Moderátor: pm
Josman píše:luen píše:Hele Josman neblbni, madmax nemuze za to, ze jsi naletnul nejakemu vykukovi na lep. Muzu se te znovu zeptat u koho jsi cvicil? Tim se to totiz cele mozna vysvetli
Omlouvám se, za to madmax opravdu nemůže, to je pravdaOhledně toho, u koho jsem cvičil, myslíš wushu? Víš jde o to, že jsem toho cvičil víc, než jsem skončil u thaiboxu, valetudo, BJJ, a obecně mma. Předtím jsem si prošel trnitou cestu, kdy jsem v 10 začal Judo, které mě učil táta (1 Dan), posléze asi v 15 karatedo a souběžně jsem navštěvoval Hunga (přišlo mi zajímavé) a semináře aikido. Na vojně jsem se setkal s musado a thaiboxem no a po různých strkanicích, které jsem v životě zažil se od 24 až dosud (27
) věnuji mma.
luen píše:Josman píše:luen píše:Hele Josman neblbni, madmax nemuze za to, ze jsi naletnul nejakemu vykukovi na lep. Muzu se te znovu zeptat u koho jsi cvicil? Tim se to totiz cele mozna vysvetli
Omlouvám se, za to madmax opravdu nemůže, to je pravdaOhledně toho, u koho jsem cvičil, myslíš wushu? Víš jde o to, že jsem toho cvičil víc, než jsem skončil u thaiboxu, valetudo, BJJ, a obecně mma. Předtím jsem si prošel trnitou cestu, kdy jsem v 10 začal Judo, které mě učil táta (1 Dan), posléze asi v 15 karatedo a souběžně jsem navštěvoval Hunga (přišlo mi zajímavé) a semináře aikido. Na vojně jsem se setkal s musado a thaiboxem no a po různých strkanicích, které jsem v životě zažil se od 24 až dosud (27
) věnuji mma.
Njn ten clovek o kterem jsme se bavili v sz je proste mistr smejd a kung fu za nej nemuze ... i kdyz byla asi chyba nechat ho tak dlouho zhoubne pusobit! Rakovina s metastazema se da velice spatne lecit
Jinak ver, ze nejsem z daleka jedinej kdo vnima kung fu podobne ne-li identicky ... vim porad je to malo, ale i tohle forum tomu trosku prispiva i kdyz ja uprednostnuji radeji tu praxi a ty treninky
Sorry, v těchhle borcích se tolik nevyznam, jsem obyčejnej kšeftař a BU dělám hlavně proto, abych se byl vůbec schopnej hejbat. Chtěl jsem tim říct, že ten čí%nan, co proti tomu chlapíkovi bojoval byl úplná nula a můj mistr pakua, kterej je starej rváč, se při sledování tohoto málem poblilmarvin píše:všichni, co se týče těch zápasů 武林大会, tak i kdyby měli pravidla jako v kyokushinkai karate, tak copak dost těhle karateků neskončilo právě v K1? (Andy Hug a další)
hmm skoncilo, len sa nejak pozabudne vzdy poznamenat, ze na to aby tam ustali aspon prve kolo zapasu museli VELMI vela casu venovat treningu MT a Boxu ...
pavela: bernstein a skuseny boxer z USA ? hmm a to mas z kade ? Podpriemerny zapasnik a boxer mozno ano. Myslim, ze uplne presne na urovni toho cinana. Proste mal viacej skusenosti tak vyhral. Skor bolo zaujimave sledovat reakcie publika v cine asi fakt moc MMA nepoznaju ked ich tak rozveselili pravidla v praxi.![]()
Skor si myslim, ze sa blizi cas kedy bude musiet cina tak ako to spravilo aj japonsko prehodnotit niektore svoje tradicne treningove pristupy ak sa budu chciet zucastnovat ich borci na podobnych zapasoch a obcas aj uspiet... ono je fajn ked ma niekto napisane, ze je zastupca karate napr. v tom K1 ci MMA, ale ze uz xxx rokov je jeho trening 90% zamerany na box ,thai box, BJJ, zapasenie sa tam samozrejme nepise. Takze tak to bude aj s borcami z ciny - na tricko mu napisu WUSHUale este pred tym bude musiet 2 roku trenovat BJJ a BOX u zaplateneho usa trenera
aby potom mohol cosi uhrat v ringu. Teda samozrejme ak to nebude ring v style DO-RE-MI
kašpareDalt píše:Pavela: jaj ty mas tolik konexi - jsi mocny
La-jia píše:mě zajímá všechno kde jeden tluče druhýho a je mě jedno jestli to vzniklo před dvěstě lety nebo včera.
pm píše:za a) prsty do oci, chytnuti za koule, za vlasy, za ohryzek etc. - "tygr" ok? zaklincovani, kop do kouli - "jerab", ok? delo na solar - "drak", ok? motivujte vic "dej mu delo na spodek", nebo "uder jej pesti na solar plexus"? posmivas se gf terminologii, o ktere nic nevis. co MMA? co je to "rear naked choke" - musis byt nahej? "fish hook" - potrebujes prut na ryby nebo pytlacku? "triangle choke"- jakej triangl, ten z hudebky, nebo vystraznej do auta? "bear hug" - ha, v se cvici styl medveda! "pancake" - hmmm, palacinky? guillotine!!! mam pokracovat? to ti nikdo nevysvetlil, ze je ponekud jednodussi rici "nizky tygri ocas" nez stranovy kop ze zadni nohy s odklonenim tela vedeny do kolena nebo stehna"?! nerekli ti v tom Sokole kam si chodil na madarske kunkfu ze "lity tygr schazi z hory" ti rekne ze: lity, nastvany, agresivni; tygr, ne kocka meno podvratak, schazi z hory - zeshora dolu, ne dopredu nebo nahoru. mozna bychom meli udelat i neco s cestinou - rvali se jak psi, pere se jak tygr, prase spinavy zavsiveny, to je ale kocka, slizkej had, dre jako kun, ma zrak jak ostriz, to je ale vuuul... zakazat, zavadejici!
(...)
sorry za ironii.
jeikob píše:Teda pokud jde o to je pravda,že se k němu dalo dostat jen protekcí?teda za dob spartakiády:))
Gino píše:La-jia píše:mě zajímá všechno kde jeden tluče druhýho a je mě jedno jestli to vzniklo před dvěstě lety nebo včera.
Tahle veta je uzasna a perfektne te vystihuje) Hlavne to "kde jeden tluce druhyho" - tak roztomile az neskodne napsane
) Zdravim do Rakovnika!
nemůžu než absolutně souhlasitmarvin píše:pavela - ak si si nevsimol ja som neriesil co kde vzniklo a podobne. Tvoj nazor, ze vsetko vzniklo v cine poznam a neberem ti ho. Nakoniec skoro na kazdej veci v obchodoch je made in china![]()
Ja som iba poznamenal, vo vztahu k tomu videu co si sem dal, ze ak bude chciet cinan uspiet v rigu podla pravidiel K1 ci MMA bude musiet vela zmenit v svojom treningu bez ohladu na to ci pred tym vyhral celocinsku sutaz wushu, sanda, alebo co to tam mate![]()
Samozrejme, ja tiez nepoznam toho zapasnika z videa. Ale vidim co robi v postoji a ked sa dostane na zem - ako sa pohybuje, brani a utoci a hlavne co mu vsetko uniklo v poziciach kde mohol ukoncit zapas. Podla toho co predvadzal je to low level a o xx tried lepsieho borca najdes v telocvicni v ba kde sa tomu venuju asi tak 2 roky. A to je stale velmi amaterska uroven.
Takze napisal som to len na vysvetlenie, aby bolo jasne, ze ty borci boli cca na rovnakej technickej urovni a podla toho to aj vyzeralo a dopadlo.
Ono to totiz vyznelo z tvojeho prispevku tak, ze borci z usa postavili do zapasu najvacsie eso co maju.
Ono vies ked si to tak vezmeme, zhladom na pocet obyvatelov a percentualne zastupenie bu. by mala vlastne byt cina velmoc v kazdom sporte a v bojovych obzvlast kedze ako pises vsetko to tam vzniklo. A ono to je inak, velmoc napr. v tej k1 je malicke holandsko. V MMA bola brazilia, teraz to prebrali rusi.
Cina je z tohoto pohladu zatial iba velmoc rozpravok o b.u. ktore sa super pocuvaju. Ja sa tesim a dufam, ze sa to coskoro zmeni.
pavela píše:přiznejme si to, cvičí 6-7 let a jeho mistr je jistě větší borec.
luen píše:jeikob píše:Teda pokud jde o to je pravda,že se k němu dalo dostat jen protekcí?teda za dob spartakiády:))
Myslis Hladika? Ani zadarmo ... to neni kung fu ... to je ubohost, nesikovnost a zaroven trest pro vsechny jeho skalni ovecky, ktere maji pocit, ze museji trpet prave timto zpusobem. Ve stredoveku na to byly dutky a ted maji Hladika, Leung Tinga a dalsi
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků