pm píše: za a) prsty do oci, chytnuti za koule, za vlasy, za ohryzek etc. - "tygr" ok? zaklincovani, kop do kouli - "jerab", ok? delo na solar - "drak", ok? motivujte vic "dej mu delo na spodek", nebo "uder jej pesti na solar plexus"? posmivas se gf terminologii, o ktere nic nevis.
Neposmíval jsem se, mrzí mě, že to tak pro Tebe vyznělo. Je to pouze můj názor, netvrdím, že jsem wushu expert. Asi znáš poměry některých škol, tak mi dáš zapravdu, že počet těch slušných, které k problematice přistupují racionálně a bez emocí je bohužel menšina ...
pm píše: co MMA? co je to "rear naked choke" - musis byt nahej? "fish hook" - potrebujes prut na ryby nebo pytlacku? "triangle choke"- jakej triangl, ten z hudebky, nebo vystraznej do auta? "bear hug" - ha, v se cvici styl medveda! "pancake" - hmmm, palacinky? guillotine!!! mam pokracovat?
Kritizuješ zesměšnování, které tak nebylo myšleno a sám se tak chováš ... máš to zapotřebí Pavle? To Tě bojová umění nenaučila sebeovládání? Myslím, že je škoda, když ho nepoužíváš.
pm píše: to ti nikdo nevysvetlil, ze je ponekud jednodussi rici "nizky tygri ocas" nez stranovy kop ze zadni nohy s odklonenim tela vedeny do kolena nebo stehna"?! nerekli ti v tom Sokole kam si chodil na madarske kunkfu ze "lity tygr schazi z hory" ti rekne ze: lity, nastvany, agresivni; tygr, ne kocka meno podvratak, schazi z hory - zeshora dolu, ne dopredu nebo nahoru. mozna bychom meli udelat i neco s cestinou - rvali se jak psi, pere se jak tygr, prase spinavy zavsiveny, to je ale kocka, slizkej had, dre jako kun, ma zrak jak ostriz, to je ale vuuul... zakazat, zavadejici!
Chápu a děkuji za vysvětlení. Nikde jsem nepsal o tom, že se má něco zakazovat. Četl sis ty příspěvky vůbec?
pm píše: tyhle "odborny" soudy o cinskych bojovych umeni od tech, kdo cvicili pul roku u Hladika (pokud si zacal v 15, v tu dobu tu opravdu nikdo jiny nebyl), me fakt bavi.
Jak dlouho jsi u něj cvičil Ty?