Kam v Brně

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Kam v Brně

Příspěvekod ing » úte 26. čer, 2007 16:18

Ahoj, od září budu bydlet v Brně e a napadlo mě, že bych zkusil box. Už dlouho o tom přemýšlim, nevíte o nějakym dobrym klubu, kam můžu přijít i když nic neumim a kde mě hned nezabijou? Myslim, že kondici nemam špatnou. Dík
ing
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raptor » úte 26. čer, 2007 16:26

Brno Starý ®abiny, sportovní hala Rosnička, ptej se po Yusufovi ...
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Kam v Brně

Příspěvekod TongPa » úte 26. čer, 2007 20:24

ing píše:...nevíte o nějakym dobrym klubu, kam můžu přijít i když nic neumim a kde mě hned nezabijou?...

:lol: :lol: :lol:

Tohle je typická představa laické veřejnosti o boxu... :D :roll:

"Přijdu tam, hned ve dveřích mi dají na ruce boxérky, strčí mě do ringu a tam mě nějaký osvalený boxérský vyhráblo zmlátí do bězvědomí, pokud mě rovnou nezabije..." 8O

Neboj, takhle to vůbec nechodí. Nejdřív budeš makat na fyzičce, učit se jak se hýbat, správné provedení úderů a podobně... K tomu pak drily ve dvojicích, kde se naučíš i krýt a uhýbat před údery. Teprve až tohle všechno opravdu zvládneš, což ti bude chvíli trvat, pošle tě trenér do sparringů (cvičné zápasy). Samozřejmě pokud budeš i ty sám chtít, násilím tě nutit nebudou a ani nemůžou... :lol: První sparringy absolvuješ s největší pravděpodobností se sparringpartnery, kteří budou na stejné úrovni jako ty, protože začátečníků je v klubech vždycky dost.

Tak žádnej strach a s chutí do toho. :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně