,
 , 
obracím se na Vás, jakožto odborníky na téma pro mne zcela neznámé ... mám syny ( 4 a 3 roky) a ráda bych je dala na nějaké to bojové umění. Výběr je velký a těžko si vybrat, když nemám osobní zkušenost. Nemusí to být ráz naráz, klidně od těch pěti let ... Od mala mají poněkud bojovnější povahy, tak když už se mají rubat, ať je to aspoň co k čemu

. Ne, to byl vtip. Já sama jsem nebyla vedena ke sportu a teď na starý kolena těžko něco začínat, tak si to kompenzuji na dětech. Případně, jestli víte o něčem v Plzni, kam mohou chodit i pětadvacetiletý dřeva...šup sem s tím
  . Ne, to byl vtip. Já sama jsem nebyla vedena ke sportu a teď na starý kolena těžko něco začínat, tak si to kompenzuji na dětech. Případně, jestli víte o něčem v Plzni, kam mohou chodit i pětadvacetiletý dřeva...šup sem s tím   .
 .

Ne, teď vážně, máme tam tři holčiny, který cvičej stabilně, další holka do party be se hodila i jim - a ty by jsi se nervala jenom s 90-ti kilovejma chlapama.
 Ne, teď vážně, máme tam tři holčiny, který cvičej stabilně, další holka do party be se hodila i jim - a ty by jsi se nervala jenom s 90-ti kilovejma chlapama.  

Hučim do kouče ať to změní, ale furt nic - ale neboj, Plzeňskej oddíl žije, a daří se u dobře
 Hučim do kouče ať to změní, ale furt nic - ale neboj, Plzeňskej oddíl žije, a daří se u dobře 
 Asi tam s nováčkem nepraštíte o zem na uvítanou, ale stejně bojim.
  Asi tam s nováčkem nepraštíte o zem na uvítanou, ale stejně bojim.   

Jak psal Ukropcany, střed lze krejt loktama. Bez rukavic je to sice trochu horší, ale částečně to jde taky. Tak jako tak - s přeraženýma žebrama ještě nějak fungovat budeš, ale po pořádný ráně na bradu končíš...
  Jak psal Ukropcany, střed lze krejt loktama. Bez rukavic je to sice trochu horší, ale částečně to jde taky. Tak jako tak - s přeraženýma žebrama ještě nějak fungovat budeš, ale po pořádný ráně na bradu končíš...    
 ) to řeší při sparringu tak, že si drží odstup od soupeřových rukou tím, že bojují v mírným záklonu a spoléhají na nohy... V ringu však daleko neutečou a pak mají šanci zažít, jaký je to dostat se do spárů šumavskýho medvěda...
 ) to řeší při sparringu tak, že si drží odstup od soupeřových rukou tím, že bojují v mírným záklonu a spoléhají na nohy... V ringu však daleko neutečou a pak mají šanci zažít, jaký je to dostat se do spárů šumavskýho medvěda...