JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod player » ned 27. črc, 2008 21:06

Luen :
Zase nejak nechapu vyraz "ukajel".Nevim co mezi sebou mate osobne, to je vase vec, ale z toho jak kolega v tomto vlaknu hovori nemam pocit, ze by se vyjadroval na tvou adresu(vyjma posledniho prispevku, kde uz mu zrejme hrnecek trpelivosti pretekl a ja se vubec nedivim;)) nejak negativne, narozdil od tebe.
Urcite nemam potrebu si s nekym notovat.To bych rekl ze k tomuto maji bliz jini a prekvapilo by me, kdyby sis to o me myslel uprimne, ze zrovna ja mam potrebu chytat se nejake spriznene duse, abych tim dejme tomu podporil svou argumentaci ci nazory;)
Jinak nemel jsem namysli vyzvu ve smyslu zapasu na zivot a na smrt, jak si to tak pekne zaobalil, ale naprosto bezny pratelsky sparing.Navic si myslim, ze by pro spoustu lidi bylo prinosem videt cloveka s karierou +/- 200 zapasu z karata a juda a ucitele WCH, jak si poradi s ruznymi styly, opet v duchu pratelskeho sparingu, nebo se pletu?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 27. črc, 2008 21:07

A tvůj příspěvek k Playerovy mě taky připadá argumentačně stupidní a zbytečnej, nikam nevedoucí. Playera neznám ani nevím, jestli sem já jemu nebo on mě něco psal na BU.cz a tudiž mi může bejt ukradenej, ale sám napsal, že se nezastává tak argumentuj lépe Luene. Neboj to pujde :wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 27. črc, 2008 21:14

player píše:...A tim se rovnez dostavam k tem uderum do pytle, pri kterych se chytas za hlavu.Vysvetloval jsem to uz Ukcopcanemu, muzes si to najit, takze to nebudu znova rozvadet, ale schvalne mi napis, co je na tom podle tveho mineni spatneho, ok?

OK, zkusím tu jeho "práci" rukama na pytli trochu okomentovat z mého úhlu pohledu. Takže - zatímco v případech, kdy údery pouze naznačoval, byl BL rychlej jako blesk, v tomhle případě, kdy se snaží do toho pytle alespoň trochu opřít, je to opravdu žalostně pomalý a slabý, prostě tomu chybí razance. Spíš než o údery jde o šťouchání do pytle, kterej je ke všemu hrozně málo vycpanej a hodně lehoučkej, nic pro trénink výkonnýho bojovníka. Dokážeš si ty osobně představit, že by takhle slaboučký údery někoho složily? Já teda ne... :? Technika se mi taky nelíbí, ale tu komentovat nebudu, protože JKD nerozumím a třeba to tak má bejt... :twisted: Uvedu jen to, že takhle rozházený ruce při sérii úderů mají jen totální amatéři. Prostě to, co BL předvedl v tomhle videu, podle mého názoru absolutně nekoresponduje z jeho pověstí excelentního bojovníka.
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 21:25

player píše:Luen :
Zase nejak nechapu vyraz "ukajel".Nevim co mezi sebou mate osobne, to je vase vec, ale z toho jak kolega v tomto vlaknu hovori nemam pocit, ze by se vyjadroval na tvou adresu(vyjma posledniho prispevku, kde uz mu zrejme hrnecek trpelivosti pretekl a ja se vubec nedivim;)) nejak negativne, narozdil od tebe.
Urcite nemam potrebu si s nekym notovat.To bych rekl ze k tomuto maji bliz jini a prekvapilo by me, kdyby sis to o me myslel uprimne, ze zrovna ja mam potrebu chytat se nejake spriznene duse, abych tim dejme tomu podporil svou argumentaci ci nazory;)
Jinak nemel jsem namysli vyzvu ve smyslu zapasu na zivot a na smrt, jak si to tak pekne zaobalil, ale naprosto bezny pratelsky sparing.Navic si myslim, ze by pro spoustu lidi bylo prinosem videt cloveka s karierou +/- 200 zapasu z karata a juda a ucitele WCH, jak si poradi s ruznymi styly, opet v duchu pratelskeho sparingu, nebo se pletu?

Tak si precti jeho prispevky a pochopis, ze to mozne neni :wink: Ja ho zval ostatne jako spousty lidi (vid :wink: ), ale on neprisel (jako spousty lidi, vid :wink: ). Si precti jeho duvody. Ac nemam zapotrebi se zahazovat s kazdym troubou, tak to casto delam, aby i to nekdo nemohl predhazovat. Ale koukam, ze i tak se nekdo najde :lol: Playere to neva, ze ty jsi u toho nebyl :wink: Ja i kdybych se uz zadne akce neucastnil, tak toho mam na konte dost a nemusim se v tomhle obhajovat :wink: V nekolika vlaknech uz jsem psal kolik lidi nasi skolu obdarilo svou navstevou a jak to dopadlo, ne? Moc jich neni kdo neprisel (Miro :lol: ) a kde vidis nejake zpravy o tom jak me nekdo vyvedl z omylu a ukazal mi jeho buuu ??? Klido mi muzes napsat, ze jsem huba prorizla, ale rozhodne ne to, ze provokuju a pak se z toho snazim vycouvat :wink:

Jinak jestli tou poznamkou na zdravi a ziveni se tim, myslis Lukase Konecneho, tak v tom nejsme za jedno ... ja si porad myslim, ze jsi tenkrat trochu prebral :wink: Jinak totiz nevim na co tim narazis ...

Ale koukam, ze jsme dost OT :wink:

4wushupetr: ty mas moznost prijit a rict mi vse do oci :wink: Jestli budes chtit muzes si u nas zacvicit a i bez nejakych souboju ukazat, jak jsi na tom s pohybem, kdyz nejsi fighter :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 27. črc, 2008 21:34

TongPo : slava, aspon nekdo s kym je rec bez zbytecne omacky kolem.Doufam, ze ti nebude vadit, kdyz sem zkopcim co jsem psal Ukropovi, abych to zbytecne nesepisoval znovu:
"Jenze ono i to "tlaceni" ma sve opodstatneni, stejne tak jako rychle sekovky.Kazde je proste k necemu.To, ze ty ten smysl nevidis preci automaticky neznamena, ze tam neni.Z meho pohledu a zkusenosti s obdobnym treninkem bych rad poznamenal, ze tyto udery urcite nejsou o rychlosti, ale predevsim o posileni a zpevneni tim, ze pytel drzi neustale v urcitem naklonu.Je moc dobre videt, ze se do toho opira celym telem.V neposledni rade je to o presnosti, kdy je nejen potreba drzet pytel od sebe, ale i pred sebou, aby nezacal rotovat".
Cimz se tedy dostavam k tomu, ze nacvik takovychto uderu v zadnem pripade neni pro nejake KO, stejne jako nacvik onoho kratkeho uderu.
Kdyz by nekdo argumentoval s tim, ze se do toho pytle ani neumi trefit, nebo ze se mu prolamuje zapesti, nebo neco takoveho, tak bych ani neceknul.Ovsem tady mam opravdu podle me opravneny dojem, ze se tu michaj jabka s hruskama.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 21:42

Jsi dobrej advokat a kdyz kope do te lapy nebo do pytle ... a malem u toho upadne, tim nacvicuje co? Mimochodem nikdy jsem ho nevidel bouchat jinak nez takto ... mozna to skutecne neni tim, ze by bouchal zrovna timto zpusobem (aby ho ukazal), ale protoze to jinak proste neumel. A proc boucha od pasu se svesenejma rukama?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 27. črc, 2008 21:42

Luen : vzhledem k tomu, jak se jevis povysujic se nad nazory ostatnich, tak bych ocekaval, ze pro tebe bude nejaky sparing absolutne rutinni zalezitost a ani nebude treba komentare s tim, kolik ze uz toho mas za zivot odfajtovaneho a ze tedy nemas nic dalsiho zapotrebi.Ja tyhle argumenty proste neberu a neberu je ani od sveho ucitele, ktery rika totez co ty.
Co se Lukase tyce, tak si myslim, ze neni fer to rozebirat zde, hlavne bez jeho ucasti.
"kde vidis nejake zpravy o tom jak me nekdo vyvedl z omylu a ukazal mi jeho buuu ??? Klido mi muzes napsat, ze jsem huba prorizla, ale rozhodne ne to, ze provokuju a pak se z toho snazim vycouvat "
A ted mi ty rekni, abychom se vratili zpet k tematu, kde je nejaky DUKAZ o BL s ohledem na totez?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod player » ned 27. črc, 2008 21:49

luen píše:Jsi dobrej advokat a kdyz kope do te lapy nebo do pytle ... a malem u toho upadne, tim nacvicuje co? Mimochodem nikdy jsem ho nevidel bouchat jinak nez takto ... mozna to skutecne neni tim, ze by bouchal zrovna timto zpusobem (aby ho ukazal), ale protoze to jinak proste neumel. A proc boucha od pasu se svesenejma rukama?

ted nevim presne co myslis s tim upadnutim, muzes priblizit?
Ruce svesene muzou byt klidne z neumu, nejsem jasnovidec jako nekteri zde:), ale pokud to je alespon zcasti stejne jako u me, tak je to z duvodu vetsi rany do uderu a tim vetsiho posileni, potazmo vetsi nutnosti zpevneni zapesti.Koneckoncu jsem tu kdysi postnul video, jak lechtam "makiwaru" na zdi a do te cvicim udery rovnez z rukou svesenych zcela podel tela.Kdyby se to vytrhlo z kontextu a byl bych prezentovany pouze na takovych to ukazkach, no jeeeeeje, to by byly panecku komenty o nicemovi, kterej dostane po hube ani nemrkne;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 22:24

player píše:
luen píše:Jsi dobrej advokat a kdyz kope do te lapy nebo do pytle ... a malem u toho upadne, tim nacvicuje co? Mimochodem nikdy jsem ho nevidel bouchat jinak nez takto ... mozna to skutecne neni tim, ze by bouchal zrovna timto zpusobem (aby ho ukazal), ale protoze to jinak proste neumel. A proc boucha od pasu se svesenejma rukama?

ted nevim presne co myslis s tim upadnutim, muzes priblizit?
Ruce svesene muzou byt klidne z neumu, nejsem jasnovidec jako nekteri zde:), ale pokud to je alespon zcasti stejne jako u me, tak je to z duvodu vetsi rany do uderu a tim vetsiho posileni, potazmo vetsi nutnosti zpevneni zapesti.Koneckoncu jsem tu kdysi postnul video, jak lechtam "makiwaru" na zdi a do te cvicim udery rovnez z rukou svesenych zcela podel tela.Kdyby se to vytrhlo z kontextu a byl bych prezentovany pouze na takovych to ukazkach, no jeeeeeje, to by byly panecku komenty o nicemovi, kterej dostane po hube ani nemrkne;)

Nechce se mi na ta videa koukat znova, ale myslim to jak kope, strasne se zakloni a vyrovna to behem vzad ... jen tak tak, ze neupadl. Kope to takhle na vicero zaberech tady bylo video, kde kope na te zahrade do toho odrazeciho bloku (velka lapa) a jinde jsem ho videl takhle kopat i do pytle. Asi nejaka jeho specialitka.

Mimochodem precti si o tech mejch fightech jeste jednou a nedelej, ze neumis cist ... ja napsal neco jineho nez je tvuj zaver ...

Jdu hrat stavim Div Sveta na travianu :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 27. črc, 2008 22:38

Luen :
http://youtube.com/watch?v=nf12iowNH38

Tak ona ta deska je preci jen pomerne velka a tezka(viz. ten co to drzi) a on nevazil metrak.Nehlede na to jak se u toho smal, takze to urcite nebyla nejaka supervazna prezentace "jak spravne kopat".Presto nikde nevidim nejaky problem s rovnovahou, zakloneni(ano ja vim, to vy ve WCH neschvalujete;))je "protivaha" kopu.Ja cvicil bocni kop s priskokem do matrace co jsou na skok do vysky, ktere byly oprene o zed.Pruzina jako svine.Zkusenemu jiste nemusim vysvetlovat, k cemu takovy nacvik slouzi.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. črc, 2008 22:55

player píše:Luen :
http://youtube.com/watch?v=nf12iowNH38

Tak ona ta deska je preci jen pomerne velka a tezka(viz. ten co to drzi) a on nevazil metrak.Nehlede na to jak se u toho smal, takze to urcite nebyla nejaka supervazna prezentace "jak spravne kopat".Presto nikde nevidim nejaky problem s rovnovahou, zakloneni(ano ja vim, to vy ve WCH neschvalujete;))je "protivaha" kopu.Ja cvicil bocni kop s priskokem do matrace co jsou na skok do vysky, ktere byly oprene o zed.Pruzina jako svine.Zkusenemu jiste nemusim vysvetlovat, k cemu takovy nacvik slouzi.

Nevim, ale mam pocit, ze si wing chun s necim pletes :wink: Mimochodem videl jsi ho nekdy? :lol: Nemam problem s tim se zaklonit, treba kdyz uhyba ..., ale proc u toho hned padat resp. jen tak tak neupadnout :wink:

Ale ja ti reknu cim to je ... stejnej problem jako u toho bouchani ... On kopne pomerne lezerne a pak se snazi tou nohou, ktera uz ztratila drive po kopu, toho kluka s tou lapou odstrcit ... :roll:

Jinak se omlouvam, ale prehledl jsem tvou reakci na to zdravi ... Lukas tady neni, ale jak jsem napsal ... jedine, kdy jsem neco takoveho uvedl bylo v teto kauze. Ja jsem se nikdy fightu nebranil, proc ty tedy pises takove hlouposti?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 27. črc, 2008 23:22

Luen : mno ja zapomnel, ve WCH je vlastne uplne vsechno, vcetne strelby, mea culpa.
Ano, snazi se po kopu jeste dodat odpich, no a?Jsou dve moznosti, bud nohu po kopu rychle stahnu s odrazenim se od cile, nebo naopak dam do kopu vse, pak dochazi temer az k otoceni se zady.Proc mi porad pripada, ze mluvis do neceho, co neznas?
Ty mluvis o fajtu, ja mluvim o sparingu.Obrovsky rozdil, jestli nechapes skutecne nebo to jen hrajes si netroufam odhadovat, protoze u tebe covek opravdu nikdy nevi a to neni lichotka.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 28. črc, 2008 0:07

player píše:Luen : mno ja zapomnel, ve WCH je vlastne uplne vsechno, vcetne strelby, mea culpa.
Ano, snazi se po kopu jeste dodat odpich, no a?Jsou dve moznosti, bud nohu po kopu rychle stahnu s odrazenim se od cile, nebo naopak dam do kopu vse, pak dochazi temer az k otoceni se zady.Proc mi porad pripada, ze mluvis do neceho, co neznas?
Ty mluvis o fajtu, ja mluvim o sparingu.Obrovsky rozdil, jestli nechapes skutecne nebo to jen hrajes si netroufam odhadovat, protoze u tebe covek opravdu nikdy nevi a to neni lichotka.

k tomu wing chunu ... ano s prihlednutim k tomu co tady bylo odprezentovano a kym to bylo odprezentovano uz mam take nekdy pocit, ze wing chun je temer vse, ale jednu vec playere ... o wing chunu vis koukam malo, takze se nepoustej na tenkej led :wink: Uz tu bylo par radoby znalcu a nakonec z toho mam sranda zanamy :wink: JInak jestli myslis, ze me tohle nejak bere a nebo snad urazi, tak vubec ne. Ja kopu za jinej oddil :wink: To jak ty vnimas wing chun, nema s tim co se u nas cvici ani za mak spolecneho!

Proti tomu odpichu bych snad nic nemel, kdyby to malem neskoncilo na zemi ... kopat do lap a mit problem se stabilitou, kdyz to vymeruju, nastavuju a na konec kopnu jeden kop ... no sorry tohle je mi vydarena akcicka :wink: Ale nebudeme z toho delat zavery, proste se to nepovedlo OK :wink:

Ted s tim fightem vs sparingem: ja nemam problem ani se sparingem, ale ani s fightem - takhle jsem to myslel, nebo i s tim mas problem to pochopit? Jsi tady asi novej, vid? Tak to si projdi me prispevky :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 28. črc, 2008 8:41

RBR píše:
NAIA píše:RBR: Nevím proč pořád řešíš ten přísun. Samozřejmě že od klávesnice tě napadne 10 důvodů proč ho nedělat. V dobách kdy jsem hodně kopal a závodil jsem ho dělal běžně a s úspěchem.
Nevím jestli si na to vzpomínáš ale tímto přísunem jsem ti prošel při sparringu k nosu :D (kdysi v Olomouci na Dukle). A podmet jsi mi nestačil provést - takže záleží na situaci - nemá cenu to řešit.

Jeden mráček déšť nedělá :D . Hned jak jsem viděl, že si se do té debaty vložil, tak mě bylo jasné , že tam na mě něco z té sranda pinkačky vytáhneš. :D Ano jediným kopem si ke mě dostal, ale nemám už moc ponětí jakým, ale dost pochybuji, že to bylo yoko-geri, nebylo to náhodou nějaké mawašo?
Ovšem to neznamená, že když jsem já tam něco prochrápal, že jsi to udělal technicky správně a někdo zdatnější by to nepotrestal. :wink:
Proč jsi přestal hodně kopat?

RBR

Bylo to joko, ale hlavně tam byl ten přísun - a o to šlo. Nemá smysl řešit jak by na to reagoval někdo jiný. I ty by jsi teď třeba reagoval jinak. Jen jsem chtěl napsat to, že od klávesnice najdeš desítky zranitelných míst v tomto přísunu, ale když to někdo udělá naživo tak je to o něčem jiném.
Jestli jsem to dělal technicky správně nebo ne :D To ani sám nevím, vím jen že jsem to udělal nejlíp jak jsem to v té době uměl, a fungovalo to na více lidí než jen na tebe. Ve sparingu i na závodech.

No a proč už nekopu? Ne, že bych kopy už necvičil. Jen jsem se zase za tu dobu posunul kousek dál. Pochopil jsem jak je důležité umět bojovat na zemi a jak tě vysoké kopy vystavují pro takedown.
No a potom do sebeobrany se ty highkicky moc nehodí - lidi co chodí na trénink tam nejsou pro to aby se naučili kopat technicky a vysoko.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 28. črc, 2008 9:01

NAIA píše:Pochopil jsem jak je důležité umět bojovat na zemi a jak tě vysoké kopy vystavují pro takedown.
No a potom do sebeobrany se ty highkicky moc nehodí - lidi co chodí na trénink tam nejsou pro to aby se naučili kopat technicky a vysoko.

Ano, zem je velmi účinná záležitost, jen má dle mého jednu velkou slabinu, dá se použít jen při férovce, ale na ulici nebo u muziky 8) , je to o ničem. Jistě dobře víš sám.
No používat vysoký kopy na ulici se nehodí taky naprosto souhlasím.
Ale hodně je trénuju a používám při sparringu, jednak proto že jdou potom o dost líp nízký kopy a jednak trénink vysokýho mawashi geri mi dává o dost vetší řachu do rukou, znalci budou vědět proč.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 28. črc, 2008 9:12

Vím, že bys radši abych s tebou nesouhlasil :D Ale máš pravdu :D
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 28. črc, 2008 9:16

player píše:TongPo : slava, aspon nekdo s kym je rec bez zbytecne omacky kolem.Doufam, ze ti nebude vadit, kdyz sem zkopcim co jsem psal Ukropovi, abych to zbytecne nesepisoval znovu:
"Jenze ono i to "tlaceni" ma sve opodstatneni, stejne tak jako rychle sekovky.Kazde je proste k necemu.To, ze ty ten smysl nevidis preci automaticky neznamena, ze tam neni.Z meho pohledu a zkusenosti s obdobnym treninkem bych rad poznamenal, ze tyto udery urcite nejsou o rychlosti, ale predevsim o posileni a zpevneni tim, ze pytel drzi neustale v urcitem naklonu.Je moc dobre videt, ze se do toho opira celym telem.V neposledni rade je to o presnosti, kdy je nejen potreba drzet pytel od sebe, ale i pred sebou, aby nezacal rotovat".
Cimz se tedy dostavam k tomu, ze nacvik takovychto uderu v zadnem pripade neni pro nejake KO, stejne jako nacvik onoho kratkeho uderu.
Kdyz by nekdo argumentoval s tim, ze se do toho pytle ani neumi trefit, nebo ze se mu prolamuje zapesti, nebo neco takoveho, tak bych ani neceknul.Ovsem tady mam opravdu podle me opravneny dojem, ze se tu michaj jabka s hruskama.

Tak nějak nevím, co ti na tohle mám odpovědět... :? Tréninkem na box. pytli člověk samozřejmě mimo jiné posiluje, ale to hlavně díky tomu, že jede naplno v rámci svých možností. BL však podle tvého názoru posiluje tím, že schválně tluče pomalu, slabě a těžce netechnicky do lehounkýho pytlíku a ještě při tom stihne trénovat i přesnost? :roll: Ty snad musíš s BL mluvit v rámci spiritistických seancí, protože takovouhle obhajobu této jím předvedené slaboty normální smrtelník nevymyslí, to tě musel někdo navést... :twisted: Na box. pytli přece moc přesnosti nenatrénuješ, tam jde hlavně o razanci úderů, přesnost se trénuje na malých lapách... :wink: Ale to už ti napsal, jak tak koukám, i Ukropcany...
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 28. črc, 2008 12:12

Ukrop & TongPo : mno je evidentni, ze jste si takto do pytle davat udery jeste nevyzkouseli, jinak byste hovorili jinak.Tim, ze je ten pytel v naklonu a mekky je sakra potreba durazu a zpevneni, aby zustaval po uderech stale odstrceny.A uprimne receno, zas tak pomale mi to neprijde.

http://youtube.com/watch?v=5Wh2VY4Dg4Y&feature=related

A zase tu je ta vec, ze kde je psano(obrazne receno), ze necvicil udery jinak, na jinych pomuckach, ze delal jen toto?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 28. črc, 2008 12:24

No mám jenom jednu technickou poznámku, o B.L nevim nic, se koukněte na Dračí život B.L. a uvidíte fundovanou historickou studii né? :lol: :)

Ale viděl jsem na několika trénincích MT/boxu stínovat nějaký borce a fakt jsem se musel hodně držet abych se nezačal válet smíchy bylo to snad ještě horší než fit-kick-box nebo taebo.
No ale potom se jeli drilly, lapy a sparringy a tihle klucí byli dobrý štípači.
Netvrdím jak je to s B.L. je to jen technická poznámka k argumentacím.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 28. črc, 2008 12:39

Co se bouchani a kopani do pytle tyka, tak uz se to rozjelo samo koukam. Ja bych si tedy dovolil jinej dotaz.

4player nekolik prispevku naz5 jsi napsal, ze chisau je na prd, proc ho ten profik na bu B.L. dela na kazdem (ted strelim) tretim zaznamu??? On to nevedel, kdyz to vis ty, ze je to na nic???

Info pro tebe spatne chisau je na nic jako vsechno, ale kdyz vis, co tim cvicis , jak na to a k cemu to delas, tak je to naprosto libovej nastroj ... Mimochodem hodne podobnej nastroj ma temer kazde BU (karate, judo, zapas a i MT ma neco obdobneho ve vztahu ke klincovani) :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 28. črc, 2008 12:40, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...