od will » stř 24. dub, 2013 18:18
Hele je to takhle jestli chceš sílu (jsou různé druhy), tak potřebuješ základ z čeho budeš čerpat, tzn. musíš mít nějaké svaly, aby si tu sílu vůbec mohl rozvíjet. Tzn. nejdřív musíš vybudovat svaly tzn. cvičit, tak aby ti nějaké narostli, jednoduše jet na objem. Nejlepší a nejproparacovanější metoda jak vybudovat svaly je podle mě metoda kulturistická, takže ano dřepy, benchpresy, bicepsové zdvihy s VČ, to je absolutní základ načem se staví, nepotřebuješ žádné stroje, když tímhle železem vybuduješ nějaké svaly, pak můžeš vůbec uvažovat o nějaké formě síly. Jinak k metodě kulturistické, ne nespadl jsem z nebe, využívájí i špičkoví vrcholoví sportovci. Tady na fóru odpověď nehledej, možná, tak na ronnie.cz, ale v každém lepším fitku ti sestaví tréninkový plán na míru. Když jseš na tom dobře, tak si můžeš i zaplatit trenéra, atd. Podle mě i pro tebe tohle bude schůdnější cesta protože fitko je skoro v každém městě. Jinak co se týče přibrání není to jen, tak každý jsme jiný, takže teď máš 70 kg, když budeš makat svaly vybuduješ, ale třeba ve 35 už budeš mít třeba problém, abys nebyl "tlustej", klidně můžeš mít i o 17 kg víc nebo naopak seš takovej typ, že ta váha se moc hýbat nebude a budeš žít jen z toho co nabereš v posilce a prostě budeš hubenější celej život, ale spíš si myslím, že kolem 30 ti se ti začne nabalovat tuk. Budování svalů je cesta na dlouhou trať, takže využij, že seš mladej a makej dokuď je čas. Když už ty svaly budeš mít, tak potom můžeš přecházet na jiné formy cvičení, ty svaly prostě předěláš na tu formu bojového umění, které budeš dělat.