problém.Tím ovšem netvrdím že sparingy jsou k ničemu
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně