pucmaz píše: ... ale vic nez to mi vadi treba to, co bylo videt na tehle strance. Patrik se schvalne zeptal RBR na definici zanshinu a dostal vylozene mylnou odpoved. No a kdyz ji pak uvedl na pravou miru, RBR pritakal, ze si to vlastne myslel taky (a nepochybne od teto chvile bude pouzivat patrikovu definici i bezne v zivote, ale silne pochybuju, ze nekomu rekne, kde ji vzal). Ono je to cele ze zanshinem trochu slozitejsi a ja vim ze Patrik to vi taky, ale zkuste se ho zeptat, proc to sem nenapsal cele (treba jenom nemel cas, kdo vi).
Ja napriklad casto nedopisuji prispevky, casto napisu neco, k cemu pak nedodam klicovou informaci a delam to uplne zamerne. Vadi mi predstava, ze nekdo, kdo zna karate z knizek si sem na forum chodi pro definice a zkusenosti, ktere ovsem bez praktickeho cviceni nema sanci pochopit a vlastne si takove definice ve vetsine pripadu vylozi spatne. Jestli informace z fora pak nekdo pred svymi zaky vydava za sve zkusenosti nevim a ani se mi o tom moc nechce premyslet, to by byl ojeb nejhrubsiho razeni ...
4pucmaz: Ja tohle z pocatku take hodne resil. Vlastne ... tak trochu porad! Ale uz jsem se "X" presvedcil o tom, ze je to vlastne jedno ... ono to pochopeni tech pojmu/principu, bez radneho nacviceni, stejne nikdo nepobere a kdyz, tak po svem a je mimo misu. Si vsimni, ze nejvice maji jakoby "zmaknutou" teorii dejchaci! Ale absolutne nechapou, co ta teorie v praxi vlastne zname a nikdy nebudou schopni ji v praxi uplatnovat ... natoz nejakej levak sensei/sifu predavat

Naopak, takhle okamzite poznas LUMÍKA
Take myslim, ze pro to, abys nekoho poznal (vedel, kdo pred tebou stoji/nebo za klavesnici), je dobre obcas sdelit absurdni info ... ono se hned pozna, kdo je mimo a kdo sedi na mise
Lidi jsou pohodlni a naucili se, ze jim nekdo vse naserviruje az pod nos. Premyslet nad necim ... to uz je temer luxus ... hlavne proc? Sensei/sifu rika, co chci slyset, co se mi libi, tak jakepak zapojovani meho mozecku, ze? Proto se nejen zde porad dokola obhajuji 100000000000x vyvracene debility, protoze nekdo si nechce priznat, ze je andilek (viz. jeden Landovo text.).
Jen blazen si muze myslet, ze bu/bs muze chapat a rozumet tomu na zaklade studie nejakych poucek. Sranda je to, ze jak japonci, tak i cinani maji zalibu v kvetnate reci a pri tom, samotne sdeleni teorie/principu, neni nic jineho, nez to co vi kazdej zapasnik/boxer ... - schovej bradu, dejchej, rez ho a neprestavej, nestuj jak jelito - ale hejbej se, drz ruce nahore ... zadne zahodo-mysticko-poeticke reci ... vlastne uplne obycejne a vsedni veci. Neni zadny duvod nejak "ucuravat" z techto poznatku, protoze jsou to naprosto obycejne zalezitosti ... i kdyz dulezite! Ale kvetu z toho, kdyz to nekdo opevuje jako eldorado