Harutomo_Yasumizu píše:K bodu číslo 2, chaos: pravděpodobně se ani po několika letech nenaučíte pořádně jedinou techniku. Cílem těchto mistrů je často udržet si hodně lidí, protože učit se pořát nové techniky je velmi zábavné
Harutomo_Yasumizu píše:K bodu číslo 2, chaos: pravděpodobně se ani po několika letech nenaučíte pořádně jedinou techniku. Cílem těchto mistrů je často udržet si hodně lidí, protože učit se pořát nové techniky je velmi zábavné
Jendis píše:U nás(šerm) se to praktikuje tak,že nejdříve do zblbnutí postoje,kroky,výpady(základy-jen a jen únavný dril) a až je lidičky zvládnou,tak potom "chaos".Protože každý šermuje jinak,má jiné myšlení,tak proto už pak nechám na každém,co se bude chtít naučit a co ne.Ale pouze potom,až zvládne základy(aby měl na čem stavět)
Jendis píše:Hark - Zajímavé....jen si myslím,že 2x tělocvična je málo...
Jendis píše:Třeba se stavím,díky za pozvání,ale pokud se už dostanu do Prahy,jsem pozvaný na více míst....takže to ,bohužel,v dohledné době spíše nevidím.Spíše mi napiš SZ,kdy a kde budete vystupovat,to bude možná reálnější
josefmlady píše:Takže můj osobní názor na to, jaký by měl být trénink:
Základ je vybrat pár technik (přímý úder, háky, lokty, kolena, kopy atd.)
a ty neustále opakovat. Poté zapojit kombinace těchto technik v různém pořadí, přičemž preferovat by se měli kombinace vyzkoušené, ale jakákoliv změna napomáhá schopnosti improvizace, která je určitě také důležitá.
Samozřejmně, že průběžně přidáváte techniky, až docílíte určitého stavu, kdy je zbytečné něco přidávat, protože začne platit pravidlo: méně je někdy více. Stejně jako v posilovně ničemu nepomůžete, když naložíte tělu víc, než snese, tak stejně na tatami si moc nepomůžete, když se budete učit příliš mnoho technikám. V zásadě jako ve všem v životě, má tato mince dvě strany:
a) technik je příliš málo
člověk pak zjistí, že na určit situace nemá recept, že pokud si ho soupeř přečte, tak už svou strategii nemůže změnit, protože nemá čím.
Sennin píše:josefmlady píše:Takže můj osobní názor na to, jaký by měl být trénink:
Základ je vybrat pár technik (přímý úder, háky, lokty, kolena, kopy atd.)
a ty neustále opakovat. Poté zapojit kombinace těchto technik v různém pořadí, přičemž preferovat by se měli kombinace vyzkoušené, ale jakákoliv změna napomáhá schopnosti improvizace, která je určitě také důležitá.
Samozřejmně, že průběžně přidáváte techniky, až docílíte určitého stavu, kdy je zbytečné něco přidávat, protože začne platit pravidlo: méně je někdy více. Stejně jako v posilovně ničemu nepomůžete, když naložíte tělu víc, než snese, tak stejně na tatami si moc nepomůžete, když se budete učit příliš mnoho technikám. V zásadě jako ve všem v životě, má tato mince dvě strany:
a) technik je příliš málo
člověk pak zjistí, že na určit situace nemá recept, že pokud si ho soupeř přečte, tak už svou strategii nemůže změnit, protože nemá čím.
Dovolil jsem si učinit jen krátký výtah a mám otázky k poslední větě: Neučil Vás žádný učitel, že si máte nechávat "eso v rukávu"??? Není lepší zůstat "nečitelný"???
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků