dominik píše:Ahoj,
mám prosbu o názor. Chci si kupovat nové kimono a přemýšlím jaké. Rozhoduju se mezi Dax Tori Ju Jutsu a Dax Tori Gold. Máte někdo zkušenost s nějakým z těchto tipů? Dělám morední odnož JJ, kde jsou i kopy a údery a tak, takže nějaký polopancíř jako je Moskito nepotřebuju, ale zase se hodně věnujeme grapplingu tak aby taky něco vydrželo a po roce ho zase nemusel měnit. Děkuju za příspěvky
pucmaz píše:Inu muzeme rikat do nekonecna keikogi kimono, vsem bojovym umenim beze zbrane karáte a machani s nunchaku treba kobudo... A muzeme vsechny, kteri se na tyhle zazite nesmysly odvazi poukazat oznacovat za rejpaly, ze jo.![]()
Ale nebylo by lepsi se spis zaslouzit o to, aby chybne nazvoslovi zmizelo? Treba jen proto, aby se nam kvuli temhle vecem v zahranici nesmali? Nebo bych toho chtel moc?
dominik píše:(...)Ale jak tak koukam a ctu tak s Gi, které jsem si vybral nikdo nema žádnou zkušenosti:( škoda.
graver píše:navštívít nějakou echt školu na Okinawě, ukázat na to, co má borec na sobě a zeptat se, jak tomu říká.
NOKT píše:pucmaz píše:Inu muzeme rikat do nekonecna keikogi kimono, vsem bojovym umenim beze zbrane karáte a machani s nunchaku treba kobudo... A muzeme vsechny, kteri se na tyhle zazite nesmysly odvazi poukazat oznacovat za rejpaly, ze jo.![]()
Ale nebylo by lepsi se spis zaslouzit o to, aby chybne nazvoslovi zmizelo? Treba jen proto, aby se nam kvuli temhle vecem v zahranici nesmali? Nebo bych toho chtel moc?
Promiň, ale ten příspěvek od RBR byl skutečně jen rejpací. Možná kdyby to "Kimono je něco jinýho a to co chceš je gi... " a přihodil by ještě nějakou radu k tématu, tak budu potichu
RBR píše:NOKT píše:pucmaz píše:Inu muzeme rikat do nekonecna keikogi kimono, vsem bojovym umenim beze zbrane karáte a machani s nunchaku treba kobudo... A muzeme vsechny, kteri se na tyhle zazite nesmysly odvazi poukazat oznacovat za rejpaly, ze jo.![]()
Promiň, ale ten příspěvek od RBR byl skutečně jen rejpací. Možná kdyby to "Kimono je něco jinýho a to co chceš je gi... " a přihodil by ještě nějakou radu k tématu, tak budu potichu
Co je špatného na tom, že někoho upozorníš, že má používat správné termíny? To, že laická veřejnost použivá nesprávný termín je pro mě omluva?
RBR
RBR píše:Co je špatného na tom, že někoho upozorníš, že má používat správné termíny?
RBR píše:To, že laická veřejnost použivá nesprávný termín je pro mě omluva?
NOKT píše:Mě je to docela jedno jestli se gi říká kimono nebo župan, ale co se mi nelíbylo byla forma příspěvku.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků