Mabu a kroky

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: .

Příspěvekod sun » pát 16. úno, 2007 8:11

JRup píše:
luen píše:Vidis, jak nejsi pozorny ... ja se na to jak dlouho vydrzi stat v postoji neptal ..., jen jsem to pouzil ve vztahu k tomu co napsal Miro Henkovi o vyhybani se odpovedi ... Jelikoz s tim zacal Miro

Ta otázka šla ode mě a zněla:

"Nechci být nezdvořilý, ale rád bych si ověřil u Mira kolik času on nebo jeho učitel v mabu vydrží."

A Miro na ni reagoval! Není povinností dát přímou odpověď na jakoukoliv otázku. S jeho odpovědí jsem spokojen a osobně je pro mojí praxi užitečnější než kdyby mi napsal, že stojí třeba 10 nebo 30 nebo kolik minut. Bylo by to zavádějící a odvádělo od podstaty postoje. Mnozí by se soustředili na dosažení toho času a nesoustředili by se na kvalitu postoje tak, aby pracoval.

Cvičení a toleranci zdar, JRup.

Souhlas, vyjadřuje to i můj názor
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » pát 16. úno, 2007 8:16

JRup píše:Sorry SamSoi, Ty k těm "dorážečům" patříš taky. Podívej se, na které listu jsme a co jsi o mabu řekl nebo se zeptal!

No ono to bude spis tim, ze kdyz neco chci vedet o mabu (a nejen o nem) tak se zeptam sveho sifu ... tj. nemam potrebu se ptat tady .. sorry

jediny na co sem jak pises "dorazel" byl fakt, ktery se da snadno vypozorovat ve spousta threadech .. nekde se neco "hada" a najednou mame 3 novy uzivatele ...

ale treba se opravdu zrovna zapoji novy diskuteri ...

zdar
Naposledy upravil sam-soi dne pát 16. úno, 2007 8:39, celkově upraveno 1
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sun » pát 16. úno, 2007 8:20

majkx píše:Já fakt nevím co furt s tím mabu a diskuzí okolo máte, já ho začal stát poprvé minulý týden + ještě nějaké jiné postoje(názvy nevím) ze kterých mám nohy vytřepané jak startka a zpocený jsem při tom jak to boží hovado a až teď přejdu chřipku, tak budu stát dál, líbí se mi porvat se sám se sebou a je fakt, že mi to fajn uvolňuje klouby. A je mi úplně jedno jestli se tím rozvíjí nějaké čchi nebo to zhušťuje sperma, já cítím, že po těch postojích se mi líp kopne někomu penalta do koulí a o to přece v BU de ne!!

Skvělé Majkxi, tomu se říká motivace. Záleží jen na tom, jak dlouho ti tahle motivace vydrží a pomůže stát každý den, rok, dva, tři atd. a klidně můžeš i když máš chřipku, to ti neublíží.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krovak » pát 16. úno, 2007 8:37

ukropcany píše:Miro, takže koľko v tom mabu prosím vydržíš? Ja asi 2 minúty a to som v tom určite úplne zle... 8)

ukropcany a si si isty ze otazka ktoru kladies nie je na urovni otazok typu "je lepsie cervene, alebo zelene auto?"
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod sun » pát 16. úno, 2007 9:21

ukropcany píše:4sun, jrup - sme zjavne úplne iné krvné skupiny,

To jsme a je to tak dobře. Ale někdy to vypadá, že někteří si jiných krvných skupin neváží. Já si vás vážim a vaše názory respektuji.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 16. úno, 2007 9:24

Miro píše:Marvin,

Plkat o tom, co bude, az sa vratim, mi pripada nehodne chlapa. Je to ako dudrenie nadrzaneho tetrova, to nechaj Luenovi, to je jeho parketa...

Miro

1) Miro pokud dobre ctu, tak nejsem sam, kdo ti ty pohadky neveri.

2) Jsi hrdina nejdriv do jednoho vlakna napises, ze fight neni problem VEREJNE a v SZ pak resis opak. (pripocitavam dalsi % k bodu 1)

3) Me zas prijde nehodne chlapa plkat o necem cemu nerozumim, vyhledat si info pro sva tvrzeni z naprosto neduveryhodnejch internetovejch zdroju a pak ze sebe delat ublizeneho chudacka. A k tem parketam ... Chces opravdu vedet, co je ma parketa??? Dobre si to rozmysli a pak dej vedet ... neni mi 15 roku a jestli se za tebou budu nekam trmacet, tak to rozhodne nezacne slovnim prujmem ..., ale muze to tim koncit!!!

4) Nekolikrat jsem zde uvedl, ze jsem v minulosti nikdy nemel problem s tim co jsi zde publikoval ... Jen myslim, ze ted naprosto zamerne a cilene formulujes vsechny sve prispevky do "modu" "nejvnitrnakovitejsich z vnitrnich ... vidim v tom necistou marketingovou hru ... Kdyz se totiz prestane plkat o "magii", tak se clovek musi ukazat co umi ... ale dokud se jen teoretizuje nad energetickyma bodama, tak neni treba zvednout ruce a fungovat ... Myslim, ze toho k tomuto bodu nemusim psat vice a je ti jasne jak to myslim .... Nechci te ted srovnavat s nejakejma podvodnikama, ale Miro fakt je ten, ze se tady v posledni dobe prezentujes jako clen esoterikeho spolku na vyhaneni dabla energii qi a bohuzel pro tebe, takhle se prezentuji prave ti lide z nasi "Galerky" - Hladici a ostatni ... Chtel bych ti verit, ze to tak nemyslis a ze se pletu ...

5) Zatim nejsem tak starej, abych mavnul rukou nad tim jak tady casto prekrucujes fakta.
Z tohoto vlaku (ve kterem jedes) se strasne spatne vystupuje, abys casem nezjistil, ze si se prepocital a tvoje manazerovani ti prineslo pouze uchylny lidi, ze kterych budes akorat nestastnej ... V TOM JE TOTIZ (vetsinou) TRAGEDIE KUNG FU U NAS!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 16. úno, 2007 9:36

pavela píše: Mimochodem pro správné mabu je třeba dodržovat asi 30-40 zásad

Poněkud velký rozptyl :idea:
Asi jsem detailista (většinou mi to tady někdo semtam vyčte), ale byl bych rád, abychom se vyjadřovali přesně a konkrétně, pokud je to alespoň trochu možné.
Takže beru "asi 30" nebo "asi 40", ale "asi 30-40" :?: Proč ne "asi 20-50"? :wink:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 16. úno, 2007 10:07

miro - mas bod aspon za to, ze si zareagoval a berem ta za slovo.

a k tomu co si napisal, vies to ze niekto zije realny zivot do ktoreho patri rodina, deti, stastie ci smrt a choroba este neznamena, ze si nemoze stat za svojim rozhodnutim a nazorom. Skor opacne. Bol by asi prekvapeny, ako to cloveka naopak dokaze posilnit ked sa stale neprple len sam v sebe, ale zije denne aj pre inych - to ta nauci vnimat svet z nadhladu a byt na seba tvrdy, ovela viacej ako rozne tralala energie, onanisticke kuzla ci teoretizovanie o mabu ;) ... najlepsi ucitel bu je totiz tvrda robota a ten realny zivot ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Havos » pát 16. úno, 2007 10:14

luen píše:
Havos píše:jestli to treba nebude tim (alespon v mem pripade), ze vzhledem k odbouchanym rokum a znalostem k tomu nemam moc co rict v porovnani treba s Luenem, Mirem, Pavelou a dalsimi....
.... nicmene aby clovek poznal arogantni formu prispevku henka nebo marvina nemusi cvicit 20 roku, ze?
M.

Jasne, ze ten ton neni nijak milej ... a urcite i chapes proc, nebo se pletu a nevidis to, co ostatni???

sorry, ale nevidim. Respektive nevidim duvod pro hystericke reakce nekterych lidi. Neboj se, ze ty diskuse, ktere jsi v jinem prispevku zminil, nectu. Nikde jsem nerekl, ze se vsim co Miro napsal souhlasim (napr. to jak reagoval na SiuLouFu ohledne taiji mi prislo zbytecne...), ale veci o magii a dalsi mu podsouvate vy. Na vnitrni energii prece nic magickeho neni...
Naopak si myslim, ze ze tvych prispevku je citit strach, jesitnost, pocit nedoceneni a ze musis mit posledni slovo a ze pres krvave oci uz zde nekteri lidi nejsou schopni normalne myslet.
Luene, vim ze te vede uprimna snaha, ale nesnaz se nas ostatni chranit, nesnaz se byt "mluvcim (a vykonavatelem) cinske bu komunity" v CR. Myslim, ze podcenujes lidi. Pokud je Miro "prazdny carodej" oni na to prijdou sami a odejdou od nej a pokud ne dobre jim/nam tak.

Jde pouze o muj soukromy nazor, ktery muze byt ovlivneny tim, ze Mira osobne znam a vazim si jeho kvalit a proto se muzu plest, tak tomu neprikaldej moc velkou vahu (nicmene snazil jsem se byt objektivni).
M.
Havos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » pát 16. úno, 2007 10:54

sun píše:
majkx píše:Já fakt nevím co furt s tím mabu a diskuzí okolo máte, já ho začal stát poprvé minulý týden + ještě nějaké jiné postoje(názvy nevím) ze kterých mám nohy vytřepané jak startka a zpocený jsem při tom jak to boží hovado a až teď přejdu chřipku, tak budu stát dál, líbí se mi porvat se sám se sebou a je fakt, že mi to fajn uvolňuje klouby. A je mi úplně jedno jestli se tím rozvíjí nějaké čchi nebo to zhušťuje sperma, já cítím, že po těch postojích se mi líp kopne někomu penalta do koulí a o to přece v BU de ne!!

Skvělé Majkxi, tomu se říká motivace.

Pro mě je ta motivace dobrá, jestli to chápu, tak ikdyž si nedal nic do uvozovek, tak ty s mojí motivací nesouhlasíš :lol:

sun píše: Záleží jen na tom, jak dlouho ti tahle motivace vydrží a pomůže stát každý den, rok, dva, tři atd.

No tahle zjednodušeně podaná motivace se mě drží už tak 12 let, je to motivace, kdy věřím, že cvičit BU znamená naučit se bojovat a přežít, ochránit sebe a svou rodinu a jak už jsem tady psal, ty vedlejší produkty, větší porozumění, empatičnost, vyrovnanost atd. beru jako součást, kterou sebou cvičení BU přináší a jsem rád, že jí přináší, ale o těhle věcech není třeba psát, tyhle vlastnosti můžu pěstovat klidně i tím, že si najdu čas a půjdu si hrát s dětma do dětského domova nebo pomáhat nezištně do charity.
sun píše: a klidně můžeš i když máš chřipku, to ti neublíží.

Jsem srab a lempl, když jsem nemocný tak necvičím :cry: :cry:

Já tvůj názor taky respektuji, ikdyž se v mnohém budem rozcházet, vážím si tě, jako každého kdo dokáže napsat svůj pohled na věc, ikdyž je mylný :lol: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pát 16. úno, 2007 11:48

majkx píše:Pro mě je ta motivace dobrá, jestli to chápu, tak ikdyž si nedal nic do uvozovek, tak ty s mojí motivací nesouhlasíš :lol:

Nedal jsem to do uvozovek, protože je to přesně tak jak jsem napsal, je to motivace a jako taková slouží k tomu, aby se člověk k něčemu dokopal. Nemyslel jsem to tedy ironicky, jestli ti jde o tohle. Mnozí lidé chodí cvičit, ale motivaci, aby doma makali nemají, prostě je to jen baví a zabíjejí čas.
Jiný člověk může inspirovat, ale motivaci musí každý najít sám.
Je dobré si najít motivaci, která vydrží dlouho, ty říkáš že tě jedna motivace drží dlouho, já naopak procházím tím, že se mi motivace časem změní. Teď mou největší motivací je zvědavost. A myslím to fakt vážně.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pát 16. úno, 2007 11:50

ukropcany píše:4sun, jrup - sme zjavne úplne iné krvné skupiny, pretože napr. ja a určite aj marvin a počítam že aj luen sa neradi pýtame jednu jednoduchú otázku viac krát... očakávame na priamu otázku priamu odpoveď (asi ste nečítali kultovú sériu článkov o zmrdológii...), ale ak vám to ozaj vyhovuje, že sa nedozviete to, čo vás (tiež) zaujíma, ok, ale je to čudné, pretože mne nerobí problém položiť detinskú otázku... takže:...

Ty krevní skupiny mě netrápí a pokud jsou lidé k sobě zdvořilý, tak nevadí, že jsou odlišní.

No k tomu stylu odpovědi je můj názor takový - zeptal jsem se na ne úplně podstatnou dílčí věc a dostal jsem popis principu. Co víc bych ještě měl chtít? Platí na to jedno přísloví...
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 16. úno, 2007 12:19

Havos píše:sorry, ale nevidim. Respektive nevidim duvod pro hystericke reakce nekterych lidi. Neboj se, ze ty diskuse, ktere jsi v jinem prispevku zminil, nectu. Nikde jsem nerekl, ze se vsim co Miro napsal souhlasim (napr. to jak reagoval na SiuLouFu ohledne taiji mi prislo zbytecne...), ale veci o magii a dalsi mu podsouvate vy. Na vnitrni energii prece nic magickeho neni...
Naopak si myslim, ze ze tvych prispevku je citit strach, jesitnost, pocit nedoceneni a ze musis mit posledni slovo a ze pres krvave oci uz zde nekteri lidi nejsou schopni normalne myslet.
Luene, vim ze te vede uprimna snaha, ale nesnaz se nas ostatni chranit, nesnaz se byt "mluvcim (a vykonavatelem) cinske bu komunity" v CR. Myslim, ze podcenujes lidi. Pokud je Miro "prazdny carodej" oni na to prijdou sami a odejdou od nej a pokud ne dobre jim/nam tak.

Jde pouze o muj soukromy nazor, ktery muze byt ovlivneny tim, ze Mira osobne znam a vazim si jeho kvalit a proto se muzu plest, tak tomu neprikaldej moc velkou vahu (nicmene snazil jsem se byt objektivni).
M.

Ano na qi neni nic tajuplneho, uslechtileho, dokonaleho ani neni lepsi ci vyssi nez jakykoli jiny nastroj pro zdravi ... Vsichni vime kdo si tady ulitava na jednom z mnoha prostredku a nastroju ktere v ABU jsou.
Vse jsem se pokusil vysvetlit v predchozim prispevku... MIro nikdy nenapsal, ze qi je magie ... to je fakt, ale prezentuje toto tema velmi zavadejicim ... no lepe receno vadnym zpusobem ...

Citis strach z toho co pisi resp. ze ja mam strach - ano mam velmi vazne obavy z Mirovo neprofesionalniho pristupu (ted nemluvim o jeho kung fu a jeho vyctenych teoretickych znalostech), ale o tom jakym zpusobem oslovuje lidi ... tohle vede k sekte ... sekty delaji prusery ... a pak se delaji plosna opatreni proti vsem ... a to se me tyka!!! Podivej jakou ma kung fu nalepku kvuli jednomu kasparkovi jako je Hladik ... Znovu pripominam, ze tim nechci rici ze M.B. = R.H. Velice rad bych videl osadku jeho skoly ... Jesitnej sem ... hlavne ve vztahu k nekterym lidem ... Pocit nedoceneni rozhodne nemam, tady si se v mem profilu seknul ... Posledni slovo mit nemusim to bys taky mohl vydedukovat z toho jak casto a na co reaguji ... ja se ti totiz k necemu priznam ... neumim se hadat, ale mam 95kg argumentu, tak na co se hadat :D :wink:
Nesnazim se chranit tebe ty uz ses rozhodl pouzivat svou vlastni hlavu a mas jasno, ale jak uz jsem a nejen ja upozornoval, tyto stranky navstevuji i lide, kteri nevedi ... a bylo by dobre, aby vedeli, ze "vysoka"skola bez zakladky neni vyska, ale zvlastni skola pro retardy :!: :!: :!:
Ale jinak ocenuji tvou snahu o nestrannost a slusnost. At se dari ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 16. úno, 2007 13:17

Angus píše:
pavela píše: Mimochodem pro správné mabu je třeba dodržovat asi 30-40 zásad

Poněkud velký rozptyl :idea:
Asi jsem detailista (většinou mi to tady někdo semtam vyčte), ale byl bych rád, abychom se vyjadřovali přesně a konkrétně, pokud je to alespoň trochu možné.
Takže beru "asi 30" nebo "asi 40", ale "asi 30-40" :?: Proč ne "asi 20-50"? :wink:
:D :D :D to závisí na tom, kdo to učí. :lol: :lol: :lol: OK, pravda je a přiznávám to, že jsem línej to počítat, tak jsem to vystřelil od boku, možná je to víc. Navíc začínají zítra svátky jara zaříná ROK PRASETE a to jsem ještě línější. Takže Čhun «ie Kchuai Le 春节快乐!!!
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » pát 16. úno, 2007 15:27

Toman: Ja mam kamose, co ma taky takovy staticky styl, vetsinou jen stoji a ceka az co udelas jako prvni ty, pak te-lepe receno me :D vetsinou protipohybem sejme, dela shotokan uz asi 12 let, ma zkusenosti z kyokushinu a ted zacal k tomu cvicit i wing cun. Vychazi mu to i na zavodech, kdy si do nej souper casto proste nabehne. Sam to zduvodnuje tim, ze je takovej tezsi a ze nikdy nebyl moc extra poskakovaci. Tahle jeho taktika ovsem neplati uplne na vsechny, ale on je celkem vsestranej fighter, tak se s tim nejak vyrovnava. Sparing ti snim domlouvat nebudu, neb to sem davam jen jako zajimavost :D
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod madmax » pát 16. úno, 2007 15:53

sun píše:... a klidně můžeš i když máš chřipku, to ti neublíží.

Nee! Jakekoliv cviceni, pri kterem se clovek zapoti, se pri nemoci nedoporucuje delat. Pokud si ovsem nechcete oddelat srdce.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » pát 16. úno, 2007 15:55

rizek - no ale to je ale predsa vec kvality protivnika. Keby trenoval s kvalitnymi protihracom a na kazdom treningu pre svoju staticku poziciu fasoval zacal by poskakovat. Proste to je dokaz, ze na neustale napredovanie potrebujes lepsieho sparinga ako si ty sam.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

To luen

Příspěvekod nickname » pát 16. úno, 2007 16:06

4luen
Omlouvám se , ale příjde mi že tvoji existenci někteří lidé raději budou popírat - nebo zatracovat, nebo vykládat jinak. Můžeš mi napsat kdy a kde cvičíš abych se mohl stavit a potvrdit sem do fora že jsi to ty, a že opravdu na to máš?
Já souhlasím s tvými názory tady, ale vím že spousta lidí bude vykládat , že jsi nějaký " kecal " který v životě BU necvičil, nebo snad pár let.
Mohu se přijít podívat a potvrdit těmhle lidem jak to je ?
nickname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » pát 16. úno, 2007 16:13

To je zabavné kam až to od starého paná funakošiho došlo:)
A co to vyrešit takhle pro někoho prostě ten pán cvičí katu tekki a delá to každý den ,tak jako každý den se čistej zuby.
Pro další učastníky zajezdu kultivuje svou čhi. A další partě to muže být jedno,protože to pro ně není duležitý. Slunce v duši zakopčaník:)
Jo dotaz na toho hladíka ,dodnes mně to zajímá. Pamatuju že když začal za komunistu cvičit kung fu,tak jsme se tam chteli přihlásit jenže mezi kámošema se řikalo ,že se tam dostaneš jen protekcí a že tam choděj děti veksláku. Nechci se nikoho dotknout jen by mi to zajímalo jak to ve skutečnosti bylo
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » pát 16. úno, 2007 16:25

marvin píše:rizek - no ale to je ale predsa vec kvality protivnika. Keby trenoval s kvalitnymi protihracom a na kazdom treningu pre svoju staticku poziciu fasoval zacal by poskakovat. Proste to je dokaz, ze na neustale napredovanie potrebujes lepsieho sparinga ako si ty sam.

To mas pravdu, ale jak sem se zminil vyse, v pripade potreby to zmeni, jinak urcite vis jak sou extreme rozposkakovani :D nektery shotokanisti, proti nim je proste pomerne statickej, ale aby to nevyznelo tak, ze jen cumi a ceka, tak se samozrejme umi i rozjet dopredu a pak vzhledem ke svym 90 kg celkem valcuje :D . Tim ovsem netvrdim ze je to best fighter, proste jen to, ze i takovejhle styl nekdo ma.
Naposledy upravil rizek dne pát 16. úno, 2007 17:59, celkově upraveno 1
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...