Posilovanie

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Posilovanie

Příspěvekod Anonymní » sob 02. dub, 2005 15:31

Chcel by som sa spytat
1.ako ludia na tomto fore
cvicia ruky( teda ako cvicite aby ste mali co najtvrdsi uder)

2. Ci uprednostnujete posilovnu alebo cvicite s vlastnou vahou

3. Co vravite na doplnujucu vyzivu( rozne bielkoviny, creatin...), steroidy...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » sob 02. dub, 2005 15:34

tak podlamna je najlepsie robit vela,ale ozaj vela klikov.....bruce lee vyvratil ze je zle cvicit z cinkamy takze je to dobre......a o strave ti neporadim
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Posilovanie

Příspěvekod josefmlady » sob 02. dub, 2005 18:28

MR2_off píše:Chcel by som sa spytat
1.ako ludia na tomto fore
cvicia ruky( teda ako cvicite aby ste mali co najtvrdsi uder)

2. Ci uprednostnujete posilovnu alebo cvicite s vlastnou vahou

3. Co vravite na doplnujucu vyzivu( rozne bielkoviny, creatin...), steroidy...

Nejtvrdší ve smyslu otužení úderové plochy? Nebo ve smyslu devastace cíle?

Určitě je dobré používat i činky, už v šaolinu používali jejich obdobu. Ale nemělo by se to přehánět. Já osobně bych to kombinoval.

Co se týče jídla, myslím že bych se vyhnul doplňkum, lepší je jíst přiměřeně a pestře. Samozřejmně pokud někdo dělá vrcholový sport, je to o něčem jiném.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mirimon » sob 02. dub, 2005 19:15

Pro zlepšení úderů je dobré cvičit údery s činkama, tak 1-2kg, je to dobré i na výdrž a posiluje to celé ruce.
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 02. dub, 2005 19:41

výbroný sou kliky na kloubech,cinky(i tezsi nez 2kg) nebo mlatit do pytle s rukama na gume.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » sob 02. dub, 2005 20:21

©lachatá ruka může být tvrdá jako když "tyčí přez hnáty", hodně silná ruka je zase jak obalená duchnou, nebolí to tolik ani jednoho. Ale dokud je člověk mladej tak hlavně tu sílu :D
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JAQ » ned 03. dub, 2005 9:11

Měl bych dotaz. Jakym zpusobem se da posilova svalstvo trupu (vynechejme z toho brisni svaly) nejakym normalnim "podomackym" zpusobem (bez pouzivani nejakeho specialniho naradi, atd.)?
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod josefmlady » ned 03. dub, 2005 11:21

např:
záda: bud hrazda, co se dá upevnit ve dveřích, nebo např. dáš dvě židle od sebe, položíš na ně tyč, lehneš si na záda, uchopíš tyč nadhmatem a přitahuješ se. Doporučuji tyč podložit ručníkem, ( nejakou hadrou) pak to neklouže.
Ramena, tricák, prsa: použij židle místo bradel: stoupni si mezi dvě židle , chyt se jich a pokrč nohy v kolenou a můžeš dělat shyby na "bradlech".
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Angus » pon 04. dub, 2005 15:19

Mirimon píše:Pro zlepšení úderů je dobré cvičit údery s činkama, tak 1-2kg, je to dobré i na výdrž a posiluje to celé ruce.

Nedoporučuji cvičit údery s činkami, zničíš si klouby. Raději používej expander, má lepší efekt a není zdravotně nebezpečný.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 05. dub, 2005 2:22

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:36, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 05. dub, 2005 11:01

pucmaz píše:angus: a znas nekoho, kdo ma od cinek znicene klouby?

Osobně ne, ale vysvětloval mi to takto jeden lékař - karatista a jeho vysvětlení se mi zdálo celkem logické, ale nedokážu ho již přesně zopakovat. V principu šlo o to, že činka jakoby táhne ruku za sebou a při kime má negativní vliv na loketní kloub, prý z toho vzniká tzv. tenisový loket )nebo něco podobného). Zdálo se mi to celkem logické. Až se s ním uvidím, nechám si to objasnit znovu podrobněji a pak podám zprávu :lol: .
Myslíš, že činky nemohou mít negativmí vliv na loket? Nebo jen v případě nesprávně prováděné tecniky? Jaký máš na to názor? Ptám se proto, že máš zkušenosti s jinou metodikou tréninku než my tady u nás :cry:.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 05. dub, 2005 13:12

ukropcany píše:Expander je možno zdravší, ale je statický, stojím na mieste ako pako a búcham... lenže v sparingu sa musím hýbať, útočiť, dávať kontry a všetko a to na expanderi nenacvičím.

V tom máš pravdu. Ale nemyslím si, že je při stínovém sparingu potřeba posilovat, myslím si, že to posilování má být jindy, že při stínování s činkami není technika dostatečně uvolněná a je silová, což v případě karate není asi vpořádku. Jestli je to dobře v boxu apod., nevím.

I s expanderem se samozřejmě můžeš a dokonce měl bys pohybovat, ale samozřejmě tě v pohybu svým způsobem omezuje.

Mám dotaz na studenty čínských stylů - jak je to s používáním činek při nějakém stínovém nácviku sparingu v těchto stylech?

Ještě k těm činkám, někomu prý dělají problémy lokty, jinému spíše ramena, domnívám se, že je to z fyziologického hlediska nevhodný způsob, ale rád se nechám přesvědčit o opaku.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » úte 05. dub, 2005 13:23

Kliky jsou hodně dobrá věc.. nejlepší je jejich obměňování... široké, úzké, nebo z nohama na posteli. Jestli děláte BU (což asi jo) tak by měli být co nejdynamičtější.. pomalé jsou dobré tak akorát k přibrání svalové hmoty.
činky jsou dobré k "nabušení", ale při špatném cvičení si úspěšně ničíte páteř. slyšel jsem taky, že činky razantně zkracují svaly a proto se spíše hodí do kulturistiky a ne do BU. zdarec
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 05. dub, 2005 15:27

Angus píše:
ukropcany píše:Expander je možno zdravší, ale je statický, stojím na mieste ako pako a búcham... lenže v sparingu sa musím hýbať, útočiť, dávať kontry a všetko a to na expanderi nenacvičím.

V tom máš pravdu. Ale nemyslím si, že je při stínovém sparingu potřeba posilovat, myslím si, že to posilování má být jindy, že při stínování s činkami není technika dostatečně uvolněná a je silová, což v případě karate není asi vpořádku. Jestli je to dobře v boxu apod., nevím.

I s expanderem se samozřejmě můžeš a dokonce měl bys pohybovat, ale samozřejmě tě v pohybu svým způsobem omezuje.

Mám dotaz na studenty čínských stylů - jak je to s používáním činek při nějakém stínovém nácviku sparingu v těchto stylech?

Ještě k těm činkám, někomu prý dělají problémy lokty, jinému spíše ramena, domnívám se, že je to z fyziologického hlediska nevhodný způsob, ale rád se nechám přesvědčit o opaku.

Při tréninku sily, jde síla do zbraně (činky či jiného předmětu), takže nemůže nikdy v těle škodit tedy ani v lokti ani v rameni ani v páteři. Ovšem kdo se k tomuto nedocvičí mate ostatní různými doměnkami o nevhodnosti. Logika bez praxe je na nic. Třeba čerpat u zkušených.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 06. dub, 2005 1:24

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:36, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 06. dub, 2005 9:54

pucmaz píše:I my cvicime udery pomerne casto se zavazimi v rukach. Me to o tom poskozeni lokte taky zni smysluplne, ale nikoho (vcetne senseie a dalsich) kdo by s nimi neco mel neznam. My navic pri tsuki propiname loket na maximum (duvody kdyz tak do SZ), coz mi, napr. kdyz jsem v CR delal shotokan, ucitel vyvracel prave s tim, ze si ho oddelam.

Když se proberu myslí a uvědomím si kolik informací se mi tam dostalo aniž bych je měl ze zkušenosti, bude určitě hodně. Přečtené, sdělené kamarády atd. A určitě jsem je dost často používal jako argument. Ten loket je toho důkazem. Taky jsem žil v přesvědčení, že napínat loket při čemkoliv je špatné. Až přišel můj mistr ukázal cvičení ve kterém loket napínal. Dovolil jsem se ho zeptat, jestli teda doopravdy mám propínat loket. Pokrčil rameny už nic neříkal.Prostě to znamenalo, když mu nevěřím, tak ať si to cvičím jak chci.Po třech letech cvičení tímto způsobem už žádné pochyby nemám.Ale vyrušit ten blok v mysli je někdy dost těžké. A kolik dalších takových je.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 06. dub, 2005 20:37

Zbláznil ses?!creatin,bílkoviny na tvrdší úder...Teda tady se dozvídám věci...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 07. dub, 2005 7:16

Bruce_Jirka píše:Zbláznil ses?!creatin,bílkoviny na tvrdší úder...Teda tady se dozvídám věci...

Aby som ta vyviedol z omylu ja creatin....nepouzivam. Chcel som sa len
spytat na ich celkove vyuzitie( ak niejake maju) v BU a na vas nazor.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » čtv 07. dub, 2005 18:51

MR2_off píše:
Bruce_Jirka píše:Zbláznil ses?!creatin,bílkoviny na tvrdší úder...Teda tady se dozvídám věci...

Aby som ta vyviedol z omylu ja creatin....nepouzivam. Chcel som sa len
spytat na ich celkove vyuzitie( ak niejake maju) v BU a na vas nazor.

jestli chceš posilovat tak si kreatin klidně dej, ale jestli chceš cvičit BU tak se an kreatin VYSER!!Pokud nechces bejt boxer, nebo kickboxer...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » pát 08. dub, 2005 6:41

to ako box a kickbox nie je podla teba bu ? :idea:
Kreatin samotny Ti uder a ani silu nezlepsi, musis cvicit,cvicit a este cvicit. Ale je to dobry vyzivovy doplnok na ziskanie sily.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně