bolo píše:Ahojte
Tie vase "extremne uderove plochy"
O com to tu melete!!!
Ak mam udriet prstami alebo s pestou kde je jeden klb vystrceny nepotrebujem predsa posilovat!!! Ved ak si narazite klb prsta o nieco tvrde bude vas to boliet 2-3 mesiace, ako potom budete cvicit. Staci ked budem troska ROZMYSLAT.
Ako prve si zdovodnim preco sa udiera tymito castami ruky a na co to komu bolo dobre. Podla mna a nielen podla mna, sa tymto sposobom udiera na citlive miesta na tele, to znamena na MAKKE miesta. Pretoze vsetci okrem vas vedia ze uder prstami pojde do oci (maximalne do krku). Nikde inde by som prstami neudieral lebo potom by to bol uz naozaj extremny uder.
A uder pestou kde jeden klb presahuje ostatne je o tom istom. Ked rovnaka sila zasiahne vecsiu ploch je to pochopitelne menej bolestive ako ked ta ista sila zasiahne ploch 1x1 cm, to je uz naozaj bolestive.
Len tolko som chcel. Vsetci co ste sem nieco napisali boli nazory ludi co, podla obsahu, tomu vobec nerozumeju, takze ak mozete, opytajte sa vasich trenerov, majstrov alebo instruktorov ze KEDY a AKO by pouzili spominane udery a uvidite ze vam odpovedia presne to iste co som napisal ja ....
s pozdravom
wushi píše:Miro, máš pravdu, len si neviem predstaviť nejaké tintítko s prstíkmi ako ceruzka pri údere na krk svalnatca, asi by to tintítko dosť bolelo...takže netreba zrovna iron palm (naozaj v určitom ohľade ničí organizmus, najmä ruky), ale nejaké to otužovanie nie je nazmar...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník