MR2_off píše:Chcel by som sa spytat
1.ako ludia na tomto fore
cvicia ruky( teda ako cvicite aby ste mali co najtvrdsi uder)
2. Ci uprednostnujete posilovnu alebo cvicite s vlastnou vahou
3. Co vravite na doplnujucu vyzivu( rozne bielkoviny, creatin...), steroidy...
Mirimon píše:Pro zlepšení úderů je dobré cvičit údery s činkama, tak 1-2kg, je to dobré i na výdrž a posiluje to celé ruce.
pucmaz píše:angus: a znas nekoho, kdo ma od cinek znicene klouby?
ukropcany píše:Expander je možno zdravší, ale je statický, stojím na mieste ako pako a búcham... lenže v sparingu sa musím hýbať, útočiť, dávať kontry a všetko a to na expanderi nenacvičím.
Angus píše:ukropcany píše:Expander je možno zdravší, ale je statický, stojím na mieste ako pako a búcham... lenže v sparingu sa musím hýbať, útočiť, dávať kontry a všetko a to na expanderi nenacvičím.
V tom máš pravdu. Ale nemyslím si, že je při stínovém sparingu potřeba posilovat, myslím si, že to posilování má být jindy, že při stínování s činkami není technika dostatečně uvolněná a je silová, což v případě karate není asi vpořádku. Jestli je to dobře v boxu apod., nevím.
I s expanderem se samozřejmě můžeš a dokonce měl bys pohybovat, ale samozřejmě tě v pohybu svým způsobem omezuje.
Mám dotaz na studenty čínských stylů - jak je to s používáním činek při nějakém stínovém nácviku sparingu v těchto stylech?
Ještě k těm činkám, někomu prý dělají problémy lokty, jinému spíše ramena, domnívám se, že je to z fyziologického hlediska nevhodný způsob, ale rád se nechám přesvědčit o opaku.
pucmaz píše:I my cvicime udery pomerne casto se zavazimi v rukach. Me to o tom poskozeni lokte taky zni smysluplne, ale nikoho (vcetne senseie a dalsich) kdo by s nimi neco mel neznam. My navic pri tsuki propiname loket na maximum (duvody kdyz tak do SZ), coz mi, napr. kdyz jsem v CR delal shotokan, ucitel vyvracel prave s tim, ze si ho oddelam.
Bruce_Jirka píše:Zbláznil ses?!creatin,bílkoviny na tvrdší úder...Teda tady se dozvídám věci...
MR2_off píše:Bruce_Jirka píše:Zbláznil ses?!creatin,bílkoviny na tvrdší úder...Teda tady se dozvídám věci...
Aby som ta vyviedol z omylu ja creatin....nepouzivam. Chcel som sa len
spytat na ich celkove vyuzitie( ak niejake maju) v BU a na vas nazor.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků