ukropcany píše:©pičkou zavadíš vtedy, ak kopeš penaltu zdola; ak kopeš zboku, tak nemáš prečo zakonúť špičkou... toť vsjo... však si pusti telku a tam uvidíš všetky možné aj nemožné variácie ako to kopať a nekopať...
farmer píše:Ahoj
Viděli jste někde někdo, nebo vás učili, jak mít zahnutý nárt např. při lowkicku?
Jestli zatuhnout svaly a do L-ka, kdy se ale bojím zranění tím,
že kopnu nebo zavadím špičkou..
..nebo napnout nárt do špičky?
Díky
farmer píše:Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.
Ale hlavně mě zajímalo, jestli prostě někde není uvedeno třeba
"kopejte nohou do L, vaše holeň je více chráněna svaly, můžete použít větší sílu a chráníte i sebe"
Díky moc
luen píše:farmer píše:Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.
"kopejte nohou do L, vaše holeň je více chráněna svaly, můžete použít větší sílu a chráníte i sebe"
Díky moc
Samo ze na boso je lepsi tam ty prsty nestrkat a naopak je davat pryz tim, ze jakoby napnes lytko ... mimochodem je treba to kopnout kosti a svaly mit schovane ... jinak si zpusobis zraneni (napr. tim, ze se ti ta noha "pretoci" a nekopnes to kosti, ale narazis tema svalama vedle holene)
farmer píše:luen píše:farmer píše:Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.
Díky moc
Samo ze na boso je lepsi tam ty prsty nestrkat a naopak je davat pryz tim, ze jakoby napnes lytko ... mimochodem je treba to kopnout kosti a svaly mit schovane ... jinak si zpusobis zraneni (napr. tim, ze se ti ta noha "pretoci" a nekopnes to kosti, ale narazis tema svalama vedle holene)
Oooo, super, takže nakonec přecejen kostí?
Jakože thaibox cvičím 2,5 roku, ale až teď si říkám, že by to chtělo trochu zocelit ty nohy. Začal jsem kopat do tvrdého podkladu a chtěl jsem vědět, jakým způsobem je to lepší trénovat a zocelovat, jestli s naplým svalem, nebo přímo radši na kost.
Takže asi na kost.
player píše:farmer píše:luen píše:farmer píše:Jo, pochopils to, díky. Teď konkrétně mi nejde o nějakou sebeobranu a využití bot, ale spíš o ochranu sebe a partnera při sparringu.
Díky moc
Oooo, super, takže nakonec přecejen kostí?
Jakože thaibox cvičím 2,5 roku, ale až teď si říkám, že by to chtělo trochu zocelit ty nohy. Začal jsem kopat do tvrdého podkladu a chtěl jsem vědět, jakým způsobem je to lepší trénovat a zocelovat, jestli s naplým svalem, nebo přímo radši na kost.
Takže asi na kost.
Jasne ze na kost, nejlepe do tvrdeho stromu a aspon hodinu denne, jak ti nenatece po cviceni poradne noha, tak si hovno cvicil a ses backora.
Vubec nekoukej na sve zdravi, vzdyt ti nohy narostou novy, az ti za par let takoveho treninku daj vypoved.
ukropcany píše:Si predstav...farmer píše:Ale jo, špičkou můžeš zavadit, pročby ne, už se mi to stalo tolikrát..No, však ale keď poznáš odpoveď, tak načo sa pýtaš... hlavne musíš kopať tým svalom z vonkajšej strany, prípadne tými šlachami v ohybe členka... kdeže to ten thaibox trénuješ?
player píše:A kolik ti je, 10?Ze se ptas, jestli se ma otloukat kost?
ukropcany píše:No pozri, mňa vôbec nezaujíma kde trénuješ, kľudne si to nechaj ako tajomstvo, otázka bola čisto rečnícka. V každom prípade je čudné, že po 2,5 roku tréningu nevieš čím sa má kopať lowkick a tak sa nečuduj, že naše odpovede sú sarkastické. Lowkickov už zopár nakopaných mám a to čo som Ti napísal je pravda, či sa Ti to páči, alebo nie. To, že «a holene bolia nech «a netrápi, bolia každého a stále... žiadne špeciálne otužovanie nie je treba, treba kopať do mechov a do láp, treba bomby (keď už vieš normálne kopnúť) a kopať a kopať a kopať... žiadne valčeky a iné kraviny... proste kopať a kopať... nejde o to nenakopnúť sa, ide o to, aby ten druhý padol...farmer píše:O místě, kde trénuju je zbytečné mluvit, na tvém smajlíku vidím, že si taky potřebuješ jen rýpnout.Každý jeden fighter sa po zápase dáva do poriadku, či je to Dežo z Hornej dolnej, alebo Peter Aerts...
Keby sa to dalo bez toho, bolo by to moc ľahké...
kik píše:
Ukropčany ty jsi fakt dement!!!!!!Valčeky a ostatné kraviny no co víc říct. Ani jsi to nezkusil a hned říkáš ,že je to kravina. Já psal ,že je to jen doplněk ke kopání do pytle a ty jsi to úplně převrátil, že pouze tím otužíš holeň.©koda mluvit.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků