lowkick - zahnutí nártu

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

lowkick - zahnutí nártu

Příspěvekod farmer » čtv 27. zář, 2007 20:03

Ahoj

Viděli jste někde někdo, nebo vás učili, jak mít zahnutý nárt např. při lowkicku?
Jestli zatuhnout svaly a do L-ka, kdy se ale bojím zranění tím,
že kopnu nebo zavadím špičkou..

..nebo napnout nárt do špičky?

Díky
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod farmer » čtv 27. zář, 2007 20:13

ukropcany píše:©pičkou zavadíš vtedy, ak kopeš penaltu zdola; ak kopeš zboku, tak nemáš prečo zakonúť špičkou... toť vsjo... však si pusti telku a tam uvidíš všetky možné aj nemožné variácie ako to kopať a nekopať...

Ale jo, špičkou můžeš zavadit, pročby ne, už se mi to stalo tolikrát..
Jedeš lowkick naplno, kolega uhne a má prsty ve stehně a já samozřejmě zbytečnou bolest.
Počítám, že nějaké pravidlo na to teda neznáš - jestli ty svaly kolem holeně zatnout do toho L-ka, nebo kost jakoby obnažit napnutím špičky..
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: lowkick - zahnutí nártu

Příspěvekod luen » čtv 27. zář, 2007 20:15

farmer píše:Ahoj

Viděli jste někde někdo, nebo vás učili, jak mít zahnutý nárt např. při lowkicku?
Jestli zatuhnout svaly a do L-ka, kdy se ale bojím zranění tím,
že kopnu nebo zavadím špičkou..

..nebo napnout nárt do špičky?

Díky

Obe varianty jsou v poradku, ale bez bot je jedna mene nachylna na zraneni :wink: Mimo jine ta ohnuta spicka do "L" (v botech) jako bodlo do rozkroku a zaroven jako kop na stehno (samo vyse nez je koleno) ... je pekna pracicka :lol:

Vse je dobre ... jen to musi vyjit a "pasovat" :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » čtv 27. zář, 2007 20:31

Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.
Ale hlavně mě zajímalo, jestli prostě někde není uvedeno třeba
"kopejte nohou do L, vaše holeň je více chráněna svaly, můžete použít větší sílu a chráníte i sebe"

Díky moc
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » čtv 27. zář, 2007 21:10

farmer píše:Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.
"kopejte nohou do L, vaše holeň je více chráněna svaly, můžete použít větší sílu a chráníte i sebe"

Díky moc

Samo ze na boso je lepsi tam ty prsty nestrkat a naopak je davat pryz tim, ze jakoby napnes lytko ... mimochodem je treba to kopnout kosti a svaly mit schovane ... jinak si zpusobis zraneni (napr. tim, ze se ti ta noha "pretoci" a nekopnes to kosti, ale narazis tema svalama vedle holene) :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » čtv 27. zář, 2007 21:17

luen píše:
farmer píše:Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.

Díky moc

Samo ze na boso je lepsi tam ty prsty nestrkat a naopak je davat pryz tim, ze jakoby napnes lytko ... mimochodem je treba to kopnout kosti a svaly mit schovane ... jinak si zpusobis zraneni (napr. tim, ze se ti ta noha "pretoci" a nekopnes to kosti, ale narazis tema svalama vedle holene) :wink:

Oooo, super, takže nakonec přecejen kostí?
Jakože thaibox cvičím 2,5 roku, ale až teď si říkám, že by to chtělo trochu zocelit ty nohy. Začal jsem kopat do tvrdého podkladu a chtěl jsem vědět, jakým způsobem je to lepší trénovat a zocelovat, jestli s naplým svalem, nebo přímo radši na kost.
Takže asi na kost.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » čtv 27. zář, 2007 23:14

farmer píše:
luen píše:

Díky moc

Jakože thaibox cvičím 2,5 roku, ale až teď si říkám, že by to chtělo trochu zocelit ty nohy. Začal jsem kopat do tvrdého podkladu a chtěl jsem vědět, jakým způsobem je to lepší trénovat a zocelovat, jestli s naplým svalem, nebo přímo radši na kost.
Takže asi na kost.

Jasne ze na kost, nejlepe do tvrdeho stromu a aspon hodinu denne, jak ti nenatece po cviceni poradne noha, tak si hovno cvicil a ses backora.
Vubec nekoukej na sve zdravi, vzdyt ti nohy narostou novy, az ti za par let takoveho treninku daj vypoved.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » čtv 27. zář, 2007 23:45

player píše:
farmer píše:
luen píše:

Díky moc

Takže asi na kost.

Jasne ze na kost, nejlepe do tvrdeho stromu a aspon hodinu denne, jak ti nenatece po cviceni poradne noha, tak si hovno cvicil a ses backora.
Vubec nekoukej na sve zdravi, vzdyt ti nohy narostou novy, az ti za par let takoveho treninku daj vypoved.

Jsi super vtipný. Čekal jsem přesně, že tohle někdo napíše.

Pokud chceš někoho upozornit na rizika, udělej to normálně a neshazuj svého bližního jen abys ukázal svůj ostrovtip bojovníku.

Mám rozum a nezaškodí si do týdne opatrně dát pár cvičení na zocelení už kvůli vyhnutí se zraněním při sparringu.
Ach jo..
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TF » pát 28. zář, 2007 9:20

Normálně stačí když si párkrát týdně zakopeš do něakýho těžšího a tvrdšího pytle nic víc :wink:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » pát 28. zář, 2007 9:21

ukropcany píše:
farmer píše:Ale jo, špičkou můžeš zavadit, pročby ne, už se mi to stalo tolikrát..
Si predstav... :D No, však ale keď poznáš odpoveď, tak načo sa pýtaš... hlavne musíš kopať tým svalom z vonkajšej strany, prípadne tými šlachami v ohybe členka... kdeže to ten thaibox trénuješ? :roll:

Ptal jsem se proto, že jsem myslel, že z určitého důvodu je lepší to trénovat i se zahnutým nártem - třeba kvůli té holeni. Od toho jsou i fóra, aby se člověk mohl zeptat zkušenějších na to, co neví.

O místě, kde trénuju je zbytečné mluvit, na tvém smajlíku vidím, že si taky potřebuješ jen rýpnout.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod farmer » pát 28. zář, 2007 9:22

TF píše:Normálně stačí když si párkrát týdně zakopeš do něakýho těžšího a tvrdšího pytle nic víc :wink:

Jasně, díky :-)
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 12:50

A kolik ti je, 10?Ze se ptas, jestli se ma otloukat kost?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pát 28. zář, 2007 15:47

player: ja si taky myslím že se má "otloukat" kost, co bys jinyho chtěl otloukat na holeni? Tvrdej podklad nemusi bejt strom, to si napsal ty. Ale nic sem neřek protože sám mám holeně jako puding a bolavý nožičky radši nechávám na zemi :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » pát 28. zář, 2007 16:06

player píše:A kolik ti je, 10?Ze se ptas, jestli se ma otloukat kost?

Tohle nás nikam neposouvá, zase se mě snažíš jen shodit.

Ptal jsem se v podstatě na to, jak si správně trochu otužit holeně, kvůli vyhnutí se zranění a radosti z tréningu. Nikde jsem nepsal, že chci štípat baseballky nebo se předvádět v cirkuse.

Prostudoval jsem si teď toho víc na různých, i zahraničních serverech a většina lidí je v tomto ohledu pro častější kopání do tvrdšího pytle, kdy je kost přirozeně donucena kvůli tomuto způsobu používání a zátěži přirozeně zhustit vnitřní spoje a tím je odolnější proti poranění.
Zároveň se údajně umrtví některé nervy a člověk cítí méně bolesti, nevymizí však úplně.

Méně zastoupeno a oblíbeno je různé přejíždění přes kost válečky či lahvemi a to z toho důvodu, že se sice nervy po čase umrtví více, ale oproti častějšímu kopání do pytle není tímto přirozeně posílena i vnitřní stavba kosti.
Hodně lidí to odmítá i kvůli jakési nepřirozenosti, nechtějí mít holeň úplně necitlivou.

Upozorňuji, že poslední dva odstavce jsou jen jakýsi souhrn toho, co jsem se dočetl jinde, ale možná jsem nenarazil na ty správné stránky v dostatečném množství a všechno je úplně jinak. :-)

Já jsem si svůj obrázek udělal a díky všem za příspěvky.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 19:50

Ti, co si prejizdi valeckem po kostech, si pravdepodobne prejizdeji s nim i po hlave, nebo spis tim zacli.

Jestli si myslis, ze je to pro telo prospesne, pak si poslus.
Za chvili bysme se mohli dostat k tomu, ze je dobre nechat si odoperovat spodni zebra, aby se nahdodou po obloukovem kopu nezlomila atd. atd.
A vubec nejlepsi by bylo pred kazdym treninkem se poradne zhulit, zfetovat, at necejtis vubec zadnou bolest a hotovo.

Konec rejpani, zeptam se jednoduse, k cemu potrebujes otuzit holen?Jake zraneni ti hrozi?Myslis, ze kdyz nekoho nakopnes do steheniho svalu, pod koleno, nebo kamkoli jinam, ze to tva holen bez nejakeho zpevnovani a umrtvovani nervu nevydrzi?

Odpovim si sam, pravdepodobne cvicis thaj nebo neco na ten zpusob, kde se behem treninku nonstop dokola okopavate a pak te ta hnata potom treba boli.
Tak nez zacnes umrtvovat nervy, zkus se nejdriv zamyslet nad efektivnosti a smyslem tohodle okopavani, ok?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 19:52

Harutomo_Yasumizu píše:player: ja si taky myslím že se má "otloukat" kost, co bys jinyho chtěl otloukat na holeni? :lol:

Nic!!!
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 28. zář, 2007 20:34

ukropcany píše:
farmer píše:O místě, kde trénuju je zbytečné mluvit, na tvém smajlíku vidím, že si taky potřebuješ jen rýpnout.
No pozri, mňa vôbec nezaujíma kde trénuješ, kľudne si to nechaj ako tajomstvo, otázka bola čisto rečnícka. V každom prípade je čudné, že po 2,5 roku tréningu nevieš čím sa má kopať lowkick a tak sa nečuduj, že naše odpovede sú sarkastické. Lowkickov už zopár nakopaných mám a to čo som Ti napísal je pravda, či sa Ti to páči, alebo nie. To, že «a holene bolia nech «a netrápi, bolia každého a stále... žiadne špeciálne otužovanie nie je treba, treba kopať do mechov a do láp, treba bomby (keď už vieš normálne kopnúť) a kopať a kopať a kopať... žiadne valčeky a iné kraviny... proste kopať a kopať... nejde o to nenakopnúť sa, ide o to, aby ten druhý padol... :idea: Každý jeden fighter sa po zápase dáva do poriadku, či je to Dežo z Hornej dolnej, alebo Peter Aerts... :idea: Keby sa to dalo bez toho, bolo by to moc ľahké... :idea:

Ukropčany ty jsi fakt dement!!!!!!Valčeky a ostatné kraviny no co víc říct. Ani jsi to nezkusil a hned říkáš ,že je to kravina. Já psal ,že je to jen doplněk ke kopání do pytle a ty jsi to úplně převrátil, že pouze tím otužíš holeň.©koda mluvit.

Pro tebe Farmer tady se Ukropčanyho nic neptej on neumí odpovědět normálně a v momentě napíšeš něco o čem neví tak to jsou kraviny a pod.. Jsou tu i ostatní lidi co ti odpoví normálně a nepotřebují si rýpnout.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 28. zář, 2007 21:16

kik píše:
Ukropčany ty jsi fakt dement!!!!!!Valčeky a ostatné kraviny no co víc říct. Ani jsi to nezkusil a hned říkáš ,že je to kravina. Já psal ,že je to jen doplněk ke kopání do pytle a ty jsi to úplně převrátil, že pouze tím otužíš holeň.©koda mluvit.

Kiku klidek ... vlacuj si co chces, vlez si treba i do lisu, ale nebud hustej plz. Mam pocit, ze jsi zbytecne drzy a to jen diky sve anonymite :wink: Myslim, ze bys tohle do oci nikdy nerekl a tak nebud internetovy hrdina. Mas-li neco k tomu, ze nekdo radi vice kopani misto zbytecneho valcovani, tak zitra prijd :wink:

Jiste se radi podivame na tve otuzene holene ... ja si tedy nic nevalcuji, ale vsadim se, ze s takakovym "veteranem" jako jsem ja bys to projel.

Bolest je hodne o psychice ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 21:20

kik : treba to Ukropcanemu prijde stejne hloupe jako me, pouzivat nejake tvrde veci, s kteryma bych si jezdil po kostech a timto zpusobem se je snazil otuzit.Tim padem jej nenapada to ani zkouset.A proto je hned dement?Ja bych to videl naopak, spis bych tak nazval cloveka, ktery na takovouhle hovadinu zkoci a dobrovolne si zacne mrzacit nohy.
Nebo jinak, kourit sem nikdy nezacal a pritom to velice tvrde odsuzuju.Sem proto dement?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 21:22

luen píše:
kik píše:
...valcuj si co chces, vlez si treba i do lisu...

za tyhle vtipky to urcite virtualne pekne schytas :D :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně