Bagua sifu Zhai Yun

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Bagua sifu Zhai Yun

Příspěvekod Anonymní » úte 20. črc, 2004 21:47

Dobry den, rada bych zacala s bagua zhang a rada bych se informovala na kvalitu skoly a vyuky pani Zhai Yun, pripadne zda v ni nekdo cvicite, kolik trenink stoji (to jsem se na strankach nedozvedela) a jak probiha, take bych se chtela zeptat, zda je u nas i jina skola bagua, kam by me kroky meli pripadne smerovat. Diky moc. Mimochodem otazka bokem, ceskou wushu scenu jako laik chvilku sleduji a zaujalo me, kolik skol uz ma jmeno Zhai v nazvu, co ja vim, puvodne ucil pan Zhai Hongyin s pani Zhaihua v jedne skole, posleze se rozdelili, k panu Zhai se pridala Zhai Yun, opet doslo k rozdeleni skol a s pani Zhai Yun nyni jeste vyucuje jeji bratr... co bude nasledovat? :D Diky jeste jednou
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Bagua sifu Zhai Yun

Příspěvekod Anonymní » stř 21. črc, 2004 6:40

vera píše:Dobry den, rada bych zacala s bagua zhang a rada bych se informovala na kvalitu skoly a vyuky pani Zhai Yun, pripadne zda v ni nekdo cvicite, kolik trenink stoji (to jsem se na strankach nedozvedela) a jak probiha, take bych se chtela zeptat, zda je u nas i jina skola bagua, kam by me kroky meli pripadne smerovat. Diky moc. Mimochodem otazka bokem, ceskou wushu scenu jako laik chvilku sleduji a zaujalo me, kolik skol uz ma jmeno Zhai v nazvu, co ja vim, puvodne ucil pan Zhai Hongyin s pani Zhaihua v jedne skole, posleze se rozdelili, k panu Zhai se pridala Zhai Yun, opet doslo k rozdeleni skol a s pani Zhai Yun nyni jeste vyucuje jeji bratr... co bude nasledovat? :D Diky jeste jednou

... její bratr otěhotní některou ze svých studentek a tu si pak vezme. Takže máš reálnou šanci otevřít si také svoji školu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 21. črc, 2004 7:46

Cesty rodiny Zhai jsou nevyzpytatelné.... :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

bagua

Příspěvekod yingjowpai » stř 21. črc, 2004 7:58

Tohle je Mirova parketa a až uvidí ty fotky, no nevím, nevím, leda, že by otec Zhai konečně našel tu fotku s tím 128 letým bezejmenným mnichem, s dostatečně dlouhou bílou bradou :lol:
yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Eddie » stř 21. črc, 2004 9:45

Vzhledem k tomu, ze jsme v Cesku, tak bych zrovna tady objektivni nazor nehledal, nejlepe je domluvit se, zajit a zkusit.

Jinak

Zhai Hong Yin - otec, je jedna skola
Zhai Hua - dcera, je druha skola
Zhai Yun - dcera, je treti skola
Zhai Feng - syn, uci, ale nevim jestli je to samostatna zalezitost
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 21. črc, 2004 10:14

to mi moc optimismu neprineslo, muzete byt trosku konkretnejsi prosim? staci mi odpoved stylu je to spatne, nechod tam, je to dobre, jdi tam :D jinak ty rodinne vztahy samozrejme znam, prekvapuje me jen to, jak muzou mit clenove jedine rodiny tri navzajem si konkurujici skoly, to musi byt rodinka :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 21. črc, 2004 12:44

vera píše:to mi moc optimismu neprineslo, muzete byt trosku konkretnejsi prosim? staci mi odpoved stylu je to spatne, nechod tam, je to dobre, jdi tam :D jinak ty rodinne vztahy samozrejme znam, prekvapuje me jen to, jak muzou mit clenove jedine rodiny tri navzajem si konkurujici skoly, to musi byt rodinka :)

uplný ECCE HOMO Homolka :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 21. črc, 2004 13:29

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 16:10, celkově upraveno 2
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 21. črc, 2004 13:40

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 16:10, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Eddie » stř 21. črc, 2004 14:06

Tedy, pri vsi ucte, ne ze bych chtel oponovat expertovi, ale s temi aplikacemi a hloubkou u Zhai Yun bych si dovolil znacne nesouhlasit, opravdu bych doporucil radeji "stretnuť".
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zhai Yun

Příspěvekod jasmeen » stř 21. črc, 2004 14:09

No, pokud já vím, Zhai Yun aplikace učí taky. Nemám s ní nic do činění, ale co jsem slyšel bezprostředně, je to jedno z těch lepších míst u nás, kde se dá něco naučit. A nejde jen o ohebnost. Dost dá na qi-gong....
jasmeen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

bagua

Příspěvekod pavela » stř 21. črc, 2004 21:01

Byl jsem si zacvičit na semináři Jiu Gong Bagua s Zhaihuou před rokem a bohužel musím konstatovat, že to nebyla Lao Ba Zhang, jak se cvičí v Pekingu ale spíš shaolinská sestava, takže i když to co vyučuje Zhaihua jistě její učitel nazýval Bagua tak to je naprosto odlišné od stylu odkázaného Dong Haichuanem. Její ségra asi cvičí jak řekl Miro spíš verzi z wushu institutů, která jistě je taky pěkná, mimochodem Zhang Junfeng který cvičí reprezentaci v Pekingu je starý známý Tun Fang Sü z filmu Úder otevřenou dlaní. Jinak Miro, k odborníkovi na Bagua mám hodně daleko, :lol: (zatím )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Zhang Junfeng

Příspěvekod Anonymní » stř 21. črc, 2004 21:56

to musi byt dobrej rizek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LaDaSh » úte 27. črc, 2004 10:47

Osobne mohu doporucit skolu Zhai Hong Yina, mistr ma hluboke znalosti o sestavach stylu bagua a jejich aplikaci. Nejsem seznamen s naplni skoly Zhai Jun, ale jsem presvedcen ze i ona, jako dcera pochazejici z rodiny zabyvajici se bojovym umenim po generace, ma co nabidnout. To ze clenove rodiny Zhai maji ruzne skoly podle mne znamena ze maji co nabidnout a ze je dobre se jit podivat co nabizeji a rozhodnout se co se mi libi. Nejsem zadny velky znalec bojovych umeni, ale vim ze ze silnych radoby moudrych komentaru v diskuznich forech se clovek casto mnoho nedovi, mozna ze spis reflektuji osobni rozpory jednotlivych osobnosti.

Jsem rad ze mistr Zhai Hong Yin nabidl k dispozici lidem zabyvajicim se bojovym umenim basen stylu osmi trigramu. Chytrych reci o ruznych stylech je vsude spousta, ale malokdo muze nabidnout neco moudreho pochazejiciho z davnych dob. Jsem presvedcen ze prace na prekladu teto basne, tak aby byl zachovan vyznam, byla velmi narocna a ze v cinskem jazyce zni velmi hezky.
LaDaSh
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » úte 27. črc, 2004 13:01

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 16:11, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nganasan » pon 06. zář, 2004 10:44

S paní Zhai Yun cvičím bagua od začátku kurzů (což je asi rok). Předtím jsem cvičil 10 let karate, pak aikido a pak asi 5 let chen tchai-ťi s Vítem Vojtou (občas jsem se účastnil i cvičení s mistrem Chen Xiao Wangem). Myslím, že už se bojovým uměním věnuju dost dlouho na to , abych poznal, kdo je dobrej a kdo ne. K paní Zhai Yun mohu z osobní zkušenosti říct, že je velmi milá, hezká a cvičí výborně. Na rozdíl od své sestry, jejíž škola je hodně komerčně a sportovně založena je "škola" (spíše oddíl) paní Zhai Yun zaměřen spíše tradičně. Na začátku se cvičí základní dovednosti (chůze, základní techniky rukou, chůze v kruhu) + samozřejmě základní cvičení na uvolnění a nějaký ten qi gong (samozřejmě čan-čuang). Pak se cvičí sestava ba da zhang, což je nebojová sestava pro začátek, vhodná pro zdraví a protažení celého těla ( i když obsahuje bojové techniky).
Teď jsme byli na letním soustředění, kde jsme se kromě baguazhang učili ještě sestavu s vějířem, což je poměrně nová věc, směs tchaj-ťi (yang i chen), shaolinu (asi 3 techniky) a baguazhang.
Kromě cvičení chodím k paní Zhai Yun i na čínštinu a je to opravdu velmi milá a veselá osůbka a nedám na ní dopustit!
Ty narážky na to, že to je asi pěkná rodinka (co se tu v diskusi objevili) mi připadají hloupé. Každá sestra má k učení jinej přístup a myslím, že pro případné zájemce o cvičení je jen dobře, když je víc možností k výběru.
Každý, kdo by chtěl přijít podívat se na trening a nezávazně si s náma zacvičit je vítán (první hodina zdarma). Není nad to udělat si vlastní obrázek a nedělat závěry jen z kusých informací od některých "zasvěcených"....
nganasan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jamamba » pon 06. zář, 2004 14:04

FOR NGANASAN

Si fu Zhai Yun vyučuje čínštinu? Můžeš mi do soukromky poslat bližší info? Dík.

For all,

viděl jsem jen jednou Si fu Zhai Yun a nevím co presně dělá a jestli je to moderní nebo starý, ale každopádně to dělá dobře :D
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně