Psychologie stretu- Co vy na to?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Psychologie stretu- Co vy na to?

Příspěvekod Joxer » ned 09. bře, 2008 16:32

Dobry den,
uz nejaky cas nakukuju do tohohle zajimaveho fora, avsak co jsem se tak dival na topicy(aspon ty z posledni doby), nenasel jsem zadny topic ohledne psychologie, a IMHO zrovna ta velice ovlivnuje prubeh stretu.

Zajimaly by me postrehy lidi, co delaji BU/BS, jestli uz zazili pouziti svojich schopnosti pri svoji obrane a jak na ne zapusobil stret.

Ja si uz neco zazil, ale zajimaji me i postrehy odjinud, budu rad za vase odpovedi.

Joxer
Joxer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jacopo » ned 09. bře, 2008 17:44

No jak jsem měl já svůj první střet, tak mi zdřevěněly nohy a dostal jsem přes držku... to bylo sice ještě když jsem BU nedělal a byl na základce... ale od té doby žádný jiný střet nebyl a jsem za to rád
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 10. bře, 2008 9:18

Zkus jeste jednou vyhledat temata zabyvajici se realnym stretem. najdes tam hafo informaci o teorii konfliktu, spirale nasili, odkazy na knihy, ktere se tim zaobiraji a pak take spoustu prispevku, ktere maji nulovou informacni hodnotu...ale kdyz se tim prokouses, snad najdes, co jsi hledal. Jinak treba na me SZ, nejake info mam a napisu co budu znat.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Joxer » úte 11. bře, 2008 14:57

procetl jsem forum a nabral jsem dost prispevku, kvuli dalsi zbytecnosti
pls tento topic zavrit :wink:
Joxer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod agony » pát 14. bře, 2008 20:21

Podle meho nazoru je nejdulezitejsi vec v pripade napadeni zachovat chladnou hlavu a tedy si uchovat schopnost racionalniho mysleni za kazdou cenu. Rika se , ze strach je Vas prirel , ale obavam se , ze v situaci , kdy Vam hrozi neodvratna smrt je treba ho potlacit. Samozrejme mam namysli extremni priklad , jako treba napadeni ozbrojenym utocnikem napriklad chladnou zbrani. To vam panika nebo rvani typu "Prosim ne" stejne nepomuze , protoze kdyz uz Vas takovy utocnik napadne , pravdepodobne to mysli vazne a je jen na Vas , aby jste adekvatne jednaly. Otazka je definice slova "adekvatne". Kazdy si pod tim ergo predstavime asi neco jineho. Nicmene asi budeme uvazovat v podobne rovine nutne reakce.
agony
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na bojová umění a sporty obecně