Anonymní píše:<b>Anonym:</b> Jestli ti vadí, že autor tohohle threadu zmínil zrovna Wing Chun, kde jsou ty řetězáky nejznámější, protože ho cvičíš a dotklo se tě to, tak to sory. Klidně jsem mohl v reakci napsat o řetězákách z jinýho stylu, třeba z tradičního streetfightingu. Ale vzpamatuj se! Protože někdo cvičí wch, nenarostou mu jiný ruce, ohebnější klouby a gumový šlachy. Prostě ty řetězáky děláme všichni víceméně stejně, tak je jedno jestli se bavíme o wch nebo o jiném stylu.
Vcelari, me vubec nezarazi ani nevadi ze tu nekdo pise zrovna o Wing Chun, to je mi srdecne jedno - uz jsem si zvykl ze se obvykle zdejsi deti bavi nejvic o tom cemu nejmin rozumi. Jenom te chci znovu upozornit, protoze EVIDENTNE VUBEC NEVIS o cem pises a o cem tu je rec, ze specificke tzv.
retezove udery tak jak se cvici v "nekterych" skolach stylu ( a o kterych se vseobecne mylne mini ze jsou nejakou specialni technikou tohoto stylu) o kterem tu je rec nemaji NIC spolecneho se seriemi uderu v jakemkoliv jinem bojovem umeni nebo sportu - kde mimochodem jsou nebo mohou byt opravdu vzhledem k jinemu provedeni ucinne. Jestli ti to tedy ani ted nezapalilo, tak prosim vyndej hlavu z ulu, uz ti to nesvedci a pro same bzuceni se nemuzes koncentrovat ani na cteni.
Kdybychom se bavili osobne, proste bych ti to ukazal. Jsem z Prahy, cvicim v centru. Muzeme se sejit?! Bude to rychly a velmi dobre pochopis o cem celou dobu pisu.