Karate nebo jiné BU...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Karate nebo jiné BU...

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 12:47

Chtěl bych se zeptat na váš názor na karate. Jeden známý dělá karate už 16 let a nepřímo mi nabídl, že chodí cvičit do lesa a že by mi třeba ze začátku pomohl atd. Jen jsem na nějakých fórech četl nějaké témata a všude vidím že je karate na nic atd. Chtěl bych se hlavně naučit jak se bránit a taky si posílit kondičku. Neříkám že by bylo špatné naučit se i nějaké útočné údery atd. Ale nejsem žádný bitkař!! Jsem z jednoho malého města u Ostravy. Sám doma posiluju každý den zhruba 45-60 minut. Dřepy, sedylehy, činky, kliky na pěstech. Bude mi za 3 měsíce 15. Předem díky za odpovědi...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 13:42

ahoj Karate určitě k něčemu je.Karatáci jsou borci a dobrý vyšlehaný kumiták sundá každého!!! u karate je akorát důležité u koho trénuješ.Bohužel v dnešní době se oddíly karate specializují bud na kata nebo kumite záleží na mistrovi takže popřemýšlej co vlastně chceš.Dívej pokud chceš nejlepší oddíl na kumite tak ten je v Havířově a na kata jsou dobří bud na Hladnově(nad bazalama) nebo v Porubě karate tygr shotokan.Nebo zkus kyokushin ten je tež fajn a trénuje se vedle carrefouru.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 31. kvě, 2007 13:55

kik píše: u karate je akorát důležité u koho trénuješ.

ne u koho,ale JAK trénuješ....... :wink: :idea: ...a o té specializaci to taky není pravda...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 14:07

Přiznám se že katy je asi to jednié co mi u karate vadí, nejak mě táhne spíš kumite :) A bydlím blizko ostravy, takže bych ani nemusel moc dojíždět, jen bych se chtěl zeptat co to znamená to shokotan?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 14:38

ghekone, karate bez kata nebo bez kumite není kompletní. Nespecializují se ani tak oddíly, jako jednotliví karatisté - a to ještě platí jen pro ty, kteří dělají karate jako sport. Pokud nechceš soutěžit, najdi si nějaký oddíl tradičního karate - tady se s postupem času můžeš zaměřit na to, co ti nejvíc sedí.
Shotokan je jen jedna ze škol (stylů) karate. I když ho sám dělám, netroufám si to tady nějak rozebírat - určitě se ozve někdo povolanější. Hledej shotokan tady na fóru, ve vikipedii...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 14:43

Já chci soutěžit, ale ne v kata ale v kumite. Jinak díky a rady...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 14:55

No, jsi mladý, tak bys měl :wink: V tom případě si samozřejmě vybereš sportovní oddíl - tvůj trenér tě pochopitelně bude nominovat do disciplín, které ti půjdou nejlíp.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 15:58

Chtěl jsem se ještě zeptat, máte někdo nějakou zkušenost se školou
Karate Tygr Shotokan???
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » čtv 31. kvě, 2007 16:12

ahoj Karate určitě k něčemu je.Karatáci jsou borci a dobrý vyšlehaný kumiták sundá každého!!!

"Kumite" - tim nemyslis to bezkontaktni ofukovani se uderama a rvani jako paviani, ktery se v shotokanu za kumite vetsinou povazuje, ze ne?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 16:58

DMC píše:"Kumite" - tim nemyslis to bezkontaktni ofukovani se uderama a rvani jako paviani, ktery se v shotokanu za kumite vetsinou povazuje, ze ne?

Prudíš zbytečně - pokud jde o sportovní formu, asi by tě nějaký sudí poučil, jak je to s kontaktem a vyjádřením. Pokud při sportovním kumite půjdeš na kontakt, možná si pohoníš své ego na shotokanu, ale nevyhraješ (já bych řekl bohužel).
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 17:03

Jo a jeste jedna vec :) Kdyz se tak divam na ty ruzne weby a galerie tak vidim jen same male decka, delaji vubec karate i lidi od 15 nahoru???
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 17:25

A na náš web jsi se díval :?: :lol:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 18:24

ghekon píše:Já chci soutěžit, ale ne v kata ale v kumite. Jinak díky a rady...

tak to máš jednoduché nejlepší oddíl na kumite je v havířově baník nebo pak ještě ludgeřovice.Karate tygr shotokan je na kata.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 18:34

DMC píše:
ahoj Karate určitě k něčemu je.Karatáci jsou borci a dobrý vyšlehaný kumiták sundá každého!!!

"Kumite" - tim nemyslis to bezkontaktni ofukovani se uderama a rvani jako paviani, ktery se v shotokanu za kumite vetsinou povazuje, ze ne?

chacha to jsem se dobře pobavil je vidět ,že jsi expert na karate.A jestli bezkontaktní znamená mít úder pod kontrolou v plné rychlosti a jen se dotknout soupeře aniž bys mu ublížil ........jsi úplně mimo.V naší republice je plno skvělích kumitáků samozřejmě ,že jsou i špatní ,ale to je přece všude.Ale když je kumiták dobrý tak nemá konkurenci nic rychlejšího jsem neviděl a o rychlosti to je .
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 18:41

graver píše:ghekone, karate bez kata nebo bez kumite není kompletní. Nespecializují se ani tak oddíly, jako jednotliví karatisté - a to ještě platí jen pro ty, kteří dělají karate jako sport. Pokud nechceš soutěžit, najdi si nějaký oddíl tradičního karate - tady se s postupem času můžeš zaměřit na to, co ti nejvíc sedí.
Shotokan je jen jedna ze škol (stylů) karate. I když ho sám dělám, netroufám si to tady nějak rozebírat - určitě se ozve někdo povolanější. Hledej shotokan tady na fóru, ve vikipedii...

já ti tady můžu vyjmenovat spoustu klubů které se specializují čistě na kumite !!!!!!!!!!!!!takže to je blbost co jsi napsal !!!!!!!!a co je pro tebe tradiční karate ?vím ,že tradiční karate se cvičí v RBKA pod vedením Jana Gyuryse ,ale to vím ,že volné kumite tam není takže je to další blbost co jsi napsal protože když budeš dělat tradiční karate a v něm volné kumite tak ee. Shotokan není tradiční karate to vzniklo až ve 20 století právě z tradičního karate, ale nic ve zlém :wink:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 18:52

Jendis píše:
kik píše: u karate je akorát důležité u koho trénuješ.

ne u koho,ale JAK trénuješ....... :wink: :idea: ...a o té specializaci to taky není pravda...... :wink:

nesouhlasím!!!jedině pod správným vedením se někam dostaneš řekni mi jak tě má někdo něco naučit když to sám neumí a vlastně když to neumí tak to ani nebude učit to je logické ne?takže je velmi důležité u koho trénuješ!!řekni mi když tě bude učit někdo tsuki s loktama od těla bez pohybu boků atd a ty to pojedeš na 100%tak se někam dostaneš?ale naopak když je dobrý trenér tak tě naučí techniku a ještě tě vybičuje k tomu at makáš takže je to o trenérovi a o jeho metodice.hm
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 31. kvě, 2007 18:55

to kik: Každý karate bylo nejdřív tradiční... Sportovní odvětví se vylouplo se shotokanem se dá říci. Tuším, že Nakayama vytvořil kumite a jeho pravidla. Jo a tradiční karate tak trochu dělám a volný kumite tam je.
Co se toho ofoukávání pěstí týče... Znám pár lidí co se potkali s "kontrolory" úderů a poslali je k zemi. Také mám kamaráda co má 2.kyu v shotokanu a s prohlášením, že se na této komedii odmítá podílet odešel ke kyokushinu... Pravda bude asi někde uprostřed :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 19:02

kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 31. kvě, 2007 19:03

4Kik....no však právě.... :wink: mluvím o tom samém,jenže jinak..... 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 19:05

Jendis píše:4Kik....no však právě.... :wink: mluvím o tom samém,jenže jinak..... 8)

aha takže to jak bylo myšleno z pohledu trenéra takto potom je vše ok
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně