retezaky

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Vcelar » ned 11. zář, 2005 11:54

Gino píše:Co to je "tradiční streetfighting"?? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Tradiční znamená, že to musí být určitě úplně super skvělý. Čím víc je něco tradiční, tím je to přece lepší, použitelnější a dokonalejší. A Streetfighting je bojové umění ulice. Absolutně různorodý koktejl technik, co fungují v boji na ulici. ®ádný komplexní systém, stále se přispůsobující potřebám moderního člověka. A jestli "Tradiční Streetfighting" chápeš jako narážku na tradiční styly, pak ho chápeš správně :-)
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » ned 11. zář, 2005 11:57

Máš-li potřebu narážet na tradiční styly a vlastně na cokoli co se použitelnosti čehokoli týče, pak jsi asi ještě nikdy nedostal přes čuňu, viď :-) Nechme to být, to jednou přijde... a pak ti bude uplně jedno co děláš.

Jenom mě to spojení zarazilo, uznávám, vtipné to je :-))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 11. zář, 2005 12:34

Gino píše:Co to je "tradiční streetfighting"?? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

knedlíkovaná fackovaná před knajpou.... :wink: :lol: :lol:

Jen sranduju,nemusíte se nikdo čertit..... :wink: :wink: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 11. zář, 2005 12:38

ukropcany píše: Avšak je to vec, ktorá (aspoň v mojom podaní) je zaručene funkčná len na totálnu trúbu, ktorá sa tých úderov zľakne. Pár krát som to skúsil na ľudí, ktorí niečo vedia a reakcia bola vždy rovnaká - side step + ťažký hák. Vtedy pomáha opäť len povolenie si... Som skôr zástancom menšieho počtu úderov (tým nemyslím jeden úder) ale tvrdých, aby keď trafím zostal dotyčný skutočne otrasený... náš tréner boxu si kľudne nechá seknúť do hlavy zadný direkt, pretože vie ako skrátiť vzdialenosť tak, aby sila úderu išla von z lakťa a nie do päste... on by ma za reťazák vysmial...

Jo,něco podobnýho tenkrát zkusil ten Ir McBride(nebo jak se vlastně jmenoval) na Tysona.....tenkrát,když se Tyson poprvé vracel do ringu po vězení.....celý to rvalo asi 25 sekund...taky tam na něj naběhnul,ručičky lítaly a bum,buM,bUM,BUM BUM.....a hajal.....a Tyson se jen vysmrkal a ani se nezapotil..... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vcelar » ned 11. zář, 2005 12:51

Gino píše:Máš-li potřebu narážet na tradiční styly a vlastně na cokoli co se použitelnosti čehokoli týče, pak jsi asi ještě nikdy nedostal přes čuňu, viď :-) Nechme to být, to jednou přijde... a pak ti bude uplně jedno co děláš.

Jenom mě to spojení zarazilo, uznávám, vtipné to je :-))

Každej si v tom najde svoje a je dobře že ti to připadá vtipné :-) Znám pár Tradičních Karatistů, co jsou na slovo "Tradiční" fakt ujetí a ty (a jim podobné) to má provokovat :-))
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

fgf

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 12:53

Kukám že se to zas nějak zvrtlo.Tak pro anonyma-nemám nic proti Wing chun jen kuli tomu že kritizuji formu Siu Nim Tao.Je dobrá a mě prostě jen nebavilo ji cvičit protože mám rád pohyb.Takže není třeba se urážet.Je to stejné jako kdybych řekl známemu že mi nechutná svíčková,a on by se na mě nasral,protože jemu chutná....Něco jiného je pomluvat a hanit styl jako takový což jsem si vyslechl nedávno od jednoho píseckého karatisty co má 4 dan a snažil se mě přesvědčit o tom že Wing Chun je uplně na hovno,protože ho sestavila ženská...a vubec nadával na Kung Fu.Buď ho očkovali Japonci na těch jeho seminářích nebo se bojí konkurence nebo je to magor.Takže jsme u toho.Nemám potřebu hanit styl.Občas mám ale potřebu hanit konkrétní osoby :? for Včelař-ty meleš uplný sračky takže sem vůbec nelez.Prosím tě o to.Někdy platí heslo mlčeti zlato dvojnásob a pokud by si sem nic nepsal tak si lidi pořád můžou myslet že si inteligentní.Ty ostatní šroty co se tu probrali komentovat nebudu.Jsme na Kung Fu foru tak bysme měly řešit kung fu a ne jiu jitsu,eskrimu a jiné.To mi fakt nic neříká. :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: fgf

Příspěvekod Vcelar » ned 11. zář, 2005 13:08

littlearts píše:Kukám že se to zas nějak zvrtlo.Tak pro anonyma-nemám nic proti Wing chun jen kuli tomu že kritizuji formu Siu Nim Tao.Je dobrá a mě prostě jen nebavilo ji cvičit protože mám rád pohyb.Takže není třeba se urážet.Je to stejné jako kdybych řekl známemu že mi nechutná svíčková,a on by se na mě nasral,protože jemu chutná....Něco jiného je pomluvat a hanit styl jako takový což jsem si vyslechl nedávno od jednoho píseckého karatisty co má 4 dan a snažil se mě přesvědčit o tom že Wing Chun je uplně na hovno,protože ho sestavila ženská...a vubec nadával na Kung Fu.Buď ho očkovali Japonci na těch jeho seminářích nebo se bojí konkurence nebo je to magor.Takže jsme u toho.Nemám potřebu hanit styl.Občas mám ale potřebu hanit konkrétní osoby :? for Včelař-ty meleš uplný sračky takže sem vůbec nelez.Prosím tě o to.Někdy platí heslo mlčeti zlato dvojnásob a pokud by si sem nic nepsal tak si lidi pořád můžou myslet že si inteligentní.Ty ostatní šroty co se tu probrali komentovat nebudu.Jsme na Kung Fu foru tak bysme měly řešit kung fu a ne jiu jitsu,eskrimu a jiné.To mi fakt nic neříká. :lol:

Co dodat? Asi nic, setřel si mě jak plivanec z kapoty tvýho nablejskanýho fára :D A zbytečně se nečerti... to se stává že se diskuze zvrhne :-)
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

dfd

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 13:26

No prosimtě.To nemyslíš vážně???Hele péče o včely uklidńuje.Vážně.Děda byl včelař a šlo mu to.Myslim že lépe než tobě řetězáky a kopy v letu...zkus o tom popřemýšlet hm? :( :( :( Slina a nablejskané fáro...svým způsobem mne to zaujalo více než to co si psal předtím...takže pokračuj :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: dfd

Příspěvekod Vcelar » ned 11. zář, 2005 13:44

littlearts píše:Slina a nablejskané fáro...svým způsobem mne to zaujalo více než to co si psal předtím...takže pokračuj :lol:

Před chvílí sis stěžoval, že je to fórum o Kung Fu, tak by se tu mělo řešit Kung Fu a né nějaký fára ne? :D Bavíme se už o ničem...
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

jkj

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 13:49

Před chvílí jsem ti psal že už sem nemáš lézt a ty si koukám přistoupil na mou hru.Co to asi znamená???Pane bože já už fakt nevim co bych k tomu napsal.Ty tu svojí blbost vážně potvrzuješ každou sekundou.Běž na ty včely,ale ať tě nepobodaj,taky vnímaj určitě alespoň částečně různé energie.A debilitu vnímá podle mne asi i domestikované zvířectvo... :( :wink: :( :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: jkj

Příspěvekod Vcelar » ned 11. zář, 2005 14:03

littlearts píše:Před chvílí jsem ti psal že už sem nemáš lézt a ty si koukám přistoupil na mou hru.Co to asi znamená???Pane bože já už fakt nevim co bych k tomu napsal.Ty tu svojí blbost vážně potvrzuješ každou sekundou.Běž na ty včely,ale ať tě nepobodaj,taky vnímaj určitě alespoň částečně různé energie.A debilitu vnímá podle mne asi i domestikované zvířectvo... :( :wink: :( :(

Hehe... :D Mimochodem jestli sis nevšiml, ty jsi včelka a já jen klackem rýpu do tvýho úlu... :-)

Ale vraťme se k tématu... Řetězový údery jsou účinný a použitelný. Má někdo jiný názor?
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 15:22

Anonymní píše:<b>Anonym:</b> Jestli ti vadí, že autor tohohle threadu zmínil zrovna Wing Chun, kde jsou ty řetězáky nejznámější, protože ho cvičíš a dotklo se tě to, tak to sory. Klidně jsem mohl v reakci napsat o řetězákách z jinýho stylu, třeba z tradičního streetfightingu. Ale vzpamatuj se! Protože někdo cvičí wch, nenarostou mu jiný ruce, ohebnější klouby a gumový šlachy. Prostě ty řetězáky děláme všichni víceméně stejně, tak je jedno jestli se bavíme o wch nebo o jiném stylu.

Vcelari, me vubec nezarazi ani nevadi ze tu nekdo pise zrovna o Wing Chun, to je mi srdecne jedno - uz jsem si zvykl ze se obvykle zdejsi deti bavi nejvic o tom cemu nejmin rozumi. Jenom te chci znovu upozornit, protoze EVIDENTNE VUBEC NEVIS o cem pises a o cem tu je rec, ze specificke tzv. retezove udery tak jak se cvici v "nekterych" skolach stylu ( a o kterych se vseobecne mylne mini ze jsou nejakou specialni technikou tohoto stylu) o kterem tu je rec nemaji NIC spolecneho se seriemi uderu v jakemkoliv jinem bojovem umeni nebo sportu - kde mimochodem jsou nebo mohou byt opravdu vzhledem k jinemu provedeni ucinne. Jestli ti to tedy ani ted nezapalilo, tak prosim vyndej hlavu z ulu, uz ti to nesvedci a pro same bzuceni se nemuzes koncentrovat ani na cteni.

Kdybychom se bavili osobne, proste bych ti to ukazal. Jsem z Prahy, cvicim v centru. Muzeme se sejit?! Bude to rychly a velmi dobre pochopis o cem celou dobu pisu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: retezaky

Příspěvekod pm » ned 11. zář, 2005 16:52

Anonymní píše:
martex píše:kdyz uz tady byla rec o chi sao, co retezaky? jsou tak zasadni a zazracny pro boj? obcas mam pocit, ze spousta evropskeho wch ma retezaky, takovy to to rychly bac-bac-a kop, jako modlu, jako jedinou vec, ktera z cinskeho wch pochopila...

treba hung ga retezaky tez zna?

a otazka odjinud: ma nekdo link na souboj boztepe versus cheung?

@"martex" - Nic takoveho jako "retezaky" ve Wing Chun neexistuji. Je to vynalez jednoho nedouka z nemecka. Omyl vznikl z principu "Lin wan", tedy principu neustaleho navazovani - cehokoliv - tedy i uderu, napr. Pokud na tom ovsem nejaky vykuk postavi svuj Wing Chun (Tsun), neznamena to, ze ostatni skoly takovou hloupost delaji taky. Proto bych nepouzil vyraz
spousta evropskeho wch
, nybrz Leung Ting Wing Tsun, abych ostatni neurazil.

@"littlearts" - nevis o cem mluvis, tedy o tom nemluv. Vubec rikas spoustu veci, hloupych veci. Tvoje : "
Dost nezáživný stát na místě a matlat něco rukama.
" a treba jeste "
Myslim že účinnost těchto úderů je vyšší než v klasických stylech kde je pěst více vytočená.
" mluvi samo za sebe - a to zde pouzivam tvoje vyroky ciste z tohoto threadu. Ty ostatni s tebou proberu osobne u Dufika.

@"Vcelar" - "
Nepotřebuješ super namakanou techniku nebo extra sílu a odrovnáš tím i mnohem silnějšího soupeře.
". Ha ha ha, Vcelari, jestli si tohle doopravdy myslis, tak zijes strasne nebezpecne :-). Nepreju ti abys to nekdy musel zkouset...

souhlas, vyse uvedene plati i pro Hungga (a asi vetsinu stylu, ze), muzou byt "po sobe jdouci udery" (lin waan cheui), bodnuti prsty (lin waan biu chyun sau), kopy (lin waan tek geuk), udery lokty (lin waan jaang)... a samozrejme vazani kombinaci ruznych technik - v LGHK mam napr. chat sing lin waan - serii uderu ala Choi lei fat (a CLF toho o lin waan vi zatracene hodne) atd. lin waan je koncept, ne technika.

muj nazor - mytus "retezovych uderu" (lin waan cheui) je dalsi z mytu EWTO a jejich napodobovatelu/pohrobku, podobne jako "lepive ruce" (chi sau)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vcelar » ned 11. zář, 2005 20:11

Anonymní píše:Vcelari, me vubec nezarazi ani nevadi ze tu nekdo pise zrovna o Wing Chun, to je mi srdecne jedno - uz jsem si zvykl ze se obvykle zdejsi deti bavi nejvic o tom cemu nejmin rozumi. Jenom te chci znovu upozornit, protoze EVIDENTNE VUBEC NEVIS o cem pises a o cem tu je rec, ze specificke tzv. retezove udery tak jak se cvici v "nekterych" skolach stylu ( a o kterych se vseobecne mylne mini ze jsou nejakou specialni technikou tohoto stylu) o kterem tu je rec nemaji NIC spolecneho se seriemi uderu v jakemkoliv jinem bojovem umeni nebo sportu - kde mimochodem jsou nebo mohou byt opravdu vzhledem k jinemu provedeni ucinne. Jestli ti to tedy ani ted nezapalilo, tak prosim vyndej hlavu z ulu, uz ti to nesvedci a pro same bzuceni se nemuzes koncentrovat ani na cteni.

Kdybychom se bavili osobne, proste bych ti to ukazal. Jsem z Prahy, cvicim v centru. Muzeme se sejit?! Bude to rychly a velmi dobre pochopis o cem celou dobu pisu.

Bohužel do Prahy to mám dost z ruky. Ale hned na druhým odkazu z googlu na dotaz "řetězové údery" sem našel tohle video (3.6MB). Přesně to si představuji pod pojmem řetězové údery (Straight Blast) a o tom celou dobu mluvím. Jestli je "řetězový úder" něco jiného, tak bych rád věděl co.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

lin waan

Příspěvekod yingjowpai » pon 12. zář, 2005 7:59

koncept lin waan (lian huan) je všude, i my máme v orlím spáru své
lin waan kyun, lin waan jeung, lin waan chyun sau apod., už v základních formách severních stylů se hojně vyskytuje např. v gung lik kyun (gong li quan), dokonce i v taam teui (tan tui), některé formy severních šaolinských stylů se tak přímo jmenují - lian huan quan (lin waan kyun) apod., kudlanka (tong long). je v podstatě jeden "řetězák" za druhým a mohl bych pokračovat. To co je tady asi chápáno jako řetězák, tzn. série krátkých přímých vertikálních úderů za sebou, říkáme tomu lin waan yat ji kyun, je pouze kapka v moři.

PK
yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Riverman » pon 12. zář, 2005 8:48

No a neda se za "retezovy uder" povazovat i nejaka kombinace s kopem?...prece uder neni jen rukama...co treba 3x predni direkt, 1x zadni a pak poradnej lowkick?...:)))..retezak jak vysitej a myslim slusne ucinej....a vubec neni celej box a jeho rychle navazovani technik jeden velkej retezak?....
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 12. zář, 2005 10:15

Riverman píše:No a neda se za "retezovy uder" povazovat i nejaka kombinace s kopem?
A proč? Řetězák je řetězák a kombinace je kombinace. Proč řikat housce rohlik jen proto, že se mi to slovo zrovna teď víc líbí :wink:
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » pon 12. zář, 2005 12:54

BLA, BLA...BLA...BLA. :roll:
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Riverman » úte 13. zář, 2005 8:37

jox píše:
Riverman píše:No a neda se za "retezovy uder" povazovat i nejaka kombinace s kopem?
A proč? Řetězák je řetězák a kombinace je kombinace. Proč řikat housce rohlik jen proto, že se mi to slovo zrovna teď víc líbí :wink:
___
Jox

no nevim, ale v Brne je houska a rohlik to stejny :-)
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: fdf

Příspěvekod Dong_wu » úte 13. zář, 2005 15:01

littlearts píše:Jediný co se mi zamlouvá je pozice pěsti při těchto úderech.Proto jsem rád že podobné údery se používají i v Xing I které cvičím u Sifu Du Fu Kuna.Myslim že účinnost těchto úderů je vyšší než v klasických stylech kde je pěst více vytočená.

Abych se vyjadril za skolu Du fukuna:
Co se tyce tohodle prispevku, neni treba brat littleartse vubec vazne, jelikoz se ke cviceni uderu v xingyi jeste vubec nedostal :evil: :roll:

Rikal jsem si, ze sem prispivat nebude, ale takhle by si o nas za chvili vsichni mysleli, ze jsme banda matlaku (vcetne mistra)........... :(
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...