Raptor píše:Zdarec, myšlenka je to dobrá a chvályhodná, nicméně má 2 - 3 háčky

1. potřebuješ tracker software = nějakej PHP / perl / python / ASPX skript, kterej tvoří backend torrent webu....
Je videt, ze tomu rozumis dobre, proto se ptam - dokazes sehnat PHP engine? Nemyslim, ze potrebujeme hned posledni verzi. Netusim, v cem vsem se od sebe lisi, ale zacit by se dalo klidne s tou starsi verzi a casem by se upgradovalo.
Raptor píše:2. potřebuješ samostatnej server, kde pojede jen ten tracker a nic jinýho.
OK, pokud tomu dobre rozumim, chce to nakoupit zelezo, ziskat hosting a pak platit mesicni poplatky za spojeni. Pokud bude dost uzivatelu, nejaky cenovy model by se mozna postavil na zaklade zkusenosti z jinych trackeru - uzivatel by si mohl prikoupit GB pro zvyseni ratia, mesicni poplatek za clenstvi, to je tak zaklad. Jak jsem psal na zacatku - pokud by se do toho slo, je potreba to osetrit tak, aby se to nestavalo jednostrannou zalezitosti, kdy nekdo bude sypat a druhej sosat bez vlastnich prispevku. Myslim, ze materialy o BU jsou dost cenne veci, ze by se prihlasilo dost lidi.
Raptor píše:3. a jako poslední je tady otázka legality trackeru.
Sdílení materiálů chráněných autorským právem není legální, což znamená, že provozovat tracker může jen ten, kdo je srozuměnej s možností, že můžou nastat problémy s PČR ...
To by se dalo vyresit tim, ze pri registraci se toto zdurazni a pak co ja vim, tak provozovatel trackeru nenese odpovednost za to, co tam je, protoze na serveru fyzicky nic neni, krome samotnych torrent souboru. Vsichni jsme dospeli lide, takze bych to nechal na kazdem uzivateli, zda-li to riskne. Navic jsem si myslel, ze by to take mohlo byt dobre na vymenu videi ze seminaru a tam ten copyright asi neni tak zhavy, ze?
Shrnu-li to - byl by jsi schopen to postavit? Urcite by ti tu par lidi pomohlo (vcetne mne)