Znecitliveni holeni

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Znecitliveni holeni

Příspěvekod mfh » ned 15. črc, 2007 20:08

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli mate nekdo nejaky zkusenosti tady s timto ? Slysel jsem, ze pomaha trit si holenni kosti treba nejakym kusem dreva nebo tak... Ale abych se priznal, nevim moc co je na tom pravdy : ) predem diky za odpovedi
mfh
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TF » pon 16. črc, 2007 19:15

přesně tak třeba japonci si to prej okopavaj o babusy ale to bych ti neradil páč by sis ty holeně moh taky pěkně odrovnat :roll:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 16. črc, 2007 20:53

Nejlepší pro trénink holení je betonovej sloup:

http://www.youtube.com/watch?v=EmhcdkeD9PM

:twisted: :twisted: :twisted:

(Pro natvrdlé: To byl vtip! :roll: )

A teď vážně - u lidského těla obvykle platí, že co se dlouhodobě zatěžuje, to se otuží a zesílí. Ovšem zatěžovat neznamená zničit, to by nikam nevedlo. Na otužování holení bohatě stačí kopat například lowkicky do box. pytle. U většiny pytlů časem dochází vlivem neustálého otloukání k pozvolnému sesypávání výplně, takže úplně dole jsou tvrdý jako svi*ě... :roll: Já sám toho ovšem moc nenakopu. Ale lidi, kteří se tomu opravdu věnují tvrdí, že než se holeně pořádně "zatáhnou", trvá to hodně měsíců. Ale nějaké znecitlivění nepřichází do úvahy, bolí to pořád, jen si na tu bolest zvyknou.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 17. črc, 2007 6:49

ukropcany píše:4TongVonPa - no, ale jak to tak vidím s odstupom pár rokov, tak ani jemu sa do toho stĺpu veľmi nechcelo... :twisted: :wink:

Taky bych se vsadil, ze to byla jedna z poslednich natacenych scen a pak radna rekonvalescence :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 17. črc, 2007 9:17

ukropcany píše:4TongVonPa - no, ale jak to tak vidím s odstupom pár rokov, tak ani jemu sa do toho stĺpu veľmi nechcelo... :twisted: :wink:

Jo, brácha Po na sebe byl vždycky opatrnej... :twisted: :wink:

luen píše:Taky bych se vsadil, ze to byla jedna z poslednich natacenych scen a pak radna rekonvalescence :lol:

Trochu pochybuju, že ten sloup byl opravdu betonovej, podle toho, jak se to hýbalo nahoře u toho překladu, bych to šacoval na dutej sloup z prken s odpovídající imitační povrchovou úpravou... :wink: Ale nejsem jasnovidec, třeba to byl opravdu betonovej sloup... Pak ovšem při představě, že bych do toho měl naplno kopnout holení (ještě s tím rizikem, že trefím hranu) vykazuji podivné svévolné stahy v oblasti análního svěrače... :oops: :lol: :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 17. črc, 2007 9:44

ahoj já znám jednu možnost z karate na otužení .Není tak drastická a funguje dobře však vyzkoušej a uvidíš sám.Dá se to dělat ve dvojici nebo sám.Vem si tyčku nebo váleček na nudle a přejížděj si s s ní holen nohy měj špičkama nahoru udělej to třeba 30 krát tam a zpátky pak vytoč špičky od sebe a projed si vnitřní část holení(je to masíčko :twisted: )a když to budeš dělat s někým tak mu řekni at si veme tyčku a at ti ji dá na holen a onat ji má na předloktí a pohybem rukou dopředu dozadu bude otužovat tebe i sebe.Můžeš to zkusit i na ruce klekni si a a dej ruce před sebe tak aby jsi měl lokty na zemi palce směrem nahoru a zas at někdo veme tyčku a předloktím po ní bude jezdit tam a zpět a pak se prohodte.Je to super cvik ,který mi hodně pomohl jeho výhoda je ,že otužíš kost rovnoměrně ze začátku budeš mít možná modřiny ,ale to neva.Ber to ,ale jako doplněk k pytli jo protože noha si musí zvykat také na náraz a to tím neprocvičíš.Určitě se tady ozve plno chytráků ,že je to blbost ,ale doporučuji než je poslechnout a zavrhnout to tak to zkus sám třeba týden a pak uvidíš změny vím ,že když jsem to dělal s kámošem tak pravidelně tak on zvyšoval tlak a po určité době jsem se sám divil ,že to co mě bolelo před tím je ted taková příjemná masáž.Nebo si vem váleček večer k televizi ted stejně dávají prd a jeď.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 17. črc, 2007 10:12

TongPa píše:Trochu pochybuju, že ten sloup byl opravdu betonovej, podle toho, jak se to hýbalo nahoře u toho překladu, bych to šacoval na dutej sloup z prken s odpovídající imitační povrchovou úpravou... :wink: Ale nejsem jasnovidec, třeba to byl opravdu betonovej sloup... Pak ovšem při představě, že bych do toho měl naplno kopnout holení (ještě s tím rizikem, že trefím hranu) vykazuji podivné svévolné stahy v oblasti análního svěrače... :oops: :lol: :wink:

Netřeba jen trocha pochybovat :wink: kdyby to byl opravdu ®B sloup co mimochodem tvoří či je součástí nosného systému celé budy ani by se nepohl tím jak se to hýbalo u toho průvlaku to bylo jasně vidět, navíc co by asi dělal další sloup metr od toho v té zdi..prostě budovu tvoří nejspíš rámový systém a oni mezi dva sloupy a příčel naflignili "jakoby sloup"
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 17. črc, 2007 11:56

kik píše:ahoj já znám jednu možnost z karate na otužení .Není tak drastická a funguje dobře však vyzkoušej a uvidíš sám.Dá se to dělat ve dvojici nebo sám.Vem si tyčku nebo váleček na nudle a přejížděj si s s ní holen nohy měj špičkama nahoru udělej to třeba 30 krát tam a zpátky pak vytoč špičky od sebe a projed si vnitřní část holení(je to masíčko :twisted: )a když to budeš dělat s někým tak mu řekni at si veme tyčku a at ti ji dá na holen a onat ji má na předloktí a pohybem rukou dopředu dozadu bude otužovat tebe i sebe.Můžeš to zkusit i na ruce klekni si a a dej ruce před sebe tak aby jsi měl lokty na zemi palce směrem nahoru a zas at někdo veme tyčku a předloktím po ní bude jezdit tam a zpět a pak se prohodte.Je to super cvik ,který mi hodně pomohl jeho výhoda je ,že otužíš kost rovnoměrně ze začátku budeš mít možná modřiny ,ale to neva.Ber to ,ale jako doplněk k pytli jo protože noha si musí zvykat také na náraz a to tím neprocvičíš.Určitě se tady ozve plno chytráků ,že je to blbost ,ale doporučuji než je poslechnout a zavrhnout to tak to zkus sám třeba týden a pak uvidíš změny vím ,že když jsem to dělal s kámošem tak pravidelně tak on zvyšoval tlak a po určité době jsem se sám divil ,že to co mě bolelo před tím je ted taková příjemná masáž.Nebo si vem váleček večer k televizi ted stejně dávají prd a jeď.

Si delas srandu, vid? Ty myslis, ze kdyz neco boli, tak je to otuzovani ... hele kopanec do rozkroku taky boli a nic tim neotuzis :wink:

Ted vazne ... jak jsem napsal je to beh na dlouhou trat ... vysledky nepoznate ani za tyden ... ani za mesic ... Mimochodem Kiku, taky bych si pral, abych mohl par dni sve telo naklepavat palickou na maso a pak uz nikdy nepotrebovat chranice ... skoda, ze takhle lidske telo nefunguje ... tedy vsem krome tebe :wink:

TongPa píše:Trochu pochybuju, že ten sloup byl opravdu betonovej, podle toho, jak se to hýbalo nahoře u toho překladu, bych to šacoval na dutej sloup z prken s odpovídající imitační povrchovou úpravou... Mrkající Ale nejsem jasnovidec, třeba to byl opravdu betonovej sloup... Pak ovšem při představě, že bych do toho měl naplno kopnout holení (ještě s tím rizikem, že trefím hranu) vykazuji podivné svévolné stahy v oblasti análního svěrače...

Jasne ze to byla atrapa, ale prave ta predstava te hrany ... :roll: :wink:
I tak si dal asi par kopu, ktere ho pak mohli mrzet ... Nez rejza rekl ze je to ok ... jestli tocili ten zaber napr. 40 min, tak si to stejne uzival i na atrape :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 17. črc, 2007 17:26

luen píše:Jasne ze to byla atrapa, ale prave ta predstava te hrany ... :roll: :wink:
I tak si dal asi par kopu, ktere ho pak mohli mrzet ... Nez rejza rekl ze je to ok ... jestli tocili ten zaber napr. 40 min, tak si to stejne uzival i na atrape :wink:

no v realitě právě na té hraně by byla možnost že se odloupne aspoň kousek omítky, ale pokus by to byl první a poslední :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 18. črc, 2007 10:44

ukropcany píše:Takže za chytrákov - Obrázek

Za týždeň neotužíš ani prd a nieto holeň... 8O nehovoriac o tom, že keď kopneš svalom, alebo členkom, tak si v prdeli tak či inak, pretože ani svaly, ani šlachy sa otužiť poriadne nedajú... každý fighter Ti to potvrdí... nehovoriac o tom, že kopať sa má práve vnútornou stranou holene, t.j. spomínané masíčko... kik, najprv si skús s niekým poriadne rozkopať nohy, než začneš radiť tieto hovadiny... :? Ty praktik... :roll:

:lol: :lol: :lol: to jsem čekal ,že se ozve oblíbené duo Pat a Mat.No nic kluci zavrhujte vše co je dobré jen tak dál jde vám to skvěle.A pokud by jsi četl můj příspěvek pozorněji tak jsem napsal ,že je to jen doplněk.Za týden uvidí změny ,že ho nebolí takoví tlak jak před tím a ne že rozkope každého.Ukropčany s tebou je sranda !! :lol:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 18. črc, 2007 10:49

a pro tebe mfh položil jsi tady otázku a já ti na ni odpověděl jak to jde.Možná vyzkoušíš to co jsem tady napsal možná ne, ale nic tím neztratíš když to vyzkoušíš a pak napiš jestli ti to pomohlo.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 18. črc, 2007 13:00

luen píše:kopanec do rozkroku taky boli a nic tim neotuzis

Třeba to děláš málo - Ukropčány píše o desetitisících opakování. Vsadil bych se, že pak by tě to fakt už nebolelo :D :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 18. črc, 2007 13:32

luen píše: ... hele kopanec do rozkroku taky boli a nic tim neotuzis :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=OdlvgIc5hgk&mode=related&search=
5:57 8O :?:, nebo http://www.youtube.com/watch?v=hyNmV2Y43ko&mode=related&search=.
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Val » stř 18. črc, 2007 14:00

Co si myslite o klasickem otuzovani v kunfu ? Takove ty zelezne kosile, koncetiny, genitalie ... Ma to realny smysl nebo je to jen takova perlicka do filmu ?
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod css94381672 » stř 18. črc, 2007 14:54

..no--je to divné jakési...ve filmech si kung-fuisti třou holeň bambusovou holí a boxují do misky s tvrdou rýží....

..tak to je blbost? ...prej že to znecitliví nervy (v případě ruky jsem dokonce slyšel, že se nervy, které jdou přes klouby časem přesunou do těch ďůlků mezi prsty...)
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 18. črc, 2007 15:06

pe25tr píše:
luen píše: ... hele kopanec do rozkroku taky boli a nic tim neotuzis :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=OdlvgIc5hgk&mode=related&search=
5:57 8O :?:, nebo http://www.youtube.com/watch?v=hyNmV2Y43ko&mode=related&search=.

JJ, ale to neni otuzeni, nybrz vtazeni :wink: Umime to vsichni ... staci hupsnout v lednu do reky :lol:

Je fakt, ze tohle musi cloveka naprosto zaskocit ... nepocital bych s tim, ze souper bude po dobrem zasahu do rozkroku jeste kontrovat :evil:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 18. črc, 2007 15:16

Val píše:Co si myslite o klasickem otuzovani v kunfu ? Takove ty zelezne kosile, koncetiny, genitalie ... Ma to realny smysl nebo je to jen takova perlicka do filmu ?

Smysl to ma ... ale vetsina lidi ma o techto vecech naprosto zkreslene predstavy, prave diky filmum. Lidske telo neni urcene a ani vhodne na demolovani vseho co je kolem nas ... Jde jen o to, aby si kazdy mohl radne uzit sparing a nepotreboval po kazdem kontaktu se souperem, pofoukat bebicko ... rozumime? Ze si na teto "vedlejsi" koleji kung fu nekdo ulitne ... je proste jeho mentalni problem :wink: Lepsiho bojovnika to z nej neudela ... Mnohdy ani nejde o tzv. "znecitliveni" lidskeho tela (nervy neotuzis ... jen je muzes poskodit), ale spise o to, jak zasahovane misto nastavit proti rane, aby nedoslo k jeho poskozeni + psychika + koncentrace na zapas (kaslat na rozptylovani bolesti) ... atd ... Zadna magie, jen poctivej trenink a um, jako vsude jinde :wink:

KUNG FU NENI A NIKDY NEBYLO CVICENI PRO CERNOKNEZNIKY :!: :!: :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 18. črc, 2007 15:57

Nechci do toho nijak moc zasahovat, holene moc otuzene nemam, spis naopak, ale podle me na holene a vubec proti bolesti pomaha univerzalne alkohol..takze radim jit na kazdej trenink poradne pod parou... :lol:
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 18. črc, 2007 18:41

luen píše:Je fakt, ze tohle musi cloveka naprosto zaskocit ... nepocital bych s tim, ze souper bude po dobrem zasahu do rozkroku jeste kontrovat :evil:

no já bych raději nepočítal s ničím ani s tím že dobrý zásah do koulí či kamkoli jinam někoho složí a dokuď nepůjde k zemi nepřestat útočit....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 19. črc, 2007 18:40

ukropcany píše:4kik - no to som rád, že «a bavím... :D

K otužovaniu - nemám to prečo skúšať, pretože:
1. na sebe robiť pochybné experimenty, tak na to som trošku starý a skeptický
2. žiadny známy fighter takúto, ani podobnú metódu nepoužíva a nemám dôvod si myslieť, že keby to fungovalo, tak by to nepoužívali. Takéto hovadiny ľudí napadli už 100000x v minulosti a keby to fungovalo, tak by sa to tak robilo
3. aj tí najlepší a najtvrdší fighteri sa nakopnú tak, že nie sú schopní pokračovať boji (viď Aerstov zápas tuším pred dvomi rokmi, kedy po dvoch kopnutých lowkickoch musel odstúpiť)
4. keďže za tréning nakopem úplne iný rád čo do množstva ako Tvojich 30 opakovaní, tak je to trápne. 30 čohokoľvek je blbosť na n-tú. Za 30 čohokoľvek neurobíš žiadnu prácu :idea: Aby niečo malo zmysel, tak toho musia byť DESA«TISÍCE :idea: A načo robiť desaťtisíce krát šúchanie nohy a potom ešte desaťtitíce kopov, keď v boji potrebujem kopať a nie ukazovať ošúchanú nohu... :roll: Ja sa strašne teším keď «a možno uvidím naživo, čo si zač... :D

4mfh - keď už tu niektorým robíš pokusného králita, tak skús aj toto - jednou nohou si prejdi 500x valčekom a druhou kopni 500 roundkickov do mechu po dobu jedného mesiaca každý druhý deň. Potom napíš ako sa Ti kope s jednou a druhou nohou :wink:

Ukropčany však to není pro tebe rada ,ale pro toho co se tu ptal jak to jde s dřevem.Mám to napsat velkým aby jsi to koněčně viděl je to pouze doplněk DOPLNEK chápeš význam toho slova?Sohlasím ,že dril je důležitý a že to musí být mnohem více opakování ,ale jde jen o to ,aby to zkusil a viděl ,že to funguje ,když snese po týdnu mnohem větší tlak.Jde mi jen o to at to zkusí a vidí sám na sobě jestli to funguje a pak to třeba zavrhne do svého tréninku nebo se na to vykašle .Ok ty zavrhuješ vše co neznáš ok neberu ti to zavrhuj . To že jsem mu poradil to s tím válečkem je součást jak jsem již napsal noha si musí zvyknout i na ten náraz a to jsem psal taky ,že na to tě váleček nepřipravý a jak píšeš ,že jednou nohou má jezdit 500 válečkem a druhou kopat tak jsi nepochopil význam toho slova ,že je to pouze doplněk.Tak mfh zkus to ještě trochu jinak at jsi uplně jak pokusný králík jednou nohou kopej jak psal Ukropčany do mechu a druhou kopej to samé do mechu plus ten váleček a pak uvidíš to vystihne to co jsem tu psal.Jo a k tvému bodu dvě chci se zeptat ,když jsi nikdy neviděl třeba trénovat nějakého borce třeba s expanderem tak to znamená ,že expander je na prd?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně