Moderátor: pm

player píše:...A tim se rovnez dostavam k tem uderum do pytle, pri kterych se chytas za hlavu.Vysvetloval jsem to uz Ukcopcanemu, muzes si to najit, takze to nebudu znova rozvadet, ale schvalne mi napis, co je na tom podle tveho mineni spatneho, ok?

player píše:Luen :
Zase nejak nechapu vyraz "ukajel".Nevim co mezi sebou mate osobne, to je vase vec, ale z toho jak kolega v tomto vlaknu hovori nemam pocit, ze by se vyjadroval na tvou adresu(vyjma posledniho prispevku, kde uz mu zrejme hrnecek trpelivosti pretekl a ja se vubec nedivim;)) nejak negativne, narozdil od tebe.
Urcite nemam potrebu si s nekym notovat.To bych rekl ze k tomuto maji bliz jini a prekvapilo by me, kdyby sis to o me myslel uprimne, ze zrovna ja mam potrebu chytat se nejake spriznene duse, abych tim dejme tomu podporil svou argumentaci ci nazory;)
Jinak nemel jsem namysli vyzvu ve smyslu zapasu na zivot a na smrt, jak si to tak pekne zaobalil, ale naprosto bezny pratelsky sparing.Navic si myslim, ze by pro spoustu lidi bylo prinosem videt cloveka s karierou +/- 200 zapasu z karata a juda a ucitele WCH, jak si poradi s ruznymi styly, opet v duchu pratelskeho sparingu, nebo se pletu?

luen píše:Jsi dobrej advokat a kdyz kope do te lapy nebo do pytle ... a malem u toho upadne, tim nacvicuje co? Mimochodem nikdy jsem ho nevidel bouchat jinak nez takto ... mozna to skutecne neni tim, ze by bouchal zrovna timto zpusobem (aby ho ukazal), ale protoze to jinak proste neumel. A proc boucha od pasu se svesenejma rukama?

player píše:luen píše:Jsi dobrej advokat a kdyz kope do te lapy nebo do pytle ... a malem u toho upadne, tim nacvicuje co? Mimochodem nikdy jsem ho nevidel bouchat jinak nez takto ... mozna to skutecne neni tim, ze by bouchal zrovna timto zpusobem (aby ho ukazal), ale protoze to jinak proste neumel. A proc boucha od pasu se svesenejma rukama?
ted nevim presne co myslis s tim upadnutim, muzes priblizit?
Ruce svesene muzou byt klidne z neumu, nejsem jasnovidec jako nekteri zde:), ale pokud to je alespon zcasti stejne jako u me, tak je to z duvodu vetsi rany do uderu a tim vetsiho posileni, potazmo vetsi nutnosti zpevneni zapesti.Koneckoncu jsem tu kdysi postnul video, jak lechtam "makiwaru" na zdi a do te cvicim udery rovnez z rukou svesenych zcela podel tela.Kdyby se to vytrhlo z kontextu a byl bych prezentovany pouze na takovych to ukazkach, no jeeeeeje, to by byly panecku komenty o nicemovi, kterej dostane po hube ani nemrkne;)

player píše:Luen :
http://youtube.com/watch?v=nf12iowNH38
Tak ona ta deska je preci jen pomerne velka a tezka(viz. ten co to drzi) a on nevazil metrak.Nehlede na to jak se u toho smal, takze to urcite nebyla nejaka supervazna prezentace "jak spravne kopat".Presto nikde nevidim nejaky problem s rovnovahou, zakloneni(ano ja vim, to vy ve WCH neschvalujete;))je "protivaha" kopu.Ja cvicil bocni kop s priskokem do matrace co jsou na skok do vysky, ktere byly oprene o zed.Pruzina jako svine.Zkusenemu jiste nemusim vysvetlovat, k cemu takovy nacvik slouzi.

player píše:Luen : mno ja zapomnel, ve WCH je vlastne uplne vsechno, vcetne strelby, mea culpa.
Ano, snazi se po kopu jeste dodat odpich, no a?Jsou dve moznosti, bud nohu po kopu rychle stahnu s odrazenim se od cile, nebo naopak dam do kopu vse, pak dochazi temer az k otoceni se zady.Proc mi porad pripada, ze mluvis do neceho, co neznas?
Ty mluvis o fajtu, ja mluvim o sparingu.Obrovsky rozdil, jestli nechapes skutecne nebo to jen hrajes si netroufam odhadovat, protoze u tebe covek opravdu nikdy nevi a to neni lichotka.

RBR píše:NAIA píše:RBR: Nevím proč pořád řešíš ten přísun. Samozřejmě že od klávesnice tě napadne 10 důvodů proč ho nedělat. V dobách kdy jsem hodně kopal a závodil jsem ho dělal běžně a s úspěchem.
Nevím jestli si na to vzpomínáš ale tímto přísunem jsem ti prošel při sparringu k nosu(kdysi v Olomouci na Dukle). A podmet jsi mi nestačil provést - takže záleží na situaci - nemá cenu to řešit.
Jeden mráček déšť nedělá. Hned jak jsem viděl, že si se do té debaty vložil, tak mě bylo jasné , že tam na mě něco z té sranda pinkačky vytáhneš.
Ano jediným kopem si ke mě dostal, ale nemám už moc ponětí jakým, ale dost pochybuji, že to bylo yoko-geri, nebylo to náhodou nějaké mawašo?
Ovšem to neznamená, že když jsem já tam něco prochrápal, že jsi to udělal technicky správně a někdo zdatnější by to nepotrestal.
Proč jsi přestal hodně kopat?
RBR

NAIA píše:Pochopil jsem jak je důležité umět bojovat na zemi a jak tě vysoké kopy vystavují pro takedown.
No a potom do sebeobrany se ty highkicky moc nehodí - lidi co chodí na trénink tam nejsou pro to aby se naučili kopat technicky a vysoko.

player píše:TongPo : slava, aspon nekdo s kym je rec bez zbytecne omacky kolem.Doufam, ze ti nebude vadit, kdyz sem zkopcim co jsem psal Ukropovi, abych to zbytecne nesepisoval znovu:
"Jenze ono i to "tlaceni" ma sve opodstatneni, stejne tak jako rychle sekovky.Kazde je proste k necemu.To, ze ty ten smysl nevidis preci automaticky neznamena, ze tam neni.Z meho pohledu a zkusenosti s obdobnym treninkem bych rad poznamenal, ze tyto udery urcite nejsou o rychlosti, ale predevsim o posileni a zpevneni tim, ze pytel drzi neustale v urcitem naklonu.Je moc dobre videt, ze se do toho opira celym telem.V neposledni rade je to o presnosti, kdy je nejen potreba drzet pytel od sebe, ale i pred sebou, aby nezacal rotovat".
Cimz se tedy dostavam k tomu, ze nacvik takovychto uderu v zadnem pripade neni pro nejake KO, stejne jako nacvik onoho kratkeho uderu.
Kdyz by nekdo argumentoval s tim, ze se do toho pytle ani neumi trefit, nebo ze se mu prolamuje zapesti, nebo neco takoveho, tak bych ani neceknul.Ovsem tady mam opravdu podle me opravneny dojem, ze se tu michaj jabka s hruskama.

Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník